- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszk
csendes tag
heló mindenki!
642es típussal próbálta már valaki a hídalást? (enable bridges)
egy másik AP-ról kéne átlőni a netet erre a routerre wifin keresztül.
ötletek? tapasztalatok? -
gepesz21
csendes tag
Sziasztok!
A következő dologban kérném a segítségeteket:
Van egy 542g v4-em vezetékkel csatlakozok hozzá, 15 megás t-home-os netem van.
Erre: v4_081021 frissített firmware.Router nélkül kapcsolódva fix1,2megával tudok tölteni, utorrentnél meg se mozdul a grafikon minden teljesen tökéletes.
Az előbb említett routerrel kapcsolódva a letöltésem 0 és 900 között ugrál amiből jobb esetben is csak max 500as letöltési átlag jön ki, ami azért elég elszomorító (persze ilyenkor sem használja más a netet). volt hogy szakadozott is a kapcsolat amikor jobban leterheltem (ma csináltam a firmware frissítést nem tudom hogy azon segített-e, de letöltési sebességen nem, azt már próbáltam azóta).Szóval a kérdés adott, fel lehet tornászni a sebességet olyan értékre amit router nélkül tudok használni ezzel a géppel, vagy vegyek egy másik routert? (ha igen milyet ajánlanátok ami olcsó és wifis és nem lesznek ilyen sebesség gondjaim)
Előre is köszönöm ha tudtok bármit is segíteni!
Üdv.:Tom
-
Takhanto
őstag
Hy all! Volna egy kérdésem, szomszédomnál van egy routerem, ha veszek tp-link 601-es access point-t itthonra akkor utp-n keresztül lesz netem? Ha igen,akkor hova tudom beírni az ssid és wap-psk jelszót az access point-on?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
gepesz21
csendes tag
válasz Claude Leon #2454 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam de csak lassabb lett mégjobban. De ez a sebesség gond nem csak torrentnél fordul elő hanem oldalbetöltések is lassabbak, ftp-re való feltöltés is...szóval minde sokkal lassabb routeren keresztül...
Mit tegyek? Bármi ötlet?
Üdv.:Tom
-
Intel q8200
senior tag
Hali!
Most nézem, hogy már nem WR542G. hanem WR543G van a boltokban.
Valakinek van róla tapasztalata, hogy milyen a masina?iPhone 14 pro
-
gepesz21
csendes tag
válasz Claude Leon #2457 üzenetére
Ööö valami baromi nagy szám volt beírva (1000-es nagyságrend) amit levettem 50-re majd most visszaraktam 500-ra, de mivel ne mcska torrentezésnél van a gondom így nem tudom a kábelpróbát még nem néztem meg mert elég macera falon átvezetett kábeleket visszahúzgálni sajna...
De továbbra is szakadozik is és szerintem nem a net szakad meg csak a router szívat mert akkor javul meg ha nyomok egy manuális szétkapccsolást rajta és akkor megjavul egy ideig...Most olyankor is magszakadt amikor nem is töltöttem...
A router system logjában ez van két manuális szétkapcsolás között írva, hátha mond neketek valamit:
127 166164: PAP: PAP authentication succeeded.
128 166164: IPCP tx Req,IP=00000000;DNS1=00000000;DNS2=00000000;
129 166164: IPCP RX Req,IP=91ECEEE6;
130 166164: IPCP tx Ack,IP=91ECEEE6;
131 166164: IPCP tx Req,IP=00000000;DNS1=00000000;DNS2=00000000;
132 166164: IPCP RX Nak,IP=4E5C16DD;DNS1=54022C01;DNS2=54022E01;
133 166165: LCP RX echo req before ppp is up.
134 166165: IPCP tx Req,IP=4E5C16DD;DNS1=54022C01;DNS2=54022E01;
135 166165: IPCP RX Ack,IP=4E5C16DD;DNS1=54022C01;DNS2=54022E01;
136 166165: PPP connection succeeded. 78.92.22.221 .
137 167599: DHCPS: 1:0x0019e0823193, 192.168.100.101, ACK in request.
138 167602: DHCPS: 1:0x0019e0823193, 192.168.100.101, ACK in request.
139 167614: DHCPS: 1:0x0019e0823193, 192.168.100.101, ACK in request.
140 167646: DHCPS: 1:0x0019e0823193, 192.168.100.101, ACK in request.
141 167647: DHCPS: 1:0x0019e0823193, 192.168.100.101, ACK in request.
142 170775: PPPoE: Manually disconnected.Nem tudom ebből kiderül valami számotokra? gondolom a sok DHCPS sorral van a gebasz..
üdv.:Tom
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Intel q8200 #2458 üzenetére
a jelentős többlet az ap client mód a tl-wr543g javára!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dr.bubo
őstag
válasz gepesz21 #2459 üzenetére
A routerben a wan connection mod: connnect automatically?
A torrentben a kapcs.számát 200-ra, max. perr: 50, max. feltöltési szál. 50 -re állitsad.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
gepesz21
csendes tag
válasz dr.bubo #2461 üzenetére
Persze hogy automatikus (igazából ujra is csatlakozik a kapcsolatban töltött iső alapján de win7 mégse látja a netet cska ha manuálisan megszakít és ujrakapcsolódok)
Ok, a torrentet átállítom úgy, de a torrentet csak szemléltetőpéldának hoztam fel mivel ott a leglátványosabb és legbosszantóbb, de sima netezésnél is észrevehető hogy a net sebessége minimum a felére esik vissza....
-
dr.bubo
őstag
válasz gepesz21 #2462 üzenetére
Te vezetékkel használod a routert, a wifi le van tiltva akkor a routerben vagy müködik az is? Le van titkositva? Mert lehet, hogy valaki használja esetleg?
A géped lan kártyájának driverét frissitsed.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Intel q8200
senior tag
válasz Intel q8200 #2465 üzenetére
Most látom az árlistában, hogy a TP-Link WL router TL-WR741ND 150M
500Ft-al drágább csak, mint a wr543g. Megéri a ráfizetés?iPhone 14 pro
-
legenda
válasz Intel q8200 #2466 üzenetére
ha nem kell kifejezetten az ap client mód, akkor igen! erősebb hardver, gyorsabb átvitel, jobb terhelhetőség, wifi esetében nem csak g, hanem lite n szabvány is...stb!
-
kocolaci
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem pár napja (Iponban) egy WR542G-t. A problémám vele, hogy nincs wifi. Kicsit részletesebben: kábelnet van itthon, a kábel megy a modembe. A modem össze van kötve vezetékkel a routerrel, a router szintén vezetékkel az asztali géppel. Ezek idáig látják is egymást szépen. A netbook viszont nem találja az otthoni wifit (a két szomszédét látja). Tegnap még működött, bár be kellett kapcsolnom az asztali gépet, és "nézegetni" vele a routert, nem állítottam rajta semmit, egyszercsak mégis lett wifi. Annyit még tudni kell, hogy használaton kívül áramtalanítok mindent (modem, router). Mára már egyáltalán nem tudok jelet csiholni a routerből. A wireless settings-ben a channel automatic, WPA-PSK titkosítás, TKIP.
Ha valakinek van valami ötlete, kérem ossza meg. Alapból azt gondolom, hogy én bénázok el valamit, csak ha biztos, hogy nem, akkor vinném vissza gariba.
Előre is köszönöm, üdv: Laci -
Tosee
őstag
válasz kocolaci #2468 üzenetére
Üdv!
Wirless settingsbe ez feltétlen legyen kipipálva: Enable Wireless Router Radio
Enélkül nem küld wifi jelet a router!
És pipáld ki ezt is: Enable SSID Broadcast, enélkül pedig nem jeleníti meg az SSID-t!"A wireless settings-ben a channel automatic, WPA-PSK titkosítás, TKIP."
Ezek a beállítások nagyjából jók! Egyet kivéve, ez pedig a channel... állítsd be mondjuk 9-re, vagy nézd meg, hogy a szomszédok melyik csatornát használják, és válassz egy üreset!ui: előfordulhat, hogy a netbook -on is be kell kapcsolni a wifi-t! A modemet és a routert felesleges áramtalanítani, ha a fogyasztás miatt csinálod!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Chris'o75
tag
válasz Chris'o75 #2405 üzenetére
Tegnap bekerült a szervízbe az 642-esem! Sajnos hétvégén (pedig nem is volt használva) megint behallt!
Haverommal 1xre vettük ugyan ezt a típust és neki 2hete cserélték mert neki teljesen megállt és a 150MB-eset kapott helyette mert már nem forgalmazzák a 642-őt!Kiváncsiín várom a fejleményeket!
C
10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
Chris'o75
tag
válasz Chris'o75 #2470 üzenetére
Hali,
A TPLINK legyen veletek!
Tegnap jött egy sms hogy kész a kütyű amit leadtam szervízbe néztem nagyot!
Ma asszony elhozta és kicserélték egy 741ND-re
Asszem nem kell mondanom hogy szervízzel tökéletesen megvagyok elégedve!
Üdv C
-
kocolaci
csendes tag
Köszönöm a választ.
A netbookon be van kapcsolva a wifi (a szomszédét látja). A csatornát beállítom, mert az is automatic-on van. A többi sajnos egyezik az általad leírttal. Közben próbálkoztam mindennel. Két napig tudott hibátlanul üzemelni, úgy hogy az országot (találomra) Poland-ra állítottam. Amint visszatettem Hungary-ra megállt a jel. No, ma már így sem üzemel. Még várom egy kedves barátom személyes felbukkanását, hátha az ő tapasztalata plusz az, hogy ott ül a probléma előtt, megoldást hozhat. Vissza csak akkor vinném, ha ez sem segít.
Közelítőleg számoltam: a modem és a router együtt 18 wattot fogyaszt, ez egy év alatt 158 kWh, ami kb.: 8000 Ft (50 Ft/kWh-val számolva, nem tudom mennyi pontosan). Azért ez nem kevés.
Üdv: Laci
-
michael89
csendes tag
válasz kocolaci #2473 üzenetére
Sziasztok
Akad 1 kis problémám.
Történetesen van 1 Tp-link tl-wr542g routerem, és 15-20 percenként elmegy a netem, addig - amig a routert ujra nem inditom... (áramtalanitom és vissza nem rakom áram alá) de ez nem állapot.
ha közvetlenül a net van bedugva akkor ilyet nem csinál - szoval nagy valoszinüséggel a routerrel van gond...
valami ötlete van valakinek?Köszi előre is:
Misi -
legenda
válasz michael89 #2474 üzenetére
a kapcsolat típusa? mert bizonyos kapcsolatoknál (például; pppoe) ajánlott a wan connection mode; connect automatically beállítás, hogy probléma esetén automatikusan visszacsatlakozzon!
adress lease time értéke? ajánlott a maximum érték beállítása![ Szerkesztve ]
-
Intel q8200
senior tag
Ma sikerült vennem egy wr542-es routert.
Eddíg minden oké vele.iPhone 14 pro
-
loveina
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy tp-link 543g routert, az előírásoknak megfelelően összekötöttem, bejelentkeztem és kiválasztottam a "quick setup" módot. A probléma ott kezdődik, hogy a wireless beállításoknál nem tudok sem régiót választani, sem csatornát és sávszélességet sem. Egyik ablakot sem engedi megnyitni.
Valaki tud rá megoldást?Kellemes ünnepeket.
-
loveina
csendes tag
Nagyon köszönöm!
És tényleg működik. A hardver-teszt.hu-n írták le a telepítés menetét, aszerint csináltam.
Tudnál még segíteni abban hogy milyen fontos dolgok vannak amiket még be kell állítani. Biztonsági vagy a torrentezéshez valamilyen beállítás, vagy így jó ahogy van. Én a WEP 64 bites titkosítást választottam. Elég az? -
legenda
válasz loveina #2483 üzenetére
a wep aránylag könnyen törhető, ajánlott legalább a wpa használata, egy megfelelően hosszú, nagy- és kisbetűkből, valamint számokból álló jelszó használatával! ha az ellenoldal tudja, akkor a wpa2-psk - aes lenne a legjobb, a fent leírt típusú jelszóval tuti a dolog!
-
-
legenda
válasz loveina #2485 üzenetére
nincs mit! a d-link dir-635 más (ár)kategória, de sajnos a drágább eszközök is elromolhatnak, a drágaság ez ellen nem garancia...
bizonyos keretek között, az olcsóbb tp-link is bőven elég lehet két noti kiszolgálására! használd egészséggel!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mrhitoshi
veterán
üdv
a mai napokban láttam egy tv műsort arról,hogy hogyan lehet feltörni a wifi-s routereket.azokon a routereken amiken kipróbálták,volt jelszavas védelem természetesen.és arra lennék kíváncsi hogy a jelszavas védelmen felül mivel lehetne védeni a sugárzott internetet.válaszokat előre is köszönöm
PS4
-
legenda
válasz mrhitoshi #2488 üzenetére
a wep törhető, a wpa már jóval húzósabb, és egy megfelelő jelszóval beállított wpa2 - aes jelenleg nem törhető!
ami még védvonal lehet; ssid átírása és rejtése, mac adress szűrés, és csak a szükséges számú ip cím kiosztása![ Szerkesztve ]
-
-
Intel q8200
senior tag
Mióta megvan a wr542g routerem azóta az utorrent-nél felkiáltójel van a letöltésnél és ingadozik a letöltés. Néha lemegy 640-ről 170-re és ottmarad.
Valami beállítási hiba lehet, mert az előző routeremmel nem volt ilyen baj.iPhone 14 pro
-
Tosee
őstag
válasz Intel q8200 #2492 üzenetére
Üdv!
Nyitottál portot a routerben az utorrent számára?
Ha nem, akkor a forwarding - > virtual servers résznél tudod megtenni!
Service Port: utorrent által használt port
IP Address: géped ip címe, pl 192.168.1.100 (ha több gép kapcsolódik a routerre, akkor érdemes lenne lefoglalni egy ip-t a géped számára, vagy fix-et beállítani)
Protocol: TCP/UDP, vagy ALL
Status: EnabledA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Chris'o75
tag
Nekem pont ez a szükséges számú IP-s móka jutott eszembe amikor beállítottam az IP cím reserveket!
Meg is akartam kérdezni hogy ha 3gépem csatlakozik állandó jelleggel és beállítom a DHCP-t
100-102-ig és megadom hogy melyik gép melyiket kapja MAC alapján akkor ha valaki felakar csatlakozni hiába törte fel a wlan jelszót továbbra sem tud mit kezdeni mert nem tud csatlakozni ugye?Üdv C
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Hol tudok portot nyitni a a WR430GD routerben?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Balázska89
csendes tag
Sziasztok!
542es routerem van, és ha egy gép wifin csatlakozik, másik gépet nem enged csatlakozni.
valakinek ötlet?
-
Intel q8200
senior tag
válasz Balázska89 #2497 üzenetére
Resetelj egyet a router hátulján.
Alap beállításokról fogsz indulni és mennie kell.iPhone 14 pro
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest