- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Most készülök venni egy B6000-es samsungot. Viszont láttam, hogy az új, C-szériás Tv-knél már megjelent a 3D. ez pontosan mit fog takarni, illetve hol lehet bővebben olvasni, informálódni róla? Érdemes belevágni ezekbe a C szériákba, vagy nem jelent annyi újítást?
-
Pityke78
őstag
Megmonodm őszintén azok a pluszok, amiket felsoroltál nem igazán érdeklnek.
Valószínűleg a TV számítógéppel lesz összekötve, így a film lejtátszás megoldható, illetve ha mégsem, akkor is külső médialejátszóval meg tudom oldani, ami erre lett kitatlálva.
A internet@tv, DLNA, Wireless szintén nem mozgat meg. Max a PiP lenne érdekes, de ha jól tudom ez sem működőképes, mivel két beltéri kellene hozzá. Jól gondolom?
Illetve kép minőségben nincs különbség a 6000, 7000, 8000-es sorozatok közt. Max a 8000-nél a 200 Hz. Jól tudom?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, vagy belinkelni olyan weblapot, ahol leírják, hogy miként lehet a B6000-ből B7000-et csinálni? Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van egy samsung B6000-es TV-m, ami szerviz menüből fel van húzva B7000-re.
Így előjött a PiP funkció,de az alábbiak szerint működik.
Csak akkor lesz aktív, ha HDMI bemenetről nézek anyagot, illetve ilyenkor a másik kép, csak a kábeles bemenetről jövő anyagot tudok kirakni.
Jelenleg nálam úgy van, hogyHDMI -> számítógép, mkv
SCART -> UPC digitális
coax kábel in -> UPC analógEbben a felállásban csak a HDMI és az analóg jelet tudom PiP-ben.
Van más lehetőség is?Illetve a UPC beltéri egység jele (scart csatin illetve koax kábelen keresztül) a m1 HD adását csak 4:3-ban rakja ki, a széleit levágja. Ez mitől van?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van egy Samu B6000-es TV-m és érdekelne eza 24p-s film lejátszás hogyan megy?
Ha 24 Hz-es jelet kap, mondjuk számítógépről, akkor ezt le tudja játszani, vagy be kell valamit kapcsolni?
Sok olyan filmet nézek számítógépről, amik 24p-ek, de néha van bennük kis akadás az oldalazó kameramozgásnál. Vagy ez azért van, mert a számítógép nem 24 HZ-ben, vagy annak egész számú többszörösében adja a jelet?Köszi
-
Pityke78
őstag
Nekem pedig egy olyan kérdésem lenne, hogy HDMI-n kívül hogy lehet digitális audio jelet adni a Samsung TV-nek? A pontos típus szintén UE-40B6000.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Samsung LED Tv-t a hálóba, de sajnos az utóbbi időben nem igazán vagyok képben a modellek kapcsán. Jelenleg egy Panasonic plazmám van a nappaliban és úgy gondoltam kipróbálom a led-et a hálóban, csak hogy lássam a valós különbséget.
32"-osra gondoltam és nem kell semmi extra. Ami fontos az a CI+ foglalat, illetve pnedrive-os lejátszás és a szép design.
Vélemény, milyen típust kellene megnéznem?
Előre is köszi a segítséget!
-
Pityke78
őstag
válasz nightshadow #68674 üzenetére
Ááá, ennek nem örülök, valahogy nagyon nem vagyok kibékülve a 3D-vel, bár gondolom sima 2D-s adással semmivel sem rosszabbak a normál, 2D-s TV-nél.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
32-40"-os kategóriában keresnék elsősorban LED Tv-t.
Részemről az alábbi kérdések, elvárások lennének a Tv-vel kapcsolatban, de az utóbbi időben nem igazán követtem a fejlesztéseket.
- CI3 kártyaolvasó
- film lejátszása külső meghajtóról
- wifi-n keresztül számítógép vinyójáról történő lejátszás (gondolom itt a Tv média lejátszója játssza le a filmet)
- HDMI kábelen milyen távolságból lehet "veszteség" nélkül továbbítani a full HD képed és DTS hangot?
- wifi-n keresztül mennyi tudja megfelelően lejátszani a full HD tartalmat
- feliratot hogy tudja lejátszani? lehetséges betűméretet, felirat pozíciót állítani?
- egyéb lejátszási opcióElőre is köszi az infókat és én is várnám a megfelelő típusokat.
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki TV vásárlás előtt állok, amit a karácsonyi időszakra szeretnék ütemezni.
Eddig egy Panasonic G20-as plazmát használtam és most nyitnék a LED TV-k irányába.Méret tekintetében 55"-ban gondolkozok, de a típus választásban nem gondolom hogy a méret az, ami befolyásolni fog.
Sajnos az utóbbi pár évben nem igazán foglalkoztam a TV típusokkal, illetve fejlesztésekkel, ezért kérnék tanácsot.
Ami számomra fontos:
- kép minősége
- HD filmek lejátszása TV-vel (15-20 GB-os mkv file-ok)
- sok sportot nézek, ezért a képfrissítési frekvencia fontos (nem szeretem a "csóvás" labdákat)
- 3D nem fontos, de ahogy néztem ezt nem fogom tudni megúszniHa jól tudom ilyen méretű mkv filokat wifin keresztül esélytelen lejátszani, ezért az alábbi opciókban gondolkozok.
1. LAN kábelen keresztül összekötni a PC-vel és a PC vinyóját megosztva, arról játszaná le a TV a filmeket (nem tudom ilyen esetben mennyire jó lejátszók vannak a mostani TV-kben)
2. PC-vel játszanám le a filmeket és HDMI kábellel kötném össze a TV-vel és a PC kiterjesztett kijelzőjeként használnám a TV-t.
Ezen igények tudatában milyen típusokat ajánlanátok, illetve hol találok teszteket, összehasonlításokat ebben a kategóriában?
Ár tekintetében: 300.000 Forint körül gondolkozok az 55"-os kategóriában
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Pityke78
őstag
válasz Tegla80 #71473 üzenetére
Köszi az infót, igazán hasznos volt.
Ami még érdekelne, hogy nem tudom mennyi sportot nézel, de a gyors mozgásoknál az utánahúzásos effektus mennyire létezik a Sony-nál, illetve az előző Samunál? Ilyen téren melyik teljesít jobban? Illetve melyik TV-nek jobb a képernyő homogenitása, melyiknél van foltosodás?
Amúgy milyen Samud volt előtte?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Még idén muszáj lesz TV-t vennem és ebben kérném a segítségetek, tanácsotok.
65"-os méretben keresek és olyan 500.000 forint körüli kategóriában. Remélem az év vége felé lesz leárazás és adott esetben valami jobb modellt is meg lehet majd venni a fél millió körüli összegért.Használat tekintetében, illetve az elvárásaim az alábbiak lennének.
- full HD (UHD egyelőre nem érdekel)
- 3D nem kell
- gyors mozgások jó megjelenítése, után húzás nélkül
- minimális ghostElég sok sportot nézek, ezért számomra nagyon fontos, hogy a gyors mozgások megjelenítése kiváló legyen, már amennyire az LCD technológia erre képes.
A szívem igazából húz a Samsung felé, de nem igazán tudom, hogy ebben a méretben és árfekvésben mekkora kompromisszumot kell kötnöm.
Talán a legjobb megoldás a UE60H7000 lenne, ami most elég jó áron is megkapható.
Viszont azért ha lehet azt a +5" nem hagynám el és ha jól tudom a H7000-ből nincs 65"-os verzió.Az új szériából a UE65JU7000 pedig még elég magas áron van (750.000) és nem gondolom hogy év végére leesik fél millió környékére.
Mit gondoltok, az említett paraméterek alapján milyen típusoknál kellene a legkevesebb kompromisszumot kötni?
Köszönöm
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van esetleg hasonló összefoglaló a 2020-as Samsung TV-kre is?
Igazából engem az érdekelne, hogy az alábbi QLED TV-k között mi a különbség?
SAMSUNG QE 65 Q60TAUXX
SAMSUNG QE 65 Q70TATXX
SAMSUNG QE 65 Q77TATXX
SAMSUNG QE 65 Q80TATXX
SAMSUNG QE 65 Q82TATXX
SAMSUNG QE 65 Q90TATXX
SAMSUNG QE 65 Q95TATXXKöszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs