- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Másnak megy optikán az IPv6? Én még az év elején engedélyeztettem, itt témáztunk is róla, erre most megint nem kap prefixet a router...
Nem vagyok ott személyesen, távolról néztem csak rá, de ha nem javul meg, akkor hamarosan megint telefont ragadok...
üdv, adika4444
-
Túzok22
senior tag
válasz adika4444 #115402 üzenetére
Szia. Nekem a gépen a windows hálózati és megosztási központban az ethernetnél ipv4-re azt írja hogy internet, az ipv6-ra pedig azt hogy nincs hálózati hozzáférés. Optikai (1000/1000) netem van a T től és elvileg ipv4/ipv6 van, de ezek szerint nekem csak az ipv4 él.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az 5655v2 ONT ahogy olvasom másnak is elég gyenge wifi oldalon nem? Kertesházban már a házon belül is akadnak gondok, a közeli melléképület/kis ház meg reménytelen, holott egy jobb routernek azért ezt hoznia kéne. A vicc az, hogy Windows szerint nem is olyan rossz a jel, mégis eldobogatja a kapcsolatot...
Ezen egyedül az segít, hogy PPoE passthrough módba kell rakni A sagemcom cuccot és egy rendes routerre bízni a wifi sugárzást?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz csubuka #115405 üzenetére
Ha csak wifit akarsz bővíteni, akkor nem kell PPPoE Passthroughba tenni a Sagemet és elég, ha valamilyen AP-t veszel, simán utána tudod kötni a Sagemnek, ha el akarod érni a többi eszközödet is róla, akkor pedig be kell állítani, van róla leírás is.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Túzok22
senior tag
Torrentnél a letöltés nektek is ilyen?
[kép] -
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Egy érdekes történet.
Koaxos 300/20 netem van, 2 db IPTV-vel. HGW: Sagem 3890 V3, STB: Technicolor ISB2201, úgy rémlik, belül CISCO-nak vallja magát.
Topológia. A nappaliban van a HGW, közvetlenül rajta ETH2-n az ottani STB. Ugyanott ETH0-n (és DMZ-ben) egy TP-LINK TL-WR1043ND, az látja el a helyi saját eszközöket wifin és utp-n. A gyerekszobába csak egy szál megy (ETH3-ról), ezért ott egy másik 1043, AP módban, mert ott is kell wifi. Mindez gyönyörűen működött, február óta. Januárban volt a bekötés, utána rendeztem el a dolgokat így.
Múlt hét csütörtöktől kezdve a TV mint a mesében. Vagy volt vagy nem, ha volt, akkor is akadozott, menet közben megállt, nem volt meg az összes csatorna. A gyerekszobai STB-n megpróbáltam egy resetet, onnantól az nulla, csak piros X a képernyőn. A másik kikapcs-bekapcs után működött, de csak korlátozottan, és ideig-óráig.
Bejelentettem. Ma jött ki a szerelő, én nem voltam otthon, de beszéltünk telefonon. Azt mondta, volt még februárban egy frissítés, amit én valószínűleg csak múlt héten kaptam meg, és ami nem kompatibilis a TP-LINK routerekkel. (Úgy értettem V3-at mondott, nekem V4-ek vannak, de ez belefér.) A nappaliban kikapcsolta a routert, a gyerekszobában kikerülte, azonnal működött minden. Azt még meg is értem, hogy a gyerekszobában keresztül megy rajta a forgalom, köze lehet. Na de a nappaliban? Azt is mondta, hogy ha a router elé teszek egy switch-et, akkor már nincs gond.
Hallott valaki ilyenről? -
scope2007
addikt
halihó!
Ismerősék Győrből kiköltöztek - 9012 Győr-Ménfőcsanakra
Mivel nekem nincsen azért megkérdem, hogy lehet valahogyan kérni korlátlan sim-es internetet valami routerhez, ami 4g-s? vagy miféle képen oldható ez meg?
két szolgáltató van vidanet és z-net , amiket nem szívesen választatának és drágák is.
Miként oldható meg? valakinek ötlet? jártasság ebben?
kösziCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
FIREBLADE78
addikt
Kezd a tököm kilenni a telekom routerrel. Állandóan eldobja az 5 ghz-et. Tudtok ajánlani beállítást? Sagecom 3890 v3.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #115420 üzenetére
A javaslat, hogy vásárolj egy saját routert! A T-s, csak kényelmi szolgáltatás. Vagy működik vagy nem. Nagyon függ a helyi viszonyoktól. Wi-FI-re semmiféle garancia nem létezik. Sajnos ez egy ilyen játék! De valamiféle telós programmal rá is nézhetnél. Pl. Wifi analyzer. S ez talán megmutatja azt is, hogy mi lehet a gond feléd!
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz sziszi-fuszi #115421 üzenetére
Van egy tp link c8-am. Pihen a dobozban. Hogyan állítsam be,hogy az adja a wifit?
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
1000/1000 megabites internetünk van. Sagemcom F@st 5655v2 a Telekomtól kapott ONT, amiről 2 IPTV box megy és a család WiFije, nálam pedig egy TP Link Archer C6 üzemel, amire rá van kötve a 3. IPTV box, az asztali gépem és ezen is be van kapcsolva a WiFi, amit én használok. Azt a javaslatot kaptam itt a topikban, hogy tegyem AP módba a TP Linket, azon kívül mást nem is módosítottam.
Amíg a Sagemre volt kötve a PC közvetlenül, stabilan mértem 900+ megabit feletti értékeket, a WiFi is többször hozott 500 megabitet 5 Ghz-en, a TP Link viszont ezeket a számokat meg sem közelíti. Azt vettem észre, hogy a Speedtest.net app mérője felmegy 900-ig, aztán gyorsan visszaesik 500-ra, és végül ilyen 620 megabit körül áll meg, de ez folyamatosan változik, mérek 800 felett és 300 alatt is. A WiFitől határozottan jobb sebességet vártam, ott 300/300 az átlag, letöltésben 220-250 a Sagemtől is átér idáig, egyedül feltöltésben nagy a különbség.Kábelhiba okozhat ilyen anomáliákat? Egy régi Cat5e jön át a Sagemtől, kb. 4 méter hosszú lehet. Korábban csak IPTV működött ebben a szobában, azzal nem volt probléma.
Előre is köszönöm!
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz FIREBLADE78 #115422 üzenetére
Ha van IPTV-d, akkor így, ha nincs, akkor az ügyfélszolgálat bridge módba tudja tenni az eszközt.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz m1lan #115423 üzenetére
Nem lehet, hogy a TP-Link valami miatt bekoppan teljesítményben? Próbáld meg itt is megkérdezni. Kábelhibát nem hiszem, mivel akkor vagy 100 Mb/s lenne, de nem ilyen "hektikus" és magas sebesség.
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
FIREBLADE78
addikt
válasz DJ. Ru$y #115424 üzenetére
Persze,hogy van iptv. Tehát akkor nem tudom kikerülni a gyári routert wifi szempontjából? Pár órája nem akart csatlakozni a telefon 5 ghzre. Kidobta,hogy rossz a jelszó. Most rátud,de olyan lassan hozza be az oldalakat,hogy vicc. Ezért van 1000-es csomagom. . Amióta új címen lakok,azóta szenvedés ez net.
-
Tompika777
senior tag
válasz FIREBLADE78 #115427 üzenetére
Miért ne tudnál saját routert használni wifire? Olvasd el figyelmesebben a választ, ott a link is.
-
Túzok22
senior tag
válasz m1lan #115423 üzenetére
Szia. Valószínűleg a TP Link-kel lesz valami gond ha a szolgáltatóin 900 felett mérsz stabilan. Egy router topikban kérj segítséget azzal kapcsolatban, hogy milyen routert vásárolj ami stabil és normálisan kezeli a sebességet. Magyarán ha rákötöd a szolgáltatóira, akkor nem nagyon romlik a sebesség, mert valószínűleg az a TP Link routered gyenge, vagy ha nem is az, akkor valami baja van.
Amúgy kábelhibánál annyi történik, hogy 1 Gb/s-ról leesik 100 Mb/s-ra vagy 10 Mb/s-ra a sebesség, attól függ hány érpár sérült meg.
[ Szerkesztve ]
-
aok1
tag
Az IPtv super hbo maxpack előfizetés bekapcsolásától számítva, mennyi idő amikor igénybe tudom venni a hbo go szolgáltatást a telekomnál? Tegnap lett megrendelve. A hbo meg a cinemax csatornák tegnap szinte rögtön elérhetők lettek, ahogy megrendeltem az ügyfélszolgálaton, de a hbo go esetében amikor aktiválnám a telekom oldalán, és beírom az MT azonosítóm azt dobja vissza, hogy ehez az azonositóhoz nem tartozik hbo go előfizetés.
-
FIREBLADE78
addikt
-
Márton
nagyúr
Huawei HG8245H optikai routerünk mostanában sokat vacakol, pár naponta előjön, hogy nem látjuk a wifijét, nincs ssid, vagy ha van, nincs adatforgalom. Restart után megint jó néhány napig.
Összesen 7-8 eszközt kéne kiszolgálnia, de semmi komoly adatforgalom, jellemzően webböngészés, viber, email.. Ennyit csak kéne tudnia, nem? És évekig ment is.
Mi tud benne elromlani? Vagy frissíteni kéne a fw-t? Ezt én vagy a szolgáltató tudná távolról?Hardware Version:494.B
Software Version:V3R017C10S150Néhány kép a beállításokról, itt minden ok?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Egyáltalán mikori ez az eszköz, lehet már elavult és a szolgáltató díjmentesen cseréli modernebbre? Ha nem, mert amikor kijönnének épp nem jön elő a hiba, én cserélhetem ezt a routert? Fogadja a hálózatuk? Ha igen, mi az ajánlott típus?
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Beniii06
addikt
válasz zzola #114838 üzenetére
Azóta történt változás?
Ismerősék címét is beírva ugyanez a sablon szöveg jött fel(
A megadott címen az extragyors internet szolgáltatásunk még nem érhető el, de választhatsz a jelenleg elérhető szolgáltatásaink közül!)
, ott is csak réz dsl elérhető jelenleg, ami eddig nem volt, azért érdekelne, hogy azóta tapasztaltál-e változást.Nekem még ez a szöveg jelent meg kb 1 hónappal mielőtt ténylegesen lehetett kötni: "A megadott címen elérhető lesz az extragyors, 2000 Mbit/s internetünk! Addig is válassz egy jelenleg elérhető szolgáltatást, mert később egyszerűen átválthatsz a magasabb szolgáltatásra!".
Remélhetőleg ismerőséknél is lesz optika, egy kis társasházat kell elképzelni, Digi nem húz be kábelt, mert nem éri meg 10-20 lakás miatt, upc-voda monopol helyzet pedig nem kedvez az áraknak, a telekom rézre is csak 1-2 lakás van bekötve telefonvonal miatt, láttam a rendezőt, üres volt szinte, de ha lenne Telekom optika az sokat változtatna.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
m1lan
őstag
válasz DJ. Ru$y #115425 üzenetére
Sanszos, hogy valami ilyesmiről lehet szó. Most az első mérés a letöltésre 924-et hozott, de a feltöltésnél már visszaesett 376-ra. A második mérés ugyanezen a szerveren már csak 649/361. Azért gyanakodtam a kábelre, mert amíg egy 1,5 méteres kábellel próbálgattam közvetlenül a Sagem mellett, nem volt semmi anomália.
Megkérdezem a hálózatos topikban, köszi.
#115429: neked is köszi @Túzok22!Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
Túzok22
senior tag
válasz Márton #115433 üzenetére
Szia. Az első képen a 2.4 Ghz-s wifi beállításoknál a csatornát állítsd át automatikusról 1-re, 6-ra, vagy 11-re ha 1-11-ig van, 1-re, 7-re, vagy 13-ra akkor, ha 1-13 vannak a csatornák ha jól tudom. Ezeken a csatornákon nincs átfedés, de ki kell választani közülük a megfelelőt, amelyik nem túl zsúfolt.
Amúgy szerintem jelentsd hibára a Telekomnak hogy sz@rakszik a Huawei ONT, kiküldenek egy szerelőt és kicseréli egy ugyan olyanra, vagy egy Sagemcom f@st 5655v2-re (ilyet 1000/1000-res netnél telepítenek).
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz user12 #115435 üzenetére
Köszi, átírtam. De ez vajon indokolná még az ssid eltűnését is?
Túzok22: azt nem írtam hogy falu szélén, erdő melletti házról van szó. A wifi analyzer nem is mutat más hálót, tehát zsúfoltság kizárva.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Mikeee89
senior tag
válasz raider21 #115258 üzenetére
Munkahelyemen koaxos net van. A modem bekapott valami túlfeszt és utp kàbelen továbbadta egy ipari cisco router uplink (wan) portjànak. A modem és a router is kuka volt. Még az utp kábel is megkeményedett, rugalmatlanná vált. Korábban mèg nem is hallottam ilyenről
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Van rá megoldás,hogy ha az utca túloldalán van telekom optika a földben és én saját költségen átvezetek engedélyekkel az utca túloldalára optikát,akkor arra rákössenek?
Azt nyamvadt 20 méter kábelezést nem tudják megoldani és emiatt nem lehet normálisan home office-ban dolgozni. Hiába beszélgetek telefonszolgálatossal,nincs a cím összerendelve így meg sem lehet rendelni. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok