Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz draco31 #14406 üzenetére

    A "medium" megfelelő.

    A "low" állásban akkor kell használni ha pl. generátorról kapod az áramot ha rendesen az elektromos hálózatból kapod akkor mehet a "medium" állásban.

    A felső "high" állásban a UPS jóval érzékenyebb lesz a hálózati zavarokra a nagyon kicsi kilengések esetén is be fog kapcsolni és korrigálni fog.

    Megjegyzem kipróbálhatod, hogy "high" állásba kapcsolod és ha napokon keresztül nem kapcsol be a UPS, hogy korrigáljon valamit (ami szerinte hálózati zavar) akkor maradhat "high" állásban is de ha óránként bekapcsol vagy még gyakrabban akkor elegendő a medium mert így hamar megadja majd magát a UPS.

    Megjegyzem tartósan hálózati zavaros helyen nem is ilyen UPS az ajánlott oda ONLINE - dupla konverziós - UPS kell (ennél a típusnál FOLYAMATOSAN az akkumulátorról megy az eszközök táplálása ennek az előnye, hogy semmilyen hálózati zavar nem jut át és mivel nincs "átkapcsolási idő" a hálózatról az akkura ezért folyamatos tiszta kimenet garantált, volt már aki panaszkodott, hogy mellettük egy építkezés vagy valami üzem van és sajnos vibrál az áram stb. sajnos ilyen szintű problémánál már egy online UPS is kevés ilyenkor az áramszolgáltatóhoz kell bemenni és mint Hruscsov az ENSZ-ben cipővel verni az asztalt, hogy csinálják meg ha jól tudom aki ilyen nagy volumenű áramfogyasztást generál annak külön leágazást kell csináltatnia hogy a környéken lévő általános fogyasztókat ne zavarja a tevékenysége persze ha csak egy építkezés idejéről van szó akkor megpróbálhatják elsunnyogni a dolgot de ezt sem szabad hagyni.)
    Hátrányai:
    - jóval drágább a Line-interaktív típusoknál - mint amilyen a tiéd is
    - az akkuk hamarabb elhasználódhatnak benne
    - a folyamatos akkus táplálás miatt az elektronikát hűteni kell ezért a ventilátor folyamatosan megy tehát HANGOS.

    Ezek a típusok irodába, vagy szerverterembe valók, vagy esetleg olyan helyre ahol meg tudják oldani a lakószobáktól való távoli elhelyezést pl.: garázs, kazánház

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák