Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosanke

    senior tag

    Sziasztok!

    Tudom, hogy kerülendő az a téma amit most felhozok de nem tudom megállni, hogy ne említsem meg. A csattanója miatt írom be mégis.
    Napokban összefutottam egy régi és régen látott osztálytársammal. Ennek kapcsán beültünk egy kávézóba és az első amire rögtön ráfókuszált a szemem az az óra volt kezén. (lassan kezd betegessé fajulni ez nálam mert mindenkinek a kezén lévő órát nézem először)
    Egy IWC Portofino Automatic bőrszíjas un. öltöny karóra volt. Csoda szép. Mondtam Neki, hogy majdnem többet ér az óra a kezén mint az autója. :DDD
    Aztán gyorsan ez irányba tereltem a beszélgetést és kiderült, hogy ez az óra nem eredeti hanem replika és ezt az órát 1éve vette. Azért vette, mert amikor tárgyalásra, üzletkötésre meg hasonlókra megy akkor kell az öltönyös megjelenéshez egy jó megjelenésű és jó nevű óra is. Szokott számítani az üzleti megítélésben. A napi használatos fémszíjas nem illik az öltönyéhez. Egyébként az IWC replika ára potom 95 ezer volt (eredetiben ez 4.5000 $ lenne) és nem sokkal a vásárlást követően be is vizsgáltatta egy órással, meglepő eredménnyel. Az órás szerint vagy nagyon jó másolat a szerkezet vagy tényleg eredeti. Az órában acél tokozással és zafír üveggel ETA 2824 aut. szerkezet van, 25 köves , 28800A/H lengésszámú és igen pontosan is jár. Azóta is az egy év alatt. Ezt az órát itthon vette interneten keresztül az egyik ilyen forgalmazótól. Utána néztem és valóban rengeteg replika van, kilóra kimérve lehetne venni annyi van, de van köztük teljesen jó, és hordható/viselhető óra is. De van valóban gyenge gagyi pár ezer vagy egy-két tízezres óra is.

Új hozzászólás Aktív témák