- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tallica
csendes tag
Próbáltam a Live Update-t, azt írta, hogy a legfrissebb bios van fent, így gyorsan megoldódott.
USB-ről nem tudtam volna megoldani, mert nem tud arról bootolni. (Legalábbis a boot lehetőségek között nem találtam.) -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás?
AMD C-50
Intel Atom Z670Előre is köszi.
-
atti_2010
nagyúr
Atomot már nem szabad venni mert annyira elavult hogy egy komolyabb flash-be is belerokkan, míg a C-50-et kisegíti az IGP ami gyorsítja a Flash oldalakat nem is kicsit.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
vamzi
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek, megerősítettetek!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kérdésem kicsit off, mert bár van köze a cpu-hoz, de konkrétan a hűtésről lenne sz. X3 460 procit egy CM TX3 evo hűsít. Most csinálom az Aida sensor paneljét, és be kellene állítanom, hogy mennyi legyen a fordulatszám tartomány. Mekkora maximumot adjak meg? Olvastam ilyen 6000 értékekről, de ezt iszony sokank érzem. Nekem Rage alatt is csak 1500at forog. Szóval mennyit írjak be?
Köszi! -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, VT-x = Hyper-T ?
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
SPeti1984
senior tag
A Phenom II x4 965-ös típusnál van valami különbség a 125 és a 140W-os típus között? Itt vennék használtan (15 ezer) egyet és az 140-es, ez csak a táp szempontjából érdekes? Alaplapnál Asrock Extreme 3-at vennék arra rá van írva hogy 140W tehát az akkor gondolom jó neki. Vagy ilyet már nem érdemes megvenni?
-
addikt
Üdv!
Egy processzor professzortól kérnék tanácsot a következő problémához. A hétvégén lettek beüzemelve az új cuccok. Adva van egy Asrock 970 Pro 3-as alaplap, és egy Phenom II X4 945-ös proci. Nálam lényeges szempont a fogyasztás, ezért a proci 1,3000 V-ra lett alulfeszelve gyári órajelen. Eddig terhelés alatt sem volt vele gond, pl. 2-3 óra BF3 multi után is stabil volt a rendszer, illetve ha nem volt komolyabb igénybevétel, a feszültség is ennek megfelelően alakult. Folyamatosan figyeltem a CPU-Z-vel.
Most viszont egy olyan dolog történt, hogy minden előzmény nélkül a monitoron sűrű fekete-fehér csíkozás jelent meg, amin csak egy reset segített. Azóta viszont a proci a beállított 1,3 V feszen megy, még akkor is ha a net sincs bekapcsolva. Megnéztem a feladatkezelőben, hogy a háttérben nem fut-e valami, és azt látom, hogy a rendszer üresjárati folyamatánál 99% van. Az összes többi futó folyamatnál meg 0 % van. Na most kérdezném, hogy ez mi a ráktól van, és mit lehet tenni az áramzabálás ellen, és ráadásul a ventik is ennek megfelelően maxon pörögnek.
Gondoltam arra is, hogy a feladatkezelőben símán leállítom a folyamatot, csak nem szeretném ha ezzel még nagyobb gubanc lenne.
Előre is köszönök minden javaslatot."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz kjani18 #7718 üzenetére
Megpróbáltam, nem megy a dolog, a leállítási kisérletre a következőket írja: "A műveletet nem sikerült végrahajtani. A művelet nem alkalmazható erre a folyamatra."
Egyébként csináltam egy rendszervisszaállítást is, de ez se vezetett eredményre."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz kjani18 #7720 üzenetére
Igen, NOD32 Antivírus 4 van fent, de telepítve van a Malwarebytes Anti-Malware, a SuperAntispyware is, ezekkel is csinálok majd egy ellenőrzést, hogy kiszürjük ezt a lehetőséget is.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
P.H.
senior tag
válasz pendre54 #7719 üzenetére
A rendszer üresjárati folyamata (= Sytem Idle Process) azt jelenti, hogy a rendszer nem csinál semmit, ekkor lépnek életbe az energiatakarékossági funkciók. Mellette a 99% azt mutatja, hogy az idő ennyi részét tölti így.
Mint egy autó alapjáraton: ha ezt meg akarod szüntetni, egy leállt autót (~kikapcsolt gépet) kapsz eredményül.Ne zavarjon, ne bolygasd, minden Windows alapvető része.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
P.H.
senior tag
válasz kjani18 #7723 üzenetére
Ez már jobb kérdés
- Ha egy resettől visszaállt a feszültség állandóra, akkor lehet, hogy visszaállt alaphelyzetre (vagy kikapcsolt állapotra) az energiatakarékosság és a venti-szabályzás is.
- Ha kórokozó, akkor kérdés, hogy a Feladatkezelő Teljesítmény-füle mit mutat.Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
addikt
Rendben, de nekem a problémám az, hogy a maximális feszültséget kapja a proci, ami a jelen esetben 1,3 V, mert erre lett belőve. Azt nem értem, hogy amikor szinte semmi nem terheli a procit, akkor miért vesz fel ennyi feszültséget, mert a probléma megjelenése előtt üresjáratban mindössze olyan 0,86 V körüli feszt vett csak fel, illtve ha futott a net, meg egy két progi is akkor ezzel arányosan emelkedett a fesz is, olyan 1,0 és 1,1 V körüli értékre. Magyarán én azt az állapotot szeretném visszakapni, ami néhány órával ezelőtt volt, vagyis a felvett feszültség a terheléssel egyenes arányban álljon. Remélem sikerült valamennyire érthetően megfogalmazni a bajomat, sajnos én nem igazán értek hozzá.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
trakesz
csendes tag
Hali!
milyen proci kell minimum, egy 50Mb/s-os videó lejátszásához -hálózaton keresztül- legalább? gondolom egy egyszerű atom kevés hozzá.
köszi!
[ Szerkesztve ]
mindenki **zi aki nem táncol!
-
addikt
Lefuttam az összes vírus és kártevő kergetőt, az eredmény negatív. Azt még hozzátenném, hogy a hétvégén, amikor össze let állítva a cucc, egy új SSD lett berakva, erre lett telepítve a Win, ami egy vadi új 64 bites Win 7 Home Premium, és a már meglévő HDD is formázva került vissza.
-
P.H.
senior tag
válasz pendre54 #7726 üzenetére
Persze, én értem.
Ha leírod, hogy miben (BIOS-ban vagy egy programból) állítottad be az 1.3V-ot, akkor közelebb visz bárkit, hogy hol a hiba.
Pl. azt megnézted, hogy BIOS-ban a C'n'Q (Cool 'n' Quiet) engedélyezve van most?Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
P.H.
senior tag
válasz pendre54 #7726 üzenetére
Persze, én értem.
Ha leírod, hogy miben (BIOS-ban vagy egy programból) állítottad be az 1.3V-ot, akkor közelebb visz bárkit, hogy hol a hiba.
Pl. azt megnézted, hogy BIOS-ban a C'n'Q (Cool 'n' Quiet) engedélyezve van most? Vagy Windows-ban az energiatakarékosság?[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
addikt
A helyzet a következő, mivel én nem a számítástechnika világában nőttem fel, Bil Gates nálam fiatalabb, ezért nem én, hanem egy informatikus ismerős rakta össze a gépet, és üzemelte be, figyelembe vette az én óhaj-sóhajaimat, többek között ezt az alulfeszelt procit is. Sajnos most őt egy darabig nem tudom elérni, mert elutazott, így magam próbálok valahogy rendet vágni a problémák között. A proci beállítást az UEFI-ben végezte, ez biztos, és elmondása szerint általában automatikus szabályozásra állított be mindent.
A vezérlőpultban az energiaséma eddig az ajánlott kiegyensúlyozottra volt állítva, és így is működött az az energiagazdálkodás amit az előzőekben leírtam.
Kíváncsiságból most átállítottam a sémát energiatakarékosra, megnéztem a CPU-Z-t, és most a Core Voltage 0,976-on áll, vagyis elvileg most működik. Kérdés viszont számomra továbbra is az, hogy ha eddig a kiegyensúlyozott sémánál is ugyanígy működött, akkor ez most ennél a sémánál miért nem működik a képernyő csíkozós hibajelenség óta. Most visszaállítottam megint a kiegyensúlyozott sémára, és a felvett feszültség egyböl felugrott 1,296 V-ra, pedig gyakorlatilag most is csak a net megy."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
endruboy1
senior tag
-
napoleon2323
tag
With every conflict I grow stronger!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz napoleon2323 #7733 üzenetére
A C2D sokkal gyorsabb.
-
napoleon2323
tag
válasz csucsbicep #7734 üzenetére
Rendben köszi, utoljára kérdeztem CPU cserével kapcsolatban.
Játékokban meg fog látszani (föbb fps például)?With every conflict I grow stronger!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz napoleon2323 #7735 üzenetére
Az 5670-el mindenképpen.
-
napoleon2323
tag
-
XEON_QUADRO
tag
Hali!
Van egy ilyen lapom, egy ilyen procival + egy GT520 vidkari.
A hűtőm jóféle, max 60 fokos a proc. A kérdésem az lenne, hogy ha az fsb-t leveszem mondjuk 180-ra, akkor számíthatok-e hőfokcsökkenésre, esetleg szétcsúszik-e a pci-e 100 MHz-e? Feszültség-állítási lehetőséget sajna nem találtam. Netalántán egyéb káros hatások a teljesítménycsökkenésen kívül? Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Totyi95
csendes tag
Sziasztok, vettem egy x4 920-as procit, betettem és nem kapcsol be a gép. Össze vissza pörgeti a videokártyát de nem ad képet a monitort... ://
Pls ötletekethttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Totyi95
-
Alister71
nagyúr
válasz Totyi95 #7739 üzenetére
Első ötlet: töltsd ki az adatlapodat, mert senki nem tudja megálmodni, hogy milyen alaplapod van.
Második ötlet: ha nem töltöd ki mégse az adatlapodat, akkor legalább a kérdésbe írd bele az adatlapod típusát, mert még most sem tudja senki megálmodni.
Harmadik ötlet: én sem tudom megálmodni az alaplapod pontos tipusát, de elképzelhető, hogy nem támogatja az X4 920-at.Alister from Hell
-
Totyi95
csendes tag
GA-MA770ot-ud3
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Totyi95
-
Totyi95
csendes tag
BIOS resetet csináltam frissítést nem tudom hogy kell:/
-
Totyi95
csendes tag
GA-MA770OT-UD3/US3
-
Totyi95
csendes tag
De az van ráírva hogy AMD Phenom II x4/x3-át támogat
-
endruboy1
senior tag
válasz Totyi95 #7746 üzenetére
Még mindig nem sikerült pontosan leírni, de ha GA-MA770-UD3 valójában, akkor itt van a support list h milyen procikat támogat: az egyik ami hasonlít arra amit írtál:[link], a másik ami hasonló: [link]. Meg kellene nézni hogy magára a lapra mi van konrétan ráírva hogy melyik verzió. Egyiken sincs rajta a 920 (ez az egyik kivétel amit nem mindegyik AM3-as szokott támogatni) szóval nem fog vele menni valszeg. Különben nem került csak egy Google keresésbe.
Egyik opció hogy visszaviszed a procit ha újonnan vetted talán ki tudod cseréltetni egy másik X4-re, a másik lehetőség hogy elpasszolod aprón a lapodat és veszel egy olyat ami támogatja. De annak már nézd meg a támogatási listáját előtte.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest