Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsuri0

    csendes tag

    válasz dy_nmq #56198 üzenetére

    Szia!

    Kicsit elhúzódott, de csináltam felvételeket a Govee utólagos kamerás "ambilight" megoldásával valós filmekkel is. Ide-oda kapcsolgattam este a tévén és egy-egy jellemző adást felvettem. Bár a képminőség nem a legjobb, a lényeget lehet látni: erős színeknél viszonylag elfogadható, mosott színekkel nem boldogul. Ilyenkor jobb esetben a fehér fényerejét változtatja (ez egyébként nem rossz). Arra nincs válaszom, hogy időnként miért rak ki teljesen hibás színt is. Az biztos, hogy érzékeny a tükröződésre - pl. az alatta levő hangszóró fényes tetejét le kellett takarjam, egyébként folyamatosan bevillant a piros a bal alsó sarokban. Az sem ideális, hogy a tévénk a sarokban van és a merőleges oldalfal is visszaveri a fényt.

    Vannak olyan filmek, hogy kifejezetten tetszik a működése, tényleg hozzátesz az élményhez, de volt már olyan hogy átállítottam statikus fehérre, mert idegesített annyit tévedett. Az biztosan jó, hogy a kép fényerejét tudja követni (pl. Vikingek), de távol van a Philips megoldásától. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ha már csak annyit tud (ennyi pénzért), hogy a képhez hangulatban passzoló színt rak ki, akkor jó.

    Minden felvételt úgy csináltam, hogy először 1 percet ment abban a módban, amikor a kép egyes részeit próbálja követni, utána még egy percet abban a módban, ahol az egész képből próbálja a domináns színt előállítani. Kivéve a Family Guy, ahol a reklám miatt leállítottam (a reklámoknál egyébként jó szokott lenni :-)

    Itt vannak a korábbi tesztfelvételek is:

    https://drive.google.com/drive/folders/1vqy8eBw3sb5u5LhB018dGhX7fL5D_aAc?usp=sharing

    Ami még nem szeretek, hogy nincs saját távirányítója. Vagy telefon app vagy Alexa. Alexám nincs, a telefonon meg macerás, mert én nem tartom bekapcsolva állandóan a wifi-t és bluetooth-t, úgyhogy ha irányítani akarom akkor ezeket mind kapcsolgatni kell. Amúgy feltettem a tévére a saját appját, amivel szintén lehetne irányítani csak sajnos nincs optimalizálva a google tv-re és pl. nem forgatja el a képet ill. a tv távirányítóval sem lehet minden funkcióját kezelni stb.

    Még nem döntöttem el, hogy megtartom-e, január 31-ig visszaküldhetem. Persze van sok más funkciója is, azt is hozzá kell gondolni.

Új hozzászólás Aktív témák