Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KFORboy

    senior tag

    válasz vegyszer #4117 üzenetére

    Mondjuk azt, hogy hivatásomból fakadóan van rálátásom...

    Büdös életben nem szedsz össze ujjlenyomatot a kijelzőről ami használható lesz erre, de még frissen fogott pohárról sem, amin teljes lenyomat van.
    Mindezt utána 3D-s negatívvá alakítva, amiből csinálsz egy használható pozitív öntött formát és persze mindezt szabadon beszerezhető eszközökkel és tudással.

    De ha te vagy a Tom Cruise a Mission Impossibleből, akkor is nagyon melós és nagyon sok ismétlési és utókorrigálást igényel a dolog.
    Meg egy legalább 2 mikronos 3D nyomtatót.

    Nemmellesleg ezek az újfajta egyérintéses ujjlenyomat szenzorok már egy fokkal modernebbek mint az előző samuk illetve a még régebbi csúsztatós, ujj végighúzós (bár ez utóbbi biztonságosabb, mert több fizikai kontaktust igényel, amit kevés dummy finger perforáció bír ki, nem véletlen van ez ThinkPad-eken is)
    És itt még mindig az életszerűségen van a hangsúly.
    Az akár júzer tudta nélküli illetéktelen behatolás / ellenőrzésen ami effektívebb a megismételhetőség jegyében ezáltal, szemben az egyszeri eltulajdonítással amire a reakció az azonnali online hozzáférhetőségekkel való távoli teljes blokkolás.
    De ilyen esetekben már sokkal több és kevesebb játékot igénylő módok vannak az adatkinyerésre.

    A szimpla 2D-s, azaz nem 3D-s letapogatós infra, lézeres, mélységet is detektáló kamerákkal való arcfelismerős zárolás viszont egy pikk-pakk törhető dolog, stabilan, ismételhetően, felhasználó tudta nélkül.
    Olyan tipikus féltékeny barátnőknek való tuti fegyver... Csak egy béna példát említve.

    De MINDEN törhető, még az alma is.
    Itt a lényeg az időn, az egyszerűségen, ismételhetőségen és észlelhetőségen van.

    [ Szerkesztve ]

    Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

Új hozzászólás Aktív témák