- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
válasz dr.bubo #3400 üzenetére
Sajnos ez sem oldja meg a problémámat. Bevillan a router és a modem WAN ledje is, világít pár másodpercig, majd elalszik.
Router logjában ezt látom:
1 0000:System: Router initialization succeeded.
2 0003:PPPoE: Automatically dialing.
3 0003:Standard authentication.
4 0003:PPPoE: Sending PADI.
5 0005:PPPoE: Sending PADI.
6 0008:PPPoE: Sending PADI.
7 0012:PPPoE: Sending PADI.
8 0012:PPPOE: request timeout.
9 0044:PPPoE: Automatically dialing.
10 0044:Standard authentication.
11 0044:PPPoE: Sending PADI.
12 0046:PPPoE: Sending PADI.
13 0049:PPPoE: Sending PADI.
14 0053:PPPoE: Sending PADI.
15 0053:PPPOE: request timeout.
16 0053:PPPoE: Manually dialing.
17 0053:Standard authentication.
18 0054:PPPoE: Sending PADI.
19 0056:PPPoE: Sending PADI.
20 0059:PPPoE: Sending PADI.
21 0063:PPPoE: Sending PADI.
22 0063:PPPOE: request timeout.
23 0093:PPPoE: Manually dialing.
24 0093:Standard authentication.
25 0093:PPPoE: Sending PADI.
26 0095:PPPoE: Sending PADI.
27 0098:PPPoE: Sending PADI.Ebből esetleg valami kihámozható?
-
dr.bubo
őstag
A modem és a router közötti kábelt cseréld ki, a PADI, azt jelenti a logban, hogy a router keresi azt az eszközt, amihez csatlakozni tud, vagy a modem rossz vagy a szolgáltatónál van hiba. az is lehet, hogy a tp-link nem működik együtt a modemmel stb.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
n00n
őstag
-
vjozsi
csendes tag
Hello!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy t-online 5mbps-es internet. Nos eddig egy linksys wrt54g routert használtam rajta és tökéletesen működött. Most lecseréltem egy tp-link wr543g -re és azóta úgy rossz ahogy van. Addig minden tökéletes volt még megcsináltam az első beállítást, megkapta az ip-t és net kapcsolat is létre jött. De az első tesztnél pl. youtube, egyszerűen alig alig tölti a videót, de nagyon lassú. Más weboldalakat vagy be sem hozz vagy csak nagyon lassan. És amint vissza raktam a régi routert érdekes minden megy tökéletesen és gyorsan.
Máshol ki lett próbálva ez a tp-link router (ott GTS datanet van) és tökéletesen működik.
Aki tud vmi segítséget, hogy működjön rendesen a tp-link router, azt meg kösszöném.
A router:
hardware: v2
software: 080904 --legújabb van rajtaKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ono 1982
csendes tag
Szia !
Én próbáltam a jelszavas megoldást de nem sikerül mert nem tudok angolul valami jól és nem tudtam beállítani, a védelmet.Ha megtennéd és elmagyarázod mi micsoda és hogy is kell csinálni azt megköszönném.Két gép van egy asztali vezetékkel és egy laptop ami vezeték nélkül csatlakozna. Az asztalival nincs gond de a vezeték nélkülit le kéne védeni. Úgy szeretném hogy a két gép közt menjen a megosztás( fájlok ,nyomtató) a net menjen a laptopon is, de más ne tudjon rácsatlakozni csak a jelszóval. Ha levédem jelszóval akkor a telefonnal rátudok csatlakozni ha beírom benne a jelszót?[ Szerkesztve ]
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Van egy tp-link wr542g routerem. Egy ideje nem tudok letölteni olyan helyről ahol a szolgáltató nem támogatja a megszakadt letöltések folytatását, mivel a letöltés kb. 10 percel a letöltés kezdése után megszakad. És mindig ugyanez a helyzet. Router nélkül működik viszont minden.
Firmware frissítés megvolt. De semmi változás. Nem pc hiba, mivel másik gépnél is ugyanez a helyzet.Mit tanácsoltok mit kellene tennem? Mi lehet a gond?
-
törölt tag
Hello!
Van egy Tp-link wr543g-v2 routerem és olyan problémám akadt vele, hogy nincs meg vele a teljes sávszélességem. UPC-s fiberpower 50 netem van és abból csak max olyan 30Mbit-es letöltést ír ki, ha megnézem speedtesten, viszont ha a másik routeremmel (smc wbr14-g2, amit sajnos nem tudok használni mert óránként befagy az egész...), vagy router nélkül csatlakozok, akkor megvan a teljes sávszélesség.
-
törölt tag
válasz Claude Leon #3413 üzenetére
Köszi a választ! Egy Asus RT-N10 megfelelne a célnak?
-
TRob1
veterán
válasz #52560384 #3416 üzenetére
Egy wr642g-t cseréltem le alig 2,5 hónapja a wr841ND-re (csak azért mert akkor nem működött megfelelően a google térképe meg az android market )
¤ R'n'R ¤
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
542-es routerem van, egy laptop és egy médialejátszó. Utóbbi nem csatlakozik a hálózathoz, látja, de semmi kapcsolódás nem jön létre.
A médialejátszó tud csatlakozni dhcp és statikus ip-vel is állítólag, csak gőzöm sincs mit és hova kell beírni. Szóval leírná valaki, hogy mit és hogyan állítsak be, hogy a kapcsolat létrejöjjön? Vezetékes hálózatról van szó, nem wifi.
És most ne azt írjátok, hogy állítsd be az ip címet, mert épp azt szeretném tudni, hogy mit írjak be hova. Mit adjak meg a routerben és mit a lejátszóban? -
varsam
őstag
üdv
van egy wr642g V3.5 típusú routerem és szükségem lenne QoS-re, ezt viszont csak a V4-es firmware tudja. Feltehetem ezt az én eszközömre, úgy, hogy az normálisan működjön? Esetleg létezik vmi moddolt firmware, ami tud QoS-t?
-
Claude Leon
senior tag
Azért V3.5 és V4, mert más a hardver.
Ettől függetlenül megoldás, mert
egyik lehetőség szerint működni fog a másik firmwarével
másik lehetőség a téglásítás, aztán úgyis olyat veszel, ami tudja azt, amit szeretnél. (lassan majd úgyis megérik cserére, ha a sávszélességed túllép a 642-es képességein)[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Claude Leon #3420 üzenetére
azt értem, hogy két külön hardware, ezért is kérdeztem, hogy megeszi-e a másik firmware-t?
Jól értem, azt írod, hogy vagy működik, és akkor jó, vagy nem és akkor mehet a router ajtótámasznak? Szóval semmi konkrét?
Ha lehet, akkor egyelőre nem cserélném.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szeretnék egy olyat csinálni hogy van 2 gép a (tl-r460-as) routeren, ha a saját gépnek beállítok egy fix belső ip-t (192.168.1.100), és a második gépnek is (192.168.1.101) az Address Reservation-ben (összerendelem őket). ezesetben akármelyik lan-ba dugom ugyanazt az belső ip-t kapja amit beállítottam?
A másik amiért ezt csinálom, mivel a router nem tud mac alapján időkorlátozást csinálni (pl: este 11-től reggel 8-ig ne legyen net). így más megoldás kell.
A kérdés: működhet-e az a megoldás amit most leírok?
Firewall -> Enable IP Address Filtering -> modify an IP Address filtering entry
és a itt beállítanám hogy mindent tagadjon meg este 11-től reggel 8-ig.
egy kép a menüpontról, itt olyan segítség kéne hogy miket és hogyan töltsek ki.
És ami a legfontosabb működik-e ez így? -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Van itt hozzáértő aki teljesen szőkenős szinten el tudná magyarázni a megoldást a következőre?
Adott 542g router, ő kapja a netet kábelen (PRTelecom WAN Dynamic IP) ezt szeretném továbbítani egy 743ND-re wifin ami szintén szórná a netet a levegőbe messzebbre. A 743-on fent van a bővitett firm, tud AP client, AP router, AP repeater, AP bridge meg Client módokat, de hogy ezekből nekem mi kellene ahhoz, hogy a 743 wifijére tudjak pl egy telefonnal felmenni és elérni a netet az meghaladja a képességeimet.
-
ware
csendes tag
Üdvözletem!
Van egy tl-mr3420 routerem, wifin keresztül használom,(használnám) egy laptoppal. Az a gondom vele, hogy ha netezés közben fut a háttérben a torrent, teljesen lefagyasztja a netet,és álltalában egy idő után le is dobja a wifit. Ha lekapcsolom a torrentet, akkor egycsapásra megjavul minden! Próbáltam lanon is, kábelel ugyanez a helyzet úgy is! Próbáltam más típusu tp-link routerrel is, ugyan az a történet. T-online adsl-t használok,és d-link a modemem.
Tudna valaki segíteni? -
Claude Leon
senior tag
Cseréld engeniusra
Az bírja a temérdek kapcsolatot.Vagy a torrentprogramodat állítsd be megfelelelően.
200 global, esetleg ehhez igazítva a többit (torrentenkénti le/fel)Aztán, ha nagyon észreveszed még így is, ott a bandwith control, abban 2 rulest érdemes
egyfelől a torrent portjaira az UDP-t bekorlátozod valamennyire,
másfelől a TCP-re úgy általában beállítasz egy minimumot, de lehet, hogy ez már fölösleges is. -
ware
csendes tag
válasz Claude Leon #3429 üzenetére
Oké, köszi megpróbálom.
Az engeniusszal jók a tapasztalataid? -
Claude Leon
senior tag
Hát, én sajnos épp lecsúsztam róla, a nyáron hajigálták ki gombokért a 9753cr-t, épp elfogyott, mire vettem volna. (a többi már drágább változat)
Neten googlizhatsz, valami engeniussal teszteltek ki 19ezer akárhány kapcsolatot, az már ezen a fronton elég szép teljesítmény.De jobban jársz, ha ésszel próbálod megoldani, és inkább beszabályozod rendesen azt a torrentklienst, mert a világ összes csomagforgalmából kizabál egy megfelelően erős, kis válaszidejű konfigurációban, pláne, ha wifin próbálod, ott az időzítések miatt eleve korlátozottabb a csomagforgalom.
Majd figyeld meg, a torrent első 8-10 csatlakozása viszi a forgalom nagyját, ezen túl a többiek már inkább elvesznek, mint hozzátennének. -
ware
csendes tag
válasz Claude Leon #3431 üzenetére
Üdv!
Beállítottam a klienst, most majd tesztelem.
Azért kérdeztem az engeniusról,mert egy olyan routert akartak rámsózni, miután visszavittem az első tp-linket. Nem nagyon tudtak mit mondani róla, kevesebbet is tudott meg drágább is volt, mint a mostani. Sajnos a típusára nem emlékszem. Végül is ezt tesztelni hoztam el szerdáig, utána kicserélhetem egy másikra. Lehet, hogy kipróbálom az engeniust még megondolom. Mindenesetre köszi a segítséget! -
szöcskepeti
csendes tag
Sziasztok!Adott egy TL-WR542g router és eddig probléma nem volt de mostanában nem tudok letölteni nagy terjedelmű 4GB-nál nagyobb anyagot mert egyszercsak megáll a letöltés utána meg mikor folytatni akarom azt írja ki a Total Commander ftp-je hogy forrás és cél különbsége.A gép wifi-n van.Illetve valaki tudna segíteni abban hogy hogyan kell az UTP kábel végére a csatikat felrakni egy UTP toldó előtt és után?
-
arnyekxxx
veterán
válasz szöcskepeti #3433 üzenetére
http://www.tilb.sze.hu/cgi-bin/tilb.cgi?0=c&cikk=0003
http://www.pc-gazda.com/hardver_hasznos.php
-
v.attis
őstag
Az rendben van, hogy 542-essel lanon csak kb. 40 megabittel tudok másolni? A két végen két gigabites eszköz van, bár ez gondolom nem sokat számít.
-
v.attis
őstag
válasz Claude Leon #3438 üzenetére
Persze, azt tudom, hogy nem gigabites. Azért írtam, hogy ezesetben nem számít az eszközök sebessége. Csak kicsit lassúnak tartom kábelen ezt a sebességet...
-
szöcskepeti
csendes tag
Sziasztok! Van egy tp-link tl-wr542g routerem. 2 gép megy róla kábelen egy asztali wifin és alkalmanként egy laptop wifin.A probléma a következő: x ideje a jelenleg wifiről működő asztali gép nem volt hajlandó kábeles netre.Azóta volt már alaplap csere hálókártyát is tettem a gépbe másikat valamint reseteltem a routert is de az istennek sem hajlandó még mindig a kábeles netre. Elvileg a router beállításia jók. PLEASE HELP!!!!!!!!
-
dr.bubo
őstag
válasz szöcskepeti #3441 üzenetére
UTP kábel jó?
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
szöcskepeti
csendes tag
Ebből ez (Get IP with Unicast DHCP (It is usually not required.)nem volt pipálva de fogalmam sincs hogy ez mit csinál.... A többi okés.
-
dr.bubo
őstag
válasz szöcskepeti #3443 üzenetére
A router összes lan portján kipróbáltad a csatlakozást?
A pc automatikus ip és dns kérésre van állítva? Ha igen esetleg próbáld meg fix ip -t beállítani a gépnek.
pl. ip: 192.168.1.90
alh.maszk:255.255.255.0
alapért.átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Szkifi
csendes tag
Üdv nagy tudású mesterek!
A következő problémám van, remélem tudtok segíteni:
Több éven keresztül mindenféle probléma nélkül használtam egy WR642G routert, amire később 2 WA701ND-t is ráállítottam repeater módban.
Az a helyzet állt elő, hogy néhány gépen szükségem van gigabit portra (ami ezen ugye nincs) és a 2 repeater is AP módba akarom állítani, mert sikerült vezetékezni az épületek között. Így kevés lett a sebesség és a portok száma is.
Vettem egy WR1043ND-t a 642-es helyére hogy meglegyen a gigabit, viszont a portok száma miatt szeretném megoldani, hogy a 642-es a 1043-as egyik lan portján tudjon még eszközöket kezelni és egy eszköz akárhova is csatlakozik, mindig ugyanazt az ip-t kapja és lássák egymást az eszközök.
Meg lehet oldani, hogy a 642-esem ilyen módon funkcionáljon? És ha igen, akkor hogy?Példa arra, amit szeretnék:
1043 <-wifi PC1
1043 <-lan 642 <- PC2
1043 <-lan 642 <- 701 <- PC3
pc1 , pc2 és pc3 lássák egymást a netre kijussanak.Remélem tudtok segíteni, próbálkoztam néhány módon, de csak nem tudom megoldani az összeköttetést.
-
Tosee
őstag
Üdv!
Először is állítsd át valamelyik router IP címét, mert jelen esetben IP cím ütközés van! arra figyelj, hogy egy alhálózatba legyenek, mert máskülönben nem fogják látni egymást a kliensek!
Network > LAN
IP Address: 192.168.1.5Mindkét routeren be lehet állítani, hogy egy adott MAC címhez mindig ugyan azt az IP-t ossza ki! Viszont jobban jársz, ha beállítod mondjuk 1043-on aztán összekötöd a routereket LAN > LAN porton, és a 642-esen kikapcsolod a DHCP servert (egy hálózatban kettő felesleges)! Így majd a 1043 kiosztja az IP-ket, a 642 pedig csak switchként üzemel...
DHCP > Address Reservation
Pl:
MAC Address: 00-00-00-00-00-00
Reserved IP Address: 192.168.1.100
Status: enabled
SaveA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Szkifi
csendes tag
-
Tosee
őstag
Nagyon szívesen!
Amit nem tudtam, hogy wan helyett a lanra kell kötni a 642-t. Igaz, ez így -1 port, de pont meglesz így is a hálózat.
WAN porton keresztül is össze lehetett volna kötni csak akkor ennek megfelelően kellett volna konfigurálni a 2. router WAN beállításait...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Balazuz
tag
Sziasztok!
A TP-Link WR642G v3.5-re fel lehet rakni a v4-est?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest