- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne. Nem tudom merre kérdezősködjem, így hát itt fogok.
Arról lenne, szó hogy egyenlőre szigorúan elméleti szinten de azon agyalok hogy 2 virtuális "olcsó gamer PC-t" fogok létrehozni egy hardveren.
Elméletileg lenne 1-1 HDD, 8-8 GB RAM, 1-1 VGA egy alaplapban és a CPU szálak lennének megosztva.
Nagyjából gyenge közép kategóra vgak lennének, 270x, 1050,valami ilyesmi. Kompromisszumos 1080P-hez.
A kérdés lényege abban áll, hogy milyen proci az ami elég? Csodálatos áron lehet ma már pl. használt 2600at szerezni ami tudja is a szükséges intel VT-d technológiát, de ugye az 2 mag 4 szál lenne a 2db gémer PCre. Mennyire elég ez? Egy kisebb ár ugrással elérhetők a 6/12 xeonok. Viszont a 8/16 egészen más ár kategória.
Vélemények?
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok.
Vasaroltam egy q9550 processzort.
Betettem a gepbe majd par perc utan leall a masina.
Hasznaltan vettem de tudom, hogy jol mukodik mert ismerostol hoztam el es lattam.
Mikre gondolhatok, hogy rossz lehet?
Huto? Pasztazas? Tap esetleg?
Minden tanacsnak orulok.
Elore is koszi.
Biztos vagy benne? :)
-
kat0na
csendes tag
válasz pet007 #20254 üzenetére
Az alaplapom tamogatja. Meg itt toletek kertem tanacsot a vasarlas elott.
A rendszer elindul windowsba is belepek majd szepen leall.
Elofordul, hogy ezutan egybol beinditas utan lekapcsol.
Arra tudok gondolni, hogy talan tulmelegszik, de nagyon keveslem az idot. Par perc alatt es terheles nelkul tulmelekszik.Biztos vagy benne? :)
-
kat0na
csendes tag
válasz pet007 #20257 üzenetére
Sziasztok!
Menet kozben sikerult megoldani.
Nagyon ugy fest, hogy a huto volt a gond mert mint kiderult nem is core 2 quad hoz hanem dualcore procihoz valo ami ha jol tudom a sokkal kisebb teljesitmenye/hogeneralas. Igy a q9550 lefagyasztotta.
Erdekes, hogy nala korabban ipyen nem volt. De nem gond amr mukodik es minden franko.
Annyit had kerdezzek meg, hogy egy proci cserenel mit erdemes csinalni softveresen?
Win frissitest nezzek hozza, esetleg valami programot lefuttassak, vagy biosban allitsak valamit?
-
Spec
őstag
válasz kat0na #20258 üzenetére
Szia! Akkor megtörtént a proci csere? Gratulálok. Remélem be fog válni. Hát arra többször is felhívtam a figyelmed, hogy a Quadhoz becsületes hűtés kell, különben gubanc lesz.
Aida64-el figyeld folyamatosan az értékeit, hogy hogy alakul. Terhelés nélkül olyan 47-50 fokig normális. Terheléssel 70-75 fokig normális a hőmérséklet. Ha jelentőseben ezen értékek fölé menne, akkor valami nem stimmel a hűtéssel, vagy a porcival.
BIOS-ban, és/vagy CPU-Z-vel ellenőrízd a proci adatait, a beállításait, jók-e a feszültség értékek, FSB, szorzó, stb.
Itt találod a referencia értékeket: https://ark.intel.com/products/33924/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9550-12M-Cache-2_83-GHz-1333-MHz-FSBAz Intelnek van egy saját CPU diagnosztika segédprogramja, azt is érdemes lefuttatni rajta párszor.
https://downloadcenter.intel.com/download/19792/Intel-Processor-Diagnostic-ToolProcesszor csere után különösebb szoftveres beavatkozás nem szükséges, de én egy szűz windows installálást szoktam ilyenkor megejteni, de ez csak megszokás, elvileg nem kötelező, anélkül is gond nélkül mennie kell.
[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
kat0na
csendes tag
Igen sikerult. minden szuper azt a kezdeti melegedes gondot leszamitva.
Amugy miattad is gondoltam elsonek arra hiszen mar akkor figyelmeztettel.
A windowsom szinte meg szuz, nincs 2 hetes igy szerintem marad egyenlore. Viszont minden mast megcsinalok.
Koszonom a segitseget.
-
grrpowa
aktív tag
Játékhoz melyik a jobb szerintetek AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor vagy AMD A10-7850K videokártya van az APU nem számít
0631 7710098
-
Devas
őstag
válasz grrpowa #20266 üzenetére
alkudj le akkor egy haswell i3-ast 15-re legalább, az mindenre eleg lesz. ennél többet nem ér, hiába volt ujonnan 35 anno.
i3-4130, vagy refresh 4150, 4160, 4170
2 magos 2 szalas pentiumot nem ajanlok, akkor mar inkabb AMD.
VGA milyen lesz mellette? monitor felbontasa?[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
válasz grrpowa #20268 üzenetére
Az 2 mag de 4 szalas i3. nem feltetlen jobb mint az FX, de a jatekok tobbsegenel jobban teljesit. A sok szalat hasznalo jatekoknal alulmarad, de ezekbol nincs sok. (hacsak romma nem huzod az FX-et, de az alaplapokra haklis nagyon, draga ala a jo lap)
FM2 platformon vannak az athlonok ami neked meg erdekes lehet: 860k, 870k, ha ezeket megcibalod rendesen akkor befoghatja az i3 haswellt a 4 szalas jatekokban.
Athlon 845 picit gyengebb, de joval kevesebbet fogyaszt a regi athlonokhoz kepest, nem annyira kazan. Ezek sem ernek hasznaltan 15-nel tobbet.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Kocka Jakab
csendes tag
Hali!
A hővezető pasztának van valami időkorlátja? Úgy értem, kinyomtam, de csak másfél órával később raktam fel rá a hűtőt. Még igazítottam előtte rajta és akkor már kevésbé volt folyékony, sőt helyenként kezdett gyurmaszerű lenni. Újrapasztázzam? -
pet007
aktív tag
válasz Kocka Jakab #20271 üzenetére
Ha mar elkezdett kiszaradni akkor erdemes ujrapasztazni.
-
Laca333
tag
Üdvözlet!
Egy i5 4590 - es procit váltottam i7 4790k - ra. Az i7-tel gép ujraindulást tapasztalok. Viszont kikapcsolt HT-val nincs gond. Hőfokok rendben vannak. Lehet a proci hibás? -
szzimo53
tag
Üdv. Egyszerü kérdés.
Egy azonos generációju i5 kevésbé melegszik-e mint az i3, ha azonos programok futnak, esetleg light gaming. Gondolok itt arra hogy egy i5 könnyeben kihajt valamit amit egy i3 ugyanolyan szinten kicsit többet dolgozik (magasabb cpu usage) ezáltal tőbb hőt termel.
Kb 50fokra megy fel az i3-6100am. -
Devas
őstag
válasz szzimo53 #20278 üzenetére
Amennyivel nagyobb az i5 teljesítménye annyival több hőt termel. CPU limit esetén melegebb lesz, VGA limitnél pedig ugyanolyan meleg mint az i3.
Alpenföhn Stella hűtő esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
-
balazska92
senior tag
Sracok segitsetek mert mar idegbajt kapok. Asus sabertooth z87 tuf lap, i7 4770k proci, artctic liquid cooling 200 vizhuto. Most vettem mindent osszeraktam, cpu overtemperature es csak a biosba enged belepni. Mar mindenhova dugtam a pumpa csatijat, mindenhogy cpu overtemperature... Ha venti csatit dugok barhova az mukodik. Mi a fene van .... Még annyit az alap problémához, hogy van alap léghűtő is, azzal is cpu overheat problem van. Ha a kezem odarakom, vagy bárhova a cpu környékére, egyáltalán nem forró.
-
pet007
aktív tag
válasz balazska92 #20287 üzenetére
Milyen hutopasztat hasznalsz?
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #20289 üzenetére
Már a határon vagyok, hogy kidobjam az ablakon az egész konfigot... 2 hete ez van, és nem tudok rá jönni mi a baja, a régi lap és cpu ugyanezt csinálta, erre most az új is...
-
pet007
aktív tag
válasz balazska92 #20290 üzenetére
Szoval csereltel alaplapot-procit es ugyanugy ujraindulgat? En megneznem azt a tapot-vidkarit-memoriat is. Cpu overheat amugy honnan jott? Mert az alt. nem jelez csak ujraindul olyan boven 90fok felett..
-
balazska92
senior tag
válasz pet007 #20291 üzenetére
A táp és vidikari le volt tesztelve egy masik gépben azokkal nincs baj, memoriat nem tudtam tesztelni, de azzal se lehet. Igen csereltem alaplapot és procit, de még mindig cpu overheat van. Es tovabbra sem erzem hogy forro lenne vagy valami. Probalom a fullos vizhutovel, de probalom a gatgyi leghutovel is, es semmi, 88 fokon all a proci, ha csak biosban vagyok akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz balazska92 #20292 üzenetére
Delidelhették a procit, csak épp szarul lett összerakva?
Vagy nem delidelték és mostanra száradt annyira össze a kupak alatti lónyál, hogy nem adja át az IHS-nek a hőt? -
balazska92
senior tag
Nem, előző procim és lapom új korától nálam van, és az nem volt delidelve, mégis ezt csinálja, azt hittem az a rosz, azért vettem újat, de így se jó... Én csak arra tudok gondolni hogy roszul jelzi a hőmérsékletet, hát nem lehet 88 fok, hát az ujjam mellé rakom és hűvös...
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #20294 üzenetére
Power managementben performance modrol atallitottam power savingre, igy mar nem 88 fok, hanem 65 fok idleben... de ez meg mindig nem megoldas...
-
Spec
őstag
válasz balazska92 #20294 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ez alaplaphiba. Valószínűleg a hőszenzor, és/vagy a hűtés vezérlése beadta a kulcsot. A régi procidat, és az újat is próbáld meg egy másik lapban. Ezzel egyértelműen leszűkítheted a kört, hogy proci, vagy lap hiba. De a leírtak alapján nekem biztosnak tűnik, hogy besz*rt a lapon a "hőközpont".
[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz balazska92 #20297 üzenetére
Ha proci jó, és a lap is, akkor még táp probléma lehet esetleg. Persze ha mindkét konfighoz ugyanazt a tápot használod.
-
pet007
aktív tag
válasz balazska92 #20297 üzenetére
Lehet mar probaltad, de bios reset volt? Hany voltot kap a proci?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest