- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
A régi procival simán elindult, az eszközkezelőben eltávolítottam a G4400-at. Nem indítottam újra, leállítottam, most teszem vissza az újat...
Az nem lehetséges, hogy a Win8.1 nem támogatja a Skylake-t?
Van valakinek i7 6700T Win10 alatti verziókkal használva?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok Kedves Forumtársak!
Főleg PÉCSI olvtársak segítségét kérném, biztos tudnátok segíteni!
Úgy döntöttem, hogy egy kicsit komolyabb procit veszek a lapomba, ezért egy I5 7500 lett a befutó.
De sajnos itt adódik a probléma: Nekem H170 chipsettel szerelt lapom van, ami új, bontatlan még. Ugyebár a BIOS-a nem ismeri fel a 7xxx procikat BIOS frissítés nélkül, amihez viszont kellene egy 6xxx proci.
Lenne itt valaki - leginkább pécsi - olvtárs, akinek van egy AKÁRMILYEN 6xxx procija amit használhatnék, amíg a BIOS-t felfrissítem az alaplapomban?
Nálam van a lap, egy pendrive-on a jó BIOS, elmegyek bárhova, bárkihez, ( ma lenne a legjobb ) aki tud segíteni, fél óra sem kell hozzá, hogy meglegyen. Vagy ha valaki tud kölcsön adni egy 6xxx procit, egyik nap hozom, másik nap viszem vissza neki. Nagy segítség lenne!Ha túl pofátlan kérés, vagy nem idevaló, akkor elnézést kérek mindenkitől az alkalmatlankodásért!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Tim82
félisten
Nem volna célszerű a pécsi lokáltopikba bedobni?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
4.gen i3 ban lévő igp mennyivel gyengébb, mint egy 6. gen i3 ban lévő?
köszi. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Lecseréltem ma a kis I3 6300-at egy I5 6600 -ra.
Meglepődtem, hogy ugyanazon hűtő alatt 100% terhelésen a I5 4 fokkal hűvösebb átlagban, mint a I3 volt.
Szerintetek ez minek tudható be? Alacsonyabb órajel?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
dugo_
veterán
válasz Ace Ventura #20508 üzenetére
ad1 jobban sikerült a konkrét chip, kevesebb feszültséget kér
ad2 jobban sikerült a pasztázás a kupak alatt
ad3 jobban sikerült a saját pasztázásod a hűtő alattUtólag már senki nem mondja meg az okát.
-
lecsosbukta
kezdő
Üdv!
Nemrég vettem Hp 6200pro-gépet.
van benne 8gb ram I5-2400 processor GTX 750 VGA.
Az a gondom hogy a játékok úgymond laggolnak.
PL BF1 az elég jól megy rajta de 20 30 másodpercenként megakad egy kicsit utána gond nélkül megy tovább és megint megint megint. Próbáltam a wolfenstein 2-tőt az meg azt csinálja hogy ha megállok egy pontot nézek van pl 50 55 fps-em mikor fordulok vele akkor egyből akadozik 10 20 fps. megállok megint jó,..
Mi lehet a probléma? gyenge a gép hozzá?
Köszönöm előre is! -
pandras83
senior tag
válasz lecsosbukta #20511 üzenetére
A procid még el is menne az említett játékokkal, de a sima 750 sajna kevés ilyen feladatokhoz. Nálam a gtx 660 is nyökögött a bf1 alatt, a 1060 3gb már elég gyors hozzá.
Cyberfuck Patchrunner
-
pet007
aktív tag
válasz lecsosbukta #20511 üzenetére
Hogy elottem is irtak vga lesz ott a ludas. Valszeg kifitsz vrambol mikor belaggol. Msi afterburnerrel szepen lehet monitorozni.
-
Viktor77
titán
válasz lecsosbukta #20515 üzenetére
Az 1050 erősebb, még a 4 gigás 560-nál is. Viszont 2 gigásat már ne vegyél, 1050Ti-t ajánlok.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz lecsosbukta #20517 üzenetére
Ez van nekem is. Én csak WoW-ozok, nekem elég, a te preferenciáidat nem ismerem.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
dugo_
veterán
válasz lecsosbukta #20517 üzenetére
Igazából 40-et ér a 2GB-os 1050, 50-et a 4GB-os 1050Ti. Jobb hűtésekre pár ezrest rá lehet dobni, de nem feltétlenül érdemes. 60 felett pedig egyszerűen nem szabad megvenni újonnan, legyenek bármennyire is elszállva az árak.
-
Viktor77
titán
-
anonimus25
tag
Sziasztok erről a proceszorrol mi a vélemény? Bocsánat a laikus kérdésért tőletek. Megbízhatóság, teljesítmény .Köszönöm előre is
AMD A9-9400
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
veterán
válasz anonimus25 #20523 üzenetére
A9-9410-re gondolsz? 2 magos noti proci, filmezni, netezni, facebook, kis office, ilyen alap dolgokra elég. Megbízhatóság? Ha baja van, majd garanciáztatod a laptopot, de amúgy procik nem nagyon szoktak elromlani.
solfilo
-
anonimus25
tag
válasz solfilo #20524 üzenetére
értem ez lenne a pontos kofig:
AMD A9-9400 (2 mag, 2.4GHz-3.2GHz)
4GB DDR4 memória
1TB merevlemez, AMD R5 videókártyanekem sem kell erőgép, csak az i3-as laptopok közt bukkantam rá és nem voltam vele tisztában.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
veterán
válasz anonimus25 #20525 üzenetére
Árfüggő, hogy jó bolt e. Ebből az architektúrából a 4 magosak jobban megérik (A10-9600 pl), csak a gyártóknak valamiért elég vastagon fog a ceruzája.
Szóval csak akkor venném, ha olcsó. Ha egy árban van egy i3-mal szerelt notival, inkább vedd azt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
-
Thermy
tag
Sziasztok! Milyen pasztát javasolnátok egy 7700k-alá?
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
4700mq processzorokat nézegetek a laptomba. Ha ebay -en leírásban azt írják, hogy teljesen működik, akkor mennyire kell tőle tartanom, hogy 2 hét után meghal. Úgy értem, hogy ez egy elég erős proci, nehéz hűvösen tartani, és ha mondjuk 2-3 éve 90 fok körül üzemel, akkor van esély, hogy működik nálam pár hetet és meghal?
Vagy ha működik, akkor működni is fog, rendelhetem bátran?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
veterán
-
Hello,
Sosem csináltam még ilyet; akad itthon pár s479-es Pentium M proci, 400MHz FSB -vel. Ezek milyen feltételekkel mennek s748 lapban (egyáltalán hogy lehet megoldani)? Abit IS7-be tenném.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tim82
félisten
Tudtommal sehogy.
Az Asus-nak volt egy saját átalakítója (CT-479), azzal saját 478-as lapjaiban ment a történet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz anonimus25 #20533 üzenetére
Procierőben jobb, mint az A9, az IGP-je meg elég okos, hogy gyorsítsa a youtube-ot (ezt az A9 is tudja, de csak 720p-ig), szóval ilyen hétköznapi netezésre, filmezésre jó választás.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
veterán
válasz anonimus25 #20537 üzenetére
Egyszerűbb lenne ám, ha beírnál a milyen notebookot vegyek topikba, megadod a felhasználási területet, a célt, s ajánlanak jó, megbízható gépeket. Összefoglalóban lévő kérdésekre érdemes megadni a választ, úgy előbb lesz ajánlat. (meg páran rád is fognak írni egyedi ajánlattal privátban, de ehhez is kell, hogy megadd a kérdésekre a választ. )
Sims2-3-ra gondolom igen, Cod2 se kéne gondot okozzon neki. 720p-n így fut. (csak linkelem, megnézni nem tudtam)
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i3-6100-et használok egy RX 560 4GB-os VGA-val. Alaplap B150 chipset. Nem tuningolok. Általános használatra, néha egy kis játékra (Wolfenstein 2) van a gép.
Érdemes ezt a procit egy i5-6400/500/7400/7500-re cserélni?
Az i3-6100-et kb 18 ért lehet eladni, az i5 40-45-ért kapható. Tehát kb 2,5 szeres áron.
Azt néztem, a proci csere kb 20-30% gyorsulást hozna, azt is főleg csak min FPS-ekben.Mit gondoltok erről? Megérné a csere?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz BenceShearer #20539 üzenetére
i5-6500 vagy i7-6700, azok már kellően olcsón vanak az aprón.
i5 30-35k körül, i7 50-55k körül is volt már.A több valós mag miatt stabilabbak lennének a minimum fps-ek, ezáltal az átlag is nőne.
-
dugo_
veterán
válasz BenceShearer #20541 üzenetére
Nem lineáris az ár a teljesítménnyel, de ez mindig is így volt.
Azt kell eldönteni, hogy kell-e neked a 4 valós mag, vagy sem. Egy 560 mellé alapvetően elég az i3, inkább a nagyobb multik igénylik a több magot, akár 8 szálat.
-
veterán
válasz anonimus25 #20543 üzenetére
bocs, dupla, ha erre jár egy modi, törölhető.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz anonimus25 #20543 üzenetére
Mindenképp az i3 legyen. A laptopgyártók disznósága, hogy egy árkategóriában szerepelnek ezek és az A9-esek. Azok inkább Pentiumok/Celeronok ellen tudnak labdába rúgni, arra is készültek.
solfilo
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Vettem egy i7-2600-at, proci hűtőt lekaptam, kicseréltem a procit, pasztáztam, proci hűtő vissza és most azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor zúg a ventillátor, de nagyon. Ha kézzel leállítom és újra felpörög akkor minden rendben, nincs hangja. Mitől lehet ez szerintetek?
-
-
Puro
aktív tag
Sziasztok!
i5 7600k-hoz megfelelő a DeepCool GAMMAXX300 hűtő? Vagy van valami jobb hasonló árkategóriában? A lényeg, hogy minél csendesebb legyen és 4 pines. -
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis bajban vagyok.....
Azt gyanítom hogy meghalt a processzorom .Egy G 3258,Asrock z97extreme 3 lapon,2x4gb ram,Hd 7850 vga.
Egy ideje elkezdett lassulni,lefagyni.Az utóbbi napokban már a bekapcsolás is elég sokáig tartott.Gondoltam újra telepítem.Aztán egy napot ment,és azóta se kép,se
hang.Tápot cseréltem,azt hittem az a gond.Kipróbáltam másik alaplappal,az sem segített.
Lehetséges hogy a cpu pusztult el? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest