Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    Üdv
    Úgy döntőttem, hogy lecserélem a meglévő NAS-omat, két kiszemelt lenne de nem tudok dönteni, illetve ész érv alapján az olcsóbbik lenne a jobb. A meglévő NAS egy QNAP TS251 4GB RAM-al, a kiszemeltek meg a Syno DS218+ és a DS718+. sokat olvastam itt is és más topikokban is, de valahogy nem "nyomtam meg a gombot". Semmi különösre nincs szükségem csak maximálisan lássa el hálózati feladatát, több eszközt szolgáljon ki, akadás nélkül menjen a Plex/Emby, Serviio, SMB/NFS, csendes legyen, a mostani az. Ha netán valamilyen oknál fogva transzkódolnia kell akkor az se legyen gond. Mindkét NAS-t felturbóznám 6GB RAM-ra, tehát már csak egy "löket" kéne, hogy melyiket vegyem, feleslegesen nem költök többet a szükségesnél és itt jön a gond, értem, hogy 25-30e-el több lenne a 718+ de valahogy nem látom azt a szitut amikor kihasználnám a többletet amit az adna, + tárolót nem fogok venni, a két LAN-t most sem használom ki, a 4 mag lehet, hogy jól jönne de még nem találtam olyan dolgot ami miatt inkább azt válasszam, tehát erősen hajlok a 218+ irányába. Olvastam az Intel féle proci "parákról" is, de ha most szeretnék venni Inteles NAS-t akkor ebben a kategóriában kb. mindegyik gyártó érintett.
    Ha a 218+-t választom akkor gond lesz a transzkódolással, a "csendességgel", a megbízhatósággal, a hálózati kiszolgálással?
    :R

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák