Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ernyo15

    csendes tag

    válasz ubyegon2 #294 üzenetére

    A 10-50 órás előkészítést igénylő étkek esetén már annyira nem emelkedik ki ezen eszköz előnye, főleg nem az időspórolás és egyszerűség nem áll fenn.

    Hogy úgy mondjam engem sem hozott tűzbe az órákig tartó (azért van amit elég sokkal kevesebb ideig) előfőzés módszere, mi sem használjuk mindenhez de nincs vele sok pepecselés. Az alapanyagokat egyébként is elő kell készíteni a normál sütés főzéshez, ennél plusz levákumozod egy tasakban fűszerezve pácolva majd vizet öntesz egy edénybe beállítod a sous vide rúdon a hőmérsékletet és időt és magára hagyod hogy végezze a dolgát. Amikor elkészült lehűtöd a tasakokat és vagy hűtőbe vagy fagyasztóba teszed (sokkal tovább tárolható mint a nyers hús) vagy sütsz rá kérget serpenyőben vagy sütőben húsok esetében. Így volt elég a 10 perc az oldalasnak (csak pirítani kellett) az AirFryerben a normál sütős minimum 60-90 perccel szemben. Zöldségeket is lehet szuvidálni, utána csak egy kis vajon "megkapatni". Mivel külön tasakokban van az élelmiszer ami hasonló hőmérsékletet és időt kíván többfélét is csinálhatsz egyszerre nem veszik át egymás aromáját, lesz több különböző előkészített ételed aminek elég pár perc amikor fogyasztani akarod. Nyilván amit egyébként sem kell órákig sütni nem érdemes szuvidálni.
    Szóval a szuvidálás mondhatni előkészítése az ételnek mint mikor bolti elősütött krumplit használunk a fagyasztóból kivéve, mivel elő van sütve nyilván néhány perc alatt elkészül.
    Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem.
    #295 DamianB
    Megírhatnád milyen lett az oldalas és hogy miért kellett olyan sokáig sütni, nem puhult meg hamarabb? Remélem azért megérte és nagyon finom csontról omlós lett.

Új hozzászólás Aktív témák