-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Írt már valaki NCore bejelentkezö scriptet?
-
-
-
Ezt most egy kicsit elrontottam...
A második lemezzel nem új Poolt hoztam létre hanem hozzádtam hogy bövitse a jelenlegit.
Amikor lätam hogy rosszat csinältam kiszedtem a lemezt a Pool-ból. Persze akkor jött hogy hibás a Pool és hogy kell neki egy másik lemez hogy megjavítsa a file rendszert. OK hozzáadtam a második lemezt. Most itt tartok...Vissza lehet valahogy állitani nem Raidre?
Leválasztani a második lemezt? -
Már nem emlékszem. Hot swap van? Jelenleg üres a második soltom mert hibás lett as HDD. Az újat csak simán betolom és mehet az inicializálás? Vagy le kell állítani?
-
-
-
Sikerült remote leválasztani és kihúzni a BAD sectoros WD RED lemezt. Több kérdésem is lenne:
- Lehet valamivel olvasni a Btrfs-t HFS-t Win alatt?
- A rossz merevlemezzel mit lehet csinälni? Mi a megsemités leghasznosabb módja? -
DS218+ nasomban két lemez van egy 4TB és egy 6TB mind a kettö wd red.
A hatos lemezhasznältan vettem egy éve, és persze ma hajnalban le is térdelt.Milyen 4-6TB-os lemezt érdemes most venni?
-
DS218+ mellé (A. NAS) jó lenne egy második (B.) NAS egy másik lokáción (másik országban).
A B. NASnak nem is lenne sok feladata csak hogy tükrözze az adott könyvtärakat ha vältozás van bennük, hogy aztán a lokál hálózaton is elérhetö legyen. Erre mi a legjobb szoftveres megoldás?
A B NAS-nak elég ilyenkor egy entry 1 lemezes Syno? -
-
Sziasztok
Van egy DS218+-om NAS (A)-om. Szeretnék mellé egy másik Synology NAS-t (B).
B NAS feladatai lennének:
- Egy/két backup könyvtár tárolása, szinkronizációja
- VPN szerver
- Az otthoni TVre tartalmat megosztaniA legolcsóbb Synology NAS a DS120j:
512 MB RAM DDR3L / Marvell Armada 3700 800 MHz Dual-CoreEzekre a feladatokra elég lesz?
-
-
Sziasztok
Az APC szünetmentes tápegységem megadta magát (megint). Leadom javittatni, de addig is vennék egy tartalékot.
Mi ajánlott ami tud kommunikálni egy Ds218+ al? -
-
Sziasztok
DS218+-ba a 4tb wd red mellé vettem egy 6tb wd redet. Lenne pár kérdésem:
- HOT SWAP az működik vagy le kell állítanom?
- Formázni csak simán a control panel alatt?
- Szeretném a fontosabb könyvtárakat lementeni a 4TB-s lemezről. Mi erre e legegyszerűbb megoldás? Időzített task? Vagy csak rakjam Raid 1-be? Ilyenkor mi történik a maradék 2TB-al? -
-
-
-
Szisztok
DS218+ -om van egy darab 4TB-os WD RED-el.
Az utóbbi pár napban a GUI szétesett/belassult. Újra sem tudtam indítani mert nem jelenítette meg a jobb menüt.
Nagynehezen felrktam rá a legújabb firmwaret, ez indikált egy újraindítást. Az eredmény nem lett jobb de nem esett annyira szét a GUI. A package Centerbe be tudtam menni és frissíteni. Ekkor úgy tünt megjavult. De fél órával később újra ezt prdukálja.
Valaki látott már ilyet?
Jelenleg így néz ki a GUI 5perc töltögetés után:
SMART szerint a winyó tökéletes. -
-
válasz
Mezga Aladár #47460 üzenetére
Igen de az hbk fileokat hoz létre. Normál fileok másolására nincs lehetőség?
-
Egy egyszerű dolgot szeretnék csinálni.
Van egy USB merevlemezem ami folyton a NASon lóg.
A fotó könyvtáramat szeretném rámásolni hetente egyszer, valahogy úgy mint cloudnál hogy kövesse a változásokat. Van rá mód? -
-
válasz
Bekka1101 #41583 üzenetére
- Port Forwardolni kell a routeren v engedélyezni UPnP-t NAS-on és routeren. TIPP: Futtasd le az EZ internetet a NASon.
- Ellenörizni kell az IP címet amit a szolgáltatódtól kapsz, hogy nem NAT-otl. Digi álltalában ilyet ad. Ha ilyen van akkor ügyfélszolgálatnak szólni kell és kapsz rendes IP-t. -
Photo Station-t ahogy nézem a Photos directoryra van rárakva.
A Moments a Drivera? Használja valaki? Gondolom úgy van értelme ha telefonról oda töltöd fel a képeket...
Tapasztalatok? -
-
Az egyik cég ahova bedolgozok van egy saját file struktúrájuk.
A drive-al meg lehet oldani hogy felszinkronizálja a NASra, viszont lokálisan ezen az adott helyen tartsa?
blackrulz: Kicsit meg vagyok zavarodva. Cloudstation vs Drive.
Nem arról volt szó hogy mostmár Drive lesz és nem Cloudstation? -
-
Pont ez a lényeg hogy egyirányú feltöltést akarok. Magyarán a klienseken csak a saját filejaik legyenek a NASon pedig minden.
Megoldható ez?Cloud station helyett most nem Drive van?
-
Photo backup kérdés:
Van több kliens pc, a fotókat (bizonyos könyvtárakat) automatikusan szeretnék feltölteni a NAS-ra.
Mi erre a legjobb megoldás? -
D3NS1866L-4G 4GB
DDR3L-1866 unbuffered SO-DIMM 204pin 1.35VApplied Models
Synology DiskStation: DS918+, DS718+, DS218+ -
-
Végül DS218+ lett... rábeszéltetek.
Köszönöm a segítséget nektek!Egyenlőre egy 4TB-os WD RED lesz benne aztán ha fogy a hely kap egy másikat mellé.
Egy külső USB3-as merevlemezre szeretnék backuploni pár hetente. A kérdésem hogy: az elején lévő copy gombra be tudom állítani arra hogyha ez a lemez van rajta kezdje el bizonyos mappák backupolását?
-
-
-
válasz
Borisz76 #41446 üzenetére
Plex nem igen érdekel. Van egy Libereleces S905-ös médialejátszó a TV mellett.
Mondjuk hogyha a Plex megy over the internet akkor már más lehet a helyzet.
- Plex
- virtualizáció
- BTRFS
- Bővíthető RAMszól a DS218+ mellett. De ezekre nincs egyenlőre nagy szükségem. Más lehet? Van valami fontosabb app ami igényli az intelt vagy a BTRFS-t?
Egyáltalán 2 lemez esetén van értelme a BTRFS-nek? Ahogy néztem inkább 4 lemeztől jön ki az előnye.
Amúgy sem akarom tükrözni a lemezeket mert külső merevlemezes backup lesz. -
Sziasztok
Ket modell maradt végül:
Ds218 vagy ds218+
A kérdés: hogy a virtualizáciòn kîvül van bármi elõnye az intel procinak? -
Sziasztok
Nas vásárlás előtt állok. Kb holnap rendelném és az alábbiakat kellene eldöntenem, ebben segítsetek kérlek:
A kinézett konfig egy DS 218+ és 2x 4TB WD RED.
Viszont amikor elkezdtem végiggondolni hogy milyen RAID-et szeretnék akkor eszembe jutottak azok a dolgok hogy RAID 1 nem backup...
Így külső lemezekre mindenképpen kellene Backupolni.
Viszont így meg elég lehetne Egy 118-as is. Ez így kb fele annyiból kijönne.
A másik döntési faktor az adatbiztonság. WD RED-ek gondolom azért megbízhatóak, ezért még egy pont a RAID 1 ellen.
Vagy rosszul gondolom?
Esetleg maradjon az alapkonfig RAID 0-val?
-
válasz
Mezga Aladár #15852 üzenetére
CS 1.6
-
-
A Cloud Stationom azzal fogadott ma hogy RENDELLENES ÁLLAPOT. Ettől bővebb tájékoztatást nem ad. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest