- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Köszi a tippet Amúgy nem az enyém a cucc, nem nekem kell, egy ismerősöm kért meg, hogy nézzek utána, mit tudna tenni ezügyben. Én rögtön azt mondtam neki, hogy aggregátor a kertbe, mivel családi ház és nem is városban, hanem faluban, nem zavarna senkit. Elég sokszor van náluk áramszünet akár 2-3 meg több órán keresztül is, szerintem egy aggregátor lenne a legolcsóbb és legjobb megoldás.
De azért gondoltam utánajárok, hogy UPS-sel megoldható e, de kezdem látni, hogy nem nagyon...
Köszi!
-
LyonnaisFan1
őstag
Amit mindenképpen rákötnék az a mostani gép (az adatlapom alapján alacsony fogyasztású dög, nagyon max 160-170W-ot kérne ha erősen terhelném). a monitor (LG 19EN33S-B LED) amit még mindig nem karcoltam be az adatlap közé, a fene egye meg
Ez a kettő menne az akkus áthidalós dugaszba.Még rámenne a router / modem kettős és a kis hangszóró
(Azok pedig a túlfesz védős dugaszokba. Ha elszáll az áram akkor nem gond ha a net is száll, A gép / monitor védelme az első )[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Első feltöltés után (úgy, hogy egyszer sem merítettem még le), negyed óráig vitte a 4mag-os, 2 vinyós (+ssd), + amd vga-s configot monitorral, youtubeozás közben fülessel. Szerintem nem rossz. Pláne, hogy tétlen állapotban a monitor, a vga, az egyik vinyó és a füles sem megy, szóval a dupláját illene azért áthidalnia, ha nem vagyok itthon.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Köszi.
Egyébként amik AVR-es, line-interaktívnak vannak hirdetve, azoknak elég jó a feszstabilizálójuk és/vagy az átkapcsolási megoldásuk ahhoz, hogy biztosan minden esetben stabilan átkapcsoljanak? Magyarul elvileg nem fordulhat elő olyan hálózati zavar, ami akár kapcsolási késedelem, akár feszstabilizáló áramkör korlátai miatt meglepheti?
Nem azért, mert nem milliárdos pénzügyi forgalmat kell védeni, de van amikor kellemetlen a blackout olyan miatt, amitől a lámpa még nem is villan meg.
Én egy ilyet néztem ki egyelőre eddig. Iponban 21k[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Nagyon jó, erről lett is egy kérdésem. A fenti arra vonatkozik, ha megy a géped, vagy ha nem? Magyarul, ha én éjszaka kikapcsolom a gépet, attól az UPS még ugyanúgy dolgozik, zúg, kattog, melegszik, mintha terhelés lenne rajta, csak épp nincs? Gondolom azért nagyobb átmenő áram híján max alapon elketyeg, és akksit tartja szinten. Ezt egyébként feltöltött állapot esetén kvázi csepptöltéssel tölti, ha épp nincs rá igény hogy használja?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Cobra.
őstag
Nem fogja, én 252V-ot jelentettem be és arra is azt mondták, hogy tűréshatáron belül van...
Egyébként nem lehet a szoftverben állítani a fesz érzékenységet? Ha jól rémlik az MGE-nél fel lehetett tolni 246V-ra a felső határt. (W8 alá nem raktam fel a szoftverét, nem tudom megnézni) -
Thome
veterán
Nosza akkor csapjunk bele!
A gép tápot is cserélném most, szóval táp és UPS csere is lenne, ezeknek viszont ki kellene jönni 14-15 ezer forintból, és az áthidalási idő bőven elég ha 2-3 perc, többre nincs szükségem!
Csak az Xbox360 Slim (120w táp) illetve csak a gép lenne rákötve, ami mondjuk egy 300W-os minőségi (FSP, ilyesmi) táp lenne rajta.
Egy Centralion Blazer 600-as (360W) UPS elegendő lenne ezen két cucc alá? Ha csúcsfogyasztást nézünk, akkor sem enne 300-330wattnál többet a kettő együtt, monitorok nélkül.
Természetesen nem rángatom a gépet, bőven elég ez a teljesítmény nekem, sőt.
Ha jól gondolom ehhez passzív PFC-s tápot kell keresnem, illetve ha minden igaz ha kvázi szinuszos ha valódi szinuszos az UPS, akkor is jó lesz az Xbox360 slim tápjához?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
.Na akkor szaladjunk neki még egyszer.
Ennyi van rá. Ebből kell most kihozni valamit, akár használt cuccokból is. A codegen szartól bármi jobb lenne most, úgy gondolom, s Te is így gondolod, ebben biztos vagyok.
Majd a későbbiekben cserélem őket jobbra-szebbre-újra. Használtam 300W-os aktív PFC-s tápok (pl. be quiet) már megkaphatóak ahogy nézem 5-6-7 ezer forintért (pl most láttam egy 300W be quiet tápot viszonylag olcsón). Akkor ezek szerint amit írsz, ezek a kvázi szinuszos ups-ek komálják az aktív pfc-t is? Pont ezt olvastam mindenütt, hogy nem igazán.
Illetve, írod, hogy a jó pc-s táp megvédi a gépet a feszültségtüskéktől. Na most, nem pont erre is szolgál az UPS, hogy véd?
Tegyük fel hogy egy normális FSP 300W-os tápot szereztem be ami Aktív PFC-s, így eszik a gép csúcson 200W-ot. Mellette megy az Xbox ritkán. Ha viszont az Xbox megy akkor általában csak netezem, szinte mindig csak a net megy, néha játszom csak 1-2 órát gépen, szóval netezéskor 130-140W a fogyasztás + az xbox 100wattja. Tehát bőven elégnek kell lennie a 360-380W-os 600VA UPSnek, én az FPS Nano 600-at illetve a fentebb említett darabot nézegettem. Így hogy véled, működhet a 2 cucc együtt, illetve a kinézett UPS-ekről a véleményed? Ha viszont így sem működne, akkor azt írd meg, és változtatok a kondíciókon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Thome
veterán
Jelenleg csak így tudok megvenni a cuccot hogy használtan. Mondjuk a táp az tényleg necces és kell az új, szóval egy jelenleg forgalomban kapható fsp-t vásárolok majd.
Igen átböngésztem, a nem ajánlottak listájával kezdtem.
Konfigom nagy vonalakban:
Lap: Asrock n68-vs3-ucc
Cpu: Athlon II x2 260
Vga: Sapphire hd4850 512mb
2x2gb ram, 500gb hddHagyjuk ki az egyenletből az xboxot. Te személy szerint mely tápot és hozzá mely ups-t ajánlod? Ha bővítem a gépet, azt csak úgy fogom, hogy fogyasztásban lefele indulok el.
És most tegyük vissza az egyenletbe. Ebben az esetben mely ups-t ajánlod?
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Igazánól az is elég lenne ha 5 MÁSODpercet tudna áthidalni, ezért is teljesen mindegy hogy mennyi ideig bírja.
Megnéztem az ajánlottad, már úgy vagyok vele hogy 20-25 a plafon, szóval kérlek magyarázd el miért van nekem szükségem ekkora teljesítményű tápra? Hisz ha megveszem 350-400w-os Fsp hexa, Fsp 350-60apn, illetve hasonlóan jó 80% körüli hatásfokú tápot, akkor ha a gép maxon jár, se éri el a 70%-os kihasználtságot.
Az xbox-ot pedig felejtsük most el egy pillanat erejéig, mert az nem lényeges, mert hamarosan költözik csak addig gondoltam védem (szeptemberig van itt) a gép védelme a lényeg, ide meg nehogy egy 1000va-s szünetmentest tegyek be.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Mint írtam, a ma kapható legtöbb APFC-s tápegység megkajálja a kvázi-szinuszt is. Meg aztán azok az elektrolit kondik sem száradnak ki 3 év alatt. 10 év után esetleg már cserélném, minőségétől függően.
Az illető konfigjának elég lenne egy minőségi, efyben hagyott 12 V-os ággal rendelkező 400 W-os PSU is.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tornas
őstag
Azért az a 1,5 év tényleg rossz szériát takarhatott, de ebből még nem érdemes általánosítást csinálni. A legtöbb kondér vígan kibírja 5+ évig és az 5+ éves megfelelő minőségű tápoknál is kicsi a valószínűsége az instabilitásnak. Én ilyen rossz minőséggel a G-luxon kondiknál találkoztam, ahol azok kb. 2 év után megpusztultak a tápokban.
"A kérdező konkrétan együttműködő eszközöket kérdezett: pontosan ezért mertem ajánlani, mert nem csak hallottam valakiről aki már látott ilyet, hanem személyesen használom ezeket: annyira megbízok bennük, hogy az ügyfeleim anyagait is ezek védik. Én nem a katalógusokból ajánlok, hanem saját tapasztalatok alapján: elmondtam ami nálam bevált, persze másnak nem kötelező úgy csinálni."
És azzal sincs semmi baj, ha túlbiztosítod magadat és az ügyfeleidet. De ezt a túlbiztosítást sajnos nem mindenki engedheti meg magának, mert legtöbbször a pénz beszél, még a józan eszűnél is. Ilyenkor az általad még nem használt és nem tapasztalt dolgokat is érdemes elő venni ajánlásnál.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Coyot
őstag
Ahogy tudom a tiszta szinuszos a jobb, és az active pfc-s tápok azt tűrik jobban? De javíts ki ha tévedek
Nem vágyom az akksik csereberéjére így inkább egy sokáig megbízható termék kéne. Igazából a fő cél hogy a hálózat ingadozásait kiszűrje, nem létfontosságú hogy nekem 1 percnél tovább áthidaljon. Monitorom egy dell u2311h elég kelleme a fogyasztása.Má' nem
-
for-rest
csendes tag
Szia!
Akkor abban segits hogy megertsem az APC hivatalos oldalan talalhato kalkulator miert 52 percet ir csak a kissebbre(550es), 50W fogyasztora? Nekem is logikusan 6 ora lenne de 52 perc. Es ezt hivatalosan APC termektamogatas is megerositette. Habar a kepletet a srac 20 perces beszelgetest kovetoen sem tudta elmondani.[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Na majd a mai nap megnézem!
Mondjuk áramszünet itt évente jó ha 1-2 alkalommal van úgymond hosszabb (1-2 óra), inkább a napi rendszerességű 1 másodpercesek azok amik kiidegeltek eddig, s ezt szinte biztos hogy áthidalja akár 3 év múlva is.
Usb-n keresztül monitorozó programot senki nem ismer?
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Hát ebben a leíráson kívül semmi nem volt!
(#7896) Cobra.: Köszi! Ezt töltöttem le legelsőre, de nem bírtam működésre bírni, viszont most játszottam vele picit és sikerült.
Egy kérdésem lenne még hozzátok, mennyit kellene pihentetni az UPS-t kikapcsolva? Vagy ha nincs terhelés alatt (éjszaka) akkor maradhat bekapcsolva? Mert akkor a routert és tv-t is rádugnám, mivel ha kikapcsolom, megszűnik az áramellátás, s akkor se tv, se router (iptv).
-
Coyot
őstag
Értem, tehát akkor nem éri meg a felárat mondjuk egy jobb minőségű akksival szerelt? Viszont a szinuszos tápegység az akkor mindenképp fontos, szerintem
A konfigom:
- i5 4570s
- 4x2 GB ram
- vga: AMD HD 7750 1GB - vga valószínű sosem lesz olyan amire tápcsatit kell tenni.
- 2 db normál hdd + 1 ssd + optikai
- 2 db házventi
- Hang: Asus Xonar
- Dell u2311h monitor[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
bladegery
senior tag
Gep: (ezert nem is irtam, mert hamarosan atmegyek intelre, de szerintem a fogyasztas nem fog kelentosen valtozni)
ASUS M4A89GTD PRO
AMD FX-4100
GEIL PC3-10660
HKC 550W USP-5550
KINGSTON SSDNOW V+200
SAPPHIRE HD7770moncik:
LG FLATRON W2243S
SAMSUNG SYNCMASTER P2270HDnas:
D-Link DNS-320router:
Cisco EPC3925ja es a monitor nem lenyeg hogy rajta legyen, szoval azt nem kell beleszamolni. szerverkent hasznalom es folyamatosan kellene futni, csak az elmult egy napban kb. 5-szor elszallt,,
[ Szerkesztve ]
gergely-szabo.com
-
erikke17
őstag
Igen valószinűleg valami sokat állt akkuk azért vackok amiket beletesznek mert már félig halottak..
Csak hogy az említett kettő közül melyik lenne "jobb" Leoch név valahogy szimpibb Motoma túl gagyi kínai behatást keltÓ igen mind teljesítményben is gyengébbek.. 2 éve mikor beletettem az új akkut 10 perces akku idő helyett 25-öt bírt!
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
efi99
őstag
Upspower vagy Emos akkukat tudnék venni, vélemény ezekről?
Az jelent-e problémát, hogy 7 Ah-s helyett 9 Ah-s menne bele? Pl hogy rosszul jelez ki emiatt vmi értékét a szoftver, főleg a tartásidőt. A helyzet az, hogy a Leochok csatlakozója F2-es (6,3 mm széles), a kapható 7 Ah-soké meg többnyire F1-es (4,7 mm körül), a 9 Ah-sé viszont F2-es.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
-
efi99
őstag
BB Batteryt rendeltem végül (2 db 7 Ah-sat a békesség kedvéért).
Lett volna más is, de botrányos, hogy az elvileg szabványméretű akksiknak (a 151 hosszú 65 széles típusokról van szó) a magassága gyártótól függően 94 és 98 mm között szór (a csatlakozó nélkül). Valahogy belemenne tán mindegyik, de mivel a Leoch lemérve 94,5 volt, nincs kedvem reszelgetni minimum a ház fedlapjának kiálló leszorító műanyag izéit. Továbbá egyes hazai forgalmazók igen nagyvonalúak a csatlakozó méretének megadásakor, rosszabb esetben F1/F2 (T1/T2) van, de a rendelésnél nem lehet megjelölni melyik kéne, még rosszabb esetben oda sem írják. Pont ennél a kapacitásnál pedig jellemzően gyakran mindkettővel gyártják, úgyhogy biztos pont a nem megfelelő jönne.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
C. s.
addikt
Köszönöm a nem túl szívderítő választ! De ez nem a Te hibád. És ha így használnám tovább, ahogy most van, mi történhet? Nem akarom áramszünet esetén végignézni a filmet vagy a játékban az adott pályán végigmenni, nekem csak arra kell, hogy pikk-pakk kikapcsolhassam a gépet, ha elmenne az áram. Ritkán terhelem a gépet, akkor sem ment még 30-40% fölé a proci. Egyszer sem. De legtöbbször netezem, filmet nézek (nem HD-t), kisebb játékok, de semmi komoly.
Jól értem, hogy 330W-nyi áramot raktároz el végszükségre?
-
frpeter
Topikgazda
Már nem azért, de egy UPS max. terhelésen el kell menjen 3-5 percet. Tehát hiába akarsz spórolni, nincs olyan, hogy de nekem csak pár másodpercig bírja el. A watt egy adott terhelés, tehát ha te 500W-ot fogyasztasz, akkor 450W-os UPS nem fogja elvinni egy másodpercig sem (van ugyan ezeken általában bizonyos tolerancia, de az tényleg pár tizedmásodperc).
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
Új hozzászólás Aktív témák
- C13 - Stuko földelt elosztó szünetmenteshez (PC, Monitor, Router)
- Eaton 5P850i szünetmentes tápegység eladó
- APC SMART UPS 750 SMT750i használt, hibátlan, akku nélkül kazánhoz szivattyúhoz. bármihez
- APC Easy UPS BVX 1600VA - 900W - Zsír új akksikkal
- Jelképes áron! - Njoy Akin 2000 hálózati feszültségstabilizátor / AVR, 2000VA/1600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest