Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz elfelejtette #20505 üzenetére

Nono azért ennyire ne általánosítsuk le a dolgokat, a legtöbb gyártónak a különböző élethelyzetekre külön típusaik vannka. Gree-nek, C&H-nak is van drágább, fűtés üzemben jobban működő típusa, meg Pana-nak is van egyszerűbb, amit inkább csak nyári hűtéshez ajánlanak. Azt lehet mondani hogy a drágább gyártók termékei az optimális tartományon kívüli működést jobban bírják mint a legolcsóbbak, de ez nem csak egyszerűen a márka alapján eldöntendő ma már.
    Meg persze ott a kínai faktor, hogy mikor épp melyik neves gyártótól loptak technológiát, hol spóroltak...
    A japán gyártók manapság csak japán tervezést, valamint a magasabb árkategóriában japán elvek mentén történő minőség ellenőrzést jelent, de MO-ra tuti nem japánban gyártott-összeszerelt klíma fog érkezni.
    A kínai cégek is amíg nem elég magabiztosak 1-1-ben lemásolják a japánt, aztán kezdik faragni a költségeket miután már beetették a piacot.

Persze én is japánt vettem, rá is fáztam hangerő terén, mert az ország egyetlen hangos japán példányát sikerült kifognom, amit oroszországba szántak...de tény hogy az igért fűtést teljesíti és téli fűtésben halkabb mint hűtésben, vagy átmeneti fűtési időszakban. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

• Teasüti

nagyúr

válasz elfelejtette #20505 üzenetére

Én nem értem mi értelme van hőszivattyúként üzemeltetni egy klímát. Annyival gazdaságosabb még a mínuszokban is, mint árammal fűteni? Nem rég tudtam meg, hogy valóban képesek megcserélni az alacsony/magas nyomású oldalt a klímák és nem csak egy elektromos fűtőszál van a beltéri egységben mint gondoltam.

Új hozzászólás Aktív témák