- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
ma jott meg az aprorol, frissen pasztaztam, huto erosen rajta van
miutan eloszor sipolt a 100 fok miatt az alaplap, leszedtem a hutot, kicsivel tobb paszta, hatha az a gond, de ugyanazegy i5-4570 ment eddig ott, ugy nezem huto ugyanaz, szoval nem ertem
szerk: meg haz oldala sincs rajta
elado hivott, szerinte jobb huto kellene ra[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Egy AMD A8 5500 procit váltanék és elsőre még i3-s (1150) prociban gondolkodom aminek egy GTX 1050 Ti vga-t kellene hajtania.
A kérdés az a prociváltás jelent számottevő előrelépést? Illetve melyik ajánlott a szériából? Vagy szorongassam a szíjat és i5 és abból is hol érdemes kezdeni?
Semmi komoly játék max LoL,WoW .Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Devas
őstag
válasz Dan-szan #20459 üzenetére
i3-4170
magonkent erősebb.
refresh proci, friss bios nelkul nem indul el a lapban. Kiveve H97 chipsetes lap, azokban biztos friss bios van. H81 lapok kozott is van gyarilag friss bios, meg kell nezni. B85-ben nem tudom. Viszont nonrefresh proci nelkul nem lehet a biost frissiteni!ezekhez a jatekokhoz fullHD-ra eleg a sima 2 gigas 1050 is.
i5 jo döntés, i5-4590 refresh, vagy i5-4570 nonrefresh 35k hasznaltan.
i4-4440 / i5-4460 turboja alacsonyabb mint az i3 orajele sajnos.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
lecsosbukta
kezdő
Üdv!
Tegnap vettem egy HP 6200 pro gépet.
Van benne i5-2400 proci gtx 750 vga.
Olvasgattam hogy ezzel az alaplappal nem tudom a procit állítani.
3.1ghz és van olyan hogy turbo 3.4ghz.
Biosban sehol se tudom állítani az órajelet.
Az alaplap nem tudja ezt vagy én vagyok béna? -
veterán
válasz lecsosbukta #20461 üzenetére
Ez egy szorzózáras proci, nem lehet állítani, ez nem AMD FX vagy Ryzen.
Intelnél a K jelzi a szabad szorzóállítást.Vagy bclk tuningot akarsz?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz lecsosbukta #20463 üzenetére
A proci turbózza magát, ha adottak a feltételek, belefér a TDP keretébe és nem melegedett még túl.
Sandy tesztből:
"Két érdekességről kell még szólnunk, az egyik a turbó mód, azaz a Turbo Boost 2.0-s verziója. A Turbo Boost a Nehalemmel mutatkozott be, és hogy bizony nagyon is szeretjük. Ez vezérli a CPU-k órajelét akár egymástól függetlenül is a terhelés függvényében, ha egy szálon terheljük a rendszert, akkor az egyik CPU-mag órajele az eredeti értéknél akár 4-500 MHz-cel magasabbra emelkedhet. Ez azért fontos, mert ezek a sokmagos processzorok alapvetően a többszálon végezhető feladatokban domborítanak, márpedig elvárható, hogy ennyi pénzért egy szálon terhelve is gyorsak legyenek. A Turbo Boost 2.0 annyi csavart visz az egészbe, hogy beállíthatjuk azt a fogyasztási keretet, amelyen belül megemelkedhet a CPU-magok órajele, sőt akár kis időre túl is lépheti azt. Ezen kívül az új Turbo Boost a GPU-órajelét immár a CPU-magok órajelétől függetlenül vezérli, tehát elképzelhető, hogy ha a CPU kevésbé terhelt, akkor a grafikus mag órajele jobban megemelkedik. Az Intel a Turbo Boost 2.0 révén még a K utótag nélküli processzorokon is engedélyez némi tuningot (kivételt képez az i3-as), ugyanis a Turbo Boost szorzókat az eredeti beállításnál néggyel magasabbra emelhetjük."Az aláhúzott részt kérdezd meg szerintem a proci topikjában, nekem nincs vele tapasztalatom.
solfilo
-
pet007
aktív tag
válasz lecsosbukta #20461 üzenetére
Megsporolok neked egy kis idot, brand gepben nem fogod tudni allitani (ha csak nem talalsz hozza mokolt biost, de akkor is chipseten mulik).
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Az alaplapom support listájában ez a két Xeon proci szerepel: Intel Xeon E3-1230 v2, Intel Xeon E3-1245 v2. Akkor kizárólag ez a kettő tehető bele?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
huforint
csendes tag
Üdv.
Adott egy asrock p55m pro lap illetve egy x3470 (1156) proci. A kérdés: Win10 et tudok rá varázsolni valahogy?
Win 10 telepítő lefagy, win 7 telepítő lefagy.
Próbáltam az ajánlott 1.5 ös biossal és a legújabb 2.3 as alatt.
Az érdekes hogy találtam egy száz éve telepített win 7 et egy vinyón és az elindul rajta...de sajna az 32 bites így arra nem tudok 64 bites oprendszert frissíteni...Valakinek valami tapasztalat vagy ötlet?
(nem igazán találtam ilyen topicot, csak 771 est)Üdv.
GáborA telefon a tuti!
-
huforint
csendes tag
válasz pet007 #20468 üzenetére
Win7 tul képpen nem fagy zöld hernyó fut a végtelenségig 10 percig hagytam nem lép tovább, win 10 nél bejön a logo kb egy perc és kékhalál..tehát már az elején! Lehetséges hogy a ramokkal van baj (4x4giga) csak a 32 bites előtelepített nem használja mindet és azért megy?
A telefon a tuti!
-
dugo_
veterán
válasz Dan-szan #20470 üzenetére
Az is jó, amit épp találsz.
200MHz-cel alacsonyabb az órajele, de erősebb az IGP, bár az neked nem fontos.4150, 4160, 4340, 4350, 4360, 4370 - ezek vannak még a korábbi kettőn kívül 3,5GHz felett.
Az egy évvel később érkezett Haswell refresh procikhoz friss bios kell a H81, B85, H87, Z87 lapok esetén, arra figyelj. A H97, Z97 helyből ismeri őket.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Helló!
Van egy torrentezős kisgépem, és tuningolnám.
2x2GB ram már került bele, de most a procin a sor.C2D közül E6700 C2Q közül pedig a Q6600 a legmagasabb cpu, amit a lap támogat.
Kis alap alu hűtőm van. Jól sejtem, hogy a q6600-at marhára nem hűtené le? Táp cserés így is úgy is, a hűtőt látom gyenge láncszemnek.
Vajon torrentre megérni a Q, vagy hagyjam a fenébe?
Egy E2160-at váltana le.[ Szerkesztve ]
havri
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi, vettem egy i7-2600-as procit, amit pasztáztam. Kipróbáltam, terhelés alatt (1 óra BF1) max 67 fokra melegedett fel, talán egyszer amikor odapillantottam volt 68 fok is. Szerintetek ez a hőmérséklet rendben van, jól pasztáztam a procit? Bocs a kérdésért, de előtte még soha nem pasztáztam és nem tudom, hogy jól csináltam e.
-
fogirobi
senior tag
válasz Viktor77 #20484 üzenetére
Meg fogom nézni, de azért a nyáron 80-85 fokot kicsit túlzónak tartom. Az azt jelentené, hogy a jelenlegi méréshez képest 12-17 fokkal lenne melegebb, tehát a mostani 23 fokos szobában akkor lennie kellene 35-40 foknak. Annyi biztos nem lesz. Max 2 fokkal lesz melegebb....
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Asrock B150M-ITX lappal rendelkezem, eddig egy G4400-as proci ment benne. Ma kaptam kézhez egy I7 6700T-t, azonban amikor beteszem, bár a Bios tökéletesen felismeri, a Windows Boot legelején megakad a folyamat, majd kék halál (Win8) és "MAchine Check Expection" hibát ír ki...
Esetleg valami tanács? A lap adatai szerint nem kell új Bios, mindegyikkel felismeri a CPU-t, fel is ismerte a Bios. A memóriák (2x4 Gb) 2133 Mhz-en totyognak, az sem tudom, hogy lehet-e gond...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
dugo_
veterán
válasz Vertigo18 #20494 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy processzor upgrade esetén kell új rendszert is húzni...
Pedig nagyon sokan megszívták már, miután szentül hitték, hogy "elvileg" nem kell.
Gyakorlatilag pedig Windows...Tedd vissza a G4400-at, boot, Eszközkezelő, proci kikeres, uninstall, kikapcs, csere, boot és utána talán megúszod.
-
dugo_
veterán
válasz Vertigo18 #20496 üzenetére
Igen, az a lényeg, hogy uninstall után ne legyen restartolva a G4400-zal, mert akkor újra felismeri a Win és telepíti hozzá a drivereket, vagy amit kell. Ha az se segít, akkor marad az újrahúzás.
Viktor77
Statisztikát nem vezetek, de az itteni hozzászólások alapján az körvonalazódik, hogy a HT-s prociktól hülyül meg a Windows a cserénél. A valós magok miatt pont megúszhattad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest