Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dyno

veterán

Sziasztok.

Van egy 1.6-os 97 agusztusi Swiftünk.Kezdetek óta a család tulajdonában van 310ezer km van benne, a motor legelöszőr 3 hónapja lett megbontva addig még soha, nagyon hangos volt már a motor és sajnos korábban amikor még sokat volt használva volt , hogy 1 liter olajjal ment, és ettől nagyon szétkopott a vezérműtengely. Egy ismerősnek volt egy ugyan ilyen 1.6-os motorja, csak 99-es évjáratú, és egy az egybe a motor vezérlést áttetük az én motoromra, mert csak 30k kért el tőlem, és ha újat vettem volna vezérműtengelyt és szelepszilenteket, akkor 170-be lettem volna. Az ő vezérlésébe 4000km volt, mert ő felújította teljesen ,az egésznek annyi a szépséghibája,hogy nincs lambdaszonda, sajnos az én motorvezérlésembe, bele volt rohadva így nem bírtuk leszedni . Maga az autó tökéletesen működik, miután megvolt ez a nagy szervíz májusban, volt egy 600km nagyobb út és kigyúllat a CHECK ENGINE lámpa, viszont hazafele jövet, volt egy nagy eső és véletlenül egy félméteres vízátfolyáson átmentem, és utána elaludt a lámpa, itt arra gondoltunk, hogy biztos a lambdaszonda érzékelője koszos lett, mert a motor mellé van felkötve. Azután az egész nyár folyamán nem égett a lámpa. Az autóval nincs probléma, 2-3 alkalommal hosszabb távon is volt autópályán 170-190km/h tempó meg se kottyant neki, viszont ma reggel elmentem bevásárolni vele, és megint kigyulladt a check engine lámpa, olajat megnéztem rendben van, magán az autón nem veszek észre, csak ég az a k***lámpa és nagyon zavar, annyi hiba van az autón hogy féltengely jobbos kanyarokban nagyobb gázadásnál kopog, de ezen kívül semmi baj nincsen vele. Szerintetek mi lehet a gond, miért írhatja ki? Az az érzékelőt amit a lambdaszondára kell dugni, nagyjából száraz ronggyal letörölgettem, mert nagyon olajos volt. Meg kell említeni, hogy 3 évvel ezelőtt, is volt, hogy kigyulladt ez a lámpa, akkor még volt lambdaszondánk is, viszont akkor volt az, hogy nagyon kopogott a vezérműtengely, kevés olajjal ment és már az is fáradt volt.

Lenne valakinek ötlete, hogy miket jelezhet ez a lámpa?

Köszönöm előre is a segítséget, vagy bármilyen információt.

Új hozzászólás Aktív témák