- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Viktor0610 #2800 üzenetére
Csakis SEUS-szal szeretném csinálni, mivel még nincs egy hónapos a telcsim, csak olvastam, h egyes régebbi kameraszoftok jobbak, meg hogy pár telefonszoft is jobb, esetenként hangosabb és jobb az mp3-lejátszó, akkor miért ne elven. Szóval lehet ''visszafrissíteni''? Miket ajánlotok?
-
MODERÁTOR
-
Bazsee71
őstag
válasz Viktor0610 #2802 üzenetére
Értem...ezexerint ha ''visszafrissítek'', akkor ugott a gari. Azt pontosan honnan tudom, h milyen verziószámú a szoftom? Mert úgy sehol sem találom, h x.xx, csak a kameráét.
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Nos nekem az R1CA021-es van. Akkor ezt a részét nem is bántanám. Az újabb mivel több egyébként? Te ezt a szoftot mondtad hangosnak? Csak mert én full hangerőn szoktam hallgatni...
Kamerából az 5.3-as van. Ebből melyiket érdemes? Van újabb ami esetleg jobb? -
fodin
tag
válasz Bazsee71 #2806 üzenetére
Az előzővel nekem minden kikapcsolás után elfelejtette a joyra programozott funkciókat, az újjal ez jó.
A leírások szerint kicsit gyorsabb lett a fényképkészítés és mentés, egetrengető változást én nem látok.
Kameraszoftból maradt az 5.3, nem tett fel a Seus újabbat.
Ha nem elég hangos, -és a gyári headsetet használod- akkor vegyél Hpm-70-es fülest, kizárja a környezeti hangokat szinte teljesen, így elég a hangerő. -
Tybee21
senior tag
-
Tybee21
senior tag
a telómon semmiféle gprs illetve edge nincs engedélyezve. rá lehet tölteni weblapokat úgy, hogy a linkeket is meg lehessen nézni
konkrétabban, el szeretnék menteni elvira oldalt úgy, hogy ha akarom, meg lehesen nézni konkrétabban egy-egy adott járatot, stb.A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Tybee21
senior tag
válasz macikos #2812 üzenetére
igazából konkrétan azt sem tudom mi az az EDGE, csak annyit, hogy az is vmi mobilos net v vmi ilyesmi, a lényeg az, hogy több szint mélységig, hogy tudok weblapokat lementeni
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Tybee21
senior tag
Szerintem azokra a dolgokra, amikre egy átlagos, igényes embernek kell egy telefon, tökéletesen jó még most is
[Szerkesztve]A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Fecsy
tag
Nekem R1AA008 van írva szoftverinfonak...ez ugye irtó régi...
A kameraszoft verzió 4.5,de én meg vagyok elégedve a képekkel. Viszont mostanában soxor csinál olyat,hogy lefagy...főleg játéknál...és egyszer volt olyan is,hogy elhúztam a kamerafedelet,és nem reagált...csak fekete volt a képernyő....ki kellett venni az akksit...
A teló D750i...gondolom még a hivatalos SE-oldalon sem lehet frissíteni,mert T-Mobile védi... -
Tybee21
senior tag
válasz Tybee21 #2819 üzenetére
egyébként nem ide tartozik, de csak ezt a forumot szoktam figyelni, ezért itt kérdezem, hátha vki tudja rá a választ, ha esetleg egyedi avatart szeretnék, akkor azt hol, kitől lehet kérni?
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
icons
addikt
vhogy meg lehetne oldani, hogy a PhotoDJ rendes legyen, úgy értem, hogy ne a képnek az 1 2314234342-edét mutasssa, hanem pl az egész képet...mert így ha rá akarok tenni mondjuk egy clipartot, akkor elég sokat kell bénázni, sőőőt kifejezetten rettenet sokat, olyan 4 perc is meg lehet, hogy pontosan belőjjem, ez pedig elég...khmm érdekes egy ilyen telónál...
-
-
MODERÁTOR
-
Tybee21
senior tag
válasz Viktor0610 #2824 üzenetére
akkor egyenlőre álmodozom csak arról az avatarról, ami legjobban illene rám, íme:
[link]
kedvenc állatom a zsiráf, s amit csinál, hmmmA pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Tybee21
senior tag
Egy újabb hülye kérdés, de hátha erre válaszol vki.
Szóval, theme-ket hogy lehet átalakítani van hozzá vmi progi?
Hát ilyen ez a világ, kérdeztem... s még a szerkesztési időn belül beszereztem a theme makert és meg is csináltam, ami zavarta a szemem egy theme-ben, ez a nem semmi
[Szerkesztve]A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
AMD Power
titán
válasz Viktor0610 #2824 üzenetére
Elismerték azt a sok fárasztó hsz-t amit írtam!
-
icons
addikt
-
MODERÁTOR
-
Tybee21
senior tag
a kérdés önmagában elég érdekes, mert a válasz egyértelmű, a kép méretét kell levenni, s akkor kifér a képernyőre... tudom, hogy nem ezt akartad tudni, kipróbáltam, nekem nem sik. semmit tennem az ügy érdekében
-
lukacs-csaba
csendes tag
Sziasztok.Van egy K750i telcsim amire W800i softot rakattam.Az a baj hogy a seus nem frissíti a R1AA008-at.És sajnos igy a telcsi fagyogat.Kérlek segítsetek.És ha valaki tudná a Hp70 frekvencia átvitelét azt nagyon megkösszönném .Előre is köszi.
-
MODERÁTOR
Az első kérdésedre a #1-ben, a topiknyitó hsz.-ban találsz választ, a másodikat passzolom.
Xiaomi 13T
-
icons
addikt
azért köszönöm, de ez nem igazán megoldható, mert a képek nagy részét gépre rakom, ott pedig egy akkora kép nem mutat túl jól, szal akkor asszem a mobil eme tulajdonságát nem fogom használni...azért furcsa, hogy ezt egy ilyen telónál nem sikerült rendesen megoldani, a haverom 6101 (vagy meik az, mind1)-én tökéletesen megoldható ez a dolog, pedig a kettő messze nem egy kategória
-
Tybee21
senior tag
válasz Bubee82 #2838 üzenetére
ember, te merre laksz, mert én a Délalföldi régióban, de itt egy szem hó sincs, s nem is volt szinte egyáltalán, egyébként elég jók a képek, csak az a baj, hogy ezt a minőséget csak nappal lehet hozni:/
-
Tybee21
senior tag
válasz macikos #2839 üzenetére
milyen ügyeségekkel lehet egyébként PS-ban javítani a kép minőségén?
Tettszettek a te képeid is, bár az az igazság, hogy a teló makro képei verhetetlenekA pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Tybee21
senior tag
Jut még eszembe, az, hogy max felbontásban lehet-e zoomolni, az a kamera soft-jától, illetve a telefon gyártásának idejétől függ???
Haveromnak D750-e van, s 4.5-ös soft, nála lehet, nekem vodás K750-em, az enyémen nem lehet, de az övé min 1 évvel idősebb mint az enyémA pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
macikos
addikt
válasz Bubee82 #2840 üzenetére
Először kell csinálni egy 25-50%-os (képtől függően) árnyékos-világos rész kiegyenlítést, utána pedig érdemes csinálni egy zajszűrést, ezt viszont egészen finoman be lehet állítani. Annyi van, hogy a zajszűréssel elvesznek a részletek (viszont ezen is lehet állítani, hogy mennyire maradjon részletes a kép).
-
macikos
addikt
válasz Tybee21 #2842 üzenetére
Az a jó kép, ami minnél kevesebb utómunkát igényel. Photoshoppal és egyéb képszerkesztő programokkal sokat lehet javítani, még egy rossz képen is, de ha pl. nem volt jó a fókusz, akkor nem sok mindent lehet csinálni, ugyanez igaz akkor is, ha sok a zaj. Hiába kapcsoljuk maximumra a zajszűrést, a zaj nagyrésze úgyis megmarad, ráadásul túlságosan sok részletet fogunk így feláldozni. Ami nagy bátorsággal használható és az esetek túlnyomó részében szükséges is, az a fényerősség és a kontraszt állítása vagy pedig ott van az ''árnyékos és világos részek'' korrekciója.
Az egyik talán legfontosabb dolog egy jó, zajmentes kép készítéséhez, hogy sok legyen a fény. Azért is jók a makrok, mert közel van a telefon, tehát ha vakut használsz vagy más fénnyel megvilágítod a tárgyat, sok fény jut majd a képérzékelőre a tárgyról. Érdemes bekapcsolni az éjszakai üzemmódot is, ami annyit tesz, hogy tovább exponál a camera és így is több fény jut a képérzékelőre. Így el is lehet kerülni a zajt. Én például, ha lehet mindig bekapcsolom az éjszakai üzemmódot, még nappal is, feltévve, ha nem valami gyors dolgot kell lefotózni. Tehát az éjszakai üzemmóddal csak az a gond, hogy így könnyen bemozdul a kép. A bemozdulás elkerülésére, ha valamit nagyon jó minőségben akarsz lefényképezni, használhatsz valamit állványnak, utána bekapcsolod az önkioldót és kész.
Az önkioldóval kapcsolatban engem személy szerint csak az zavar, hogy ha bekapcsolom, akkor utána nekem kell fókuszálni. Az lett volna egy jó megoldás, hogy lerakom a telefont, önkioldó bekapcsol, visszaszámol, a vége előtt fókuszál majd pedig exponál.
A tárgyat érdemes úgy beállítani, hogy mögötte ne legyen túl világos a háttér, mert a camera akkor a háttérhez állítja be a világosságot, így a tárgy a képen sötét lesz, rosszabb esetben semmit nem lehet majd látni belőle, csak körülötte a nagy világosságot.
A szobában készült képek azért zajosak, mert ott szétoszlik a fény a falakon, nameg nem elég erős a világítás. Egy makro kép készítésénél viszont közel van a tárgyra, így elég fény esik rá. Egy másik lényeges dolog pedig, hogy érdemes úgy beállítani a tárgyat, hogy az minnél jobban kitöltse a képet (persze csak annyira mennyünk közel, hogy az optika még be tudja állítani a fókuszt).
Szóval az első dolog, hogy megpróbálsz fényt csinálni, esetleg bekapcsolod az éjszakai módot, ha még kell plusz, akkor a vakut is. Az éjszakai mód fontosabb, mint a vaku. A vakuval van egy gond, mégpedig az, hogy ha használod, akkor a telefon a vakun felül, kicsit világosít még a képen, amitől sárgás-tónusú lesz, nekem ez speciel nem tetszik. Szóval ha olyan helyen fényképezel, ahol van elegendő fény, nem szabad bekapcsolni a vakut, hiába gondolod, hogy esetleg ettől még szebb lesz a kép.
Photoshopban JPEG tömörítésnél érdemes a 8-as értéket beállítani, mert így kisebb lesz a kép mérete, mint amit a telefon csinál, de nem lesz észrevehető minőségromlás.
Na hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem nem sikerült túlságosan szájbarágósra. -
Tybee21
senior tag
válasz macikos #2845 üzenetére
huhh, hát így hirtelen olvasatra volt pár dolog, amit tudtam is, de akadt olyan is, amit nem...
mindenesetre asszem kicsit át fogom gondolni a dolgokat a jó képminőség elérése érdekében
válaszod nagyon köszönöm, s ha akadna még vmi, ami eszdbe jutna, ne fukarkodj, írd, szerintem nem csak nekem válik elönyömre a dolog, nagy köszönetA pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
-
gyuraszel
csendes tag
válasz Bubee82 #2847 üzenetére
Akit érdekelnek az utómunkálatok, szerintem nézze át ezeket: (van itt minden, digitális útómunka, makro fotózás, portré készítés, panoráma)
[link]
[link]
Kérdés:
Hogyan lehet a naptár riasztásán változtatni? Régi telefonomon a naptárat használtam ébresztőnek.(ez meg pittyen egyet és kész)
Még régen a Siemens SX1-esen volt egy olyan játék, amiben szúnyogokat kellett írtani, és a háttér a kamera képe volt (azt hiszem Mozzies volt a neve vagy vmi ilyesmi). Ennek nincs vmi javás átirata, ami működik K750i-n? Vagy hasonló játék? -
kymco
veterán
A speedshop-ba honnan lehetnek a zacskós HPM-70-esek?
Amit most vettem az vsz ha nem is haszált, de már kipróbált volt....
Egyébként hibátlannak tűnik, csak durva, hogy más fülét is ''melegítette''....www.refujvaros.hu
-
Tybee21
senior tag
hmm, ez kissé gáz, de ami még rosszabb, már más fülzsirja is rátapadhatott
ajánlanám ehez a következő linket, a trollos résznél: [link]
én könnyezve röhögtem rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest