Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomi5244

    őstag

    válasz tornas #1341 üzenetére

    Mindenáron nem akarok venni, jó lenne tudni előre érek e el vele jelentős javulást! :D

    D.u. nekiugrottam a gépnek kitakarítottam. A tápot is szétszedtem most frankón tiszta minden.

    Viszont amikor a táp csapágy takaró kupakját levettem kissé meglepődve tapasztaltam, hogy ott csücsül bent a gyári kenőanyag, úgy ahogy kell. Nem is piszkáltam, simán vissza tettem mindent a helyére. Tulajdonképpen kissé halkabb lett a gép a portisztítás után de szerintem még mindig nem az igazi. :) És itt jön közbe a tanácstalanságom, mert a táp nem a csapágyhangtól vagy a motorjától "hangos" - szerintem - hanem egyszerűen a levegő légáramlását hallani.

    Mivel felső tápos házam van és egy rendszer hűtővel sem rendelkezem így jóformán az összes belső meleg levegőt a táp "húzza" ki (gondolom én) ezáltal jobban is melegszik ami nagyobb hűtési igényt is eredményez. Szóval nem tudom, hogy egy 9 lapátos - fent említett - profi ventilátor mennyivel lenne halkabb hiszen annak is tolni kéne a levegőt rendesen. Ennyire azért nem vágom a dolgokat, szóval a több lapátos eljárás lehet nagyobb zajjal is jár vagy pont fordítva? kisebb fordulat is elegendő? :)

    Egyenlőre nem tudom mi legyen.... :U Szerintetek? Most már látom mért vezették be az alsó tápos házakat, nem is olyan hülyeség! :)

    (Rendszerhűtőm meg azért nincs mert elég keskeny kivitelű a ház és csak 8cm-es ventiket fogad, azok meg nem a csendes működésükről híresek)

    Nehéz eset vagyok, mi? :D

    Köszönöm előre is a tanácsokat, instrukciókat!
    T

Új hozzászólás Aktív témák