Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdey_a

    őstag

    Kiváló, kipróbált recept eperszezonra. Olyan gyorsan ettük meg, hogy le se tudtam fotózni :D
    Ma elvileg megint csinálok, mert ránkrohad az eper...

    Epres (vagy bármilyen gyümis) puha piskótasüti

    10 dkg cukor
    2 tojás
    0,5 dl tej
    7 dkg vaj
    15 dkg liszt
    2 teáskanál sütőpor

    A tojást és a cukort habosra verem. A vajat megolvasztom és a tejjel a cukros tojásos habhoz adom, tovább verem a kézimixerrel. A sütőport a liszttel elkeverem és a lisztet lassan, folymatoan tovább habverőzve a tojásos, vajas tejes léhez keverem.
    Mehet a sütőtálba / kapcsos tortaformába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Én az oldalát nem liszteztem ki, simán kijött így is, nem tapadt hozzá. A massza tetejére felezett epreket raktam, de lehet, alma, cseresznye, akármi.
    170 fok, kb. 20 perc. Tűpróbával a legközepénél ellenőrizni érdemes. Én először 15 percig sütöttem, de kellett kicsivel több. Nekem ugye nem Philips sütőm van, hanem Princess.

    2 perc az egészet összedobni, és nagyon fincsi.
    A második sütésről majd csinálok képet. Elvileg :D

    [ Szerkesztve ]

    Vérboci

Új hozzászólás Aktív témák