Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Atesz

    addikt

    válasz sz.zs. #1494 üzenetére

    Azt max. salátákhoz, esetleg főzéshez használd.
    Sütéshez sima olívaolajat szabad. Az extraszűzben a magas hő hatására káros vegyületek képződnek.
    [link]
    "Extra szűz
    Mostanában az a trend hogy mindenhez extraszűz olíva olajat kell használni, pedig a szakértők szerint nem mindenre alkalmas. Főzéshez például kár elpazarolni ezt a drága olajat, mivel alacsony az égési pontja - már 165 fok felett égni kezd, hamar elveszíti ízét és valódi értékeit, ha főzünk vele. Az extraszűz olíva olaj nyers fogyasztásra való, salátákba, kész ételek kiegészítésére, hogy érvényesüljön valódi íze.

    Sima vagy általános olíva olaj
    A nem extra szűz olíva olaj alkalmas főzésre és sütésre, akár magas hőfokon is, mivel jóval magasabb az égési pontja az extra szűznél - 240 fokon ég. Ha ízesített olajat készítünk, akkor is ezt a fajtát érdemes választani."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák