Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Razi

    tag

    válasz Cs1csó #13347 üzenetére

    Ismét köszönöm a válaszodat!

    Amit leírtál az jogos, de nem nagyon szeretnék több pénzt költeni UPS-re, maximum ugyanezt az FSP-t csak az FP2000-est ami 2000VA/1200W. Ami a fogyasztásokat illeti, soha nem megy egyszerre minden eszköz. A hangrendszer egy GENIUS SW-G 2.1 2000 ami 45W-ot fogyaszt maximum de természetesen ezt sem csonton használom. A lényeg a lényeg, hogy aszerint választottam UPS-t, hogy az én átlag felhasználásomnak eleget tegyen pár percig áramszünet esetén. Tehát vagy a PS4 PRO + TV megy, vagy TV plusz külső vinyó, vagy a pc + monitor és ritka esetekben a pc plusz tv. Ezek egyike sem haladja meg a max kapacitását a cuccnak de a TV + PC kombó közel jár hozzá szerintem mert csak ebben az egy esetben van az a bizonyos animália, hogy beindul a ventilátor.

    ui.: A tápegység a pc-be azért ekkora mert anno több kártyás (SLI) rendszereket építettem de a mai világban ezt a szoftverfejlesztők elvágták sajna ezért van 1db VGA a gépembe de ezért még tápot nem cseréltem. Elméletileg nem vesz fel többet mint amennyire szüksége van ahhoz, hogy az alkatrészeket maradéktalanul kiszolgálja.

    Maga az UPS-t azért vettem mert itt ahol lakok "Vassurány" nagyon elszaporodtak a pillanatnyi áramszünetek. Például kedden 10x volt egymást után pillanatnyi áramszünet és villogott minden, kb 5 másodpercenként visszajött és volt egy bő 8-10 másodpercig aztán megint. A tartós áramszünet ritka.

    Az, hogy az UPS szimulált szinuszhullámú jelalakkal dolgozik kizárólag a számítógép tápegységét érintheti negatívan? Illetve a leg fontosabb kérdés, amiről hosszas böngészés után sem találtam információt, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy mely tápegységek azok amik megbarátkoznak a szimulált szinusos jelalakkal?
    Fórumokon csak jókat olvastam az FSP tápjairól, de igazából nincs vagy én nem találtam olyan táblázatot ami ezt egyértelművé tette volna. A másik dolog amit nem értek ezzel kapcsolatban, hogy miért csinálna az FSP egy UPS-t kimondottan otthoni felhasználásra PC-k üzemeltetéséhez ha ez kinyírja a saját tápegységüket? Gyakorlatilag nem is találtam olyan PC tápot ami ne aktív PFC-s lett volna. Valahogy kezdem úgy érezni mintha mindenki azt sugallná a piacon lévő összes UPS szar amit PC-hez terveznek kivéve a méregdrága tiszta szinusos és smárt funkcióval ellátott UPS-eket (no offense csak laikus vagyok :D )

Új hozzászólás Aktív témák