Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz DarkChild #1192 üzenetére

    hát, ha router mögött van router, az úgy hangzik, hogy natol az ont és utána natol a saját router is. Azt nem minden szereti. A saját routert valsz fel lehet konfigurálni, hogy access point legyen, rajta jöjjön át a net, de ő ne natoljon, hanem az ont ossza mindenkinek az ip-ket. De ez mellékszál, nem hiszem, hogy ez okozna indulás problémát. Vagy ahogy (#1193) gyugyo79 írta.

    Ami youtube problémákat tapasztaltam mostanság:
    - linux alatt több napos hetes, sokszor altatott gépnél a chrome alatt a reklámnál megállt és nekem kellett elindítani a play gombbal a reklámot. de ezt egy újraindítás meg szokta oldani.
    - android tableten háttérben futó, eszközt leterhelő feladatoknál kép-hang elcsúszás volt. Azt hiszem miboxon is volt aki tapasztalta és a saját telepítésű felesleges appok leszedése megoldotta.
    - pécén is volt időszak nemrég, amikor kép-hang szinkron elcsúszott, akkor egyszer-egyszer miboxon én is tapasztaltam. Nemrég volt hír, hogy némelyik reklámba coin bányász scipt lehetett, azért a reklám után valsz szétterhelte a procit a videó alatt és talán az okozta. Mostanában nem volt baj vele.

    További ötletek:
    - ha ki tudod próbálni másik internettel. Akár telefonról megosztott 4g netről vagy valahová, nem digihez betéve egy próba erejéig a miboxot, akkor kiderülne, hogy nem-e mégis valami internetkapcsolatos probléma. Ha a dns döcög, az okozhat fennakadást. Ha esetleg a házban több ember osztozik egy neten és széttorentezi magát vlaki, az is okozhat fennakadást. Bár az ont úgy tudom azt jelenti, hogy üveg megy hozzád, szóval csak te vagy rajta. Ha te torrentezel nagyon másik gépen, akkor azért is lehet gond (elfogy a nyitható kapcsolatok száma, ha több ezer portot nyit a tortent, le lehet korlátozni pár százra, bőven elég az is). Esetleg próbáld úgy, hogy semmi más eszköz nincs a hálózatodon (se telefon, wifin, se pécé vagy más).

    - ha a miboxra tettél valami vírusírtó, tűzfal vagy reklámszűrő alkalmazást, az is bekavarhat. Ha a routeren van valami hasonló megoldás, az is bezavarhat.

    Gondolom újraindítást, kikapcsolást - áramtalanítást - visszakapcsolást is próbáltál. A távirányítós lekapcsolás csak altatja a boxot, nem tiszta indítás.

    Bluetooth eszközök gondolom nincsenek hozzá társítva a távirányítón kívül, mert az is meg tudja akasztani a hangot és a képet.

    Nem lopja valamelyik szomszéd wifin át a netedet? Új jelszó, wpa2.
    Ha még mac címet is másolt hozzá, az is okoz hálózati fennakadásokat, olyan a tünete, mintha hol betöltenének a dolgok, hol nem, attól függően, hogy a csaló forgalmaz-e. Vagy elég ha széttorrentezi a kapcsolatodat. Ha megnézed a mi box ip címét és miután áramtalanítottad a boxot, azután is válaszol a pécéről indított pingre, az gyanús ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák