Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bigdady

    nagyúr

    [link] Falus: hatalmas hiba Sputnikra Janssen
    Továbbá:
    ”Emlékzetető oltás elsősorban azoknak fontos, akik valamilyen oknál fogva nagy kockázatnak vannak kitéve. Ez a kockázat lehet egy betegség, a magas életkor vagy a nagy kitettség a fertőzésnek. „Ha ezek valamelyike teljesül, és az illető ráadásul Sinopharm vakcinát kapott, akkor mindenképp érdemes felvenni a harmadik oltást” – jelentette ki Falus András immunológus.
    A kormány döntése értelmében ugyanakkor bárki felveheti az emlékeztető oltást, a fent említett szakmai ajánlás kidolgozói viszont úgy vélik, hogy az ilyen típusú, általános újraoltási kampány hozzájárulhat ahhoz, hogy a lakosság belefáradjon az egész oltási programba. Mindez csökkentheti a későbbi oltási hajlandóságot abban az időszakban, amikor valóban szükség lenne újabb oltásra, például egy új mutáció megjelenésekor.”

    “Nagy kockázat:
    -Nagy kitettség a fertőzésnek (pl. egészségügyi, szociális dolgozó, zsúfolt ügyfélterekben vagy nagy kontaktusszámmal dolgozó, zárt intézményekben élő ahol a távolságtartás nem biztosítható)
    -Fertőződés esetén nagy a súlyos lefolyás valószínűsége (pl. magas életkor, súlyos lefolyásra hajlamosító társbeteg, immunfunkciót érintő betegség)
    -Nagy az oltás hatástalanságának veszélye az oltott személy állapota miatt (pl. szervtranszplantáltak, immunszupprimáltak)”

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák