- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz blendész #3848 üzenetére
Én több készüléket próbáltam és használok, sok kép is van összehasonlításképpen. Én nem használom 108 mpxbe elég az egynegyede. Képminőségbe nagyon jó, összehasonlítás képen nem tudnék másikat mondani, az S21+ kétszer annyi, sajnos a Huawei kilőve a gugli hiányában. Én is P30 Pro-ról váltottam, de azért még keresgélek.
-
ntomka
nagyúr
válasz blendész #3863 üzenetére
Tényleg elég vegyes a kamera. A dxomark tesztje valamelyest stimmel, amiket ott csináltak képeket viszonylag könnyű reprodukálni, azokat tényleg tudja. IRL viszont ezernyi helyzet van, ahol kijön a gyengesége. Annyira nagy az érzékelő, hozzá pici helyre van a lencse bezsúfolva, hogy megfelelő fénybeesési szögnél elkerülhetetlen egy jó nagy lens flare. Ha meg totál erős fény (nap főleg) felé fordulva fotózól, akkor befátyolosodik az egész kép, össze-vissza törik a lencsén. Engem ez utóbbi zavar a legjobban. Illetve nehéz közelieket fotózni is a lencse méret miatt, mert elhúzza a széleit.
Viszont vannak bőven pozitívumai is a kamerának. A felbontás miatt baromi részletes képeket lehet lőni vele, megfelelő fénynél a makró is használhatóan teljesít, a 2x-es digitális zoommal is nagyszerű közelieket lehet csinálni, mert van miből vágnia bőven a szoftvernek, a széles látószögű lencse is teljesen jó képeket készít, igaz az kevés fénynél már érezhetően alulteljesít. A képstabi is remek videóknál.ツ Headphones on - World off
-
grinapo
csendes tag
válasz blendész #3865 üzenetére
Abszolút nem a kérdésre válaszolok, de hátha valakit érdekelt, hogy mennyi az igaz a 108 Mpx-ből és mennyi az illúzió:
Szóval tényleg nagyobb a felbontás, és érdekes módon a várttal ellentétben a színek is kontrasztosabbak lettek noha elvileg negyedannyi érzékelés érzékel. Ez a kép egy másik téma kapcsán készült, de gondoltam hátha valakit érdekel.(A kép egyébként egy 8-10x zoom az eredeti kép egy igen picike részére, maga a target tőlem 250 méter.)
-
ntomka
nagyúr
válasz blendész #3865 üzenetére
Attól függ mennyire közel az a közel. Egy embert portréban fotózva nem zavaró, sőt, szuper képet csinál. Dokumentumot már nem olyan jó vele fotózni. Nem rég kellett személyi iratokat fotóznom, de elővettem a régi telót hozzá, annyira elhúzta a szélét.
ツ Headphones on - World off
-
-
őstag
válasz blendész #3871 üzenetére
Én automatára állítva szoktam fényképezni, még a panorámát és a makrót használom, nem szoktam állítgatni a beállításokban. Én fényképezőgéppel fényképezek, de szeretem ha a telefonom tudja a kiváló képminőséget ha a nagy gépem nincs nálam és valamit le szeretnék fotózni. Egy telefon még nem tudja pótolni a nagy optikai zoomot, és egy gépen tízszer akkora az optika.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- macOS PC-re
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpársportok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...