Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy MSI K9A2-CF alaplapom és benne egy 5000+-os BE proci. Az alaplapon lévő ventik felpörögnek meg a lap beindul, de nem jön be semmi egyéb. A processzornak lehet szerintetek baja vagy inkább csak alaplapi probléma? A választ előre is köszönöm.
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
Balulord
csendes tag
Sziasztok!
Az Intel proci és az AMD processzor között miért ilyen nagy az ár-külömbség?
A márka miatt vagy teljesítmény?Xelon
-
Dagobert07
tag
Minden benne van,rendben? mert nekem is volt ilyen problémám csak akkor az volt a baj hogy, procit nem nyomtam be rendesen , ilyenkor a procival szokott lenne, csínáld azt hogy procit kiszede megtisztítod, rendesen behelyezed és ha van lehetőség próbáld meg másik procival. ha jó akk a régi PRocid romlott el.
-
Televan74
nagyúr
Hi!
Eladtam egy AM2 5600+ X2(65W) processzort. Ma hív a vásárló, hogy baj van vele. A biosban felmegy 80 Celsiusra és újraindul a gép.
Szeretném meg tudni,hogy mi és ki a hibás. Processzor? Hűtő? Vagy esetleg az új tulaj a hibás?Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Xantor
tag
Volt CMOS is, újra pasztázás is, stb., stb. Asszem minden az ég világon ki lett próbálva, külön RAM-ok, minden. Valami nem okés a két cucc közül, csak arra lennék kíváncsi, hogy ha a lap felpörög meg minden akk. lehet-e a proci hibás?
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
Televan74
nagyúr
válasz phoenix64 #3109 üzenetére
Nem tudom, Esztergomban vették meg, de nem hiszem.
(#3107) orichalcos
Remélem tett alá.Gyári hűtővel próbálkozott eddig, amit küldtem neki.
(#3106) Balulord
Tudomásom szerint eddig csak biosig próbálkozott, ott nézte a cpu hőmérsékletét.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
sziasztok,
ha a proci lábai közé ezüstpaszta kerül, hogyan lehet a legegyszerűbben kiszedni?
előre is köszi
-
robick5
tag
válasz #51736960 #3122 üzenetére
Így van fogkefe,vagy rövidebbre vágott ecset illetve alkohol ami gyorsan elpárolog.
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
törölt tag
köszönöm a tippeket
-
Fl3x
aktív tag
" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"
-
horush
addikt
Sziasztok. Ma vettem új alaplapot (Giga GA-870A-USB3L) és bele procit (x4-955). Annyi kérdésem lenne, hogy miért megy le a processzor órajele 803mhz-re, x4 szorzóval? Be van állítva, hogy 3200mhz, x16 szorzó.. Gondolom a hülye automatikus állítgatásai az alaplapnak, de hogy kéne beállítsam, hogy fixen meglegyen mindig a 3200mhz? Előre is köszönöm a választ..
-
horush
addikt
válasz Crossfit007 #3133 üzenetére
Régen volt már amd-m úgy tűnik..
-
Zolee11
senior tag
Tegnap megvettem a 965-os Phenom-ot, mikor szereltem fel rá a gyári hűtőt, nehezen akart a rögzítőkar a helyére menni, és mivel műanyag nem erőltettem, inkább leveszem és megnézem, hogyan is működik a dolog pontosan, mielőtt baj lenne. Le is vettem, és mivel sikerül eléggé szétkenni a kemény gyári ezüstös pasztát, gondoltam lecserélem, el is kezdtem letakarítani, amikor egy kis pötty nem akart lejönni, kiszedem a procit... és akkor látom, hogy valami felsértette a kupak felületét.
Jobban megvizsgálva, egyértelmű lett, hogy a gyári borda tette, persze a gyári pasztától nem látszott a marási hiba... lecsiszoltam a bordán a hibát és felszereltem rá. Mivel nagyon pici az okozott sérülés, körömmel alig érzékelhető tűhegynyi nagyságú nem foglalkozom vele. Gondolom ez nem befolyásolja a jövőbeni esetleges garanciáztatást sem. Ilyennel se találkoztam még.
Pöccre indult, igaz a GA-MA785G-UD3H típusú alaplap normál Vcore-nak 1,45V-ot adott meg, így tesztelve, üresjáratban 1,1V, míg terhelés alatt 1,59V-ig mozog, ami elég sok, és a maghőmérséklet is szépen 66 fok környékén mozog. Levittem manuálisan 1,35-re, így üresjáratban 1V, terhelve 1,39V, legalábbis a tesztprogramok alapján. Így már csak 55 fokig melegedtek a magok a gyári hűtővel. Tuning egyelőre nem volt, majd azt is megnézem, csak már nem a gyári hűtővel.
Ezeknek a prociknak 1,35V az alap feszültségük?no brain, no problem
-
maki001
tag
Sziasztok!
Melyik proci a jobb teljesítmény/ár értékben
Intel i5 2500k 3.30 Mhz
AMD Phenom II X4 975Megér e annyival többet az i5?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
maki001
tag
válasz darál0w #3141 üzenetére
Játék, film!
Igazából az alapja az volt a kérdésemnek, hogy egyik haverommal elkezdtünk vitatkozni ezen. Én az intel ő az AMD mellett állt. Mindenki küldte az ezer meg egy tesztet. Véleményem szerint megéri, ő szerinte nem, mert nem tud annyival többet mind amennyivel drágább és ezért AMD-t vegyek.
Igazából csak kíváncsi voltam, hogy egy ilyen témában jártas emberek mit mondanak.
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz darál0w #3143 üzenetére
Egy dologra rajottem, akinek nincs eleg penze az AMD-t vesz, akinek meg van az Intel-t
AMD parti vagyok en is, mint a haverod, de meg kell hagyni, hogy az Intel a vezeto processzor gyarto es lehet egy ilyen i5-os procival vegzem majd en is.
Samsung B2100 Xplorer + 2 GB MicroSD >>>> HTC Windows Phone 8X >>>> Xiaomi Mi Max 2 >>>> ASUS ROG Phone III Strix Edition
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz darál0w #3145 üzenetére
Elnezest, rosszul fogalmaztam.
Akinek jatekra, kell, de nincs eleg penze! Akinek meg izmosabb programokhoz (animalo, zene szerkeszto) annak lehet nem eleg az AMD.
Samsung B2100 Xplorer + 2 GB MicroSD >>>> HTC Windows Phone 8X >>>> Xiaomi Mi Max 2 >>>> ASUS ROG Phone III Strix Edition
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest