Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok, hűtőt cseréltem a procin (X4 965, órajel: 3600, 1,45V), és mikor a prime95-el teszteltem, azt vettem észre, hogy egy idő után nincs terhelés, sőt a prime95 kezelő felülete is eltűnt.
Miután újraindítottam a legújabb verzióval a tesztet, egy idő után leállnak a tesztek a magokon sorjában hardveres hibára hivatkozva...
Látszólag semmi probléma nincs, a hőmérsékletek rendben, a program a hűtőcsere előtt nem problémázott semmivel, most meg folyamatosan hibát ír ki...
Hibaüzenet: FATAL ERROR: Rounding was 0,5 expected less than 0,4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Hibázna a processzor? Nekem ez elég hihetetlen...[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
Zolee11
senior tag
válasz Zolee11 #3303 üzenetére
Hát ez kész, visszavettem a tempót 3400-re és csak 1,4V-ot kap, magok így 60 fokon üzemelnek, és van, hogy 2 perc és már egy magon leáll, de olyan is előfordul, hogy maga a program kezelő felülete eltűnik, a háttérben fut, de maga a programra nem lehet már átváltani, a feladat kezelőben az alkalmazások közt nem is látszik... csak a folyamatok közt.
Ne tudom mivel akad össze, és mi baja, ugyanezt csinálja a 32 és a 64 bit-es is.no brain, no problem
-
rupert
tag
Sziasztok!
A procim órajele folyamatosan változik. Van hogy pár másodpercen belül akár 3-4x változik. Percenként átlagban 10-15 alkalommal ugrik fel majd vissza le az órajel. Tudom, hogy ez energiagazdálkodás miatt van, de az hogy ilyen sűrűn változik természetes dolog?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 3700x, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 500 GB Samsung Evo 860, Seasonic Focus Plus Gold 650W, Asus RTX 2060 ROG Strix OC, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G403 Wireless, Deepcool Kendomen, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, PS4 500GB, LG 42LF652V
-
rupert
tag
Konkrétan itt volt előttem a gép és azt vettem észre, hogy anélkül hogy hozzányúlnék ugrál az órajel. Azt tudtam, hogy terheléstől függően áll be az órajel, de nem gondoltam, hogy ilyen sűrűn változik.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 3700x, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 500 GB Samsung Evo 860, Seasonic Focus Plus Gold 650W, Asus RTX 2060 ROG Strix OC, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G403 Wireless, Deepcool Kendomen, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, PS4 500GB, LG 42LF652V
-
rupert
tag
Oké. Köszi a válaszokat.
-
STC Speed
őstag
Szevasztok!
Lenne egy Q8400-as ,gyári 2,6ghz ketyegő procim,a problémám az,hogy nagyon melegszik.
Netezés alatt:55-60 fok körüli
Játék alatt:70 fok körüli.
Szerintem ez elég sok,legalább is nem tudom,hogy normális-e.
Jól szellőző házam van,nem poros,most próbáltam már 3x is újrapasztázni de egyszerűen nem akar csökkeni a hőmérséklet....Másik:Ha az FSB segítségével növelem a proci órajelét mondjuk 2,6ghz ről 3,0-ra,újraindítás után ilyen magas frekvencián sípoló hangon fut a gép.Nem tudom lehet azért van,mert A P5B alaplapom beta biossal támogatja a 1333,ezért a memóriám is csökkentett frekivel fut.
Ha valaki tud segítsen,nem tudom mi lehet a baj
-
lacika8006
tag
Sziasztok!
konfig váltáson gondolkozok. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e cserélnem.c2d 8600 4,2ghz vagy alap i3 2100 3,1 ghz. sandy
Ha lehet %-ban mérni a "gyorsulást" kb mennyit jelenthet?játék és internet.
[ Szerkesztve ]
-
alphadog20
csendes tag
Jó estét kérdésem lenne
Most cseréltem a le a gépembe a processoromat és valami különleges oknál fogva a
romlott a gépem teljesítménye Játékok közben windows alatt javult. Core2 duo 2,2 est cseréltem Intel Core i5-2500 3.3GHz
őssze függhet a teljesítménybeli romlás azzal hogy csak 400W tápom van? -
Viktor77
titán
válasz lacika8006 #3312 üzenetére
Itt egy teszt, dönts te, hogy megéri-e.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek a AMD Athlon II X3 420e ami 45 wattos osztályba tartozik ide modban is kevesebbet eszik mint egy x 4 Phenom 925 ami 95 wattos besorolású?
Probálkoztam alulfeszelni a Phenomomat és a fogyasztásmérőn szépen meg is látszodott,de csak terhelve.
Ide modban pontugyanannyi volt.Gondoltam be kellene szerezni egy "E" végű processzort,mert 99% ban ide modban megy a gépem. -
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Most raktam össze az új gépem, melyben egy I5-2400 3100mhz-es processzor van. Belementem a bios-ba, ahol 60 fokot írt ki hőmérsékletére, ez nem sok kicsit csak így simán, a biosba? Raktam rá hűtőpasztát is, aztán láttam, hogy gyárilag is tettek a ventillátor aljára. köszi
XP
-
redaizoltan
csendes tag
válasz alphadog20 #3313 üzenetére
wint újrahúztad?
A számítógép nem az élet,csak az életünk egy része... http://mesterszerviz.hu
-
Speedhs
őstag
válasz redaizoltan #3319 üzenetére
Minek hozzá a windowst újra tenni ? Nem értem..
-
Zotya984
senior tag
üdv
Van egy celeron 420 am ami 2133Mhz-n üzemel. Egyszer elbukik az intel burn teszten egyszer + átmegy rajta. 1024mb ram 10 körön keresztül.
Proci szar vagy a lap?[ Szerkesztve ]
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
havri1
félisten
Helló!
Jelenleg egy Intel® Pentium® 4 Processor 640 procit használok a házi szerverben.
Lehetőségem lenne 1:1-be cserélnem egy Intel® Pentium® Processor E2160 -re.
Kérdésem, hogy gyorsabb a dualcore?
Köszi[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
-
gban
Közösségépítő
Látott már valaki olyat hogy egy E5300-nál az egyes mag 100%-on hajtva 4-5-6 fokkal melegebb állandóan mint a második mag?
Sokadik proci a lapomban, 2140-től 4500-ig, 5200, 5300 volt benne már, de sosem adódott ilyen.
Mindegy mi fut, mi terheli a procit, viszont a működése hibátlan.
Belső érzékelő hiba?
Haldokolhat esetleg?
Hőfok amúgy normális, a melegebb mag 60 fokos maximum, egyszerű alu hűtővel, külső hőmérséklet 45 fok.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz Zotya984 #3332 üzenetére
1000 ft-os mérőműszerrel is akár.
De nem biztos hogy rossz akármi is, szerintem simán csak a határon van a húzás.
Amikor én kipróbáltam pár proci húzhatóságát, nálam is hasonló tünetek voltak, egyszer látszólag érthetetlen okból kisebb terhelésen is hibázott, máskor meg jó volt jobban és több alkalmazással terhelve.
C 450-et, E4500-at, E5200-at próbálgattam kíváncsiságból.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
-
robertel
senior tag
Notebookot szeretnék venni, ilyen processzorral:
AMD Athlon Dual-Core 2.3GHz 1MB L2 cache 2 mag, (P360)
Mi a véleményetek? Netezésre kellene, esetenként rengeteg oldal meglenne nyitva, videókat néznék rajta, semmi komoly, 4 GB Ram lenne mellé és egy ATi mobility Radeon HD 4200 / 512MB.
Szerintetek ez igy korrekt?
Melegedéssel kapcsoaltban mik a tapasztalatok ennél a procinál? Ez fontos lenne, mert lehet naponta csak egy órát lenne lekapcsolva..
Bechmark tesztekre mennyire lehet hagyatkozni? A mostani notim inteles és ezzel midnen megy amit akarok, ez valamivel job beredményt ér el bechmark teszten, akkro tuti jó kell, hogy legyen?
Köszi[ Szerkesztve ]
„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S
-
lono981
csendes tag
Szasztok!
Sikerült szereznem egy Yorkfield Intel Q9400 procit!
Mivel már régóta nem gyártják, ezért szeretnék használt alaplapot venni hozzá.
Mit ajánlotok? Ami a lényeg, hogy fel szeretném tuningolni 2,66GHz->3,6GHz-ra.
Van nekem 4*2GB Kingston DDR2,800MHz ramom. Ez elég lesz a tuningra?
Üdv:
Norbi -
addikt
-
lono981
csendes tag
válasz Dark Archon #3338 üzenetére
Szia Archon!
A memók megfelelnek? Csak, mert egy tuningos oldalon DDR3 memókkal szerelték a tesztkonfigot. Csak az AMD-és gépekben volt DDR2. Itt a hivatkozott oldal.
[link]
Üdv:
Norbi[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz lono981 #3337 üzenetére
Tuningnál nem feltétlenül kell a ramot is tuningolni.
Biztos nem lehetsz a proci húzhatóságában míg ki nem próbálod, ezért ne úgy állj hozzá hogy márpedig te eddig akarod húzni, annak nem sok értelme van.
Arról nem is beszélve hogy tuning nélkül sem hajthatod a proci FSB-jén a ramod, mivel az 1333 MHz.
Összegezve, picit több hozzáértés úgy látom nem ártana mielőtt belefogsz a projectbe, itt érdeklődhetsz ha még van kérdésed (gondolom akad bőven, nem szégyen az, és inkább kérdezz mint mérgelődj meg kárt okozz valamiben)Postázást nem vállalok.
-
RpPRO
őstag
775-os foglalatu E5200-asamon gyari Intel huto van, amely epp mostanaban kezd hangosodni, ezert szeretnem lecserelni.
3 elvarasom lenne:
- halk
- hutson ugy, mint a gyari
- 5e ft alattVan ilyen?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
gban
Közösségépítő
E5200-ra gyakorlatilag tökmindegy hogy mit teszel, alig melegszik.
Jó akár egy másik gyári is, akár olyan amit gyárilag adnak hozzá, a tökvékony kivitel, 500-ért már kapsz olyat.
De ha drágábbat szeretnél, az már a te döntésed, nézz körbe az adatok alapján, a lapod úgyis alacsony fordulaton pörgeti míg hideg a proci (az meg mint mondtam mem melegedős fajta), ha beállítod neki (ha van ilyen opció, de gyanítom van).Mod: most nézem, tuningolod is, de ha jó volt eddig a gyári, akkor gondolom tuningolva sem fűt nagyon
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
RpPRO
őstag
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Most raktam össze az új gépem, melyben egy I5-2400 3100mhz-es processzor van. Belementem a bios-ba, ahol 60 fokot írt ki hőmérsékletére, ez nem sok kicsit csak így simán, a biosba? Raktam rá hűtőpasztát is, aztán láttam, hogy gyárilag is tettek a ventillátor aljára. köszi
(#3318) redaizoltan válasza szimcsi (#3317) üzenetére
Új Válasz Privát 2011-08-20 08:58:59de, az már sok így alaphangon.Töröld le a pasztát(lehet sok van rajta) és úgy pasztázd be megint.A hűtő nem mozog véletlen?
Megcsináltam, újrapasztáztam, de megint felkúszik a hőmérséklet 60 fok körülre a biosban.
Mi tévő lehetek még? Köszi[ Szerkesztve ]
XP
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Nem biztos hogy proc probléma.
Szóval az lenne a gondom, hogy bármilyen játékban egy 10-15 perc játékidő után egy pillanatra beszaggat a kép és az FPS kritikusan lecsökken az eddigi 70-80-ról 30-20-ra, rekordom 9 volt...
Olvastam olyat, hogy a videokártya vagy a proci túlmelegszik, ezért vissza vesz a teljesítményéből. De az az érdekes hogy eddig nem csinálta. Csak az elmúlt pár napban vettem észre, pedig eddig is nagy melegek voltak.
Itt a gép:
Asrock 770 Extreme3
Phenom II X4 955 nincs húzva
4GB mem
Gigabyte GTX460 1GB
1X 500GB vincseszter
1X 1TB vincseszter
1X DVD iro olvasó
1X SB audigy hangkártya -
baratka87
tag
Sziasztok!
Egy régi gépemet szerettem volna újra működésre bírni, de nem sikerült. A konfig egy Abit NF7-S v2.0, 2500+ Barton magos proci, és 6600GT.
A probléma a következő, bekapcsolom a gépet és csak felpörög a ventilátor egy pillanatra majd leáll. Táp működik másik gépben, videokártyát cseréltem benne, ami tuti jó, memória is ment másik gépben. Gondoltam arra mi lenne ha kivenném a procit és úgy indítanám el, akkor pörgött a venti folyamatosan. Akkor ez most processzor hiba? Vagy attól még lehet alaplap? Nem szeretnék feleslegesen venni procit ha az nem is rossz. Sajnos kipróbálni nem tudom sehol, hogy a proci jó-e.
Nézegettem itt procikat hardveraprón és az alaplap elvileg támogatja a sempron procikat. Azt nem tudom hogy egy barton magos vagy a sempron lenne gyorsabb esetleg.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
gban
Közösségépítő
válasz baratka87 #3348 üzenetére
Az azonnali leállás az esetek nagy részében zárlatra utal.
Jelen esetben a lapra tippelnék, ott is a proci tápkörére.
Ha a proci lenne zárlatos, akkor valószínűleg megölte volna a lapot és nem indulna az sem utána, de szerintem nem így reagálna. Persze biztosra látatlanban nem mondom hogy a lap rossz, valóban egy próba lenne a megoldás.Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest