Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Háhhh de beteg állat vagyok xD gyári hűtővel E2200 2.20 Ghz-t felhúztam 4.7 Ghz ra multiplier meg 5x volt üresjáratban megmozgattam az egeret fel ugrott 11x re azaz a bus speed 427 volt meg mozgattam az egeret még a kék halál képet se adta ki de 3.14 stabilnak tűnik.... : m1 holnap jön az E8200
-
sinya85
senior tag
-
lacika8006
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. A Procim (Sandy 2120) 3,3 helyett csak 1.6-on megy akkor is ha bekapcsolom a rendszerstabilitás tesztet. Érzem is hogy gyengén muzsikál....
100% terhelésnél is csak 1,6. Mi a baj? Vigyem vissza gariba?[ Szerkesztve ]
-
mitkov77
aktív tag
válasz lacika8006 #3858 üzenetére
Probáltad BIOS default -tal?
Elvileg akkor alapra állítja a beállításokat, akkor 3,3 GHz-nek kell legyen winben is.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit rendhagyó kérdést tennék fel:
Valaki nem tudna esetleg linkelni egy oldalt/pdf-t, ahol megtalálható a processzor történelem kb. 1980-tól egészen napjainkig kicsit dekoratívabb formában (fali poszterhez). -
mitkov77
aktív tag
válasz BigBlackDog #3860 üzenetére
http://www.vaughns-1-pagers.com/computer/cpu-evolution.htm
Ebből excelben meg tudod csinálni a grafikont, akár képekkel, és máris lehet belőle posztert csinálni.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz lacika8006 #3862 üzenetére
Az alaplap gyári szoftvere is azokat a bios beállításokat látja, amik ténylegesen be vannak állítva?
Milyen lapod van?
-
mitkov77
aktív tag
válasz lacika8006 #3864 üzenetére
Általában szoktak adni utilokat, amivel windows alatt lehet módosítani a bios beállításait.
De okozhatja most jelen esetedben a korábbi Bios. frissíts, és kiderül a probléma megoldódik-e.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz lacika8006 #3866 üzenetére
Hát ez roppant érdekes.. De ahogy néztem a korábbi BIOS képeket az egyik képernyőn a BIOS 3300 MHz-et, a másikon 1650 MHz-et ír, tehát valami beállítás lehet a gubanc.
Próbáld meg változtatni a szorzót, mondjuk ved le 20x-ra, hogy lesz-e változás.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
lacika8006
tag
válasz mitkov77 #3867 üzenetére
Letiltottam az EIST-t a biosban és beállítottam 20-as szorzót. Ugyanúgy 16-oson van ez a szar, és ugyanúgy csak 1, 6-on megy. Amikor bekapcsolom a gépet kiirja hogy 20×100 2Ghz de belépve a biosba az info is csak 1600 mhz-t ir....
Én semelyiken nem láttam 1620-at csak 1597-et....
-
zsigee
aktív tag
válasz mitkov77 #3867 üzenetére
Az első bios képeken 100x33 a beállítás, míg az Aida 100x16 ot mutat, ha jól láttam.
Vagy az Aida nem kompatibilis, vagy vissza lett állítva a biosban a szorzó. Ezt csak a képek alapján, nem ismerem (sajnos) még az i3-kat.Az aida egyik verziója pl nem látja normálisan az újabb AM3as lapokat sem, driverezés után sem...
Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
lacika8006
tag
Az energia takarékosság miatt van. 16-on van alapból, és ha kell felugrik 33-ra. Mindezt olyan gyorsan hogy észre sem lehet venni, ezért nem szokták kikapcsolni.
Ez az EIST funkció (ezt a core2 duo is tudta...)Nekem az a bajom, ha kell sem megy vissza, hanem 16-on marad. Hiába tiltom le a bios-ban akkor is csak 16-on megy.
Mellesleg a cpu-z szerint is csak 16-on megy...[ Szerkesztve ]
-
zsigee
aktív tag
válasz lacika8006 #3870 üzenetére
Oké, ismerem is a funkciót, az asztalimban E6550 van... Értem a gondot. Passz, de szerintem is valami beállítási gubanc.
Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
peti_s
addikt
válasz lacika8006 #3870 üzenetére
BIOS frissítés lehet segítene rajtad.
-
lacika8006
tag
-
whited
addikt
-
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem van.
Mit tanácsoltok, a G840 le legyen cserélve egy i3 2100 -re, vagy inkább hagyjam most, és ha lesz annyi, akkor majd veszek i5 procit?
Néztem teszteket mindenhol, itt is, és az biztos, hogy jobb és gyorsabb az i3, a kérdés, hogy 15.000 pluszt megér-e, valóban látszódik a teljesítményben, és főleg játékok alatt.
És itt egy másik vetület, valóban jobban kihajtaná az i3 a GTX550Ti kártyámat?
Köszönöm előre is a válaszokat!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
mitkov77
aktív tag
A játékok alatt mindenképpen látszódni fog, de az i3 sem fogja kihajtani a vga kártyád. Így is CPU limites lesz. Ha így is tudod használni, akkor gyűjts i5-2500 -re, azzal ki tudod hajtani a VGA-t, talán már inkább VGA limites lesz.
-
igennem
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnek uj gepet venni, milyen procit tegyek bele jatekra szeretnem hasznalni.
amd phenom x6 1090t ben gondolkodtam, de erdemes -e varni, illetve venni bulldozert egyaltalan? A phenom II x4 980 is eleg lenne ?
A kovetkezo 3 evre tervezek, de a regi jatekokat is szeretnem futtatniköszi
-
stillness
csendes tag
Nagyon melegszik egy ABIT NF8 lapban az AMD Sempron 64 2800+ max terhelésen 60-65 fok pedig hűtés az megy rendesen, alapon 40 fok körül mozog, szobahőmérséklet 20 fok körüli.
A borda rendesen van rögzítve, nem poros, pasztázás gondolom nem számít ennyit.
Hallottam olyat hogy régebben az AMD X2esekkel volt olyan probléma hogy a kupak és magok között a paszta egy idő után elkezdte nem vezetni a hőt és megfőttek, ennél is lehet ilyen?
-
peti_s
addikt
válasz stillness #3879 üzenetére
60-65 °C még nem túl sok, 67-70 felett tartósan káros a CPU számára. ( Nekem a P4-m többször ( kb 10x ) TJMAX-on kapcsolt le, ez 90 °C felett van, és köszöni szépen jól van. Pucold ki a hűtőt, pucold le a hűtő, és a CPU hőátadó felületét is, majd MX2-vel, vagy MX4-el pasztázd újra korrekten a CPU-t.
-
Hunork
veterán
válasz csucsbicep #3878 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hétvégén alszom rá egyet, majd hétfőn eldől, mit mutat az eur/forint mutató...és akkor eldöntöm."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz csucsbicep #3882 üzenetére
Hát ez igaz, de az még plusz 14 ezer...és annyi nincs most , meg utána se nagyon, jön a karácsony...
Ahogy néztem, és ugye nekem be kéne számítani a G840-et, most az i3 30ezer, az i5 legkisebb meg 44 ezer...és 15-ért beveszik a régit. És az i3 esetében nem a T verzió, hanem a sima lenne!! A neten csalóka, sorba a T-st dobja ki...ami 2,5 GHz...Máshol nem tudom, hogy mibe lenne, de itt még utazási költség sincs, 5 perc és kész a bolt...[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
easy...rider
őstag
Szisztok!
Egy Athlon XP-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Az én alaplapom elvileg 1700+ig támogatja a procikat, ha beletennék egy 2500+os procit, akkor az menne benne csak alacsonyabb órajelen?Mert az én lapom elvileg 133-as FSB-t tud max, viszont 15-ös szorzóig támogat.
MSI K7T266 Pro2 vagy K7T266 Pro2-A ezt még nem tudtam megállapítani -
gban
Közösségépítő
válasz easy...rider #3885 üzenetére
Próbáld ki, nem lesz semmi baja elvileg.
Nálam is megy ha épp csak az van egy Sempron egy olyat nem támogató lapban 133-on.
A szorzóval meg ne törődj, az úgyis fix, tehát mennie kell elvileg a "nem támogatott" magasabb szorzóval is.
Ha valamiért nem megy, akkor annak nem az az oka hogy gyorsabb a proci, hanem hogy újabb magokat nem támogat a lapod.
Volt a Palomino, ez is Athlon Xp, meg a T-bred, ez az újabb, ez is Athlon XP, egymást fedő sávban mozgó sebességgel, elnevezéssel.
Ha megmondod a lapod típusát, könnyebb lenne megmondani hogy mire számíts.
Meg hogy milyen magos az a 2500+, mert az már lehet Barton is.
Azt egyik sem támogatja.
Konkrétabban:
K7T266 Pro2
K7T266 Pro2-A[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
crysis 2011
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy honnan tudom azt hogy egy CPU 2 4 vagy 6 magos??
segítségeteket előre is köszönöm -
gban
Közösségépítő
-
atti_2010
nagyúr
válasz crysis 2011 #3887 üzenetére
Nevére rákeresel a netten, ha be van rakva akkor megnézed a feladatkezelő>teljesítmény -be, vagy felrakod a CPU-Z szoftvert.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
gban
Közösségépítő
Pont ezek miatt írtam hogy a nevéből, az a legegyértelműbb, és tökmindegy hogy gépben van, kézben van, vagy kirakatban van.
Postázást nem vállalok.
-
Andrissimo
csendes tag
Sziasztok!Ugy ahogy felhuztam a gépem,de még nem nyultam semilyen feszültséghez,viszont ha még emelem a bus sebességet ami jelenleg 370 mhz
igy lett a procim sebessége 3333mhz a cpu-z szerint akkor a gép már nem indul be.Processzor feszultsége auto beállitásra rakva 1,176 és 1,168 V között mozog szintén a cpu-z szerint,viszont a memoria feszültséget nem találtam sehol..Tudna valaki esetleg segiteni a következő lépésben?Nem tuningoltam még sosem gépet,ezért ez nagy tudatlanság.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!Konfig
P5QL lap
E8400 proci
thermaltake silent tower megfejelve egy nagy cooler master ventivel
hyperx ddr2 1066mhz ram 2x2giga kit
4870 1g vga
750w corsair táp -
mitkov77
aktív tag
válasz Andrissimo #3895 üzenetére
Ezt a kérdést a tuning topikba kellett volna tedd. De ha nem értesz hozzá nem is kezdj bele. Mivel 4870 vga-d van ennek a kihajtására a 3GHz is elég.
Egyébként azzal, h növeled az FSB-t, azzal nő a memória órajele is. Alapból a 333 MHz a proci, így a memóriára 800 v. 1066 MHz jut, a beállított memória szorzótól függ. Tehát, ha 370 az FSB akkor 888 v. 1184 MHz jut, így ha nem bírja a ramod akkor nem fog képet adni.
Le kell osztani a memre eső FSB-t, akkor talán, de még a CPU feszt is figyelembe kell venni. E0 CPU-nál általában alap feszen 3,6 GHz simán kell menjen, tehát 400 MHz FSB-vel mennie kell.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
Mustármag
őstag
válasz Andrissimo #3895 üzenetére
Én először a tuning topikban próbálkoztam, de onnan egyből átküldtek az alaplap topikjába u-h neked is ezt ajánlom ha szeretnél vele foglalkozni!
[ Szerkesztve ]
-
mitkov77
aktív tag
válasz Mustármag #3897 üzenetére
Nem kell a ramnak több fesz!!! Alapból az FSB magas, és ha nem követi a ram szorzó. Ha visszaveszi a szorzót egyből adni fog képet. Nem kell a ram túlhajtására is ösztönözni, mert hibázni fog, és véletlenszerű kék halálokat fog dobni.
-
Andrissimo
csendes tag
válasz mitkov77 #3896 üzenetére
rendben,én csak olyan dolgokra lettem volna kiváncsi hogy mit és mebnnyire kell emelni a feszültségre gondolok,de most már kicsit elvesztettem a hitemet,mármint ha nem értek hozzá akkor hadjam békén.KÖSZÖNÖM SZÉPEN,még megpróbálkozom az alaplapom topikjában,ha elküldenek onnét is akkor majd valami lessz.A ram 800 mhz ről indult + az a pár mhz-nyi fsb nővelés.Viszont a ram feszültség kézi beállitására én is gondoltam mert ezek gyárilag 1066-ra vannak tervezve és lehet hogy AUTO beállitásoknál keveset kapnak.Azt az E0 dolgot nem értem,mitél lessz a cpu E0,én a cpu-z ban olyat találtam hogy revision C0 ha erre gondoltál...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest