- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
válasz GrooveHero #7899 üzenetére
Lényegesen gyengébbek hogy ha mondjuk egy asztali i5-öt egy notis i5-höz hasonlítasz. De azért gyengébbek mert sokkal kevesebbet kell hogy fogyasszanak illetve nem szabad melegedniük nagyon. Egy asztali i5 natív 4 magos, míg a notis i5 csak 2. Szóval egy erős noti i5 talán egy gyengébb asztali i3-nak felelhet meg de nem néztem tesztet erről még.
-
GrooveHero
addikt
válasz endruboy1 #7902 üzenetére
Értem, köszi. De azért laposon is futtathatóak ugye olyan progik, amihez kell a proci, de csak mobil procid van, ha cipelni akarod a progit, az meg néha kevéske, tudod
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
endruboy1
senior tag
válasz GrooveHero #7903 üzenetére
Tudom, nekem is i5 van a notimban. Nem is értem a hszedet, csak a kérdésedre válaszoltam .
-
GrooveHero
addikt
válasz endruboy1 #7904 üzenetére
A lényeg, hogy olyan progit használnék a laptopon, amihez ilyen procik kellenének:
Intel® CoreTM i7 (2960XM)
Intel® CoreTM i7 (2860QM, 2760QM, 2640M)
Intel® CoreTM i5 (2540M, 2520M)Mivel vinnem kell magammal a melót, ezért a progi csak mobilprocin futhat, lévén az van a laposban. De amit én használnék, annak meg egy erőmű kellene. Azok a gépek meg 6 számjegyű összegben kerülnek, és nem 1-essek kezdődik
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
veterán
válasz GrooveHero #7905 üzenetére
nah, megnéztem megint, mobil procikat soroltál fel.
200k alatt találsz olyan notit, amiben i5 van, 200k körül meg olyat is, amiben i7.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
tivadar9
csendes tag
Sziasztok!
Ezt nem értem!
Adott egymagos Athlon 64 (130 nm csík ) 3000+ CPU, felhúzva 2200 MHz-re,
ugye 64 kB L1, 512 L2
Mondom gyorsítok picit, szereztem egy Athlon 64 (130 nm csík ) 3400+ CPU, alapon 2200 MHz (minden overlock után instabil) 64 kB-L1, 1024 L2
Minden hardver maradt az eredeti.
Mégis az Everest ezt mutatja és lustábbnak is érzem.
Ez mitől van???
3000+ -
nagyúr
válasz tivadar9 #7909 üzenetére
A HT a Hypertransport rövidítése. Az alacsonyabb órajel a HT esetében alacsonyabb adatbuszt biztosít, így hiába magasabb a processzor órajele (a magasabb szorzó miatt), a magasabb HT, és a magasabb RAM freki jobb értékeket biztosít.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Barni22
tag
Hali!lenne egy kérdésem.jelenleg van egy e7500-ös procim,és 2x2 giga 1066-os ramom.gondolkodok e8400-on vagy e8500.ön.ugye az e7500 fsb-je 1066,az e8xxx-eské 1333.na már most,ezekkel a ramokkal mennének az e8xxx-esek?mármint nem "butitja le" a 333-as szorzót 266-ra hogy a ramok továbbra is 1066-on menjenek ? amúgy most az dram:fsb arány 16:8 ! ez igy okés ? egyáltalán érdemes lecserélni ? köszi előre is üdv
Barni
-
cashback
őstag
válasz tivadar9 #7913 üzenetére
A memória vezérlője másképpen dolgozik.
Nem egyformák a procik.Ki kell kísérletezni melyik a legjobb beállítás számára. Sztem azt a procit egy laza 20-25%-val meg lehet hajtani. A ramjaidat nem ismerem... ha 400MHz-esek akkor már az is csoda hogy ezt bírják.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Adott egy Gigabyte GA-M52L-S3 (rev. 2.0) AMD-s alaplap. A CPU support listán támogatott a Phenom 2 X4 955.
Viszont én ugyan ezt tudnám beszerezni csak épp Phenom 2 X4 965-be. Azt a választ kaptam, hogy ami tudja a 955-t az támogatja a 965-t is.
Vélemény? Meg merjem venni? Mer ugye csak annyi a kül, hogy 200MHz-el nagyobb az órajel, de még sincs hivatalosan támogatva.
-
nagyúr
válasz SzlobiG #7918 üzenetére
Itt határozottan azt állítják, hogy nem támogatja. A listát az eddigi tapasztalatom alapján megbízhatónak tartom.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
SzlobiG
félisten
válasz BigBlackDog #7922 üzenetére
Igen néztem én is, most lehet sikerül egy 945-öst szerezni C3 steppest.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Van valami remény, hogy jó lesz az FM2 proci? Váltás előtt állok és érdemes várni rá amíg ki forrja magát?
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
veterán
válasz csucsbicep #7925 üzenetére
Ha jól tudom, akkor "csak" 2 modul felett jelentkezik majd jelentősebben a Win8 szálkezelésének jótékony hatása. Viszont FM2(+ ?)-be lehet lehozzák majd szerverről a Steamrollert.
solfilo
-
veterán
válasz csucsbicep #7927 üzenetére
Igen, én is ilyesmit hallottam. Abu szerint AMD sem tudja még, hogy lehozzák e, de van egy ilyen dia.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
haxiboy
veterán
Üdv. Egy olyan problémám lenne hogy adott egy gép:
Asrock Z77 Pro4
Corsair Vengeance 8GB Kit
Intel G530
FSP 500W táp.He bekapcsolom a gépet az alaplapi VGA nem ad képet, nem csippan hogy minden rendben, vagy hogy bármi hiba lenne, a ventillátorok pörögnek, mind a tápra és a proci venti is. Amit csinál nagyjából így néz ki : Dropbox videó
Fogalmam sincs mi a gond, mindent szakszerűen raktam össze. Előre is köszönöm!
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz BigBlackDog #7933 üzenetére
BIOS resit most csináltam. Így sem jó. Külső vga még nincs. Az alaplap zsír új.
-
Redneck
nagyúr
Szomorú vagyok. Ma vettem egy használt E6500-at gyári coolerrel. Bekerült egy deszkába, semmi overclock, full alapon van minden, cmos reset megvolt. Crysis ment, nem volt vele gond, viszont mikor ráküldtem az occt-t HT nélkül a legmagasabb szinten, feltekerte 80ig majd lekapcsolta mondván "too high" (na ne...). Na most mit tegyek? Coolermaster arany paszta van rajta. NEm kentem fel eléggé? Nem vagyok inteles.
AMD-nél kicsit nyom rá az ember és szépen szétterül, plussz ott úgy rászorul a hűtő mint az atom. Ennél meg nem tudom. Alapon 40 fok.
Szerk:
Arról nem is beszélve hogy a CL4-es 800as HyperX, nem 4-4-4-12-t megy mellette hanem csak 5-5-5-18ra hajlandó. Mert ha plussz feszt adok neki akkor mehet a cmos clear.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Redneck #7937 üzenetére
Próbáld BIOSban feljebb állítani a kikapcsolási hőfokot, ha alacsonynak gondolod a 80-at. Bár OC nélkül azért magasnak számít már szvsz. A alap 40 fok viszont korrektnek mondható, szóval érdekes ez a terhelt 80. Előfordulhat, hogy pasztázásnál lesz gond. Rendesen rásimul a gyári hűtő a procira?
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #7938 üzenetére
Az E6xxx széria TjMax értéke 80 fok, ott lekapcsol a proci, ez nem beállítás kérdése.
-
tivadar9
csendes tag
válasz cashback #7916 üzenetére
Szia!
Ja 400 MHz-ek (2 db 1 Gb-s Kingmax).
az athlon 64 3000+al gyorsabbnak is érzem (alapfeszen) 2200 MHz-nél
és az everest is azt írja ( Read, Write), hogy ez a gyorsabb.
Mint athlon 64 3400+
5% túlfesszel 2350MHz-re húzva (efelett nem stabil)
Akkor visszateszem a 3000+ ost
Kösz a hozzászólást.
HJ -
nagyúr
válasz tivadar9 #7940 üzenetére
Szintetikus teszt eredményei alapján nem érdemes procit (vissza)cserélni. Valós alkalmazásokban teszteld.
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Egy amatőr kérdés: Normális hogy egy Prescott 3,4 GHz P4 (ugyanazzal a hűtéssel) jobban melegszik mint egy Cedarmil 3,4 GHz P4? (mindkettő csak Bios-ig tesztelve)
-
attiati
veterán
ha veszek egy új G850-et, ahhoz adnak ventit, vagy külön kell vennem?
-
Redneck
nagyúr
Megoldódott az E6500 melegedése. Leszedtem a hűtőt, paszta hülyén nézett ki... Újrapasztáztam még 1x szépen, és mikor ráraktam a hűtőt, rájöttem hogy rá kell nyomni egyet a pöckökre jobban, hogy teljesen bepattanjanak. Eddig lehet hogy a hűtő a forró paszta tetején hajókázott
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Vegitaa
senior tag
válasz BigBlackDog #7947 üzenetére
Köszi, akkor jól gondoltam. Fura azért, hiszen mindketten 3400MHz. De más technológia...
-
haxiboy
veterán
Paszta miatt lehet hogy nem kapcsol be a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest