- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci, mint utolsó remény sugaram !
Mivel az analóg telefonvonal megszűnik, igy most kötötték be a t-com-os optikai kábelt
1000 res nettel és mellette egy telefon elöfizetéssel." Sagemcom F@st 5655v2 " a cucc amit hoztak
1000 res nettel , eddig szép és jo, jön lefele ezerrel minden
de mikor egy torrent progit megnyitok , a telefon elkezd recsegni, szakadozni !qbitorrentet használok, azzal is,,, és fentvolt még a régi utorrent azzal is ugyanaz....
ahogy kikapcsolom a gépet, a telefon megjavul...ha nem megy a letöltés csak max 5-10 megával akkor is rossz,
tehát nem azért mert a teljes sávszélességben töltök lefele, vagy felfele...( t-com-os szerelő kijött, cserél mindent rutert vezetéket, minden telefon hibás volt szerinte,
mondanom se kell nem jött rá a hibára, arra én jöttem rá véletlenül, miután elment )Mitől lehet ez jécci segítsetek !
elöre is hálás köszönet ! -
viktorhu
veterán
válasz maxika2004 #116452 üzenetére
Túlterheli a torrentezés gigabites net mellett, azért akadozik a telefon meg az iptv. Jobban jársz egy saját routerrel, ha komolyan torrentezni akarsz.
-
maxika2004
őstag
-
donmackó
addikt
válasz maxika2004 #116454 üzenetére
Szerény véleményem szerint az 5655-ön szutyok a telefon rész. Nekünk 3 db különböző fajtájú és márkájú telefon van, és egy idő után mindet eldobja. Olyankor a hívó félnek foglalat jelez, nálunk meg nem csinál semmit, még kimenő hívást sem lehet indítani. Egy reboot meg szokta oldani.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Márton
nagyúr
válasz donmackó #116455 üzenetére
Najó, de ezt egy plusz router ugye nem oldaná meg. A T erre mit mond? Nem szabványos a telefon?
viktorhu: írta, hogy "ha nem megy a letöltés csak max 5-10 megával akkor is rossz,"
Azért ez csak 80mbit az 1000-ből. De legyen több mert feltöltés is megy. Ennyire csiga a sagemcom?? Nekünk most a hétfői vihar közben ment el a net. Wifi volt, csatlakozott rá minden eszköz, de net az nem volt. Azt hittük szolgáltatói hiba és majd megjavul, de nem, egy router restart viszont azonnal helyretette. Akkor erre minden viharnál készülni kell szüleimnekEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
donmackó
addikt
válasz Márton #116456 üzenetére
A Telekom válasza erre hogy a telefonban van a hiba. Evvel csak az a probléma hogy azóta, hogy először észleltük a problémát, vettem 2 másik telefont is de mindegyikkel ilyen (attól eltekintek hogy rövidebb is lettem kb 20k-val,mert direkt nem a legolcsóbbat vettem).
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
maxika2004
őstag
Hát nálunk is mindenre fogták ami lehetséges, telefon, kábelezés, csatlakozók...
persze az én ruterem ami utána van ( de kikötve sem jó ) -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz maxika2004 #116461 üzenetére
Igen, a telekomos eszköz mögé - a módját most nincs időm részletezni, de itt megtalálod, sokan kérdezték és sokan le is írták már, meg neked is fognak / fogunk segíteni, ha arra kerül sor.
Viszont ki kéne próbálni, hogy ha nem torrentezel, hanem simán csak adatot forgalmazol, akkor is felmerül-e a probléma - mert akkor nem fog a saját router sem segíteni.
-
maxika2004
őstag
hát tegnap este többször is kiprobáltam, ha a torrentet kikapcsoltam, és a gépet is, akkor okés volt , amint bekapcsoltam recsegett....
Mostanra már ha nem megy a torrent és a gép sem akkor is recseg !
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
probálkoztam ismételten, a t komos cucc után betettem a rutert, torrentnél sajna igy sem jo... viszont ha ment egy mammutmailes feltöltés, és yutubos videók közben ugy meg most jó...
amint bekapcsoltam az qbittorrentet, recsegni kezd a vonal....[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz maxika2004 #116464 üzenetére
Próbáld a qbittorrent beállításait finomítani, különösen hogy hány kapcsolatot nyisson.
-
viktorhu
veterán
Akkor tényleg a saját router fog segíteni. Jól emlékszem, hogy optikád van? Mert akkor a ppoe csatlakozást a saját routereden kellene beállítani, a telekomos eszközön meg azt beállítani, hogy ne csatlakozzon. Ha jól emlékszem, az összefoglalóban van hozzá segítség.
-
Tompika777
senior tag
Valószínűleg sok az aktív szál...
Bár igazából nem tudom, hogy akkor milyen net az amivel normálisan lehet használni,ha az optika is megfekszik a torrenttől -
maxika2004
őstag
válasz Tompika777 #116467 üzenetére
hát nem nagyon értek ehez sem, de minden torrentem passziv... azt tudom.. néztem hogy lehetne aktivvá tenni, de ez is elég nehéznek tünt
illetve ha szinte nincs le-fel töltés akkor is recseg...[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz Tompika777 #116467 üzenetére
Nem az optika fekszik meg, hanem a Sagemcom f@st 5655v2-es szolgáltatói router ONT nem bírja a terhelést és FW buggosak. Be kellene vezetni nekik egy másik router ONT-ot, a Sagemet meg lecserélik minden efi házában. Magának az optikai internetnek semmi baja, stabil mint az atom.
A telefon problémát a Sagemcom ONT-ok okozzák, semmiképp se az optikának van baja. A torrent problémát is a szolgáltatói eszköz okozza, nem az optika.
Ha bevezetnének egy normálisabb, erősebb és strapabíróbb másik ONT-ot a Sagem helyett és mindenkinél lecserélnék, akkor szerintem nem lenne ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz maxika2004 #116463 üzenetére
Elmondom/leírom neked, hogy ezek a Sagem eszközök még akkor se mindig bírják tökéletesen a terhelést, ha saját router van mögé kötve. Ha viszont nincs saját router mögé téve, akkor problémásabb lehet. Amúgy nem mindegyik Sagem ONT ugyanolyan mértékben problémás, valamelyiknek olyan elenyésző bug hibája van, amit észre se veszel, van amelyiknél meg már észrevehető FW gondok vannak.
-
viktorhu
veterán
válasz maxika2004 #116468 üzenetére
Nem tudsz ismerőstől segítséget kérni, akár távsegítséggel, a gépedbe beengedve távolról? A lényeg, hogy ki kellene kapcsolni az automatikus pppoe csatlakozást az ONT-n, és beállítani a felhasználót és jelszót a saját routereden, és azt állítani pppoe módba. Akkor a telekomos eszköz kb. modemként fog működni, a saját routered fogja a teljes internetes kapcsolatot kezelni.
-
DJ. Ru$y
félisten
Ha megkérhetlek, a továbbiakban minden emojiból elég lesz egy is egy hozzászólásodba. Köszi!
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!
Dominorol váltanék havi díjas mobil s díjcsomagra, azt szeretném kérdezni
megmarad-e a dominós számom? -
MODERÁTOR
válasz bacsaba #116477 üzenetére
Szia!
A kérdésed ide való: Telekom mobil szolgáltatások
-
-
maxika2004
őstag
válasz viktorhu #116472 üzenetére
Hát probálkozom, keresni valakit,
még egy kérdés felmerült , ez most csak a telefonnal kapcsolatban:
2 hordozható telefon van rádugva a t-s kütyüre, 1es és 2 es aljzatba.
ha az egyiken telcsizek, akkor a másik is ad vonalhangot, és lehet is telefonálni, csak foglaltat jelez.régen az analógnál ilyenkor bekapcsolódhattam a hivásba, szoval hallottam ha beszélnek a másikon !
kérdésem az lenne ha mondjuk egy 2 es elosztóval egyik csatlakozóba dugnám mindkét telefont akkor nem igy müködnének a telefonok ?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz maxika2004 #116480 üzenetére
De pont úgy kell használni, mivel az 1-es 2-es port akkor lenne számodra életszerű, ha két számod lenne. Mivel 1 számod van 1 vonallal, ezért minden készüléket egy portra kell kötni. Rádugsz vagy az egyesre vagy a kettesre egy osztót és onnan viheted akárhányfelé. Az ONT/HGW 1 db aljzata úgy működik, mint régen az analóg esetén az első átadási pont. Onnantól oszthattad, ahogy akartad.
-
Redplee
senior tag
Telekomos koax netem van, Sagemcon F@st modemmel, és AC65P Asust használok routernek.
150MBit a net, és kb 150-160mbitet tud... de csak 2-3 napig. Utána leesik 20-30-40 körülre. Egy megoldás van, ha a Sagemcom modemet kihúzom a konnektorból és vissza. Ekkor újra bootol, és újra megvan a 150-160 mega net... WTF? Mit lehet tenni, hogy ne kelljen ezt csinálnom?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Harkovz #116484 üzenetére
Állítólag szokott náluk lenni. Viszont, ha össze tudod lőni a powerlinet (nem egy ördöglakat), akkor nem muszáj megvenned tőlük. Kéred, hogy rakja össze rövid UTP-vel az összes STB-ot próbálja lehet, hogy működnek és majd te helyére rakod.
-
DJ. Ru$y
félisten
-
Redplee
senior tag
válasz DJ. Ru$y #116486 üzenetére
Bridge módban van, tehát csak modemként funkcionál. Emiatt fel kellett hívnom a Telekomot és távolból állították át, máskülönben nem ment a router.
Nem próbáltam router nélkül, mert az eszköz elég gyenge, szóval kellett bikább router.
IPTV nincs. Router üzemmódja "vezeték nélküli üzemmód". Sagemcom F@st 3686 V2 a modem.Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Redplee
senior tag
válasz Redplee #116488 üzenetére
ui: ha töltök valamit pl. torrent, akkor elindul a letöltés felpörög 12-13mb/sec letöltési sebességre, tartja egy darabig, pár percig, aztán szépen lemegy 0ra, és a chrome azt mondja nincs net... aztán fél percen belül visszajön, de már kevesebbel tölt.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
patrikcoc
aktív tag
Sziasztok! Pár napja írtam az IPTV + Passthrough beállítása miatt. Sikerült ahogy mondtátok, a Sagemen a passthrough és a DHCP (192.168.1.1 IP, 192.168.1.64-254 pool) be van kapcsolva, a router és a modem között LAN1-WAN kapcsolat van és a router DHCP szervere is aktív (192.168.3.2 IP, 192.168.3.2-254 pool), az IPTV box pedig a modem LAN2-es portjában van (először a router egyik LAN portján próbáltam, IGMP Proxy be volt kapcsolva, de megállt a háromszögeknél...). Így úgy néz ki eddig hogy minden jól megy. Olyan kérdésem lenne, hogy páran írták, hogy ha az IGMP nem megy megfelelően, akkor spameli a hálózatot ami problémákat okozhat. Hogyan tudnám leellenőrizni, hogy minden jól működik ténylegesen, tehát az IGMP csak a boxra megy? Illetve egy másik kérdés, hogy így is jönnek szoftverfrissítések a modemre és a box-ra? Melyek a legújabb verziók jelenleg? A box az egy Tatung STB-3112)
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz patrikcoc #116490 üzenetére
A STB és az ONT is benne van a Telekom rendszerében szóval mindent megkapnak. Ne aggódj, ezek a frissítések nem napi rendszerességűek valószínűleg mind a kettőn a legfrissebb van.
IGMP-t WireSharkkal tudod ellenőrizni így.
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Kb egy 10 perccel ezelőtt észrevettem hogy nincs internet és vezetékes telefon. Megnéztem a Sagemcom f@st 5655v2-t és narancssárgán villogott a POWER ledje.
Ma megérkezett a legújabb frissítés 5655v2-re: [kép] -
szalai112
senior tag
Sziasztok
[link] a telekom pdf szerint Zalaapátiban lesz Optika
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest