- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #54849 üzenetére
Én is úgy tolatok be, 3 tükörből, de a kamera segítségével rá tudok úgy állni falra/másik autóra/oszlopra, hogy a csomagtérajtó még pont kinyílik...
Olyankor kell amikor elindulok hátra, hogy lássam mi történik az üveg alatt... mint legutóbb amikor cipőt kötött mögöttem a helyi tudósklub nem rendes tagja... (jár a motor egy autóban, világít a tolató lámpa és legugolsz mögé cipőt kötni... életösztön van dögivel )"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
PNP
őstag
Szerintem akármilyen kicsi az autó, és akármennyi km van a sofőrben, a kamera mindig jól tud jönni. Nyilván én is tükörből kezdem meg a tolatást, aztán átváltok kamerára, egyszerűen élvezem, hogy 1-2 centin belül állok meg hátul. Ez főleg akkor jó, amikor még ülnek a másik autóban, és láthatom a rémületet
Illetve útra merőleges parkolásnál, ha netán orral álltam volna be, kitolatáskor is előbb körbe tudok nézni kamerából, minthogy szemmel látnék valamit az oldalról takaró autóktól.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz galaxys80 #54857 üzenetére
Nincs az a rutin amivel néhány centire lehet tolatni kamera nélkül.
Én úgy érzem, képes vagyok rá a saját Jazzemmel, illetve apum WagonR-ével. Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de szívesen demonstrálom, ha egyszer összefutunk Győrben.
Az új jövevény Lancia Ypsilonnal viszont még nem állítok ilyesmit, még csak másfél hete van nálunk, szoknom kell, egyelőre a váltásaim sem minden esetben vajsimák vele. Nagyon más az olasz olajkályha a japán szopóbenzinekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz tboldi #54858 üzenetére
Az Almerámmal én is bármit meg mertem csinálni, elöl a rendszám ért hozzá a falhoz először, a tolatásnál meg puha kartondobozok voltak a beállóm végében, volt alkalmam megtanulni, meddig mehetek.
Aztán egy időben ablaktalan feketelökhárítós Jumpy-val jártam, az félelmetes, hogy belső tükröd sincs, de a bátorság és a nem féltés kombójával nagyon közelieket lehetett parkolni a hatalmas külső tükrökkel. Csak attól féltem mindig, hogy ne vasaljak ki senkit a teszkóparkolóban.
Nagyapámnak van WagonR-je, azon tanultam vezetni gyerekkoromban, azzal tényleg élmény parkolni, mindenhol üveg, mindenhol derékszög.
-
tboldi
nagyúr
válasz Moleman #54859 üzenetére
Én is azon tanultam meg a vezetést, 15 évesen vitt ki először apum a közeli temető parkolójába gyakorolni, onnantól majdnem minden hétvégén mentünk.* 17 évesen már úgy mentem B-re, hogy az oktató csak lesett, gyakorlatilag minden feladatot meg tudtam csinálni, nem ahhoz volt szokva, hogy alig kell foglalkoznia a tanítvánnyal. Aztán egyszer meg is húztak a magabiztosságom miatt, úgy gondoltam, hogy a körforgalomba nagyobb gázzal még beslisszolhatok a közeledő autó előtt, és sikerült is, nem volt vész, de a vizsgabiztosnak nem tetszett.
*Apum is oktató volt egyébként a katonaságnál, csak nem személyautóval, hanem KrAZ-zal.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
A legtöbb akadályt látom, mikor megközelítem a helyet és mielőtt megkezdem a tolatást.
szerk.: Egyszer nekitolattam egy villanyoszlopnak pillanatnyi figyelemkiesés miatt, de ebben az esetben a kamera sem segített volna, hisz ahogy a tükörbe sem néztem akkor, a kijelzőre sem pislantottam volna rá.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz tboldi #54858 üzenetére
Igen, van az a rutin, amivel kamera nélkül is lehet jól parkolni, közlekedni. De van, akin a kamera sem segít. Én is kamera nélkül tanultam meg vezetni. ráadásul Transporter volt az első autó, amivel egy járműtelepről le kellett jönnöm, ahol sáv olyan szűk amilyen széles az autó és a kanyaros részeknél 30cm-es a padka, szóval nem figyelsz és lezúzod a küszöböt. Írnom sem kell, hogy nem én vittem le az autót, de később megtanultam és egy szuszra kanyarodtam mindenféle kamera nélkül. Szóval a rutin és az autó méreteinek "érzése" nagyon sokat számít.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tboldi
nagyúr
válasz AMD Power #54865 üzenetére
nagyon élvezem,hogy "megy" ha nyomom neki
Én is így vagyok a Lanciával (1.3 Multijet), imádom, ahogy 2200-nál hátba rúg a 200 nyúlmókus, amikor eléri a kellő a turbónyomást.
Nem cserélem le a Jazz-t, amíg nem leszek rákényszerülve, de az biztos, hogy az utódja turbós lesz. -
Moleman
addikt
válasz tboldi #54860 üzenetére
Szintén zenész, 14 évesen kezdtem, első vizsgámon meghúztak, mert túl óvatos voltam, másodikon meghúztak, mert telezöldnél átmentem a tötymörgő szembejövő előtt. Harmadikra sikerült megtalálni, hogy mit várnak a vizsgán.
#54863 blakey
Régen, még mielőtt saját autóm lett volna, egy 5.2 méteres Vianoval dolgoztam. Álmosan, éjjel 3-kor egy mélygarázsban meghúztam a jobb hátsó sárvédőt, az egész hétvégi fizum ugrott vele, akkor én is megtanultam, hogy megtiszteljük a tengelytávot. -
Gyöször
senior tag
Én többször szívtam meg azzal, hogy látom az akadályt és elmegyek addig, hogy már nem látom a volán mögül. Eltervezve: majd arrébb teszem indulás előtt. Kiszállok, becsukom mögöttem a kaput valami történik ami eltereli a figyelmem, majd indulás és reccs. Így készült traktorral már kb 10 lapos tyúkitató vödör az udvaron, mert azt mindig az udvar geometriai közepére kell tenni, nehogy valamelyik kiszáradjon mire odaér inni :-))) A 10x5ös udvarban ... el kell menni a vödör -1 centiig, hogy becsukódjon a kapu a trakesz mögött..
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
mefistofeles
addikt
Ó basszameg! Valószinüleg összeszedtem egy lassú defektet... A műszerfalon megjelent a figyelmeztetés elővettem a kis gyári csühögőt és a bal hátsómban 1,8 volt Felnyomtam 2,5-2,6 ra, most megszűnt a jelzés, de félek csak időlegesen.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
tboldi
nagyúr
válasz mefistofeles #54869 üzenetére
Vagy csak hűvösebb van.
-
AMD Power
titán
válasz mefistofeles #54871 üzenetére
Ezzel én is egyetértek. Figyni kell majd rá.
-
dethroner
veterán
válasz mefistofeles #54871 üzenetére
Pár hete nekünk is rinyált az egyik, felnyomtam a kért szintre, azóta is kussban van. Fujj bele, és ha pár nap múlva újra jelez, akkor gumishoz menj. Ha nem, akkor nyugi
De bocs, hátsót 2.6-ra ? az üresen nagyon soknak tűnik.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Kicsirics77
veterán
válasz mefistofeles #54869 üzenetére
Ne stresszelj, nekem is ez van éppen, kb 3 hetente vagy havonta jelez, olyankor nyomok bele egy kis air-t, ha lesz időm akkor meg gumis,vagy ha cseréltetem a nyárit majd télire akkor megnézetem, szerintem csavart szedtem össze valahol megint.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
blakey
titán
De az nem autónak fenntartott hely. Mondjuk a legtöbb BMW-s rokkant, legalábbis agyilag.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dethroner
veterán
Te nem érted a dolgot. Egy egészséges ember be tud csúszni egy alig kinyitott ajtón is, ha nagyon muszáj. De egy kerekesszékesnek koppig kell nyitni az ajtót hogy bemásszon, plusz ha egyedül van akkor szétszedje a székes és behúzza maga mellé. Szóval bőven szüksége van arra a plusz fél méterre, amit a vonallal elzárt terület biztosítana számára.
Én az ilyen majmokra egyből hívnám a köztereseket vagy a yardot.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
addikt
válasz dethroner #54880 üzenetére
Ha a focus jobb oldalon vonalon belül maradt volna akkor a bal oldala és a Suzuki között tényleg csak annyi hely lett volna, ahová a kerekesszékkel kényelmesen be lehet menni és nem plusz egy autónyi! Nincs kint tábla, a felfestést takarja a rajta parkoló autó. Simán lehet, hogy a "köcsög bmw-s" észre sem vette, hogy az ott nem egy hely...
My name is Bond, James... Dean.
-
dethroner
veterán
válasz Memmaao #54881 üzenetére
A ford alól kilátszik a roki szimbólum, sejthető hogy a mellette lévő, fél autó számára elegendő felcsíkozott terület nem viccből került oda.
Sokszor csak nézi az ember hogy mennyi birka van, aki nem tud normálisan beállni egy jelölt területre. Nem tudjuk az előzményt, hogy ő csak a körülmények áldozata, mert korábban mások álltak faszul be és ő csak kényszerből állt be hülyén, de addigra már azok akik ezt a helyzetet kiváltották, rég eltűntek és csak egy autó áll a nagy semmi közepén, keresztbe, hülye módon. Ez előfordul. De most ebben az esetben ez nem állja meg a helyét, mert akár először jött a bajor vasparipa, akár harmadjára, mindenképp szabálytalan helyen áll.
Bár ha jól megnézzük a képet, jól látszik hogy a suzuki indította el a lavinát, szerintem ő a hibás[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
addikt
válasz dethroner #54883 üzenetére
Én ott roki táblát nem látok! Mert nincs. A kocsi alól kilógó egy félig elkopott, ok... Egy teljes autónyi hely van ott. Lehet észre sem vette, hogy van vonal. Az Aquaworld szerintem nyugodtan kitáblázhatta volna. Persze, hibázott a bmw. Ha tényleg tudta, hogy roki hely, akkor paraszt. Ha nem, akkor majd elnézést kér.
My name is Bond, James... Dean.
-
zsolt19900
őstag
egyszer már előfordult velünk is pl. hogy "elkövettük" azt a "hibát" hogy úgy sikerült megállnunk mozgáskorlátozottaknak kialakított helyre, hogy észre sem vettük
Úgy tessék elképzelni, hogy van egy sor, ahova vagy 10-15 autó beállhat és a sor legeslegeslegeslegelején ott a tábla kb. az autók orra magasságában egy balra mutató nyíllal és 5x jelöléssel, na hát pont az 5. helyet sikerült megtalálni, persze jött is a bünti.... még jó, hogy egy kártyával rendelkező rokont vittünk és a kártya utólagos bemutatásával elengedték a büntitFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, hátha valakit érdekel: H4 laser most 5.490,-FT
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Gyöször
senior tag
válasz dethroner #54883 üzenetére
Ja én is jártam úgy, hogy sorban álltak az autók, beálltam következőnek. Mikor kijöttem a boltból az a kép fogadott, hogy sehol senki, csak egy barom a dinamikus vörös eskrosszával pont ráállt egy csíkra. Há' olyan ideges lettem majdnem feljelentettem magam :-))))
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
Uj auto vasralasa eseten jar valamilyen assistance szolgaltatas az autora, es ha igen az mit tartalmaz?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gyöször
senior tag
Szerintem a többi nem volt szabálytalan, nem tudom mit vitatkoztok ezen. Egyértelmű, a bömös ráállt két csíkra is. Én eddig nem tudtam miért van ilyen hely kihagyva, mostmár tudom. De aki nem tudja az is gondolhatja, hogy nem azért jött ki így a piros térkő a szürkék közé mert a brigád be volt b@szva és a két széléről indulva rakták, az utolsó meghát... Nem adta ki. De sebaj, talán befér egy Trabi... Ráhagyták... NEM!
-
-
eami
veterán
válasz dethroner #54893 üzenetére
sehogy, egyrészt mint utóbb kiderült egymás mellett 6 olyan parkoló van ott és mint a képen látszik szüksége sem volt az extra helyre, vagy direkt úgy állt oda, hogy a másik oldalon kelljen kiszállnia? egyébként nem csak kerekesszékesek kaphatnak olyan kártyát, hanem a mozgássérültek.
(#54894) AMD Power: akkor meg tényleg ennyi... mindegyik hunyó volt.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Így van, nem csak kerekesszékesek. Pl nekem is van. És nem a szél fújta be a postaládámba, szóval ezért tudom hogy extra méretű helyre lehet szüksége a ki és beszálláshoz, aki ilyen helyre jogosult állni.
-
dethroner
veterán
Miért, nekünk nem lehet humorunk?
Meg ahogy Cyrano mondta ... magamat kigúnyolom ha kell...
De visszatérve, szerencsére csak kártyám van, nem kerekesszékem.[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Hát a lassú defektem az úgy látszik nagyon lassú...
Négy napja kellet belenyomnom az egyik kerékbe mert kijelezte a műszer, de azóta is jó. Mondjuk spec, örülök a dolognak, csak azt nem értem, hogy a manóba eshetett le a keréknyomás 1,8 ra, ha nincs defekt?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest