Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V.Stryker

    nagyúr

    válasz v.attis #1579 üzenetére

    Ez egy cég vagy egy magánlakás? Mi az a viszonylag nagy távolság? az RS-485 -nek is megvannak a maga korlátai.

    Ha cég, akkor én az integra-t mondanám. Cégeknek soha nem szerettem alap rendszert telepíteni, mert később ezt azt kitalálnak és akkor több a korlát. Sőt, magamnak is.

    Szóval én Integra 32-t tennék, alaplapon a főépületnek megvan minden zóna, szabotázsnak is. Mellé vmi OPU dobozt, ami hozzávaló. Kezelő a központnál legyen LCD. Drágább, de később az ügyfél is hálás lesz, hogy nem ledek villogásából kell a kínját kitalálnia, illetve óra és egyéb beállis, stb.
    A bővítő egy INT-E vmi dobozba. Itt távolság és rákerülő eszközök függvényében plusz táp, plusz aksi... figyelni kell a kötést ugye. A - negatívot közösíteni kell, a + at pedig nem.

    Kommunikátor meg, ha vezetékes net van, akkor ETHM-2, ha GSM kell, akkor INT-GSM ....

    Meg ugye programozó kábel....

    Annyit tudni kell ,hogy a Satelnél a mobil app ingyenes és nem havi előfizuhoz kötöttt és szerintem jobb valamelyes, mint a Paradox.

    De hát ez egy szakma, nehéz fórumon kitanítani. Vagy ha csak a Satel ismeretlen, akkor javaslom a Riel-t, ott tartanak tanfolyamot vagy van online videós kurzus is.

    Én 15 évig paradoxoztam, csak néha volt Satel... akkor ismeretlenül egy nyűg volt. De amint komolyabban vettem és átláttam az egészet, akkor nem értettem, minek kellett nekem Paradoxal szívni .A Satelnél szó szerint az ügyfél nem tudott olyat kérni, amit ne tudtam volna beállítani. Bármilyen fszágot is, akár a kezelő led villogásán vagy bármin. Teljesen más szint Főleg, amikor állami vállalatnál egy 256 zónást menedzselsz vagy 30 bővítővel. :DDD

    Azt azért tudni kell, hogy én tavaly nyáron elengedtem a szakmát. Nem volt idegem a vállalkozáshoz már. Így kb. addig vagyok naprakész.

    Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Új hozzászólás Aktív témák