Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wajk

    addikt

    válasz blade zte #4444 üzenetére

    amennyiben jók az ismereteim a HTC HD2-re azért volt lehetséges különböző OS-ek portolása, mert a HW-ja egy elég szerencsés választás volt (pl WP-s ikertestvére is volt). A többi készüléken ez azért lehet akadály, mert a drivereket többnyire körülményes beszerezni.

    Ez az egyik része a másik, hogy ilyen komolyabb portoláshoz elszánt fejlesztő is kell, ami nem mindig adott.
    Szerintem mi hálát adhatunk, hogy M1cha Mi2-re pártolt (Defy után, így már régebbről is ismertem, ott is sokat köszönhettünk neki), mert jelenleg a 0-ról épít fel kernelt ami elég durva munka, szóval elszántságba nála sincs hiány.

    Ha végre nyílt lesz a kernel, akkor már szerintem több esélye van érdekesebb ROMok megszületésének. Bár így is van egy szűk választék.

    Másrészt azért vannak hasonló (android) ROMok a legtöbb készülékre, mert a legtöbb ROM CM alapú vagy stock (MIUI/AOKP/Mokee...), ezeket viszonylag "könnyű" átportolni (persze utána a kisebb/nagyobb hibák javítása már más kérdés)

    Végül talán még annyi, hogy a fejlesztők általában figyelembe veszik, hogy a beleölt rengeteg idő megéri-e, azaz pl. ha egy MeeGo-t portolnának Mi2-re de letölteni 10 ember és 2 használná, akkor véleményem szerint nem éri meg foglalkozni vele, mégha érdekes is lehet kipróbálni más rendszert.

    iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

Új hozzászólás Aktív témák