Hirdetés
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Akciófigyelő: Szépség fél áron
- Apple Watch
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
IPHUN
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR-841N routerem, amin a DD-WRT v24-sp2-es verziója fut.
Úgy építettem ki a hálózatot, hogy a netet vezetékesen és vezeték nélkül is a router osztja szét.
3 mappát megosztottam SMB-vel a Windows-os gépemen úgy, hogy ahhoz csak két általam kreált felhasználó (jelszóval levédve) férhet csak hozzá. Az egyiket a WII, a másikat én használom Ubuntus gépemről rákapcsolódva a megosztásra.
Ezek a beállítások tökéletesen működtek, amíg XP futott azon a gépen amiről megosztottam a 3 mappát.
Windows 7-re váltottam és azóta csak részben működik a dolog. (Mindent ugyanúgy állítottam be) A WII rá tud kapcsolódni, de én az Ubuntus gépemmel nem (egyik felhasználóval sem).Először azt hittem, hogy valamit rosszul állítottam be, de egy hasonlóan beállított megosztáshoz simán hozzá tudtam kapcsolódni az Ubuntus gépemmel egy másik környezetben, ahol a routeren nem DD-WRT fut.
Ezután találtam olyan leírást, hogy a DD-WRT-nél kell engedélyeznem a SAMBA szolgáltatást, amit a Services-nél kell keresnem.Lehet, hogy most ez egy hülye kérdés, de én sehol sem találom ezt a beállítási lehetőséget.
A Services-nél nem találok ilyesmit, csak Services, VPN, Hotspot, My Ad Network.
Valahol be kéne állítanom, hogy látható legyen ez a beállítás?
Vagy szerintetek nincs hozzá köze és teljesen rossz úton járok?Üdv.:
IPHUN
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen monitort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Eladó BASSZUSRA REZGŐS gamer füles!
- Eladó kihasználatlan bluetooth fejhallgató!
- Új, garanciális AMD Gamer Config: Ryzen 5 7600X, 32 GB DDR5, RTX 4070 Super 12GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest