Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koko52

    veterán

    válasz Vision #3086 üzenetére

    Pedig ez tök alap megtérülés számítás. Az 50%-os támogatást is valaki kifizette ám helyetted!
    - ja, ha így gondolkodunk akkor én meg fizetem a te rezsicsökkentett áram, gáz és tankolásodat. A megtésülés számításod hibás, mert a ma fizetett díjaidat kidobhatod hamarosan.

    Sajnos nem. Nincs annyi lítium a világon, amivel ez megvalósítható lenne.
    Nincs, csak azoknak akik időben lépnek. A mai nappal számolók majd pár év múlva keseregnek. Pl napelemet sem rakhat már mindenki a szar hálózat miatt. Energiát nem csak lítiumban lehet már tárolni. Jönnek a hőtárolók, hidrogén bontók. Ez a jövő. A cégnél pl helyi hidrogénbontás felé megyünk el, pályázattal.

    Ez a gázár nyilván nem marad így évekig. Nem 10 évről beszélünk, hanem 1-2-3 évről.

    1-2-3 évet nem fog senki kibírni. És 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a régi árakat sem fogja megközelíteni. A drágulás már tavaly elkezdődött elég meredeken, a háború csak felgyorsította.

    Akárhogy csűrjük a lényeg: energia termelés + tárolás + jó hálózat = megdönthetetlen gazdaság. Ebből eu-ban hiányzik az első három. Ruszkiknál elég, hogy van "végtelen" gáz, le is térdeltettek bennünket. Ha nem lennénk ekkora függők, nekik már annyi lenne. Csak itt sajnos Putyinnak igaza volt.

    "Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Új hozzászólás Aktív témák