- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #4750 üzenetére
Szia!
Nincs jelentősége! Bármit állíthatsz be 2 és 254 közt, de frissítéshez minek ez?
-
lolchief70
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4751 üzenetére
Köszi!
Régebbi firmwaret akarok feltenni, mert a mostanival 1.24 nem vagyok elégedett. -
MODERÁTOR
válasz lolchief70 #4752 üzenetére
Felteheted webes felületről is, nem kell hozzá fix ip cím!
-
Soma01
veterán
Az mennyire igaz, hogy mostanában a Tomato-ba is kezdik beletenni (próbálgatják) a HW-NAT támogatást?
-
MODERÁTOR
Nincs, és én személy szerint nem is hiszem, hogy a közeli jövőben lesz hardver nat támogatás a tomato-ban, ahogy várhatóan más custom firmware-ben sem!
Annyi van, hogy az ARM buildbe bekerült a Cut Through Forwarding opció, ami bár jelentősen gyorsítja a csomagok továbbítását, de nem hardveres támogatásnak köszönhetően, hanem mert ezzel a forgalom felett mindenféle ellenőrzést kikapcsolsz, és a hibás frame-k is éppúgy továbbítva lesznek mint a hibátlanok, ezzel jelentős időt takarítva meg! Persze jó esetben egy egészséges hálózaton ezen hibás packetek száma elenyésző, így aztán az opció használatával jelentős gyorsulás érhető el, és az átvitel ugyanolyan stabil marad!
De Soma01 ezt már kérdezte nem régen máshol is, és ott is megírtam, hogy nincs hardver nat támogatás!
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #4757 üzenetére
De most olvastam egy tegnapi fórum hozzászólást és e miatt kérdeztem rá újra. Ott ezt írták, hogy már próbálgatják...
Ezek szerint nem. -
MODERÁTOR
Hát ha Te ezt olvastad, és olyan ember írta az említett hsz-t akinek hinni is lehet (pl. valamelyik fejlesztő), akkor lehet, hogy így van! Nekem sincsenek egyéb információim mint bárki másnak, esetleg néha ránézek shibby fórumaira, de elég nyűgös a dolog, lévén a lengyel annyira nem megy, így meg google fordítózni kell...
-
Proci85
senior tag
válasz Intruder2k5 #4759 üzenetére
Szerintem az én hup.hu-s hozzászólásomban látta, ami többek között a te [link] hozzászólásod ihlette. Azt hittem a 750Mbit/s HW NAT lévén jött össze.
Tomato-s fórumokban és OpenWRT esetén még sűrűbben láttam HW NAT mozgolódást. Egyre gyakrabban felmerül a téma, így gondolom ebből előbb-utóbb megoldás születik. -
MODERÁTOR
válasz Proci85 #4760 üzenetére
Nem hiszem sajnos, esetleg az igény oldali mozgolódást láthatod... Mondom, bár fejlesztési oldalról én is pont annyira vagyok benne a Tomato-ban, mint itt bárki más, nagyjából semennyire, OpenWrt-be meg még kevésbé! Azt viszont tudom, hogy OpenWrt témában vargalex fórumtárs elég közel van a tűzhöz, lévén kapcsolatban áll az egyik magyar fejlesztővel, juhosg-vel, és Ő is megmondta, hogy ott sem várható HW NAT, mert ahhoz egyrészt teljesen újra kellene írni a tűzfalat, ami hatalmas munkát igényelne, irreálisan nagy energiabefektetéssel, és rengeteg idővel, másrészt pedig mivel "minden" routerben más-más switch chip van (ennek a feladata ugyanis a HW NAT), ezért onnantól kezdve nem lenne egy általános alap, hanem minden vasra külön kellene tovább fejleszteni! Én nem beszéltem erről sem Shibby-vel, sem más Tomato fejlesztővel, de szinte 100% biztonsággal kijelenthető, hogy itt is ugyanaz lenne a helyzet, tehát itt sem várható ilyen irányú fejlesztés! Arról nem is beszélve, hogy mire ezzel a nem kis volumenű munkával végeznének, addig a hardverek olyan mértékben megerősödnek, hogy lassan nem is lesz szükség a HW NAT-ra...
-
Game78
tag
válasz Intruder2k5 #4762 üzenetére
Sziasztok!
Na alakul a netem,ma voltam a szolgáltatónál,mondtam mára ígérték,hogy valamit kitalálnak a távoli elérésre...
Azt mondták ma-holnap kijönnek és az anntennát/ami B-teles volt/ visszateszik antenna üzemmódba és a routerem fog betárcsázni /PPPoe/ .Remélem így nyilvános ip-m lesz és elérem kintről a dolgokat...
Viszont öröm az ürömbe,hogy tegnap kiakadt az Asusom,csak folyamatosan világít ,hiába resetelném,semmi.
Ilyenkor mi van,meghalt?Tomato van rajta...Asus RT-12[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Game78
tag
válasz Intruder2k5 #4764 üzenetére
Sajnos másik táppal is ugyanaz...folyamatosan világít az összes led és a gép se látja.mintha nem lenne a kábel bedugva.
-
MODERÁTOR
-
Game78
tag
válasz Intruder2k5 #4766 üzenetére
Rendben...köszi azért, sajnos akkor másik router után kell nézzek.
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Van egy Asus wl 500gp routerem tomato fw van rajta látom hogy támogatja a huawei e220-as modemet valaki el tudná mondani hogy tudnám beüzemelni sehogyse sikerült.Köszi SRicsi
Üdv SRicsi
-
RicsiSuly
aktív tag
Rádugtam
Üdv SRicsi
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
Van egy kisebb helyi hálózatom, ami egy Asus rt-n18u-ból áll és több rt-n12-ből.
Az utóbbiak csak Access point-ként működnek. Igaz gyái firmware van a routereken, de azért rákérdezek hogy szerintetek ez mitől lehet. Ilyen bejegyzésekkel van tele a log:Feb 5 16:38:13 kernel: br0: received packet on eth1 with own address as source address
Feb 5 16:38:13 kernel: br0: received packet on eth1 with own address as source addressÜtközhet valami MAC cím?
-
MODERÁTOR
Szia!
Nem csak a Te problémád, úgy néz ki asus fw betegség...
-
MODERÁTOR
Shibby írta:
[INFO] incoming updates in next Tomato release - v125:
- 4G/LTE modem support and integration with GUI
- Miniupnpd: update from 1.8 (20140422) to 1.9 (20141209)
- MiniDLNA: update from 1.1.2 to 1.1.4
- OpenSSL: update from 1.0.1j to 1.0.1l
ARM only:
- Add many kernel modules of audio and camera devices to extras
- fix SNMP compilation - add SNMP feature to all ARM builds
- kernel: JFFS - expand size from 32MB to 64MB
- kernel: XHCI - Backported XHCI code from Netgear, which seems to be a backport from a newer 3.x Linux kernel - thx RMerlinand few more
First o will release ARM builds only. If v125 will not include any big problems the i will compile other images.
Now i want to test v125 mysefl for few days. We will be in touch.
Best Regards. -
zambozoli
aktív tag
válasz Intruder2k5 #4773 üzenetére
Már akartam kérdezni, nem jelent meg-é új infó, hogy lészen e frissítés.
Már erősen bosszant a Bandwidth Monitoring hiánya! Remélem a még néhány javításban ez is bent lesz!Jól látom, hogy valami valami van benn Merlintől?
Köszi az infót!!!
Üdv:ZZ
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #4773 üzenetére
Hoppá!
"4G/LTE modem support and integration with GUI"Köszi!
-
Tav-Csoves
őstag
Egy rt-n16osom van.
10 percenként lekapcsolódik a wifi 3 másodpercre.
Ez pont arra elég, hogy megszakadjon a tv stream.Kicsit zajos a környék. Gondolkodjak inkább 5GHzbe?
Ki is néztem az ASUS RT-AC66U-t, de azt csakölegvágső esetben...Mit tegyek, hogy stabilabb legyen a wifi?
Köszönöm.
A piros . vagyok
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Tav-Csoves #4777 üzenetére
Csak javaslat!
Próbáld áttenni a wifit a 3-as csatornára és engedélyezd a 40Mhz-et is.
Ha nem javul próbálj egy jobb helyet keresni a routernek, mert a te jeled (-70dBm) is vékony!
Esetleg próbálj meg nagyobb nyereségű antennát feltenni (ettől azért csodát ne várj).
Nálam 10m-re van a router bent a falban és -40dBm a jel a másik 8-10 Wifi mindenki -70- -90dBm-el megy.Az 5GHz is csak akkor lesz jó, ha közelebb vagy routerhez. Az 5GHz kb. fele távolságon üzemel jobban mint a 2,4GHz.
Nálam volt 5GHz-s router, de 5Ghz-en ugyanabból a távolságból az átviteli sebesség kb. fele volt, mint a 2,4GHz-nek. Az 5GHz-t sokkal jobban zavarják a tereptárgyak (fal, stb) mint a 2,4GHz-t.Üdv:ZZ
-
lehella
senior tag
Srácok tomatoban tudok olyan egyszerű prioritást beállítani a routernek, hogy ha töltök torrenttel lefelé maxon, akkor eléggé megfogja a média lejátszót, elkezd szakadozni a kép, mert a router nem győzi kiszolgálni. Erre lehet valamit alkotni (úgy tudom a QoS ilyesmire való), hogy a samba és www forgalmit előnyben részesítse a torrenttel szemben?
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
MODERÁTOR
válasz lehella #4779 üzenetére
Ez két okból sem fog működni, szerintem...
1. A Samba csak LAN<->LAN irányban működik, a QoS viszont WAN<->LAN irányokban, vagyis a Samba-ra hatástalan!
2. Elmondásod szerint a CPU fogy el, nem a rendelkezésre álló sávszélesség, már pedig proci időt nem fogsz QoS-el szabályozni!
A Tomato-ban lévő QoS egyébként sem dinamikus, tehát a forgalmat előre meghatározott statikus szabályok alapján (cél/forrás/ip/port/stb...) priorizálja, és nem pedig egy másik forgalom megléte, vagy meg nem léte alapján! Tehát ha valamit kis prioritásra állítasz, aminek csak mondjuk az összes rendelkezésre álló sávszél 30%-át engedélyezed, akkor az kis prioritással fog menni akkor is, ha nincsen semmilyen más forgalom!
Lehet célszerű lenne mondjuk napközben lekorlátozni a torrentet, ha másra is szeretnéd használni a routert, és éjszakára meg szabadjára engedni, amikor feltehetően alszotok...
-
lehella
senior tag
válasz Intruder2k5 #4780 üzenetére
Köszi az érthető választ. Azért gondolom a router CPU limitjét, mert a Load 2-3 között van, az usage pedig 100%.
Igen, akkor marad a korlátozás, egyelőre így tettem:
OpenElec médialejátszóra telepítettem Transmission Remotet, ő pedig leállíthatja a torrent forgalmat amikor videót nézek. Ez jó is meg nem is, mert áll nullán a töltés minden irányban, ellenben nem szaggat a 1080p videó, igaz a 720p már tökéletes.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, arm-es tomaton hogyan tudom megnézni a jelerősséget ssh-n?
Mert az iwconfig-ra ismeretlen parancsot dob.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez nem jó?
nvram show | grep txpwrVagy erre gondoltál?
wl curpowerszerk.:
Innen lehet mazsolázni wl paramétereket...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wl_command[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4783 üzenetére
wl1_txpwr=50
wl0_txpwr=60
wl_txpwr=42A wl1 az az 5ghz, a wl0 a 2.4ghz, de mi a sima wl?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4785 üzenetére
Es esetleg azt meg tudom vhol keresni mi a tenyleges max, amit az ac56 bir savonkent?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
Hát ez jó kérdés! Ha beállítod 9999-re, akkor mit ad válaszul az ellenőrzésre?
wl txpwr 9999
wl txpwrEsetleg próbáld meg ezt....
wl txpwr_target_max
Nálam nem működik, de hátha ARM-en igen!
Meg találtam még egy ilyet is...
wl txpwrlimit
De nekem ez mindig a beállított értéket adja vissza!
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Tav-Csoves #4788 üzenetére
Nem tudod jobb helyre tenni? Nem rossz kis vas az pedig.
Wifiben a mostaniak sem hoznak sokkal többet szerintem.Üdv:ZZ
-
őstag
Hello
Adott két tomato router. Az egyik kapja a netet, ő a router, a másik csak AP módban van.
A routeren szépen létrehoztam a Virtual Wireless menüben a guest wifit. Külön vlan-ba tettem a guest wifit, dhcp is külön ip tartományt ad, minden működik is szépen.
Mit kell beállítanom, hogy az AP-n is legyen guest wifi?
Egy UTP kábel megy az AP wan portjába a router 1-es LAN csatijából. A két eszközt kellő mennyiségű betonfödém választja el, hogy ne "lássák" egymást.Köszönöm a segítséget!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4787 üzenetére
Az utolso kettore nem dobott sokat, viszont az alap 42rol 75re allitva a 2.4ghzt csodalatos eredmenyeket ertem el, a lakas legtavolabbi reszeben, ahol eddig kb 5mbit alatti sebesseget mertem (a 30bol) es a hd filmek szaggattak csukott ajtoval tableten, ott most 25mbit felett merek, illetve a szobamban, kozvetlenul a router mogotti falnal, a wifi signal felig volt, most tokig van.
Nem is ertem miert ilyen alacsony a tomato alap beallitasa.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #4793 üzenetére
Igen, csak megszoktam openwrt alatt, hogy amit beallitok webes feluleten, az nem mindig valos vagy aktualizalodik rendesen.
Szoval webesen allitottam, ssh csak a double check miatt kellett.
-
MODERÁTOR
válasz golya87 #4791 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt így nem fogod tudni megoldani, mert hiába hozol létre egy új SSID-t az AP-n, az arra csatlakozó kliensek ugyanúgy, ugyanazon a LAN kábelen, és ugyanazon a LAN porton keresztül fognak a routerhez csatlakozni, így nem tudod elkülöníteni azokat a többitől, vagyis a saját elsődleges IP tartományodból fognak címet kapni, így a saját VLAN-od tagjai lesznek! Ez csak router módban, ugyanazon az eszközön elválasztva oldható meg, mert ha már egyszer egy közös interfészre teszed a két AP klienseit, akkor azokat már soha többé nem választod szét!
Szerintem...
-
őstag
válasz Intruder2k5 #4796 üzenetére
És ha az adott lan interfészen két vlan-t viszek, tag-elve?
Más:
MAC cím alapú VLAN besorolást meg lehet oldani a routerem?
Gondolok itt arra, hogy aki rajta van a MAC listán az bekerül az egyik vlan-ba a többi a guest hálózatba. Így már nem kellene guest wifivel és komoly wifi jelszóval bajlódni.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #4722 üzenetére
Szia!
Megoldódott a probléma. Az volt a gond hogy a no-ip oldalán a manage host menü alatt levő IP cím nem frissült.
Ez elvileg pedig automatikus nem? Mármint ha a szolgáltató kioszt egy új IP-t, akkor a no-ip-s profil ezt egyből lereagálja igaz? Ez lenne a lényege ha jól sejtem. Na ez itt nem történt meg.
Várható ebből kifolyólag még probléma, vagy ez egy "különleges" eset lehetett? -
zsolt501
nagyúr
válasz z123456789 #4799 üzenetére
Napokban nálam is volt a No-IP-vel gond, valószínű, hogy központi volt a probléma.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest