- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vernee Thor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wallenberg
senior tag
válasz petya2000 #1949 üzenetére
Volt Lenovo P70 telefonom.
A teló most is megvan, tesómnak adtam.
Alapvetően jó teló.
Most 56.900-59990 Ft között van az ára.Akksija jó, elég volt 2-3 naponta tölteni.
Fényképezőgépe nem a legjobb és a zeneileg, hangzásilag sem a legjobb (rádió, Youtube, Deezer).
Viszont sebességileg rendkívül gyors! Gyorsabb, mint a Vernee Thor és a Xiaomi Redmi Note 2.
De csak 2GB RAM van rajta.
A felszereltsége a pozitív oldalt erősíti: fólia a kijelzőn, pótfólia, töltőfej, adatkábel, headset, ajándék tok és OTG kábel.
A döntés a tied.
[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
Ha vissza olvasol kicsit,feljebb épp a p70- vesézték ki.Az akksija nekem is tetszene de a többi nem.Szerintem a p 70 már egy " elavult " készülék.Mondom én akinek egyenlőre semmi gondja a Thorral.És igen ide álltalában azok a topik társak írnak akiknek gondja van a telóval- más telók topikjában is kb. ez van ha beleolvasol.kevesen vagyunk itt akiknek nincs gondja egyenlőre.
Kolty : azt nem lehet megjósolni,hogy a Thor meddig fogja bírni 2-3 hónapig vagy 1-2 évig.Pár hónapja került csak forgalomba a telefon.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Wallenberg
senior tag
válasz Wallenberg #1951 üzenetére
A Lenovo P70 telefonon 2 év garancia van.
Ez 2 éves gyártói, hazai, háztól-házig garanciát jelent (futárszolgálattal).
A P70 jóval minőségibb telefon, de nála az Android 5.1.1 a végállomás, Marshmallowról ne is álmodj a P70 esetében.
[ Szerkesztve ]
-
-
petya2000
csendes tag
válasz Wallenberg #1951 üzenetére
Kezedben van/volt mind 2 teló. Így meg tudod ítélni, hogy konkrétan melyik lenne a megbízhatóbb "társ a mindennapokra" ? Érzékeltél már lassulást, vagy bármi olyat, ami miatt most kapásból a Vernee-t választanád ?
2 Gb Ram sztem bőven elég ahhoz, amire nekem kell. Böngészés, Viber, Messenger esetenként GPS, zenehallgatás, néha néha egy gyors fotó. Igazából ennyi lenne. Nem használom/használnám játékra.
A mostani (2 éves) S Advance-m már hiába 4.1 Light JB van rajta, CoCore kernellel döcögős. Viber, Messenger megléte óta kb 10 s mire megnyitja a böngészőt egészen, ha viber vagy messenger üzenet jön pl wifi aktiválásakor, 10-15 s-re is meg áll gondolkodni. Na ezt untam meg már. Am egész jó, annak idején pedig kiváló kis telefon volt, de ez a nagyjából 700 MB Ram már nagyon nem elég. :-/Nem akarok 2 hónap múlva másikat venni, meg szervizeltetni alapvető hibák miatt.
Megveszem, használom, semmi mókolás. 2 évig tartson ki kb és az már jó, de legalább egy évet azért mindenképp.Na ezért olvasok már hetek óta telefonokról és ezért vagyok még itt. Nagyon szimpi ez a 3 Gb Ram, de hát ha még most jönnek elő "gyerek betegségek", akkor inkább már egy bevált terméket választanék.
-
Wallenberg
senior tag
válasz petya2000 #1955 üzenetére
Nem érzékeltem és a tesóm sem lassulást, fagyást, laggolást, bugot stb a P70 esetében. Megy rendesen.
Az ára viszont nagyobb, de a teló minőségibb, van értesítési LED (ha ez fontos), GPS is sokkal jobb, mint a Thor esetében és forrasztási/elengedési és egyéb minőségbeli hibák sincsenek. A hátsó hangszórója sem döglik be.
A SIM kártyáknak van középen egy "sínük", oda kell beletenni, majd balra és jobbra húzva a helyükre tenni őket.
Akksija annak sem kivehető (beépített de csak 1-2 csík tartja, tehát garancia lejártával simán ki tudod venni), de a hátlapot ezerszer könnyebb levenni, mint a Thor esetében.
[ Szerkesztve ]
-
petya2000
csendes tag
válasz Wallenberg #1957 üzenetére
Akkor szinte mondhatjuk azt is, hogy a plusz 1 Gb Ram-on kívül minden más a P70 mellett szól ?
Értesítési led nem igazán érint, eddig sem volt, de ha lenne, az sem hátrány persze.
Ami nekem kicsit fura és arról nem igazán olvastam, hogy azzal, hogy a kijelző kicsivel kijjebb van a telefon keretén, legalábbis képen így látszik, nem e okoz kényelmetlenséget, esetleg nagyobb kockázatot egy leejtés stb.Örülnék, ha mások is tudnának majd még hozzászólni a kérdésemhez illetve az elhangzottakhoz.
Köszönöm!Kicsit Off, de nézzétek el nekem.
Még valami! Néhol olvastam olyat, hogy amivel a telefont kiadják(android verzió), azzal a legoptimálisabb a működés.
Ha jól tudom, alapból a P70 még KitKat-el megy, de 5.1-re frissíthető, viszont 6.0-át el kell felejteni.
Nem elég a 4.4 vagy akár 5.1 ? Miért lenne jobb pl a 6.0 ? Vagy egyáltalán kell e váltani a gyári, talán optimális verzión ?[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Wallenberg #1957 üzenetére
Amúgy az megoldható hogyha be van állítva az ujjlenyomat olvasó ás ha nem stimmel az ujjlenyomat akkor ki írjon valamit?
Kérem add vissza a telefont a tulajának. xD
[ Szerkesztve ]
-
Wallenberg
senior tag
válasz petya2000 #1958 üzenetére
Az az 1GB RAM csak annak fontos, akinek nagyon a számok számítanak.
A P70 kijelzője nem lóg ki a keretből, fogni, érinteni, használni nem kényelmetlen.
Mikorolaggokat nem tapasztaltam.
A P70 esetében a KitKatnél van dupla koppintásos felébresztés, a Lollipopnál nincs.
A 6.0 tartalmaz egy Doze funkciót, ami az akkumulátor idejét képes 30%-kal javítani. De ez nem elérhető a P70-nél.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Wallenberg #1967 üzenetére
5 percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásodat, egy hsz-ben is válaszolhatsz több embernek
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
petya2000
csendes tag
válasz petyametyo #301 üzenetére
Bár elég régen tetted fel a kérdés arról, hogy érdemes e Lenovo P70-ről váltani Thor-ra, de azért megkérdem, hogy esetleg váltottál e, ha igen, megérte e a dolog ?
Én épp a két teló közt vacillálok.Anyagilag jobban vonz a Thor, nekem kicsit sok lenne 60 e egy telóért, de mondjuk inkább adok ki 60-at 2 évre egy megbízható kütyüért, mint most 40-et aztán meg ha nyűgjei vannak lásd jack csatlakozó, scroll, kijelző behalás, akkor szaladgáljak utána vagy cseréljem le...
Ezért érdeklne, hogy miképp döntöttél.
Sajna vidéken élek, így asszem a B20 elengedhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
válasz Wallenberg #1965 üzenetére
20:17-kor kikapcsolt a telefon, kevés böngészés és kb. 1 óra youtube videó futott ez idő alatt ,folyamatosan használtam 19:05-től
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
zebede
őstag
válasz petya2000 #1969 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad magadnak a kérdésed.
Ha nem gond a plusz 17k és rám hallgatsz, megveszed a P70-et az egy kiforrott telefon, tapasztalt gyártóval, csomó custom rommal.
Nagyon jó, még mindig pörgő topikja van itt a ph-n, ahol szükség esetén minden segítséget megkaphatsz.
24 hónap gari, 4000-es akksi, értesítési led is mellette szólnak.A Thor inkább ilyen kütyümániásoknak való mint én, meg azoknak akiknek számít a plusz 17k.
Ennél a telefonnál az a fő kérdés tudják/akarják e az előforduló szoftveres hibákat javítani, vagy eltűnik ez is a süllyesztőben mint már megannyi igéretesnek induló kínai telefon. -
Wallenberg
senior tag
Én a P70-et választanám a helyében. Fentebb leírtam ennek okait.
Volt P70-em a Thor előtt. A Thor nálam nem vált be.
A Lenovo ismert márka. A Huawei mellett a legismertebb kínai gyártó. Mára belépett a kínai A brand-ek sorába.
Nálunk a P70 maradt (tesómé lett), a Thor ment.
[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
válasz Wallenberg #1972 üzenetére
No, akkor már ketten is ugyanazt javasoltuk neki, majdcsak hallgat a jó szóra.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Wallenberg #1966 üzenetére
Én arra gondoltam ha más kezében van a telefon és nem az enyémben. Remélem nem kell részleteznem.
-
Pikachu24
aktív tag
Valaki esetleg nem tudja hogy eustoc.eu-n mennyi garanciát adnak a készülékre? Bár lehet ha nem lennék lust akkor 5 percen belül is kideríthetném. A kamerámra egy év garancia van, gondolom a telefonokra is, vagy rosszul gondlom?
-
zebede
őstag
-
andaxin76
aktív tag
válasz petya2000 #1958 üzenetére
Tapasztalataim szerint a 6.0 fényévekkel jobb mint a lollipop. Szerintem az 5.0 a legrosszabb Android ami eddig készült..Ja és szvsz nem a gyári romok a legoptimálisabbak sajnos.. Minden telóm gyorsabb és megbízhatóbb volt egy jó custom rommal. Várom hogy erre is jöjjön már valami..
[ Szerkesztve ]
Nikon D3100/Lg G2 fotózás okostelefonnal: https://www.facebook.com/szakeephotos
-
petya2000
csendes tag
Köszönöm a válaszokat Zebede, Wallenberg, andaxin76!
Igazából épp ez okozza a dilemmát, hogy kicsit sok lenne már nekem ez a 60 ezer. DE azt mondom, hogy ha 17 et rá kellene pótolni arra hogy megbízható legyen, váratlan meglepetésektől mentes akkor lehet hogy megéri a különbözet. :-/
Nem tudom. Az is lehet hogy nálam hibátlanul menne. :-/
A puding próbája az evés, szokták mondani. De ez elég drága puding lenne ahhoz. Később meg vagy el tudnám adni vagy nem és lenne egy 40 rugós papír nehezékem.
Szóval a lényeg hogy számít sajna az a 17 K is.
Custom Rom garancia idő alatt nálam nem játszik. -
petya2000
csendes tag
válasz andaxin76 #1979 üzenetére
Mondanál pár dolgot példa képpen? Mármint hogy miben rosszabb a lollipopp a 6 nál? Nyilván az energia takarékosság nem annyira fontos pl a P70 nél, de miben jobb még?
Misterazeko: Az Apollo Lite-nál megint csak itt tartanánk. Ok hogy a számok meggyőzőek de ott a fontosabb kérdés, a megbízhatóság, minőség. :-/
[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
válasz petya2000 #1984 üzenetére
Az a helyzet, hogy amit írsz "váratlan meglepetésektől mentes" ez nem igazán illik az androidos telefonokra, főleg nem ebben az ársávban.
Sőt ha jól meggondoljuk, ebben az ársávban semmilyen okos telefonra nem illik.Ezért írtam hogy neked inkább a P70 való, mert jó supportja van, meg 24 hó gari.
Másik lehetőség a Thornál, hogy bevállalod a rizikót és legrosszabb esetben buksz rajta annyit, amennyibe a 14 napos elállás alatti postaköltséged kerül.
Bár most ahogy látom az eustocknál nincs raktáron és várható beérkezési időt sem írnak.
Lehet túl sok a vissza küldött készülék
Így lehet meg is oldódik a dilemmád, mivel itthon más boltokban 50k lenne, kínai rendelés meg amennyire látom nálad nem játszik.[ Szerkesztve ]
-
petya2000
csendes tag
Váratlan meglepetés alatt pl arra gondolok amit már itt is irtak pl a jack csatlakozó gyenge forrasztása, kétséges akku idő. GPS hol jó, hol nem... Állítólag abban is jobb a P70.
Ott olvastam egyszer egy hszt miszerint 2x visszaküldött telonál sem szűnt meg az hogy dobálta a hálózatot. Összességében jókat olvastam es az aréna videoban is dicsérték.
Nálad is megvan már egy ideje ez a telefon. Mi a véleményed róla, nálad előfordulnak e hibák? Akár már mások által említettek akár csak saját használat során?A lollipopp valóban olyan rossz lenne? Akár a 4.4 még jobb is lehet?
[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
válasz petya2000 #1987 üzenetére
Újra leírom, ha ebben az ársávban veszel okos telefont, senki nem tudja neked garantálni, hogy nem futsz bele valami kellemetlenségbe.
Nekem biztos szerencsém volt a Thorral, vagy csak mivel az első raktár készletből kaptam lehet jó széria jutott, mert nem jelentkeznek az itt leírt hibák.
Soha nem érdekelt hogy hányas android fut a készülékemen, mármint úgy a négyes óta.
Én inkább azt favorizálom hogy minél inkább stockabb legyen, majd én belakom ahogy szeretem.
Ezért nem tudom értékelni egyik gyártó saját felhasználói felületét sem.[ Szerkesztve ]
-
zebede
őstag
Helyesbítek most hogy az ország déli szegletében nyaralunk, itt nem nagyon van 4G és nálam is előjött, hogy 3G-ről ledobált EDGE-re, használhatatlanná téve az internetezést.
Ezért EngineerMode-ban kivettem az összes pipát azok elől a frekvenciák elől amit tudom hogy a szolgáltatóm nem használ.
Így most atom stabilan tartja a 3G-t, vagy néha a 4G-t. -
kicsizee
aktív tag
kedves petya
ez egy igen alsó kategóriás telefon-kínából, amely egy felső középkategóriába versenyzik, szerintem. mivel olcsó (tudom relatív dolog, mi az az olcsó, többi hazánkban kapható telefonhoz viszonyítva), benne van a pakliban, hogy nem fog nagyon hosszú életű lenni.
Kérdezném, hogy mire van a telefon, hogy ha nem akarod naponta tölteni? készüléket azért vesz(veszünk) hogy használjuk- nálam kb 4,5-5,5 óra képernyőidőt ad a készülék, ilyen jó időt még soha semmilyen telefonom sem produkált.(redmi note 2 3,5óra, asus zenfone 5 1,5 óra)
hogy melyiket vedd? mivel a lenovo egy "régebbi" gyártó, gondolom több tapasztalattal, kicsit megbízhatóbb. De mint minden gyártónál, nála is előfordulhatnak hibák, pl. lakótársamnak van egy p70-ese és szinte használhatatlan, mivel nem hallja a hívó felet, vagy fordítva, már nem is tudom, visszatért a huawei g620s-éhez ideiglenesen. és ez a p70-es kb egy hét után halt be.
mindenhol előfordulhat hibaXiaomi Redmi Note 2 | Huawei G620s | Vernee Thor | Xiaomi Redmi 3S | Xiaomi Redmi Note 4 | Xiaomi Mi A2 Lite | Redmi Note 8T | Redmi Note 8 | Redmi 9T | Motorola moto g32 | REdmi Note 12S
-
andaxin76
aktív tag
válasz petya2000 #1985 üzenetére
Energia kezelésben nálam jobb,memória kezelésben összehasonlíthatatlan. Az 5.0 egy félresikerült összegányolt rendszer szerintem.Kinézetre is szebb és a beállítások is sokkal összetettebbek.
Nikon D3100/Lg G2 fotózás okostelefonnal: https://www.facebook.com/szakeephotos
-
zebede
őstag
válasz Dexar007 #1993 üzenetére
-Tárcsázóba beírod: *#*#3646633#*#*
-Telephony / BandMode
-Kiválasztod melyik SIM kártya
-És ott csak azokat a frekvenciákat hagyod bepipálva, amik kellenek.
-A végén bal alsó sarokban: SETHogy melyik szolgáltató, mely frekvenciákat bitorolja itt: [link]
CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE TURKÁLNI AZ ENGINEERMOD-BAN!
-
zebede
őstag
válasz Dexar007 #1995 üzenetére
T mint Telekom?
Feltöltő kártyánál úgy emlékszem nincs 4G.
Egyébként ledobál 3G-ről, mert ha nem akkor minek akarod piszkálni?Ha biztos hogy ugyanazokat a frekvenciákat használja mint a Telekom, akkor hagyd bepipálva:
GSM Mode: 900 és 1800
UMTS Mode: 2000 és 900
LTE Mode (ha lenne): Band 3; Band 7 és Band 20 -
qamu74
őstag
Hi!
Tud már valaki,valamit a CM13-as ROM-rol.
A fejleszto pár napja azt irta az XDA-n,hogy legalább három nap mulva kozzé teszi.
Ám eddig semmiAmugy ez egy popec telefon!!
Van nekem Redmi 1S,Meizu M2 Note és ez a Thor,de teljesen meg vagyok vele elégedve
Ám egy kis "szépség hiba" ,hogy csak flip tokokat lehet hozzá rendelni!!
Ebay-en volt az a kék és fehér kemény tok(bársony szeru),de sehol nem lehet meg rendelni!Koszi a turelmet!
-
juve600
nagyúr
üdv
microsoft lumia 640-et váltanék erre a telóra,sztek előrelépés lenne ??
-
Wallenberg
senior tag
válasz petya2000 #1984 üzenetére
Vagy Zopo Speed 7 Full HD kijelzővel.
Most 49000 Ft 1 év garival az Edigitalnál.
Akksi kivehető és manuálisan Marshmallowra frissíthető.
Van rajta értesítési LED.
Nálam az lett a Thor utódja.
Szép és masszív telefon. Jól összerakták, minőségi hibája nincs.A navigáció is fényévekkel jobb rajta, mint a Thoron. Össze sem lehet őket hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dolce Gusto
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest