- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Négytagú lesz a Find X8 család, de nem úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolto
őstag
Nagyon röviden összefoglalom, hogy a Wikipedia szerint miket kell figyelembe venni a bioelektromos impedancia alapján végzett testtömegindex-számítás során, hátha más is tanulságosnak találja majd. Az alábbiakban a "mérési eredmény" értelemszerűen inkább "becslési eredmény"-t jelent.
-- A módszer az 1980-as években történt megjelenése óta sokat fejlődött, elofgadottabbá vált a testtömegindex _alakulásának_ mérésére, nyomon követésére.
-- A mérési körülmények jelentősen befolyásolják az adott egyedi mérés eredményét.
-- Az egyszerű, olcsó készülékek egyedi mérési eredményei kevésbé pontosak, ha a klinikai célra gyártott (és sokszor más elven működő) berendezések mérési eredményeihez viszonyítjuk őket.
-- A test kiszáradása (vagyis amikor nem ittunk eleget) jelentősen befolyásolja a mérési eredményt. Kiszáradt testnél a mérés akár 5 kilóval is alulbecsülheti a zsírmentes szövetek mennyiségét, vagyis a valóságosnál nagyobb zsírtömeget fog eredményezni. (Viszont a Wikipedia nem említ különbséget a tekintetben, hogy vizes, nyirkos vagy száraz talppal állunk-e a mérlegre, bár azt hiszem, a kezelési útmutatók "száraz" talpat írnak elő.)
-- Röviddel étkezés után végzett mérésnél alacsonyabb a kijelzett zsírtömeg. Napi szinten ez akár 4,2 százalékos különbséget is okozhat a legalacsonyabb és a legmagasabb zsírtömeg-kijelzés között.
-- A mérés előtt végzett testedzés hatására lecsökkent impedancia miatt a készülék túlbecsülheti a zsírmentes szövetek tömegét (akár 12 kg-mal is), ezért a valóságosnál kisebb zsírtömeget jelezhet ki, ezért testedzés után nem célszerű mérést végezni (vagy mindig edzés után kell méredzkedni
).-- Az ilyen készülékek elfogadható pontosságot nyújtanak csoportok (pl. családtagok, iskolai osztályok) tagjai egymáshoz viszonyított állapotának felmérésekor, vagy egy adott személy zsírtömegének hosszabb időn át történő figyelemmel kísérésekor, de egy-egy konkrét mérési eredményük sosem lesz olyan pontos, mint a klinikai műszereké.
-- A két elektródás (talpon mérő) mérlegek kevésbé pontosak, mint a négy elektródás (talpon és tenyéren mérő) modellek, főleg a zsigeri (viscerális) zsír mennyiségének megbecsülése tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
válasz
adapter07 #48 üzenetére
Ez nagyon izgalmas levezetés volt, de szerintem te nem olvastad a leírást
Abban ennyi szerepel: "The Yunmai Smart Scale is a body analyzer that measures body weight and uses bioelectrical impedance analysis (BIA) technology to estimate body fat percentage, BMI/BMR, bone mass, hydration level, muscle, and body age."
Ha ez neked megtévesztés, meg áltudományos, akkor gratulálok.
-
adapter07
csendes tag
Tudod az a legnagyobb problémám ezzel az eszközzel is, hogy jobbára nem műszaki/egészségügyi szakemberek használják, akik tudják, hogy ez a mérleg legfeljebb a testtömeget képes pontosan megmérni. A hétköznapi felhasználó elhiszi az áltudományos halandzsát ami kíséri az ilyen termékeket. Elhiszi, hogy ez a mérleg pontosan megmondja, hogy az ő testének hány százaléka víz, izom, csont és zsír.
Pedig ez nem igaz, vagyis a gyártó megtéveszti a felhasználót.
Ha megnézed a használati utasítását, abban nem találsz mást csak azt, hogy tömeget milyen pontossággal képes mérni. Arról hogy testzsír százalékot, izom-, víz-, csonttömeget milyen pontossággal mér szó sincs. Nyilván nem véletlenül. Mint ahogy arról sincs szó, hogy milyen körülmények között kellene mérni, mire kellene figyelni a mérés során.
Tegyük fel, hogy odafigyelsz a mérés körülményeire, ahogy írtad. (Az átlag felhasználó nem fog, mert a használati utasításban sincs leírva!) Kapsz egy viszonylag pontos ellenállásértéket. A találgatás most kezdődik igazán, mert semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra, hogy ebből a mérési eredményből egyértelműen meghatározhatók az előbbiekben említett paraméterek. -
Zsolto
őstag
válasz
adapter07 #46 üzenetére
Pont a nagyon határozott kommented után néztem utána, hogy mi a vélemény ezekről a mérlegekről "szakmai körökben". Annak alapján fogalmaztam meg az előző hozzászólásomat. Nem tekinthetők diagnosztikai műszernek, de itt nem is ez a cél. Találgatásról szó sincs, mivel mindig a te testeden keresztül folyó áramot méri, és ha rendszert viszel abba, hogy mikor méredzkedsz, pl. ugyanabban a napszakban, pont edzés után, fürdés előtt vagy fürdés után, akkor jó eséllyel kapsz középtávon tendenciaként jól használható adatokat. Nem védem én ezeket, mert nem érdekem, de nem is húzom le őket a vécén teljesen. A helyükön kezelem őket.
-
adapter07
csendes tag
A test elektromos ellenállása alapvetően a szövetek víztartalmától, hidratáltságától függ. A mért értéket sok minden befolyásolja, pl. ittál-e a mérés előtt, vagy mennyire nedves a bőröd stb. Másrészt az elektromos áramnak megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy a legrövidebb úton folyik, tehát a két lábra kapcsolt elektródák esetén legfeljebb a lábaid állapotát mérheti a mérleg, a test többi részét nem. Már ennyi is bőven elég ahhoz, hogy a mért értékek találgatás szintűek legyenek.
Mindenesetre én is kíváncsi lennék egy olyan tesztre, ahol ismert paraméterekkel rendelkező embereket állítanak ilyen mérlegekre. Tartok tőle, hogy ilyen tesztet nem fogunk találni, mert ártana az üzletnek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
::djuice:: #44 üzenetére
Senki sem mondta, hogy kötelező neked erről olvasni - vagyis miért gond ez?
-
::djuice::
csendes tag
Erről feltétlen kellett egyébként egy 3 oldalas cikket írni? Amúgy is mikor szokik már le a szerkesztőség a több oldalon át húzott-vont kilométeresre nyújtott ömlengő cikkekről? Totál felesleges! Inkább tömörebb, lényegretörőbb írások kellenének. Mire elolvas az ember 5 ilyet egy nap, beesteledik és kb. 5 sorban összefoglalható lenne a lényeg, de egy oldalban mindenképp!
[ Szerkesztve ]
-
Zsolto
őstag
válasz
adapter07 #40 üzenetére
Ettől függetlenül abban a hozzáértő szkeptikusok is egyetértenek, hogy ha ugyanazt a mérleget használod, a tendencia megfigyelésére elég a pontossága. Évek óta használunk egy régebbi fajtát, és viszonyítási alapnak bőven jó, amit mutat, még ha téved is egy-két százalékot a kijelzése a profi műszerekhez képest. Mióta komolyan edzek és figyelek a kajára, szépen javulnak az értékeim, és nem az érdekel, hogy pontosan hány százalék pl. a testzsírom, vagy az izomtömegem, hanem hogy most jobb az adat, mint fél éve volt. Ennyi.
-
-
adapter07
csendes tag
A tested elektromos ellenállását méri a két lábadon keresztül. Ebből próbálja megbecsülni
a testzsírt, az izomtömeget, a csonttömeget stb. El lehet képzelni, hogy mennyire pontosan. Semennyire! Ez egy újabb ezoterikus kütyü. Az ellenállás mérést egyébként használják ezeknek a paramétereknek a meghatározásához, de ahhoz több ponton és pontosabban kellene mérni.
-
Fryskitt
addikt
Jónak tűnnek ezek a kínai izék, csak félős, hogy mind spion.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
gergejly
aktív tag
Mennyire valódi a testzsír, csont tömeg, izomtömeg, stb. %
Mert csak abból számíthatja ki, hogy ráállunk
Nem vesz vért, meg ilyenek
-
Sza_Sa
senior tag
Egyébként a Samsung Health alkalmazással próbálta már valaki? Elméletben követlen tud kapcsolódni Samsung telefonhoz, ha valaki tudja, próbálja má ki lécci.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Az automata korrektor átfogalmazta már nem először. Amúgy hobbi szinten testépítő vagyok,most éppen tömeget növelek csak valahogy mindig leragadok ezen a szinten.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
lexter00
őstag
"Ráálltuk egyre"?Nem ráálltunk akart az lenni?
-
nullpoint
őstag
Energizer bújtatott reklám oké, de Bexel az mi???
Olyan mint a vargáné és tsa tápok anno?
Ez a testtömegindex mindig is baromság volt ha csak egy mérleg meg magasság és kor adatokból szűrik le...
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Pikkolo^^
addikt
Jól értelmeztem, hogy minden mérés előtt el kell inditani az alkalmazást és csak akkor foga szinkronizálni? A szinkronizációs lehetőségeket azért még jó lett volna letesztelni, gondolok itt a google fittel történő együttműködésre.
[ Szerkesztve ]
-
nagysuhi
tag
Köszi a tesztet, egy ideje gondolkodtam valami okosmérleg vásárláson. Meg is rendeltem, de egy Yunmai color verziót.
Többet ésszel, mint fűrésszel...
-
Rólad pont nem gondoltam volna
Úgy illik,h én is melléleljem a BMI-t 33,96 -frissen kalkulálva.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Alice, ez kompatibilis a FitBit-tel? Mintha valamelyik mérlegüknél láttam volna hasonlót. Jó lenne, mert a Fitbit Aria 1 sok szempontból hulladék, amit a kettes talán javított, de az 40 ezer forint...
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
cezarlacrone
aktív tag
Jöhet az okostükör is.
-
Most nézzük meg az én gondolatmenetemet ez ügyben. - A drágábbikat kéne vennem, az biztosan jobban mér. - Á, annyit nem adok érte.
Ami miatt mégsem vettem meg (egy drágább típusról van szó) az a kommentek (bolti) nem túl meggyőző stílusa volt.
-
Zsolto
őstag
Pont most ástam elő az amúgy hasonló funkciókkal bíró, de az adatokat nem tároló fitneszmérlegünket a fürdő mélyéről. Csináltam egy primitív excel táblát, és az évek óta tartó edzések mellé el akarom kezdeni kicsit komolyabban figyelni a kajálásomat is. De a mi mérlegünknek nagyon macerás a használata, az adatok feljegyzése, tükröződik a kijelzője stb. szóval igazi PITA.
Ha ez a cucc 10e Ft-ért leveszi a vállamról az összes fenti nyűgöt, akkor már megérte, ráadásul több adatot ad, mint az én mérlegem. Oké, hogy nem diagnosztikai pontosságú eszköz, de a tendenciákat biztosan jól méri, mert az én mérlegem is nagyon hihető adatokat ad a különböző testalkatú családtagjaim esetében.
Lehet, hogy veszek egyet
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Én többször voltam egészségfejlesztési irodában állapotfelmérésen, ahol egy drágább InBody készülék van. Ott a méréshez a karokkal is meg kell fogni egy-egy elektródát, ezért annak el is hiszem, hogy pontosan számolhatja a izom-zsír arányomat. Itt gyanús, hogy csak a lábakat tudja mérni, így szerintem abból tippel a test egészére.
-
Steve1207
veterán
Talán egy német oldalon találtam anno egy összehasonlítót okosmérlegekhez és a Yunmai szerepelt az egyik legjobban. Mivel akartam egyet, így a Yunmai mini 2-re esett a választás, eddig nekem teljesen megéri, még ha csak szimplán a súlyt mérjük akkor is. Az adatokkal meg lehet bohóckodni, de szerintem inkább ilyen viszonyításokhoz jó alap lehet, még ha nem is pontos (ergo valamit sportolsz is és látod mi hogy változott).
Az biztos, hogy a nagy Xiaomi márkám elvérzett több ponton meglepő módon, pedig az ő mérlegükre pályáztam.
Az app amúgy gyors, könnyen csatlakozik és szépen nyomon lehet követni mindent, annak nem értem a PlayStore-on való sok lehúzását..
-
tovgab
aktív tag
Kíváncsivá tett a dolog engem is, de egyelőre csak ennyit találtam:
"Available in countless models, body-fat scales use a technology called bioelectrical impedance to estimate how much body fat you have. When you step on sensors on the scale, an imperceptible electrical current passes up one leg, across the pelvis and then down the other leg. Because it contains much more water, muscle conducts electricity better than fat does, so the greater the resistance, the more body fat you have. The scales use formulas to calculate a body-fat percentage from this resistance information, along with other data that you enter (height, weight, age, gender)."
Nem tudom, hogy a többit hogyan méri/kalkulálja, de elvileg van benne 4 db "human body sensor"...
[ Szerkesztve ]
O+ 5T ► Samsung Note 9 ► Huawei Mate 20 Pro ► Xiaomi MI 9 SE ► O+ 7 Pro ► O+ 8 Pro ► Poco F4 GT ► iPhone 13 Pro Max ► iPhone 15 Pro
-
DrKapocs
őstag
Testzsír, izom-, csonttömeg, stb. Ezeket az értékeket méri valamilyen módon vagy kalkulálja (tippeli) a magasság, súly, kor, stb alapján?
-
Gondolom ez olyan hogy a gyomorba lévö megrágot kaját,vagy már ép emésztésbe lévöt is kiszámolja,de lehet azt is mennyi jön ki naponta az emberböl
Egy újabb tök felesleges marhaság hogy beetesék az embert.
-
-
Fred23
nagyúr
Ennyiért megéri!
-
AliveWake 50kg?
Basszus, óvodás koromban voltam annyi, kiscsoportban
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
A GPS elképzelhető, hogy a tengerszint feletti magasság miatt kell.
8848 m-en én is 50.7 kg lennék...
-
kovjoe
aktív tag
Azért egy tech cikkben Kosztolányit is megvillantani...
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
Arról nem is beszélve,h a normal BMI index eléréséhez vagy anorexiásnak vagy hosszútávfutónak kell lenni.
-
fene_vad
senior tag
mindig is érdekelt, hogy akkor ezek szerint minden 30 éves, 180 centi magas, 80 kilós férfinek ugyanakkora a csonttömege, testzsír aránya, fehérjetömege, víz stb?
ekkora ökörséget.
Én történetesen pontosan ugyanoilyan magas vagyok mint Schwarzenegger, voltam már pontosan ugyanannyi kiló is, de ide a rozsdás bökőt hogy bármilyen életkorban minden százalékunk tökkülönböző volt.
-
Jó árértéknek tűnik ,általában 3X áron vesztegetik az okos mérlegeket. A 75 % vízszint az okés de hogy nézhet ki valaki 15%-n.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó alig három éve van jelen a piacon főleg változatos képességű, de minden esetben igen mutatós okos mérlegekkel. Ráálltuk egyre.
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Path of Exile (ARPG)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Az Intel biztonsági riportja szerint az Intel a legbiztonságosabb
- Alkoholista nevelde
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest