-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
Hello
Szerintetek érdemes felújítani ezt a szünetmentest? (1000-res van nekem)rossz akkukkal kaptam
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Grafiqs
őstag
Mi a közösségi álláspont az EATON ups-ekkel kapcsolatosan. Konkrétan ezt a példányt néztem ki.
De, bármilyen megoldásra nyitott vagyok.
Ami rá lenne kötve.
Egy NAS Atom alapon (Intel D525MW), egy WD RED 2TB, 200W-os táppal hajtva. Illetve egy akvárium aminek a fogyasztása kb. 30W.
Fontos szempont, hogy az akváriumot minél hosszab ideig kiszolgálja. A NAS-t úgyis leáll ha elmegy az áram. Az sem hátrány ha cserélhető az akksija.G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen merre lehet kapni ilyen biztosítékot ? [link]
APC 1500-ba lesz, sikerült elhagyjuk valamerre a két akkut összekötő biztosítékot.
Előre is kösz.
-
CsabaTompa
tag
Sziasztok. A fűtési rendszeremhez szeretnék venni egy szünetmentes tápot. Ehhez kérném a segítségeteket.
Van szimulált szinuszos, kvázi szinuszos, lépésenként közelítő a szinuszhoz és a szinuszos.
Keringető szivattyúhoz (állandóan első fokozaton használom 45W) a tiszta szinuszoson kívül lehet más fajtát is venni? (sok helyen sok mindent írnak)
Illetve tudtok ajánlani valamilyen fajtát 20-35000 ft értékben.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
válasz CsabaTompa #8506 üzenetére
Szia!
Sajnos 99%, hogy csak a tiszta szinusz lesz jó tapasztalataim alapján.
Ez lenne a legolcsóbb, ami megbízható, és szinuszos.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Simon04
csendes tag
Sziasztok!
Milyen szünetmentes tápegységet tudtok ajánlani 400 w-os aktív PFC -s táphoz, amelynek win. XP Home-n, vagy win. 7 Home Premium fut a vezérlő programja, csendes, (nincs benne ventilátor, mivel irodába kellene), és tiszta szinusz jelet ad ki?
-
frpeter
Topikgazda
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Szeretnék venni otthonra a PC-hez szünetmentes tápot, de járatlan vagyok a témában, ezért fordulok hozzátok segítségért! Olyan tápot szeretnék, ami megbízható, viszonylagosan sok időt képes áthidalni és ami fontos, nem drága. Olyan 15K körülire gondoltam, ebben kérnék javaslatokat, tanácsot.
Köszönöm előre is.
Janó"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Simon04
csendes tag
Használ valaki Eaton 5SC 750i szünetmentes tápot?
Mennyire hangos a ventilátora? Van valakinek tapasztalata ezzel a UPS -el kapcsolatban?
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Szeretnék szünetmentes tápegységet vásárolni a közeljövőben. Jelenleg egy FSP nano 600-as van, amire egy E350es AMDs alapú NAS van rákötve, illetve egy Cubietruck. Kicsit bonyolódik a rendszer és bővülne a kör még 2 routerrel + ADSL modem + idővel még egy NASsal.
Alapvetően egy alapszintű túlfeszültség védelem és a hirtelen leállások ellen szeretnék védekezni (az tiszta sor, hogy a Villámmal való közvetlen találkozást az általam elérhető árkategória nem fogja megfogni), nem kell az órás online maradás, általában 5-10 perc elég, hogy mindenki mindent lekapcsoljon és mentsen a NASra. Fogyasztásra ez nem sok, a routerek, modem nem nagy fogyasztó, a NAS is egy 75W-os paneltápról megy.
Első körben ezt találtam, aminek van elég csatlakozása (bónusz a telefonvonal védelme): APC Back-UPS ES 700VA
Esetleg van másik típus, aminek mondjuk +2 csatlakozása van (akkor nem kéne odaszorítanom az FSP 600ast, hanem felhasználhatnám máshol)? Illetve ha tudna ethernet kábelt is védeni az maga lenne a tökély. Persze szokás szerint a keret limitált lenne, bruttó 25.000 Ft környékén kellene megállnia.
Illetve egy kérdés, amit kicsit félve teszek fel: UPS csatlakozását lehet elosztóval tovább osztani? Vagy ilyesmiről ne is álmodjak?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Benőke
őstag
EATON Protection Station 500
A + dugajra pedig beteszel egy mezei elosztót amelyikbe szimpatikus... Nem kell + szünetmentest használniA 650 verziója 26,1K.
-
CactuS
Arcképgyáros
Kicsit hülye kérdés lehet, de az Eaton mennyire megbízható márka? Az APC-ről olvastam, hogy elvileg néhány típusnál garanciát vállalnak arra, hogy a termékükkel védett eszközök nem sérülnek, különben fizetnek egy adott limitig. No nem mintha szeretném érvényesíteni, jobban örülnék, ha sose lenne ilyen alkalom.
Illetve az USBs csatlakoztatás lehetősége (hogy pl lekapcsoljon alacsony töltöttség esetén a NAS) gondolom jelentősen megdobná az árat, ugye?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Benőke
őstag
Elméletben az APC vállal valamit aztán a gyakorlatban meg majd szólj ha probléma volt és sikerült érvényesíteni. EATON a másik nagy név. APC persze szebben hangzik, de olvass utána nyugodtan. A választéka sem apró ha megnézed elég széles skálán mozog... Nem csak egy két aprósággal vannak a piacon. mint sok más olcsó márka.
USB -s csatlakoztatás lehetősége már feltételez némi + elektronikát a szünetmentesbe. Mindenhol többe kerül.
A 650 -es pont olyan. +1K a különbség az általad megadott limithez képest.UPDATE:
Hülyeséget írtam. az EATON weboldala szerint nem tesz különbséget USB -s és nem USB -s verzió között. Viszont ITT még is van egy USB -s változat a másikon meg nem jelzik hogy lenne, ez viszont drágább kicsit. 27,8KMás:
A szakiktól kérdem hogy találtam egy megfizethető árú új Színuszos szünetmentest:
EATON P650i
Erről mi a vélemény? Még sem a 83K -s APC ami azért erősebb is 750VA/500W.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm. Közben úgy néz ki, hogy kicsit mehet feljebb a keret, mert belefér (elméletben 100k a limit, de szerintem annyiért a nagyfőnök leszedné a golyóimat, így inkább a fele, azaz 50k az, amiért még nem röhög szembe). Viszont így akkor már tényleg rádugnám a 2 kis NASt + Cubietruck-ot+ 2 router + modemet.
Az egyik NAS egy E350-es AMD, a másik valószínűleg egy J1900-as inteles lesz, tehát nem játék configok.
Az is jó lenne, ha mondjuk mindkét NAS lekapcsolná magát, ha már merülőben vannak az aksik.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
"Az is jó lenne, ha mondjuk mindkét NAS lekapcsolná magát, ha már merülőben vannak az aksik."
Majd az okosabbak mondanak konkrét típust, de az ilyen zsebbenyúlós történet. Ha csak egy sima USB portod van, akkor az apcupsd segítségével be tudod állítani, hogy az a gép amelyik az USB-re van kötve lekapcsolja a többi gépet. Ehhez csak szünetmentes hálózati kapcsolatot kell biztosítani és azt, hogy az USB-vel összekötött gép biztos üzemeljen.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz sanzi89 #8520 üzenetére
Az apcupsd is megfelelőnek tűnik, mert rákeresve láttam Synology-s Nas-okat, hogy azzal működnek, így ezek szerint elég lehet az USB-s megoldás is.
-
Benőke
őstag
Közben nézem hogy ez is színuszos: EATON 5SC 500i
Erről vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
válasz jano_77 #8512 üzenetére
15e körül 500-650VA készülékek vannak, minőségiek használtban, felújítottan, kevésbé azok újban. Ezek 300-500W-ot tudnak elvinni, maxon kb. 5-6 percig.
És nem szinuszosak.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8520 üzenetére
Csináltam egy kis leírást Windows-os környezetben miként kell beállítani az APC UPS Daemon-t, bár más OS esetén is hasznos lehet.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
arsenlupin
aktív tag
Üdv!
Egyik ismerősömnek lenne egy ilyen APC Smart-UPS 1500 szünetmentese(valahonnan kapta).
Sajna, az akksinak már vége, a készülék maga áram alá helyezve semmit nem csinál....
Kell neki egyáltalán világítania akksi nélkül, ha megkapja a 230V-ot?
Mielőtt megennétek még nem láttam ilyen készüléket!
Köszi!Üdv:F
-
hirschtec
csendes tag
Sziasztok!
Egy szünetmentes tápot keresek otthonra. A következőket dugnám rá:
- Asztali gép XFX Pro 450W táppal ~ 360W
- LG IPS 22" monitor ~ 25-30W
- Hangfal ~ 25W
- Set top Box ~ 10WAz ok amiért szükségem lenne az eszközre: Egy háztartási gép szerviz fölötti lakásban lakunk és heti rendszerességgel próbálnak elindítani zárlatos gépet, ami lecsapja a fő biztosítékot az épületben.
Az eszközre szánt összeg maximum: 25e-30e Ft
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Ezidáig ismeretlen vizeknek számított az UPS részemről, így a szakik véleményét/tanácsát szeretném kérni az alábbi 2db igény kielégítésére:
1.)
Adott egy Analitikai műszer (robot), mely 600VA-s táppal van ellátva.
A műszert egy standard PC vezérli 19"-os monitorral (ha jól emlékszem LED-es már, nem CCFL-es), melyben egy 400W/450W-os táp foglal helyet.
CÉL: Maximum ~5 perc áthidalási idő, mely elegendő lenne az aktuálisan roboton futtatott módszer leállítására, vmint a pc kikapcsolására. A hangsúly inkább a túlfesz, alulfesz és áramkimaradásokból eredő HW károsodásának a megelőzése a lehető legnagyobb százalékban!1.) Ehhez tudnátok e ajánlani egy UPS-t, mely 25-30E Ft-os kategóriában helyezkedik el?
2.)
A fenti HW-eken kívül lenne még egy PC 17"-os hagyományos LCD monitorral és még egy műszer, mely szintén 500-600VA-es táppal rendelkezik.
CÉL: Szintén maximum ~5 perc áthidalási idő, mely a módszerek leállítására és a pc-k kikapcsolására elegendő lenne, tehát itt is inkább az áramkimaradásokból eredő károsodás megelőzése, alulfesz-túlfesz védelem lenne a fő irányelv!2.) A fenti komplex rendszerhez (tehát 1. és 2.) tudnátok e ajánlani egy olyan UPS-t, amely a célnak megfelelne és ezt a lehető legolcsóbb módon tenné, amit azért nyudodt szívvel is ajánlanátok?
A szakértők segítségét/tanácsát előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Norbi
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Konfigom: Gigabyte GA-H87-D3H alaplap, i3-4330-as CPU, 8 GB RAM, 1 db 120 GB SSD, 1 db 3 TB-s 3,5-es HDD, 1 db 1 TB-os külső USB3-as 2,5-es HDD, videokártya nincs a gépben, CPU-ét használom.
Fogyasztásmérő szerint kb. 40-50 W-ot eszik a gép monitor nélkül. Ehhez kellene nekem szünetmentes. Nem játszom rajta, csak általános használatra van a gép.
Ez elég lenne nekem: APC Back-UPS 500VA BX500CI, igaz? WWW. Azért kell, mert telente sok a pillanatnyi áramkimaradás és nem akarom, hogy valamelyik alkatrészem tönkremenjen. Az se számít, hogy nem kommunikál a számítógéppel. Viszont fontos, hogy halk legyen és a pótakksi, ami egyszer kelleni fog, ne egy vagyon legyen.Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz Anubis_9 #8534 üzenetére
A tápom kimaradt a listából: XFX Pro Series 450W PSU.
-
nyunyu
félisten
Tudja valaki, mit jelent a SUA1000I-n, amikor a terhelesjelzo es a toltottsegjelzo szimultan KITTnek kepzeli magat?
Egyszerre villant a ket felso LED, aztan a ket kozepso, aztan a ket also, majd kozepso, felso...Eppen aramszunet volt, mivel elso felhoszakadasnal zarlatos lett az Elmu altal alig egy hete cserelt foldkabel, aztan fel napig kerestek hol a hiba.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Anubis_9
őstag
Szetintem az APC BE550G-GR lesz az!
-
Pixike
csendes tag
Sziasztok.
Van egy APC CS350 szünetmentesem, amit még XP alatt is használtam a hozzá való PowrChute progival. Most 7 alatt is feltettem a progit, és lett egy CS500 de most lényegesen kevesebb az opció benne, nem tudok szinte semmi állítani, és annyi adatot sem látok mint az XP alatt a CS350 esetén.
A progi nem jó, vagy a szünetmentes nem tud annyit? -
Anubis_9
őstag
Pár éve, amikor még Corsair TX650-es tápom volt, feltettem egy kérdést az APC-nek, milyen szünetmentest ajánlanak és ez volt a válasz: A Back UPS terméksorozat sajnos nem alkalmas PFC-s tápegységek megvédésére, mivel ezeknek tiszta színuszhullámú betápra van szükségük... A BE550G-GR a Back-UPS családba tartozik.
"Sajnos" az XFX tápom is PFC-s: Active Power Factor Correction [99% PF Typical]
Akkor tegyek le erről a BE550G-GR-ről?[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Látom ajánlott az APC Smart-UPS 700 szünetmentes. Ugyanilyen van nekem is. Évekkel ezelőtt vettem itt az egyik PH! eladótól, tán Kecskemétről. Más feliratot nem találtam rajta, csak azt tudom, hogy régebb ( fehér) és használtan vettem
Mostanában kezdte azt csinálni, hogy bekapcsolás utáni tesztet nem csinálja végig, pirosan világít a led, ( ami egyébként zöld kéne legyen) és sípol. Akku cserés lesz gondolom.
Nem mernék megesküdni rá, de szerintem 2 db van benne és tán Yuasával kaptam.
A kérdés. Milyen akkut ( típus, márka) és honnan érdemes beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
Szia!
CSB-t tudok ajánlani most akcióban: CSB 7Ah 12V akku
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
veterán
Egy láma kérdés, de már régóta érik bennem: miért nem lehet PFC-s tápot nem tiszta színuszhullámos UPS-sel együtt használni? Valóban károsodhat a tápegység? Érdekes lenne, mert a mai tápok zöme PFC-s, a szünetmentesek pedig ugyebár a leggyakrabban vásárolt 14-15 ezres kategóriában közel sem szinuszosak.
-
frpeter
Topikgazda
Röviden, mert ezek a tápok érzékenyebbek a jel ingadozásra.
Olyan ez pl, mint régen a lovaskocsik elmentek közel kerek kerékkel is, ma meg a modernebb autóknál ha pár gramm eltérés van a centírban (azon felül, hogy teljesen kerek), már ráz minden.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
veterán
válasz frpeter #8546 üzenetére
Köszi az infót! Ez a gyakorlatban jelent problémát akkor, ha csak néhny másodperces, maximum perces áthidalást kell végeznie egy egységnek, heti néhány alkalommal? Corsair TX tápom van, ezek elvileg aktív PFC-sek, és egy Eaton 650i-tszántam mellé. Cégnél két ilyet is beüzemeltem már, ott Chieftec tápok vannak, és nulla probléma adódott eddig a hazsnálatukból. A szinuszos UPS-ek ára még kisebb cégek számára sem feltétlenül elfogadható, otthonra pedig kifejezetten sokallok 25k környéki összeget fizetni egy használt APC-ért.
-
Anubis_9
őstag
Nekem is ugyan ez a problémám: nálunk a cégnél kb. 10-15 gép megy átlagos Back-USP APC szünetmentesekkel, amik mindenféle meggondolás nélkül lettek beállítva. Eddig egyiknél sem volt gond, amikor áramszünet volt, ezek áram alatt tartották őket. Ez nem csak egy marketing fogás az APC-től? "Vedd meg a színoszost 50.000-ért, mert a te tápodhoz az kell".
-
Doky586
nagyúr
Nekem is aktív PFC-s tápom van (Thermaltake 430W) egy BE550G-GR -el már 1éve és semmi gond, tökéletesen működik..
Úgyhogy ezt a szinuszos dolgot szerintem városi legendának lehet minősíteni.
Persze lehet hogy a tápom a szünetmentes áthidalási ideje alatt (azon pár percig) nem képes az adatlapja szerinti 82%-os hatásfokkal működni, hanem kevesebbet tud addig, de ez a gyakorlatban sose jelentett problémát, mindig rendesen áthidalta a szüneteket, a működő PC és NAS és Router és Modem és stb semmit nem vett belőle észre..Anubis_9: Szerintem is marketing fogás, főleg mivel a PFC tápoknak leginkább cégeknél van értelme alol sok tucat PCtáp megy egyszerre. Otthon csak azért jó mert nincs rajta 110/230V kapcsoló...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Back-UPS PRO 900 tesztelt használt szünetmentes eladó!!!
- APC SMART UPS 750 SMT750i használt, hibátlan, akku nélkül kazánhoz szivattyúhoz. bármihez
- APC Easy UPS BVX 1600VA - 900W - Zsír új akksikkal
- Apc back ups pro 900
- Anderson akku csatlakozó, APC Smart szünetmentes tápegységhez, SURT3000xli, SURT5000XLI, SURT8000Xli
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest