- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordVenom
tag
válasz mirci18 #15300 üzenetére
Megtettem, köszönöm.
Sejtettem, hogy ez volt a gond, ezért nem hirdettem soha, csak most ugye épp ezt kerestek, és mivel volt más hirdetés is belinkelve, így gondoltam bedobom azt is, ami nekem van. De legközelebb megkérek valakit, hogy más linkelje be a hirdetésem, ha van valami konkrétum.
-
energy4ever
addikt
válasz LordVenom #15301 üzenetére
Tilos hirdetni a forumon, ha a te hirdetesed, ha mase, akkor is!
Ha keress valaki valamit, es pl belinkeltek egy olyat, hogy rakeresve mit hoz ki a "gba" szora a kereso, az okes.
Ha valakinek tetszik valami, es megakarja venni, belinkeli, meg azis elmegy.
Illetve azis, ha valamit viccesnek talaltok, es azt linkelitek.Az onerdeku, eladasra meno linkek tilosak, ebbe az is bele tartozik, ha mas linkeli a te hirdetesed.
Ezek utan ha felmerul a kerdes, hogy a tied miert, es masoke miert nem lett torolve, akkor a legkozelebbi hsz-nel amit eszreveszel, hogy hirdetes, jellezd azt a modkerbe, es ok eldontik mi van vele!
Erre kerlek ne valaszoljatok, azert nem privatba kuldtem, mert o is ide irta, koszonom!
-
don_peter
senior tag
Srácok, van itt valaki aki agyon képben van Sens-el kapcsolatban?
Snes CIC régió chippel kapcsolatban érdekelne, hogy az mire való és mit csinál pontosan.
A kazettákba tették ezeket a chip-eket.
Előre is köszi..----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15306 üzenetére
Igen, de nem vagyok jó angolos, és gondoltam hátha valaki érti, hogy pontosan mi zajlik el abban a Chip-ben.
Sok oldalt végig nyálaztam már, de egyikem túl érthető.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz don_peter #15307 üzenetére
Sajnos behatóbban én sem ismerem, de a lényeg annyi, hogy a konzolban és a kazettában is van egy-egy CIC chip, ami a következőképpen működik:
-Beteszed a játékot, bekapcsolod a konzolt, ekkor a konzolban lévő CIC chip kommunikálni kezd a kazettában lévővel. Fel lehet úgy is fogni, hogy a konzolban lévő egy lakat, a kazettában lévő pedig hozzá a kulcs.
-Ha a konzolban lévő CIC chip nem kap választ, vagy rossz kód érkezik a kazettában lévőtől, akkor folyamatos reset utasítást küld a CPU-nak, kvázi megakadályozva a konzol bootolását.
-Ha jó választ kap, akkor minden oké, mehet a játék.
A third party gyártók vagy egyszerűen lecopyzták a kazettában lévő chipet, hogy az övéket is átengedje a konzolban lévő, vagy egy túlfeszültséggel egy pillanatra kiütötték a konzolban lévő chipet, így megakadályozva a működését. Másik megoldás volt ugye, amikor az unlicensed játék tetején volt egy nyílás, és abba egy rendes licenced gamet kellett tenni, így annak a CIC chipjével kommunikált a konzol.
Nagyjából ennyi a tudásom a témáról, és a wiki is kb ennyit ír, remélem azért segítettem valamit
[ Szerkesztve ]
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15308 üzenetére
Köszi az infókat.
Logikája már ezzel összeáll.
Már csak a konkrét adat cserét kell kideríteni.
Lassan meg lesz ez fejtve (részemről is)----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
ataritos
csendes tag
-
Aramir
őstag
válasz ataritos #15313 üzenetére
Na igen, mondjuk ilyen kábellel lehet használni szerintem, de van egy olyan gyanúm, hogy házilag nem tudod majd elkészíteni a kábelt, SNES-ből nem jön ki komponens jel, max RGB, gondolom az RGB-t alakítja át az a kis doboz a kábelen komponensre. Persze ha értesz hozzá, akkor lehet megtudod csinálni, nekem kínai
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
PiciDikenz
aktív tag
Akinek van NTSC-U SNES-e otthon az milyen transzformátorral hajtja? Én egy ilyet néztem ki, de nem tudom, hogy ez jó-e... a 100W kicsit overkillnek tűnik, de így is ez a legkisebb.
A másik pedig, hogy van valakinek tapasztalata upscalerekkel? Nemrég költöztem és jelenleg nincs helyem egy CRT TV-nek, hacsak a pincét be nem rendezem retro saroknak, ledes tv-n meg valahogy nem frankó, pedig még input lagot se nagyon tapasztaltam.
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15315 üzenetére
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz khron78 #15316 üzenetére
Köszi, utánajárok ennek az upscalernek, nem vészes az ára... Input lag vagy ilyesmi nem tapasztalható vele? Ezzel riogatnak leginkább a különböző fórumokon, én meg még sosem használtam ilyet.
(#15317) ayo
Grat, nagy kedvencem az EWJ 1-2, nálam is itt figyelnek a polcon kompletten, bármikor amikor kell egy kis agyzsibbasztás szivesen veszem elő őket
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15318 üzenetére
Van egy kis utánhúzás mozgásnál, de nem vészes.
PS1-nél tapasztaltam ilyet. Messziről nézve bőven jobb választás, mint az alap verzió. 16 bitnél még jobb a helyzet. -
shinmegaten
aktív tag
-
Zigur
senior tag
válasz shinmegaten #15320 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, szokatlan kicsit a magyar szöveg a játékban
De szép munka, mennyi idő egyébként a magyarítás ? Nyilván egy ilyen beat'em up sokkal kevesebb mint egy rpg, csak kiváncsi lennék a szórásra. -
Zigur
senior tag
válasz shinmegaten #15322 üzenetére
Úgy értem hogy nem szeretem a magyar nyelvű játékokat, a legtöbb dologra már kialakult a "szakszó" angolul, és magyarul ez meg fordításfüggő. Picit zavar az is a magyar nyelvű változatoknál, hogy általában hosszabbak a szavak.
-
PiciDikenz
aktív tag
Nekem is elég fura és idegen érzés magyar szöveggel látni a játékokat, pláne ahol komolyabb mennyiségű párbeszéd van, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy azoknak akik valami oknál fogva nem beszélnek angolul elég nagy segítség, nekem pedig továbbra is ott a lehetőség, hogy olyan nyelven játsszam a játékot amilyenen tetszik
-
Zigur
senior tag
válasz PiciDikenz #15324 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, nyilván sokan vannak akik magyarul akarnak játszani, és az hogy akad aki ingyen és örömmel magyarítja a játékokat, azt én is becsülöm.
-
Cartevo
őstag
opció
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap elkapott a nosztalgia és eszembe jutott egy cirkuszos játék amit még a régi sárga kazettás "Nintendon" játszottam. Kis keresgélés után kitaláltam, hogy a Circus Charlie volt az. A neten összvissz 1 képet találtam, hogy ez esetleg létezne-e NES-re, mást nem. Ti tudtok erről valamit?
The owls are not what they seem.
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
válasz khron78 #15333 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy egy telefonnál teljesen más az érintésérzékenység így valószínűleg máshogy reagálna a telefon egy egy nyomásra mint egy konzol.
De azt sem értem ha már ezt így lekódolták miért nem próbálkoztak gba kazikkal.
Azt sem hiszem akkora technikai ugrásnak.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ayo
veterán
válasz mirci18 #15334 üzenetére
én ezt próbáltam egyedül és bejött, nem volt gond az irányítással, csak nekem mondjuk van ds-em szóval felesleges, de akinek nincs v nem akar, annak nem rossz.
http://jateknaplo.blog.hu
-
mirci18
addikt
Egy külső gombos irányítás már lehet megoldás.
Bár szerintem mára a ds-ek is annyira olcsók lettek 7-8 e ft-ért már lehet kapni hogy nincs értelme a mókolásnak.Meg szerintem külön telefont és joypadot vinni kényelmetlen.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
PiciDikenz
aktív tag
Sosem akarnék ilyenen semmit játszani, teljes mértékben taszít a gondolat is. Személy szerint az eredeti gépen eredeti játékokkal való játékot preferálom. Többször leírtam már, így a topiklakók biztosan unják már az álláspontom, de az emulátorozás amellett, hogy jogilag aggályos, számomra közel sem akkora élvezet, 5 perc után nyomom ki a játékokat rajta, míg ha beülök a SNES elé, akkor addig nem hagyom abba, míg ki nem pörgetem 100%-ra a játékot. Ezek a kiegészítők szerintem csak a divat retro hullámot akarják meglovagolni, nem képviselnek igazi értéket.
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #15337 üzenetére
Ezek a dolgok nemis azoknal van kitalalva akik ebbe a topikba jarnak. Hanem annak a generacionak akik nem talalkoztak elobe ezekkel a konzolokkal. Letoltik az emulatort. es eszreveszik, hogy az erintos dolog nem bejovos. Ezert megveszik hozza ezt a cuccot.
-
adalbert1
veterán
Ez a gamepad jó cuccnak tűnik, meg tudod mondani, hogy hol vetted? A legtöbb helyen out of stock. Illetve androidon próbáltad SNES/NES emulátorral?
A többi véleményhez - a fentebb linkelt gameboy kiegészítőt én sem venném meg, de pl. a bluetooth-os kontrollert jó ötletnek tartom, azért egy tabletet+kontrollert sokkal könnyebb ide-oda cipelni, mint egy SNES/NES+TV kombót.
Persze, ha van rá lehetőség, akkor én is az eredeti gép/játékok híve vagyok. -
shinmegaten
aktív tag
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz shinmegaten #15341 üzenetére
A menüsorban kicsit furák az ékezetes karakterek, de legalább vannak Szép munka
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15342 üzenetére
Az Angol nem számolt ékezettel.
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
shinmegaten
aktív tag
válasz PiciDikenz #15342 üzenetére
Köszönöm. Igen, ez a kompromisszum része. A menüsor tételei grafikák, nem pedig szövegek (értsd: a játék átvezetőinek feliratai szövegként szerepelnek a kódban, ami szerkeszthető; a menüelemek viszont képek, amihez Photoshop kell minimum). Mivel a játék 320 x 240-es felbontással működik, így nehéz kigazdálkodni, hogy mutatós legyen a betűkészlet ÉS olvasható is ÉS még hű is maradjon az eredeti grafikához, amennyire csak lehet. De lehet, megnézem, mit tudok még belőle kihozni. Az is fontos, hogy ne legyenek kicsik a betűk, mert akkor ki olvassa el őket?
-
LordVenom
tag
válasz shinmegaten #15341 üzenetére
Szép munka, néztem a videót is róla, gratulálok!
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz shinmegaten #15344 üzenetére
Teljes mértékben megértem a problémát, nem egyszerű a helyzet Szerintem ennél jobban nem lehetne kijönni belőle, ha az egészet összenyomod, akkor túl kicsi lenne, és túl sok hely maradna a felső kerettől. Szerintem aki magyarul szeretne játszani annak ez nem lesz probléma
-
Goldwin
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
LordVenom
tag
válasz shinmegaten #15347 üzenetére
Jah, én csak annyit láttam a képről, hogy Resident Evil, nem is figyeltem, hogy az 1 vagy a 2.
Természetesen videót arról láttam, amit feltettél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- PS5 Slim (garanciás)
- Diablo 4 gyűjtői kiadásból led világítású gyertya eladó/Foxpost/Mpl az árban
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest