- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
-
rocketry23
tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Xeon E5450 és X5450 miben különbözik egymástól? Azt látom hogy a TDP nem egyezik, az E5450 kevesebbet fogyaszt. Ezenkívül? Teljesítményben?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz rocketry23 #14352 üzenetére
Én nem látok különbséget a kettő között csak fogyasztásban és hőmérsékletben.
Visca el Barcelona!
-
Apollo_21
addikt
válasz rocketry23 #14352 üzenetére
Tuningnál lehet esetleges eredménybeli különbség..sztem.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Zsivaagoo
őstag
válasz CsigaGyilkos #14351 üzenetére
Milyen az alaplap pontos típusa? Rohadtul nem mindegy.
----------
Processzor nélkül mi a lónak a töke működtetné a számítógépet? He ... ???[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
shteer
titán
válasz CsigaGyilkos #14351 üzenetére
frissnek mondható volt a BIOS rajta
a 3 hetes kenyér is frissnek mondható. mégse az
szerintem jónak tűnik..
-
aktív tag
válasz Zsivaagoo #14355 üzenetére
alaplap típusa: Gigabyte 970A-D3P (Biztos, hogy kompatibilis a cpu-val!)
Hogy mi működtetné proci nélkül a gépet? Nyilván nem azt vártam, hogy csodák csodájára elindul a gép. Viszont proci nélkül fekete képernyő, ventilátorok felpörögtek és nem állt le a gép egyáltalán. Az új procival (FX8320) 1mp alatt leállt magától az összes ventilátor és ennyi... Ha nem lenne kompatibilis a procival, akkor se kéne leállni valami "hibaüzenet" pl. sípolás formájában minimum kellene, hogy legyen. De ez egyből le állt. Mindent úgy hagytunk régi proci vissza és egyből elindult...
Mi se ma kezdtük...
(#14356) shteer
frissnek mondható volt a BIOS rajta
a 3 hetes kenyér is frissnek mondható. mégse azÉn ezt úgy értettem, hogy az alap BIOS-nál frissebb volt rajta, de nem voltam benne biztos, hogy a legfrissebb volt feltelepítve. Mindegy is, hogy milyen BIOS volt rajta, mert a honlapon a FX8320 mellett "Since BIOS Version" alatt az F3 szerepel. Ami a legrégebbi BIOS és mint írtam vissza lett téve a régebbi BIOS is és azzal ugyan ez az eredmény született.
Szeretném hangsúlyozni ismét, hogy mi se ma kezdtük. Gondoltam, hogy hátha van másnak ötlete, vagy megerősíteni, hogy igen ez proci hiba...
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz CsigaGyilkos #14357 üzenetére
Talán frissíteni kéne a BIOS/UEFI-t a legújabbra.
Ha Nem UEFI-s a lap, akkor nem biztos, hogy az újabb FX-ekhez való cucc ücsörög bennük.-----
"Mi se ma kezdtük..." Én 25 éve... Te mikor?
----------
Láttam már fiatal "ember" lapját + FX-6300 prociját... BIOSt frissítettem... + Kiegyengettem a proci lábait. Jééééééééé... elkezdett működni... Na azért, mert hűtést is raktam a procira, az alaplapba pedig VGA-t.
Ugyanmá.... kopaszok ne akarjanak már ilyen Vén F(azt) hülyíteni, amilyen én vagyok.
Jóccaka!
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
aktív tag
válasz Zsivaagoo #14359 üzenetére
A legújabb BIOS-al kezdtük. Azzal nem ment. Vissza a legrégebbire és azzal se ment...
"Mi se ma kezdtük..." Én 25 éve... Te mikor?
Ezt most muszáj? Ennek semmi értelme... Egyébként én annyira régóta nem, a 3DFX kártyákkal kezdtük kb., de mélyrehatóbban a 9000 Radeonoknál kezdődött el.Visca el Barcelona!
-
aktív tag
válasz Zsivaagoo #14359 üzenetére
"Láttam már fiatal "ember" lapját + FX-6300 prociját... BIOSt frissítettem... + Kiegyengettem a proci lábait. Jééééééééé... elkezdett működni... Na azért, mert hűtést is raktam a procira, az alaplapba pedig VGA-t.
Ugyanmá.... kopaszok ne akarjanak már ilyen Vén F(azt) hülyíteni, amilyen én vagyok.
Jóccaka!"Nem ismerem a mondást miszerint ,,kopaszok ne akarjanak már ilyen Vén F(azt) hülyíteni". Mindenesetre mi tettünk rá hűtést, sőt friss MX-2 pasztát is. (amiről tudod, hogy nem ezüst alapú és nem vezeti az áramot, ezért az sem tehette tönkre a procit.) Nem, nem hajlítgattuk meg a lábait sem. Pont ezek miatt írtam, hogy azért nem vagyunk mi se hülyék ám... A procit azért vettük ki, hogy megnézzük a hibajelenségeket. Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően, mert kicsit kutyafuttában írtam meg a történetet... Emiatt elnézést kérek.
A lényeg az, hogy ezt az FX8320 cpu-t ajándékba vittem és amikor betettük (BIOS alap beállításon) és nem működött (legfrissebb BIOS-al). Hibajelenség: ventilátorok szinte 1mp-re felpörögtek, aztán egyből leálltak. Ekkor visszatettük a régi cpu-t, azzal egyből elindult. Tehát még nem állítottunk át semmit, ugyanabban a konfigban minden alkatrésszel együtt az egyikkel megy a gép, a másik procival nem.
Gondolkoztunk és vissza lett rakva a régi BIOS, de azzal is ugyan ez a hiba. Ezután próbálgattuk a ramokat másik portba helyezni, semmi... Megpróbáltuk ramok nélkül. Ügye nyilván tudod, hogy ramok nélkül is tovább megy a gép, mint 1mp és elkéne kezdenie sípolni a gépnek. NA ez nem történt meg, hanem ugyanúgy leállt, szinte azonnal. Akkor próbáltuk ki proci nélkül és úgy is elindult a gép, nyilván képet nem adott, de nem álltak le a ventilátorok. Ja és video kártya is volt a gépben . Sőt megpróbáltuk azt is - hogy hátha kevés neki a táp - lehúztuk a vga-t (proci benne a gépbe) és megnéztük úgy mit csinál (nem azt vártuk, hogy ad képet a gép). Szintén azonnal leállt, de mint tudjuk, azért mert nincs rádugva a vga nem kéne, hogy egyből leálljon.
Következtetés: az új cpu (FX8320) csinál zárlatot a gépben és ezért leáll az egész.
Neked is jó éjszakátVisca el Barcelona!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz CsigaGyilkos #14362 üzenetére
Baromság...
Látni kéne azt a herkentyűt, mert neten már nem megyen a távgyógyítás régóta, mert behalt a Budapest TV.
-
jookomak
őstag
válasz CsigaGyilkos #14362 üzenetére
Én a tápra is gyanakodnék, ezekről a corsair tápokról nem a legjobb véleménnyel vannak a belsejét illetően.
4+4 pines tápcsati a helyén van? Vga nélkül beindul a gép? Illetve húzz le minden vinyót, és csak egy ramot hagyj benn, hátha úgy csinál valamit.Ha ezek után semmi, akkor ki kell próbálni a procit egy másik lapban, ha ott is kuka, akkor megvan a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek egy Intel i3-2120 mennyire tudna kihajtani egy Nvidia gtx 760-ast? lenne cpu limit? -
Zsivaagoo
őstag
válasz Csokiii #14365 üzenetére
Ez a leggyíkabb i3 a világon. Egy marék lepkefingot sem tud odébb fújni. (Tudom, mert dolgoztam ilyen "izéval" szerelt géppel.)
Kell helyette egy Sandy Bridge féle i5(használtan). Na az már tud valamit.
-------
Sehogy nem hajt ki semmit, kép lesz, oszt ennyi. Csak CPU limited lesz, FPS-ed meg egy darab sem.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Probmx
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy összeraktam egy új gépet Asus M2R-FVM alaplap és AMD Athlon 64 X2 5000+ procival, a BIOS-t frissítettem mikor még egy AMD Athlon 3500+ volt a gépben. Elindítottam a gépet, becsíkozódott a kép és lefagyott. Aztán elindítottam újra ekkor már elindult a Win8, ment kb.5 percet és hibaüzenettel (kék halállal) kifagyott, írta hogy ne kapcsoljam ki a gépet, közben elindult a kék halálnál lévő töltés ami felment 100%-ra és a gép lefagyott újraindulás helyett. Megint bekapcsoltam beléptem a BIOS-ba és a procinál azt írta, hogy AMD unknow. Hőfoka 55°C volt, szóval melegedési gond nem lehetett. A második összerakásnál beléptem megint a BIOS-ba, lefagyott és furcsa hangot adott ki a gép, aztán beindítom és csak fekete kép. Elvileg az alaplapnak ezzel a legújabb BIOS-al támogatni kéne max. AMD Athlon 64 X2 6000+-ig, most szét van szedve a gép már harmadszorra. Mi lehet a probléma oka?
[ Szerkesztve ]
-
Milten159
csendes tag
Sziasztok! Összeszereltem a gépem, de van egy kis gond: A processzorom: i7 4930k, az alaplap x79 deluxe, a proc hűtő: noctua nh-d14. Az a gond, hogy mikor elindítom a gépet azt jelzi, hogy a proci hűtők lassan pörögnek, ami igaz is: 400-500 RPM. Hiába állítom turbóra nem történik semmi. Valami ötelet? Fontos lenne...
-
Csucsanto
csendes tag
Asrock N68GS3 UCC alaplapon az AMD Phenom II x4 965 proci csak 800Mhz-en megy. DDR3 4GB-os, Gigabyte HD6670 videokártya van benne. Most rakták össze ezt a konfigot 2 napja, de nem raktak rá rendszert. Windows 8.1-es rendszert raktam rá. Olvastam hogy csak terheléskor megy feljebb, de ez akkor sem A CPU-Z mindig csak 804Mhz-et mutat, bármit elinditok akár játékot akármit ami egy kicsit fogná a gépet. A játékok is csak laggolnak még lowwba is. A szoftver bevált másik gépen tök jól megy.? Olvastam hogy biosba kellene valamit állitani. Azt szeretném megtudni. Már teljesen bekattanok rajta. Már kaptam itt jó tanácsot, ami szerintem is valós, mégpedig hogy nem jó az alaplaphoz a CPU. Aki összerakta erre azt mondta ez hülyeség. Hablatyol összevissza amit mén nem értek. Azt sem értem hogy a bootoláskor is 800Mhz-et mutat. HELP!!!
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Csucsanto #14371 üzenetére
Akkor itt is leírom a cpu nincs benne a support listába...ha a szervízes ember lógótt az órákról ahol szövegértés..olvasás tanulás volt..az ő baja...tehát még1X A cpu nemlesz jó mert a lap nemtámogatja.
Vidd vissza mondd meg neki h ez így nemlesz sose jó..vagy max ha sokat imádkozol talán...
Tessék visszavinni neki..remélem nem bolt.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Csucsanto #14371 üzenetére
Az az alaplap az egyik legtrágyább f0sadék a világon. Kell venni helyette egy 760G csipszetes baromi olcsó lapot (AM3+ -osat) kb 11K-ért, és azzal baromi frankón menni fog a cucc.
Win7 64 bit oprencert kell rá tenni, a Win 8.akármivel csak a szívás van. Pláne kb. 4 éves vas esetén.
-
Pikaa
aktív tag
Üdv!
Nem rég hoztak hozzám egy gépet,hogy rakjam újra az XP-t rá,de nem volt semmi driver vele. Hogyan tudnám letölteni rá a lan,video és a audio drivert? Vagyis, hogy melyik jár rá. Mit kéne meglessek, hogy segíteni tudjatok a driverek megtalálásához?
-
Apollo_21
addikt
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
2500k 4.2GHz-en kihajtja 280x VGA-t?
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Készülök az egyik régebbi laptopomba beletenni egy erősebb processzort, az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy ha egy alaplaphibás laptopból bontott processzort teszek bele, akkor annak a processzornak kicsi a valószínűsége hogy hibás, s esetleg megölné a saját laposom alaplapját is?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Értem, köszi szépen a válaszotok!
Működni fog benne, ennek alaposan utánanéztem!
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Sziasztok.Az 1156 i7-870 és 875k közt mi a különbség? Alapon mindkettő megegyező paraméterekkel rendelkezik. .
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz Picturemaker #14392 üzenetére
Tehát akkor a 875 igazából rosszabb?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
beroch
tag
üdv
az lenne a kérdésem hogy egy tuningolható procit szeretnék venni az alaplap egy asus maximum VII ranger lesz a ram 8gb és videokártya azt még nem tudom táp ot se tudom de a proci az egy intel core i5 lenne csak nem tudom melyik legyen ti mit ajánlanátok? és mi az amit még leírjak ? -
aktív tag
válasz beroch #14395 üzenetére
Ebbe a konfigba simán mehet az i5 4690k, ára: 55-60K között mozog most. 60K-t véleményem szerint nem ér meg az a processzor, ezért ha nem találnál olcsóbban, akkor ajánlom használtan vegyél egy i5 4670K-t. Az is azt tudja, mint a 4690K csak alacsonyabb az alap órajele (de ügye úgyis lesz tuning)... Intel vonalon a K jelzésű procik tuningolhatóak.
A tuningoláshoz pedig egy jó táp és hűtés is erősen ajánlott! A táp az legyen legalább egy Corsair CX600 ár: 20K
és mi az amit még leírjak ?
Jó lenne tudni, hogy mennyit szánnál tápra meg hűtésre, mert tuningnál mindkettő fontos!Visca el Barcelona!
-
Potzee
addikt
válasz CsigaGyilkos #14396 üzenetére
A CWT beles CX600 nem annyira a kategória legjobbja...
20k-ig inkább FSP Raider 550W vagy 650W ill. Seasonic M12II 520W / 620WPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
aktív tag
-
beroch
tag
válasz CsigaGyilkos #14396 üzenetére
hát tápból modulárist akarok szóval max30 ezert szánok rá de mennyi Watt-os kéne?hűtésre max 20ezret Corsair re gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest