- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz cinemazealot #10892 üzenetére
De a kérdésemben benne van a válaszod. Azt tudom, hogy ebből nem tudom meg, de én mindegyiknél csak ezt látom, még ha megnézem az adatlapokat, vagy akármit, abban sincs több infó, nincs benne az akkuról semmi, a hatásfokról sincs semmi, csak ez a hatalmas informatív VA, vagy W szám.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
cinemazealot
addikt
válasz gyulank #10901 üzenetére
Lehet, hogy félreértettelek, de a kérdésed így szólt: "Honnan tudom kiszámolni, hogy mennyi az áthidalási idő?" Erre válaszoltam, hogy "Nem tudod, kiszámolni. Az adott típusnak kell megnézni az adatlapját, hogy milyen akkumulátorral, milyen teljesítmény felvétellel milyen áthidalási időt produkál." Akkor most mire is vagy tulajdonképpen kíváncsi?
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #10900 üzenetére
amúgy nekem is 2 watt jött ki az eaton prot. station 500-ra, pedig csak egy hétköznapi fogyimérőm van)... viszont a színuszos 700-as smartra meg már 25 watt. a sima back-ra meg 5-6 watt. utóbbiak mondjuk 3-5 évet bírják kábé.
és láthatóan a régebbi alapú kínai csodák (mindegy mit matricáznak rá) a legnagyobb vámpírfogyasztók.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyulank #10901 üzenetére
általában megadják hogy teljes és fél terhelésen mennyi a tartásidő.
de apc/eaton a honlapon szép diagramokban is kitolja hogy x idő y perc.
és a belinkelt, jó régi cikkben is vannak azért tesztek. az én tapasztalataim is egyeznek azzal a 2 típussal, amihez volt szerencsém.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Ez a tú in van tetszik
Ha az EATON 5E nem jött be próbálkozhatsz a APC Back-UPS 950(480W)/1400(700W)VA -al is
950VA -s nem használ ventit ez tuti, mert van egy ilyen a fiam szobájában
Nem csak a sarokba dobva hanem a sz.gépe megy erről.PC nél tudni kéne a pontos komponenseket vagy hogy csúcsra járatva mit eszik...
-
piero86
aktív tag
Nekem KSTAR Microsine 1000 van amire a gép és a monitor van kötve. A fogyasztásmérő 14W-ot mutat, ha a gép ki van kapcsolva és a monitor készenléti üzemmódban van (tehát csak a jelzőfény világít)
-
gyulank
addikt
válasz cinemazealot #10902 üzenetére
Hát, hogy honnan, ha onnan nem. A titkos infók forrására.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok géphez keresek szünet mentes tápegyseget.
En ezt neztem ki ,de kérdéseim lennének :
Mi a különbség a tiszta / szimulált sinus kozott ?
Géphez jo a tiszta szinuszos ?
H tudom megnézni egy spec en h a tapegyseg tiszta szinuszos ?Konfiguráció amire neztem :
Lap: Asus h110m-d
Cpu: i3 7100
GPU Rx 460 4gb ( tapcsati nélküli )
Ram 2*4gb Kingston ddr4 2133
2db Samsung 500 s vinyo
SSD : Kingston 120gb v300
Táp chieftec tcg80pb 450wVálaszokat előre is köszi
-
A megváltó
tag
válasz ceripapa #10908 üzenetére
Tiszta szinusz az olyan mint ami a konnektorból jön ki , vagy néha jobb is a szimulált bármi lehet.
pl: linkOlvass vissza , mert ezt az aktív pfc, passzív pfc dolgot én nem vágom, mert laptopot használok annak meg mindegypasszívval menne biztos szinte 100% aktív az passz kerestess rá a tápegységedre, valamelyik fórumon nem-e írnak róla hogy megy e ilyen- olyan szünetmentessel.
Elírtad a típusát nem ?
CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM ilyen nem ? nem tcg .Azt írják hogy aktív pfc, ha biztosra mész akkor szinuszosat veszel.Vagy ha ki tudod próbálni mielőtt megveszed , vagy visszaviheted akkor próbáld meg.[ Szerkesztve ]
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
Cs1csó
félisten
Ami fontos lehet, hogy a tápot elbírja tehát egy 500W-os elég. Olvasgattam már én is erről az aktív-passzív dologról elvileg az "újabb" jobb márkájú UPS-eknek már nem kellen hogy gondot okozzon egy mai modernebb táppal szerelt gép kiszolgálása. Ami hasznos egy pc-nél ha usb-n keresztül szoftveresen is le tudja állítani a gépet pl. 20 percig tudná tartani de mondjuk 1 órán keresztül nincs áram akkor ha nincs szoftveres vezérlés akkor 20 perc után ugyanúgy szabálytalanul fog leállni a gép. Arra is érdemes figyelni hogy a csatlakozók olyanok legyenek hogy tudd a gépet és vagy a monitort is rádugni - jobb ha sücho csatlakozó van rajta - normál dugaszos megoldás.
Nekem kb. olyanom van mint amit linkeltél csak nagyobb 660W -ot tud. Van mögötte egy modern pc fsp raider táppal 550w-os, meg egy monitor és egy 2.1-es rendszer van rákötve. a szoftverével nem vagyok teljesen megelégedve néha a tálcaikonja baszaxik azt mutatja hogy gond van pedig nincs csak nem frissül az ikon, de működik mindent tud kár hogy elég régen frissítették utoljára egy hivatalos windows 10 támogatás jó lenne már hozzá és hogy telepítéséhez ne kelljen a net framework 3.0-at vagy vagy ottankörüli verzióját telepíteni, de hát ez van.
[ Szerkesztve ]
-
ceripapa
aktív tag
válasz A megváltó #10912 üzenetére
Hm , akkor az emberek mit vesznek a gép melle ha a tiszta szinuszos az ajánlott ? Xd
-
-
félisten
válasz cinemazealot #10914 üzenetére
Ez az aktív PFC eléggé voodookérdés.
A két véglet biztos: a passzív PFC-s tápnak szinte mindegy, hogy szögletes-e a feszültség, a valódi szinuszformát meg mindegyik aktív PFC-s táp is szívesen fogadja (még szép...).
Az én jelenlegi eszközparkomban a Chieftec GTC érzékeny a jelformára, csak a szinuszossal működik, a GPS és GPA, illetve a HiPro vígan elmegy a trapézzal is.
De volt egy ezzel kapcsolatos komolyabb ügyem is. Egy nagyobb intézmény sok millió forintért vett UPS-eket, közepes árfekvésű, kvázi szinuszosokat. Aztán jött a nagy pofára esés, amikor kiderült, hogy döntő többségükkel leállnak a gépek -- mint kiderült, az egységes beszerzés miatt egységes volt a géppark is.
Jogi eljárás, szakértői vizsgálat következett, aminek keretében felkerestük a tápegységek és a szünetmentes tápok magyar képviseletét is. A villanytani részét sajnos nem értettem, de a vége az lett, hogy próba szerencse, az aktív PFC esetén van esély arra, hogy érzékeny a jelformára, ami technikailag magyarázható, de kérdés, hogy tervezési figyelmetlenség vagy tudatosan beépített tulajdonság-e, mivel simán megoldható, hogy ne legyen vele gond -- és többnyire nincs is. A tápos társaság el is ismerte, hogy az adott típusjelű tápegységeik sokáig valóban csak szinuszos feszültséggel mentek megbízhatóan, de az újabbak már csak az egészen szab kínai UPS-ek négyszögjeleire dobják el időnként magukat.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Benőke
őstag
Ugyanilyen szünetmentesem van egy.
Régebbi Delta belsős Chieftec -el voltak gondok, mert csak szinuszjelet tudtak fogadni. Jó régen volt már az.A gép hozzávetőleg kb 200W -ot kér über max állapotban, nettóban.
Bruttóban a táp veszteségével is számolnánk. Kb +40w ha 80% hatásfokkal számolunk.
+Monitor...
Üresjáratban és normál használatban ez 40-70w között lehet monitorostól. -
cinemazealot
addikt
válasz MaCS_70 #10917 üzenetére
Na, ez durva!
Nem értek a tápegységekhez, de nemrég kíváncsiságból megmértem a laptoptápról működő konfigurációm (részletek az adatlapomon) terheléses és üresjárati teljesítmény felvételét, és döbbenetemre egészen elképesztő(en sz@r) cosφ-ket mértem. Én megértem, hogy a kevés is több mint a semmi, és ha már néhány ATX tápba képesek betenni aktív PFC-t, akkor már jobb a helyzet, mintha sehova nem építenének be ilyet. De hogy a laptoptápok (legalábbis az, amit én használok, ami történetesen egy nagyon olcsó darab volt) is ilyen vacak PFC-vel bírnak, az meglepett. Pont a laptoptáp lenne az, amibe talán ildomos volna beépíteni az aktív PFC-t, hiszen ha az nem működik a szimulált szinuszos UPS-ről, akkor na bumm, megy tovább a laptop akksiról.
Szóval igen, simán lehet, hogy tervezett inkompatibilitásról, így a jónép lehúzásáról van szó, nem tudom. De fura, hogy egy 1.0-ás júzer, nem fog tudni csípőből választani UPS-t, ha meg akarja védeni a gépét, mert simán lehet, hogy a gépe nem fog tudni vele együtt működni. De a legszörnyűbb az, hogy ezt senki nem fogja tudni neki megmondani előre, csak aki már próbálta pontosan azt a UPS-t, pontosan azzal a PSU-val.
-
DjTomboy
csendes tag
Sziasztok!
Szünetmentes tápot keresek az alábbi eszközökhöz:
TP-link 1043nd router (12V, 1,5A adaptere van)
TP-link TL-SG105 switch (9V, 0,6A adapter)
BananaPI (5V, 2A adapterrel, ennek valószínűleg csak a töredékét használja)
QNAP TS-212P NAS (2 db WDC WD30EFRX merevlemezzel, összesen kb 16-17W lehet a fogyasztása)
Dell P2317H monitor (kb 18W a fogyasztása)
+ a következő konfig:
MB: ASUS H97-PRO alaplap
CPU: Intel Core i5-4590 processzor
RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/16
SSD: Samsung 256GB MZ-7KE256BW
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
PSU: FSP 550W Raider S 550 (aktív pfc-s)
közeljövőben még tervezek egy videókártyát a gépbe (nVidia 1060 körülit)Ezek lennének rákötve a szünetmentesre.
Várom a konkrét típus javaslatokat. Érdekelne online, offline, illetve vonal-interaktív típus is. Melyik lenne jobb nekem?
Ami fontos lenne, hogy csendes legyen, a ventillátora csak akkor kapcsoljon be, ha elmegy az áram, illetve, hogy rá lehessen kötni usb-vel a nasra, hogy az le tudjon állni áramszünet esetén.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
sziasztok, UPS vásárlás előtt állok. Összeadtam az eszközök fogyasztását, amit UPS-re csatlakoztatnék.
420 watt jött ki. Nagy értékű eszközökről van szó (több asztali gép, hangfal stb). Ti mit vennétek ehhez? -
Cs1csó
félisten
válasz DjTomboy #10921 üzenetére
Szia, nekem egy ilyen tápom van és egy apc back-ups-ről megy kb. ilyen: nemrég írtam is - [link]
Amúgy a lényeg hogy a tápot elbírja az hogy mi van a táp mögött már annyira nem lényeg plusz ugye egyéb eszközök is lesznek ha jól olvastam 6 tehát olyan kellen amin több -gondolom - hagyományos konnektoros verzió a nyerő nekem olyan van - sücho -
FONTOS!
Mennyit szánsz rá ? -
Cs1csó
félisten
válasz Stanley-B. #10922 üzenetére
Több asztali gép? Ez a fogyasztás akkor hogy jött ki ?
-
cinemazealot
addikt
válasz Stanley-B. #10922 üzenetére
420 W úgy, hogy az összes gép csúcsra van járatva, és minden hangfal (a "satöbbikkel" együtt) tökig fel van csavarva?
-
Stanley-B.
őstag
válasz cinemazealot #10926 üzenetére
hát, specifikációk alapján így néz ki a dolog:
iMac (27-inch, Mid 2011):
Power Consumption: Idle: 135 W, CPU Max: 170 WiMac (Retina 5K, 27-inch, Mid 2015):
Power Consumption: Idle: 70 W, CPU Max: 197 WBeoplay A9 hangfal: POWER CONSUMPTION: Typical 23 watts, Standby 0.4 watts
Apple Time Capsule router: Maximum continuous power: 34W
Modem: 15WÍgy 440 W ha a maxokat számolom, routerből véletlen nem a maxot számoltam azért jött ki 420 korábban.
Ehhez a 440 watthoz egy 600 wattos szünetmentesre gondoltam így első körben. -
cinemazealot
addikt
válasz Stanley-B. #10927 üzenetére
Ha 600 W, akkor mondjuk 1000 VA, ha pedig érzékenyek a kütyük, akkor tiszta szinuszos. És érdemes azt is megnézni, hogy annak a kiszemelt UPS-nek mekkora az áthidalási ideje ekkora teljesítmény felvételnél. Ha a névleges néhány perces értékénél többet szeretnél, akkor ennél is célszerűbb nagyobbat választani. Vagy azonos teljesítményűt, de bővíthető kapacitásút (bővíthető akkumulátor pakkosat).
-
Stanley-B.
őstag
válasz cinemazealot #10928 üzenetére
köszi a segítséget, Cyberpowertől találtam ezt, 780 w már biztosan elég lesz, igazából elég a pár perc az adatok elmentésére.
-
cinemazealot
addikt
válasz Stanley-B. #10929 üzenetére
Nincs személyes tapasztalatom a márkával, de ha jól látom, van ahol 2 év garanciával adják, így sokat nem bukhatsz rajta. Az adatlapja alapján (ideális esetben) 400 W-os terhelés mellett 9 percig képes életben maradni, szóval elvileg jó vagy.
-
Benőke
őstag
válasz DjTomboy #10921 üzenetére
A pc a VGA -val ha meg lesz olyan 250w maxot kér nettóban. A táp veszteséggel számolva 310-320w.
A többi sallang olyan 100W.
Ez 420w környéki maxot jelent. Nyilván alap használat mellett ennek közelében sem lesz, VGA -val ha majd játszol is akkor lesz olyan 200-300w körül.Nem mindegy mennyit szánsz rá, mert azért vannak vaskos árúak is.
EATON 5E850 (480w) ~20k
EATON 5E1100 (660w) (Fentebb írta valaki, hogy ez a típus elég hangos, szemben a 850va -s verzióval ami meg nem) ~30k
APC Back-UPS 950VA (480w) (Ilyenem van, és nem hangos, venti nélküli) ~30k
APC Back-UPS 1400VA (700w) ~45kMindenképpen 1000VA feletti tápegységet mondanék, legyen benne tartalék. 420w max és az 500w közel vannak, és bár ritkán érné el a 400w fogyasztást, a nagyobb tartalékkal bíró szünetmentes könnyebben viseli hosszú távon a nagyobb terhelést. Persze ez csak az én véleményem, aztán eldöntöd melyiket választod.
(#10920) ceripapa:
Nyugodtan, gondolom az sem rosszabb, csak nagyobb terhelést bír, nagyobb áthidalást nem hiszem(#10927) Stanley-B.
1000VA -s vagy felette szerintem is...
Amit választottál arra azt írják tiszta szinusz hullám, szóval bármit ráakaszthatsz, még keringető szivattyút vagy kazánt is. Utóbbiak nem bírják a négyszögjelet. -
-
cinemazealot
addikt
válasz DjTomboy #10932 üzenetére
"Hogy van ez, hogy az Eaton 850VA-s és 480W-os, miközben az APC 950VA-s és 480W-os?"
Úgy, hogy az APC óvatosabb.
A voltamperben (VA-ben) mért látszólagos teljesítmény az, amit a UPS az akkumulátorából felvesz (igazából többet vesz fel, mert ő sem 100%-os hatásfokú), majd egy DC-AC átalakítás után valójában lead a fogyasztó irányába. Az viszont már csak a fogyasztón múlik, hogy ennek a teljesítménynek mely része lesz hatásos és mely része lesz meddő. A hatásos (P) és meddő teljesítményt (Q) Pitagorasz-tétele szerint összegezve kapjuk meg a látszólagos (S) teljesítményt. A hatásos és a látszólagos teljesítmény hányadosa pedig az a cosφ, amit a tápegységek PFC moduljai (legyen az aktív vagy passzív) igyekeznek minél inkább 1,0 érték környékére feltornázni. Minél "jobb minőségű" a fogyasztó, annál hatásosabban használja fel a felvett energiát, tehát annál kevesebb a felvett meddő teljesítménye, illetve annál "közelebb van" a hatásos teljesítménye a látszólagos teljesítményéhez.
Ha az Eaton azt mondja, hogy az ő UPS-e 850 VA látszólagos teljesítményen belül 480 W hatásos teljesítményt képes szolgáltatni, az azt jelenti, hogy ő olyan fogyasztóra van felkészülve, aminek a cosφ-je legrosszabb esetben is ~0,5647 környéki. Az APC ezzel szemben 950 VA látszólagos teljesítményen belül ígér 480 W hatásos teljesítményt, azaz ő fel van készülve olyan vacak fogyasztókra is, amiknek cosφ-je ~0,5052 körüli.
Megfordítva a dolgot: ha van egy 480 W-os hatásos teljesítmény felvételét ígérő fogyasztód, de az a szar tervezése eredményeként pl. 0,52-es cosφ mellett 923 VA látszólagos teljesítményt vesz fel, akkor azt az APC még vígan elviszi, míg az Eaton-t máris túlterhelted. Vagy ha van egy ugyancsak 480 W-os, de ennél sokkal jobb minőségű fogyasztód, aminek a cosφ-je pl. 0,99 környéki, azaz a hatásos teljesítménye csak 485 VA, akkor a mellé még bőven akaszthatsz egyéb fogyasztókat is (az APC esetében többet), mindkét UPS vígan el fogja őket bírni.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Hello! Kérdésem volna. van egy SPS MID1000rti szünetmentesem. A battery string menüben be kéne állitani hány akksi van benne. Azt tudom, hogy 2x 9AH. De itt van a manualjában egy táblázat. Ott csak belső akkukra azt írja 1-est kell beállítani. Minden egyes EBP-hez, külső akkupakkhoz +2 string kell. Tehát csak belső akku:1 egy külső akkupakk 3 így tovább. De ennek a mrenüjében 0,1,2,3,4 van... és nem 1,3,5,7 Akkor most? Jol kéne beállítani, hogy helyesen számolja a hátralevő időt. Ja és bat off is van. Vagy eltolták a manualt és ha nincs külső akkupack akkor 0 ha van egy akkor 1 az érték?
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Röhej, upsilon 2000 támogatja a win95-öt, XP-t. 15 éves szoftver. Ezt adják a SPS mid1000rt-hez. nem érzik hogy egy ****tul röhejes? Még jó hogy elindul windows7-en 10-en. persze full HD felbontásban alig látni, mert aztán kinyitni teljes képernyőbe nem lehet. Elmentem a megatec oldalára. ott is: release date upsilon 2000; 2004....
Nem tud valaki valamilyen alternatív szoftvert, ha már ezek a majmok 10 éve nem frissítették a retküket. biztos olyan tökéletes. -
Cs1csó
félisten
válasz kammler #10935 üzenetére
Az APC UPS-ekhez adott szoftver - Powerchute personal edition néven fut - is legalább 5 éves, persze büszkén írják, hogy fut windows 10-en, végülis ez igaz, de azért megtisztelhetnék az ügyfeleiket, hogy legalább amikor kijön egy új oprendszer akkor csinálnak egy revíziót. Bár amit te írsz az már extrém ilyen terméktámogatt cuccot nem is vennék.
-
sanzi89
addikt
válasz kammler #10935 üzenetére
Esetleg az APC UPS Daemon?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kammler
senior tag
válasz sanzi89 #10937 üzenetére
Hát érdekes. Kis APC-m is van. De az SPS-hez az tuti nem jó. SPS-hez van szintén megatec gyártmányú SNMP kártya. Aztán lanon mehet is. Annak a beágyazott szoftvere jónak tűnik. Netagent9 ha jól néztem. Persze a netlity nevű vackuk a kliens szintén őskövület. Mondjuk nem akkora baj az, ha az SNMP kártya szoftvere ok.
[ Szerkesztve ]
-
mattew
tag
Sziasztok!
UPS-ot keresek, 2 eszközt látna el árammal:
egy számítógépet (max 300W), FSP Hyper S 500 táppal
és egy monitort (max 60W)
Ehez keresem a legolcsóbb (de viszonylag tartós) megoldást i betűs boltból
Mivel a monitor külső transzformátoros, ezért minimum 1 Schuko ajzat kellene.
Két modelt néztem ki:
FSP Nano 800
+ olcsóbb
+2 Schuko ajzat
+nagyobb teljesítmény
EATON 5E650iUSBDIN 650VA
+feszültségszabályozás (FSP csak átvezeti ha van áram)
+talán minőségibb belső és színuszközelibb jel(?)Megéri-e az EATON, vagy elég az FSP?
Illetve ha elmegy az áram, de a gép ki van kapcsolva (monitor stand by-ban) akkor sípolni fog az UPS (hajnali 3-kor )?[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
-
mattew
tag
válasz cinemazealot #10941 üzenetére
Értem, köszönöm. Mivel színuszosra nincs pénzem ezért megkockáztatom az egyiket.
Esetleg van közöttük jelentős minőségbeli eltérés?
Tehát az UPS kikapcsolható ez eddig fel sem merült bennem.Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
cinemazealot
addikt
válasz mattew #10942 üzenetére
Persze, hogy kikapcsolható (legalábbis az FSP Nano 600 biztos). Én konkrétan úgy használom, hogy van egy kapcsolós elosztó, abba van bedugva a UPS, és arról megy a gép. Ha gép elé ülök, bekapcsolom az elosztót, utána bekapcsolom a UPS-t, majd bekapcsolom a gépet. Tudom, macera, de engem zavar az a UPS által állandóan igényelt 4-6 W üresjárati teljesítmény igény is. A lekapcsolás pedig ugyanígy történik, csak visszafelé: gép, UPS, elosztó.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a következő ezsközök elllátásához kb mekkora szünetmentes tápegységre lenne szükség?
2 pc irodai gépek, 15colos monitorral , alaplapi vga-val, egy tintasugaras nyomtató, meg néhány eszköz egy moden, egy router, egy asztali hordozhtó telefon bázis állomás, meg egy pénztárgép.Áthidalásra max 10 perc kellene, mivel általában csak gépek próbáljakor van áramszünetünk de szeretnénk , ha ekkor nem kéen minden újraindítani(meg nem is tesz nekik jót)
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Mivel 2 APC szünetmentesem is elhalálozott, vennem kell egy újat.
Én egy Eaton E5 850i szünetmentesre gondoltam, mely árban és szerintem teljesítményben is elég lenne.
Egy TV (49", A+ kb 40W), 24"-os monitor, Kábelmodem, Router és az asztaligépem (3770K OC, GTX1060, Corsair RM550x tápegység) lenne rákötve.
Ha mind megy is nem sokkal 300W körül fogyaszt játék alatt.
Szeretnék egymást a két tápegység? Teljesítményben elég lenne?
Illetve ami a legfontosabb, hogy legyen néma a táp ha hálózatról megy. Ha átvált nem gond ha van hangja.
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...