- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
válasz energy4ever #15650 üzenetére
Akkor nem csak en tapasztalta, hogy allatalaban igen kellemetlen emberek. Hasonlo metalitasuak mint a gizda autonepperek
Tisztelet persze a kivetelnek (akik erositik a szabalyt)
-
aya
addikt
válasz energy4ever #15650 üzenetére
Általában ha beszabadulok ilyen boltokba akkor 5 perc nézelődés és 30 perc beszélgetés, egyébként nem volt gondom senkivel, sajnos a nem írom az árakat fejre megy minden továbbra is sok helyen működik, de mostanában nem jártam sehol sem
Ebay viszont annál inkább, a font is jobb, most érdemes vásárolni.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
PiciDikenz
aktív tag
-
darkmore
tag
válasz PiciDikenz #15653 üzenetére
Érdekes koncepció, de azé a külcsín:
https://www.youtube.com/watch?v=b1wzQNzttSk
-
energy4ever
addikt
Tudom, hogy nem retro, de ti nektek mi a velemenyetek a Nintendo uj konzoljarol a Switch-rol?
Szerintem ahogy vegignezzuk a konzol fejlodes tortenetet, ugy beleillik a kepbe ez a "konzol" is. Bar a Nintendo mindigis elvolt maradva graffikailag, de azert minden generacioban letettek valamit, amit masnak nem nagyon sikerult, es probaltak fejlodni, otleteket gyartani.
Valahogy ugy erzem, hogy melto utodot kapott az U, de megis valahogy olyan mintha ez lenne a Nintendo utolso konzolja.
Most latom megeloztetek.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz energy4ever #15655 üzenetére
Én grafikailag semmi különbséget nem látok, ami kicsit zavar, Mario Kartra is először azt hittem, hogy a U, meg a Splatoonra is... meglátjuk mik a specifikációk, mennyit bír az akksi stb.
Mondjuk nem hiszem hogy, egy ps4-et vinnék magammal az útra, túl drága egy tablet..főleg Nintendo, aminek a Wii U Gamepad töltőjéből se tudsz újat venni, ha elromlik. Ez meg simán leesik, ellopják stb. Én még várok több infóra..bár egyszer úgy is meg kell hogy vegyem a Nintendo exkluzív játékok miatt előbb vagy jelenleg inkább utóbb
http://jateknaplo.blog.hu
-
adalbert1
veterán
Nekem a koncepció sokkal jobban tetszik, mint a Wii U esetében, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen játékok lesznek rá, illetve mennyire lesz erős a hardware.
Ami nem tetszik, hogy az eltérő adathordozó miatt a Wii U-val visszafelé kompatibilitást valószínűleg elveszítjük (hacsak nem letölthetőek lesznek a régi címek), illetve az 1 kijelző miatta a DS/3DS visszafelé kompatibilitás sem valószínű.
A hordozható multiplayer jópofának tűnik, kérdés, hogy pár percnél tovább mennyire lesz kényelmetlen a 2 kis irányítót használni.
Ami még érdekes lehet, hogy ez leváltja-e teljesen a handheld vonalat (szerintem ez valószínű), vagy egy darabig megmarad mellette a 3DS is.
Most azt mondom, hogy szerintem ez az a konzol, amivel már a Wii U helyett is ki kellett volna jönniük. -
energy4ever
addikt
válasz adalbert1 #15657 üzenetére
"Most azt mondom, hogy szerintem ez az a konzol, amivel már a Wii U helyett is ki kellett volna jönniük."
Snestol felfele en ezt mondom az osszes Nintendo konzolra. Ez az 1 generacios elcsuszas...
A Wii U ugy ahogy volt, katasztrofa szerintem. A Wii-t viszont a mai napig a legjobb konzolnak tartom.
-
adalbert1
veterán
válasz energy4ever #15658 üzenetére
Valamiért nekem a Wii a legkevésbé kedvelt N konzolom - persze azt elismerem, hogy az irányítás a megjelenéskor nagyon forradalmi volt, hatalmas casual réteget megnyertek, nagyon jó eladásai voltak - de valahogy erre jelent meg a legkevesebb játék, amivel szívesen játszanék. Számomra a 2 etalon asztali konzoljuk továbbra is a NES és a SNES.
-
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz darkmore #15654 üzenetére
Remélem azért élőben szép lesz majd
Egyébként szerintem is a Wii U helyett kellett volna ez, de már teljesen mindegy. Valószínűleg megveszem az exkluzív címek miatt, de szerintem én leginkább a handheld változatot fogom preferálni, mivel gondolom nem lesz benne annyira erős HW, hogy nagyobb tévén is jól nézzen ki. Szóval a szokásos Nintendo címekre jó lesz, a többire meg marad a PS4.
Amire nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire fog a valóságban ez a szétszedem a kontrollert és multizunk dolog működni... De szerintem pont annyira, hogy ha fél óránál tovább akartok multizni, akkor már kényelmetlen legyen és meg kelljen venni az extra kontrollert
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok.
Ebayen vettem egy RGB SCART kábelt GameCube-hoz.
A problémám az, hogy a kép ezzel a kábellel ugyan tisztább, mint a sima kompozittal, viszont enyhén csíkos a kép átlósan, némileg változó intenzitással.
Ezt mi okozhatja, vagy mi lehet a gond?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Aramir
őstag
Nem tudom elképzelni, hogy nagyon sikeres legyen, az lesz a sorsa, mint a WiiU-nak. Nem hiszem, hogy abban a lapos tabletszerüségben olyan hardver legyen, ami versenyezhet mondjuk egy Xbox One-nal, a fejlesztők meg nem fogják egy jóval gyengébb konzolra portolgatni az aktuális játékaikat. Persze lesznek rá fasza Nintendo játékok, Zalda, Mario, stb., a fanok megveszik majd igy is, mint a WiiU-t De majd meglátjuk.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Zigur
senior tag
válasz Aramir #15663 üzenetére
Egyetértünk, a nagy AAA címek kiadói nem biztos hogy erre portolják a játékokat, de eszembe jutott valami.
Feltételezem a gép átveszi a ds/3ds helyét, amire játékokat kiadó cégek gondolom folytatják a munkát, tehát kis szerencsével gyorsan sokat tud eladni a gépből a Nintendo. Ebben az esetben már lehet megéri nagyobb játékokat is kiadni a switch-re, ha megéri a portolás a kiadónak. -
ayo
veterán
Tegra van benne, szóval egy erős tabletről van szó. portolással biztosan nem lesz gond emiatt, ja és olvastam hogy unreal 4-et is viszi majd, szóval lesz rajta cucc rendesen, a kérdés már csak az hogy mit tud majd pontosan és persze hogy mennyibe kerül, mert azért egy ilyen tablet eleve se olcsó.
-
PiciDikenz
aktív tag
300 dolláros árról irogatnak, de hogy mi alapján, azt nem tudom. Az még talán elfogadható 1:1 $ - € konverzióval is.... Viszont tényleg akkor lenne nagy bomba, ha leváltaná a handheldeket is, azokra azért vannak nagyon fasza címek.
Egyébként én nem látom akadályát a DS visszafelé kompatibilitásnak, ekkora kijelzőt csak fel tudnak osztani már kétfelé
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #15666 üzenetére
Nem a kijelzo ketfele osztasa a lenyeg, hanem a portolas. Ujra megkell irni mindent elolrol.
Mas:
Amugy szerintem ez is VR kepes konzol lesz. A leszedheto "kontrollerek" lenyege az is egyben, hogy lekapod, beletolod a konzolt egy VR headset-be, es fogod a kezedben a 2 kontrollert...
-
mirci18
addikt
válasz energy4ever #15667 üzenetére
Nem is rossz ötlet.
Ha így lenne tarolnának vele.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
energy4ever
addikt
válasz mirci18 #15668 üzenetére
Igen arban biztos jo lenne, mivel a kijelzo eleve adott, csak egy muanyag headset boritas kellene lencsekkel, es ott is lenne a filleres VR.
Nade, ha jol tudom sima HD kijelzo megy a konzolba. (1280*720)
Amit ha lefelezunk, akkor 640x360-as felbontast kapunk szemenkent. Na ez mar tobb mint katasztrofa lenne vr-hoz.Remelem rosszul tudom es nem ezzel a kijellzovel szerelik majd.
-
MasterMark
titán
válasz energy4ever #15669 üzenetére
Ez hogy jött ki?
Nem negyedeled csak felezed a képet.
640x720 az.sz.balazs.95: Nekem is ilyen.
Switch Tax
-
energy4ever
addikt
válasz MasterMark #15670 üzenetére
Igaz. Fogtam, es elfeleztem mindek oldali szamot. De VR-hoz az is kegyetlen gagyi lenne.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz MasterMark #15670 üzenetére
Magyarul akkor ezzel együtt kell élnem?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
mirci18
addikt
válasz Aramir #15673 üzenetére
A tepsi telefonok is manapság nem zsebrerakhatók mégis megveszik.
Egy táska kell és kész.Egyébként is életszerűtlen számomra hogy egy szál nadrágban s ami a zsebbe belefér flangálsz egész nap.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MasterMark
titán
válasz sz.balazs.95 #15672 üzenetére
Nem feltétlen. Rá kellene jönni mi lehet ez, csak nem volt időm azóta ezzel foglalkozni.
Szerintem egyébként csak simán azért ilyen mert gagyi minőségű a kábel, és valami átzavar benne. Milyen kábeled van?
Switch Tax
-
sz.balazs.95
veterán
válasz MasterMark #15675 üzenetére
Sima utángyártott kábel.
Ilyen téren egy RVL-001-es Wii lenne a legjobb, mivel ahhoz nem kerül egy vagyonba egy komponens kábel, csak az a kár, hogy nekem 101-es modell van, amiből ki lett szedve a GCN kompatibilitás, így egy Wii-t kéne vennem ehhez, ami nem feltétlen olcsó.
(Legalábbis akkor, ha ragaszkodok a saját kitételeimhez - legyen doboza, legyen totálisan karcmentes, és a legutolsó apró kis papírfecniig legyen meg minden létező gyári tartozéka - mivel a jelenlegi Wii-mnél nem szeretnék lejjebb adni ilyen téren - bár még ez is olcsóbb lenne, mint egy vacak komponens kábel a GameCubehoz, csak a francnak van kedve Wii-t vadászni, amikor még pénzem sincs rá jelenleg.)[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
mirci18
addikt
válasz sz.balazs.95 #15676 üzenetére
Gamecube-nál én is csak szívtam az utángyártott kábellal.
Nekem kompozitban volt óriási különbség a gyári és az utángyártott közt.
Úgy hogy gyakran az utángyártottal élvezhetetlen volt a játék ha sötétebb részekre vagy ködösre értem a játékokban.
Most vettem magamnak egy gamecube-ot de kintről kellett hozzá vennem sajnos kábelt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
-
adalbert1
veterán
Kicsit off: NES Minit valahol lehet még úgy előrendelni, hogy első körben megkapja az ember? Kicsit ráfelejtettem a témára a kezdeti nagy lelkesedés után, most pedig a legtöbb helyen azt látom, hogy november 11-re már nem vesznek fel előrendelést.
-
adalbert1
veterán
-
ayo
veterán
válasz adalbert1 #15682 üzenetére
Láttam a japán minit élőben és baromi kicsi volt. Inkább polcnak dísz, minthogy azokkal a gamepadekkel játssz. NES-nek ha láttad nagyon rövid zsinórja lesz, bár egy fokkal legalább nagyobb (nem tudom, hogy 1:1 akkora v kisebb lesz)
Nem tudom mennyire lesz kényelmes vagy hogy lehet-e mást hozzáadni (pl. Wiimote), ezért inkább várni fogok szerintem a userek visszajelzésére.
Ami viszont tuti, hogy szinte "zsebben" elfér, annyira kicsi[ Szerkesztve ]
-
don_peter
senior tag
Végre elérkezett az idő, hogy bemutassam teljes pompájába az ÚJ DPTP SMFD 64/128Mbit-es kártyát.
Több kép videó és leírás itt: neo-geo.hu/Sega Mega Drive moddingolás
Azt hiszem lesz bőven kapacitás a DEMO fejlesztőknek
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
kriszpontaz
veterán
válasz kriszpontaz #15685 üzenetére
Bocs, a szarkazmus smiley helyett ezt akartam!
-
don_peter
senior tag
válasz kriszpontaz #15685 üzenetére
Köszi..
Mondtam, hogy Sega fan vagyok----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
törölt tag
Egy városi legenda kérdésében keresnék választ Famiclone sárga kazi témakörben. Létezik akkor 150-198-400 in 1 Real Game sárga kazis kártya Famiclon gépekre, netán ilyen nem is létezik sárga kazin, vagy egy más féle gépre van kizárólag. 2015 óta jönnek ilyen tényleg sok az egyben játékok, de én eddig sárga kazik között egy 64in1 kártyán találtam a legtöbb játékot. Néhány videót találtam Pocketgames és TriStar néven 150 in 1, 198 in 1 kazikról. A 400 in 1 kazin a Resident Evil van és a Coolboy név alatt megy.
-
Aramir
őstag
válasz #00137984 #15689 üzenetére
A kétezres évek közepén az a 64 in 1 kazi volt a rekord, bár az is csak asszem 54 vagy 52 játékot tartalmazott, a maradék már ismétlődés volt, de ha volt egy ilyen kazid, akkor nem volt szükség szinte a többi "in 1" kazira
Ilyen, vagy ehhez vagyon hasonló címkével volt kapható: [link]
Ezek a valóban 400 in 1 és hasonlók csak mostanában jöttek ki pár éve szerintem.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
törölt tag
válasz Aramir #15691 üzenetére
Megvan ez a sárga kazi, asszem két példányban is. Jóféle játékok voltak ezeken, de az AAA cimeknek számító játékok külön kazin voltak akkor meg. Mint pl. a Robocop meg Contra és a többi mára klasszikus kedvenc. Mostanra már egy kártyán is megoldották a tárhely és lapozás kérdést ennyi sok játék esetében is. Két féle tipusban van (a 60 pin Famiclone és a 72 pin-es Famicom/NES gépekre), de sárga kazin csak a 198 in 1 Real Games kártya esetében vagyok biztos, hogy müködne pl. egy Mega Drive 2 klóngépben is. A 400 in 1 lehet csak Famicom gépre van, de ebből létezik 60 pin-es verzió. A 150 in 1 az Famicom kártyán és a nagyobbik NES kártyára is kijött, de ezek tuti nem jók egy Famiclone gépre. Ennyit tudtam ezekről, de azt hogy hogyan tudnám itthon megvenni csomagküldéssel azt már nem tudom... mármint az Ali-n kivül kapható-e máshol, ahonnan egyszerűen tudnék rendelni néhányat.
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
válasz #00137984 #15692 üzenetére
Igaz, azért írtam, hogy szinte, a sokjátékos kazik 90%-a annak idején az ilyen 99 in 1 és társai volt, amiken volt 4-5-6-7 kisebb játék, ezeket tette feleslegessé az a kazi Ezek a valóban 2-3-4 in 1 kazik ritkábbak voltak akkoriban, ezeken voltak a faszább játékok, a Dragon Ballos kazikat pikkpakk elvitték, pedig drágábbak is voltak
-
törölt tag
válasz Aramir #15694 üzenetére
Igen és idővel egyre nagyobb választékban megjelentek a Super és a Hi-Game sárga kazik, ahol a komplexebb NES és esetenként SEGA átiratok is megjelentek. Azért volt köztük néhány kicsit bénácskára sikerült hack változat, de ezek a játékok a sok az egyben sárga kazik egyhangú kinálata után tették kedvelté és máig igen népszerűvé a sárga kazis TV játékot. Egy jobb helyzetben levő magyar gazdaságban és kellő ellátottság esetében a NES konzolok és játékok is jobban elterjedhettek volna. Ezek egy jó ideig a nyugati világból átkeveredett nagy becsben tartott cuccok voltak, mint a VHS videómagnók, a nagy és hangos Music Center-ek és parabola műholdas TV-k kora volt. Nekünk jó ideig a kvarcjáték volt ez, és főleg akinek többféle Game and Watch (Nintendo) és Casio játékok voltak a kedvencek. És megjelentek a piacos TV játékok az Atari klóngéppel és idővel a Famiclone láz is begyűrűzőtt kis hazánkba. Azokban az időkbe még lehetett eredeti SEGA Mega Drive játékot és gépet egy egész hétvégére kikölcsönözni, de idővel ezek az üzletek sajnos kiszorúltak és bezártak. Nálunk már DVD Téka sem létezik a mai rohanó világban és talán ezért esik jó néhanapján nosztalgiázni.
[ Szerkesztve ]
-
khron78
őstag
Honnan lehet azt tudni, hogy melyik sárga kazettát, melyik gép viszi?
Nálam van olyan eset, hogy elindítja a gép, viszont a gombok teljesen más funkcióval vannak rögzítve.
Aztán van egy szürke kazi is, ami olyasmi formájú, mint az N64 cartridge.
Az milyen gépbe való, mert a sárgakazis gép nem indítja? -
törölt tag
válasz khron78 #15696 üzenetére
Találkoztam sokféle sárga kazival, de a puding próbája szabály itt most nagyobb jelentőségű lehet. Famiclone sárga kazikra és az ettől szélesebb csatlakozású eredeti kazikra is NES játékok kerülnek. Létezik 72pin to 60pin átalakitó aljzat és elméletileg vannak olyan eredeti kazik amik elindulnak egy Famiclone gépben. Létezik a kétféle csatlakozóval egyaránt rendelkező klóngép, ahol jóval több eredeti játék elindul. Sajnos a klóngépek csatlakozásának eltérő bekötése néha előfordulhat, mert nálam valamelyik gépen a másik aljzatban érzékeli az infrás pisztolyt, ezért a Duckhunt játék és a gombok egyidejű kezelése kizárja egymást. A játékon belül megváltozott gombkiosztásra eddig egyszer hallottam panaszt valakitől. Ott ő egy játékvezérlőt szedett szét és a kábeleket átkötötte addig, amig a kivánt gomkiosztást el nem érte. Eztán ez a gamepad csak ezzel az egy játékkal volt kompatibilis kizárólag és rá is írta a játék cimét, valami mászkálós ügyességi játék volt.
-
Aramir
őstag
válasz khron78 #15696 üzenetére
Az a szürke tuti billentyűs famiklón géphez való, sima famiklónban ha el is indul, akkor vagy nem működik, vagy egér híján nem tudsz programot választani, vagy 1-2 program elindul, ha joypaddal lehet a menüben matatni, de sok program csak billentyűvel vagy egérrel használható. Kb ezekkel a variációkkal találkoztam, mert persze ebből is volt többféle
[link]
Ilyesmit képzelj el:
https://www.youtube.com/watch?v=TApM-LIKvEU[ Szerkesztve ]
-
Mtbsrác
senior tag
Nos volt időm foglalkozni az eme ketyerével és van egy kis gond. Bekapcsoljuk majd elkezd vibrálni a kép vagy ugrálni mikor milyen baja van éppen, reseteljük lehet megint rossz lesz de van úgy hogy jó lesz egy ideig majd megint megbolondul. Lehet ezt esetleg javítani? Szétkaptam sérelmi nyom nincs, de már anno is ezt csinálta. Amúgy ez a 700 játékos kütyü, de van egy 400 játékos is az működik tökéletesen mert a controllereket megtaláltuk és 1 híján működnek, ennek meg átforrasztom a vezetékeit. Pucolás mondjuk rájuk fog férni az tény belülről.
Viszont van olyan controller is ami műszerrel mérve teljesen jó de mégse viszi a gépet. Amit láttam benne hogy máshol vannak a csatlakozási helyei a madzag végén. Ez számíthat? 700 és 400-as gép között lehet ilyen difi esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
válasz Mtbsrác #15699 üzenetére
Az a kontroller milyen? Atari/Commodore és eredeti Sega joypadok/joystick-ok nem mennek ezzel a géppel, hiába ugyanolyan a dugó, csak azzal mennek, ami kimondottan ezekhez a famiklón gépekhez készült, lehet akár Polystationé vagy Sega kinézetű is a joypad, ha a dugó passzol, akkor megy vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest