- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdsentinel
őstag
válasz Mezga Aladár #4079 üzenetére
A megfelelő NAS-os verziót töltötted le? Ez nemrég került fel a Hard Disk Sentinel Linux Edition oldalra.
Próbáld meg ahogy a leírás mutatja:
- get Telnet / SSH access to the NAS box and log-in to your device by using putty.exe
- enter wget http://www.hdsentinel.com/hdslin/armv5/hdsentinelarm to download the latest ARMv5 CPU build.
To simplify things, the file is not compressed.- enter chmod 777 hdsentinelarm to set the proper permission (executable)
- enter ./hdsentinelarm to start the Hard Disk Sentinel on the NAS and get hard disk status information.
Általában a chmod marad ki, anélkül nem futtatható a fájl.
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz Simivok #4080 üzenetére
Ezek fizikai hibák, melyek a merevlemez fizikai állapotát jelzik. Ezek függetlenek a logikai fájlrendszertől, annak állapotától.
Furcsa lehet, de önmagukban ezek a hibás szektorok már nem okoznak problémát, mivel ezeket a merevlemez már nem használja (helyettük egy kijelölt tartalék területet ír és olvas).
A gond akkor jelentkezik, ha viszonylag nagyobb mennyiségű ilyen hibáról van szó illetve folyamatosan kerülnek felszínre újabb és újabb hibás szektorok.
Érdemes meggyőződni arról, hogy a merevlemez állapota stabil-e, azaz vannak-e további "lappangó" problémák a merevlemez felületének ritkábban használt részén - vagy a merevlemez már az összes ilyen hibás szektort kizárta a további használatból.
Erre a legalkalmasabbak a programban a Lemez menü alatt található tesztek (rövid, részletes önteszt, felület teszt). Ezek (különösen az utolsó) a lehető legpontosabb elemzést végzi és segítségével kideríthető (adott esetben javítható is) a merevlemez hiba.
Ha a tesztek után hiba nem jelentkezik és a kondíció is marad ezen a szinten, akkor a merevlemez még használható - de csak fokozott figyelemmel és folyamatos ellenőrzés mellett (és bármilyen változás esetén azonnali mentés javasolt).
Bővebb információk:
- a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
- http://www.hdsentinel.hu/faq.php#test
- http://www.hdsentinel.hu/faq.php#badsectors
- http://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.phpHard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz semetka #4100 üzenetére
Beállítások -> Frissítés -> Konfiguráció elmentése gomb segítségével: egy fájlba menti az összes statisztikát, naplót, beállítást, regisztrációs adatokat, stb.
ami aztán friss telepítés után ugyanitt visszatölthető.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
Mezga Aladár
veterán
válasz hdsentinel #4101 üzenetére
Köszönöm a választ.
Minden beállítást rendben van, egy másik debianos x86 gépen, tökéletes.A synology-hoz, nem az arm-s verziót próbáltam.
Este próbálkozok. -
semetka
őstag
válasz hdsentinel #4103 üzenetére
Köszi szépen a választ.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #4104 üzenetére
HDD Device 0: /dev/hda
HDD Model ID : WDC WD1502FYPS-02W3B0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxxx
HDD Revision : 04.01G01
HDD Size : 1430799 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 41 °C
Highest Temp.: 57 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 440 days, 8 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found an d there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 1: /dev/hdb
HDD Model ID : WDC WD30EFRX-68EUZN0
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxx
HDD Revision : 80.00A80
HDD Size : 2861588 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Highest Temp.: 47 °C
Power on time: 69 days, 14 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found an d there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 2: /dev/sda
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxxxx
Power on time: 440 days, 8 hours
No actions needed.HDD Device 3: /dev/sdb
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxxxxxxx
Power on time: 69 days, 14 hours
No actions needed.A program rendben működik. Azt nem értem miért sorolja fel kétszer a lemezeket?(dev0 és a dev2 illetve dev1 és dev3 ugyanazt a lemezt jelöli.
-
hdsentinel
őstag
válasz Mezga Aladár #4106 üzenetére
Pontosan azért sorolja fel kétszer: ez a Linux kétféleképpen (dev/hdX és dev/sdX) elérhetővé teszi a drive-okat, így a program is eléri mindkét módon
Meg tudnád írni a pontos NAS típust, amin próbáltad?
Akkor feltenném, hogy ezen is tesztelve. Köszönöm !Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
Mezga Aladár
veterán
válasz hdsentinel #4107 üzenetére
Természetesen Synology DS211. DSM 5.0-4493 update 3
Nagyon köszönöm.
Egyenlőre nincs usb hhd házam, amint lesz jelzem, hogy müxik-e a program az usb lemez esetén. (szerintem fog)[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
válasz hdsentinel #4102 üzenetére
Nos, megállt 1307 áthelyezett szektornál. Már pár napja nem keletkezett új áthelyezett szektor.
Galaxy S23 256GB Cream
-
dudi
senior tag
sziasztok,
Zyxel NSA320 + WDC WD30EFRX-68AX9N0 hibátlanul működik, csak ffp kell hozzá. Így akár mehet is fel a honlapotokra, mint tesztelt rendszer.
Egy megjegyzés még: a chmod 777 hdsentinelarm helyett szerintem elég csak user futtathatóságot adni neki, amit egyébként a legtöbb (újabb) chmod-ok támogatnak így is: chmod +x hdsentinelarm.üdv,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
hdsentinel
őstag
válasz Mezga Aladár #4108 üzenetére
Köszi, feltettem!
Elvileg kellene, hogy menjen USB-s esetben is (ha az USB-s ház támogatja, azaz a Windows verzió is látha az állapotot) de ha sikerül megnézni, kérlek jelezz vissza a biztonság kedvéért.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
-
Poplacsek
senior tag
válasz hdsentinel #4112 üzenetére
Rég jártam erre. Érdeklődnék, hogy ma mi a helyzet Intel driver fronton, még mindig nem oldotta meg az Intel azt, hogy a standby-ban lévő merevlemezről rendes információt adjon a driver és így ne keltse fel a HDS az alvó HDD-t a SMART kiolvasás miatt?
-
Poplacsek
senior tag
válasz Poplacsek #4113 üzenetére
Illetve kérdezném, hogy nem lenne-e lehetséges egy olyan alternatív megoldás, hogy kihasználva azt, hogy a program képes figyelni a fizikai drive-ok olvasás/írás műveleteit, minden drive-nak lenne egy "LastActivity" időszámlálója, amely minden írás/ olvasás műveletnél nullázódna és ha ez a számláló eléri/meghaladja a windowsban beállított HDD kikapcsolási időt, akkor a HDS onnantól azt feltételezhetné, hogy a HDD standby-ban van és nem küldene rá SMART kiolvasást, illetve a windows tálca ikonon standby állapotúnak jelölné. Ezesetben beállítanám pl. a win-t hogy 20 perc inaktivítás után kapcsolja ki a HDD-ket, a HDS-t pedig 30 perces vizsgálati időre lőhetném és nem kellene 12 órára. Illetve nagyon jó lenne látni a tálca ikonokon, hogy melyik HDD-k aktívak és melyek nem pörögnek.
Van 9db merevlemez a gépemben és évek óta keresek egy programot ami ezeket tudja de egyszerűen nincs... Hiánypótló lenne![ Szerkesztve ]
-
hdsentinel
őstag
válasz Poplacsek #4113 üzenetére
Ez így nem pontos: az Intel még mindig nem oldotta meg, hogy a driver a merevlemezek energiagazdálkodási állapotát (alvó vagy aktív) adja meg pontosan.
Ez a gond: a HDSentinel hiába nézi, hogy a drive alvó módban van-e (hogy ne keltse fel), ha a driver nem pontosan adja meg ezt.Alvó drive-ról nem lehet állapot infókat kiolvasni (ez driver-től független), ehhez fel kell ébreszteni a drive-ot, hasonlóan, mint egy sima olvasás művelethez.
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz Poplacsek #4114 üzenetére
Pontosan emiatt ez már kutatás és fejlesztés alatt, valószínű az 5.00-ás verzióban várható
Egyébként a merevlemezek aktivitását jelző Használat Ikon (azaz nem a hőmérséklet ikon) - már ha ez engedélyezve van a Beállítások -> Merevlemezek oldalon - vált át most is a HDS-ben alvó Zzz ikonra ha alvó állapotot érzékel a HDSentinel. Más kérdés, hogy ez Intel esetében sajnos nem nagyon látszik a driver problémája miatt...
-
Poplacsek
senior tag
válasz hdsentinel #4116 üzenetére
Hát ez szuper lenne, akkor nagyon várom a 5-ös verziót!!! Ha frankón fog működni azonnal megveszem a pro verziót is (idáig csak egy free reges standard-ot használtam és azért nem ruháztam be a pro-ba, mivel nagyon zavart, hogy ez a funkció nem úgy működik ahogy szeretném..) De akkor van remény!
-
Poplacsek
senior tag
Ja és még csak annyit, hogy ha az is megoldható lenne, hogy egy fizikai drive-ról egy tálca ikonon látható legyen minden információ (hőfok, írás/olvasás, alvó mód) az még nagyon szuper lenne. Pl az írás/olvasást elég lenne apró pontokkal feltüntetni az ikonok sarkában, az alvó módot meg úgy, hogy bekereteződne az ikon. De ez csak javaslat persze!
[ Szerkesztve ]
-
hdsentinel
őstag
válasz Poplacsek #4118 üzenetére
Bocsi, de ez nem valószínű, hiszen erre lehet külön tálca ikont kitenni bármely drive-hoz, ami a lemezkihasználtságot mutatja (vagy ha alvó állapot van, akkor azt).
Nem látom sok értelmét összevonni, nagyon rontaná a láthatóságot ha csak kis pontokkal / kerettel látszana....
Persze ettől még lehet, hogy lesz ilyen egy későbbi verzióban, de egyelőre nem várható.
-
nagati
csendes tag
Szia HDDS!
Nekem is a táp miatt szált el a 2TB os winchesterem, mert rátettem még egy vinchestert mentés céljából. első nap 62% második nap 42% ra Vettem egy új tápot utána lassú formázással visszatornáztam 80% ra nincs rajta hibás szektor de a HDDsent sata2 nek érzékeli már megcseréltem a sata kábelt is de ez sem segített.nem tudom az achi módnak nincs hozzá köze?azóta vettem egy másik 2TB os winchestert azon tárolom a dolgaim a másikkal meg próbálkozom hátha megjavul.
Esetleg egy firmware frissítés segítene szerinted rajta ?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Attila[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Sziasztok!
Van lehetőség a SMART naplóból egy nap adatainak törlésére? Valami miatt át kellett állítanom a dátumot sok évvel ezelőttre, a HD Sentinelben pedig keletkezett erre a napra is bejegyzés. Ez pedig a bejegyzések értékelhetetlenségét eredményezte: link.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az első képen látható vinyó egy pár napot használt darab, kérdés, hogy a második és harmadik képen látható értékeknek mi lehet az oka, lehet-e valami gond?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lacy027
tag
válasz Mercutio_ #4122 üzenetére
Szia! Seagete-nél ez normális. Gyártónként eltérő lehet az érték jelentése, a Seagate esetében ez az elvégzett műveletek számát jelenti, ha helyesen írták ott, ahol még régébben olvastam. Nekem is van egy Seagate lemezem ugyanilyen változatos értékekkel. Három évig rendszerlemez volt, most biztonsági mentés van rajta. 100/100-as.
-
hdsentinel
őstag
Elvileg az AHCI módnak nincs hozzá köze, de az aktuális illesztőprogram okozhat ilyesmit. Érdemes lenne a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használni, akkor kiderülne a pontos vezérlő és illesztőprogram (valamint a HDD) típusa, akkor jobban látszik, mi a helyzet.
-
Hofeher
aktív tag
Érdeklődnék hogy a Samsung 830 ssd 64gb kb. mennyi írást bír ki mert én már 11,2 tb járok a teljesítmény még mindig 100% a kondíció viszont csak 84 % és ez folyamatosan esik is ha nem is gyors ütemben de esik.
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
-
lacy027
tag
válasz hdsentinel #4125 üzenetére
Pont ezt a leírást kerestem, mert már találkoztam vele, csak most nem találtam. Sikerült, köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
hdsentinel
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.12.6016 (c) 2014 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/hda
Temperature : 45 °C
Power on time: 443 days, 5 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 1: /dev/hdb
HDD Serial No: WD-xxxxxxxxx
Temperature : 44 °C
Power on time: 72 days, 12 hours
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.HDD Device 2: /dev/sda
Temperature : 45 °C
Power on time: 443 days, 5 hours
No actions needed.HDD Device 3: /dev/sdb
HDD Serial No: WD-xxxxxxxx
Temperature : 44 °C
Power on time: 72 days, 12 hours
No actions needed.HDD Device 4: /dev/sdq
HDD Model ID : WDC WD15EARS-00Z5B1
HDD Serial No: WD-xxxxxxx
Interface : Prolific USB/ATA
Temperature : 36 °C
Highest Temp.: 52 °C
Health : 32 %
Power on time: 694 days, 15 hours
Est. lifetime: 115 days
There are 54 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
It is recommended to backup often to prevent data loss.Köszönöm, az usb-s lemezzel is rendben dolgozik. Egyébként az usb lemez állapota nem romlik, stabil.
-
Maszki
tag
Ma vásároltam egy kingston hyperx 3k ssd-t, és az lenne a kérdésem, hogy a kép alapján minden rendben vele, csak mert a raw read error rate engem aggaszt egy kicsit?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
◄ Maszki ►
-
iff
senior tag
Üdv.
Az ssd mellet lévő samsung 320GB winyót lecseréltem egy WD10EZEX-re.Több mint dupla a sebessége, de hangosabb. Hasonló surrogás hallatszik, mint a Hitachi 2TB-nak. Tesztelve ezeket kaptam:
A HD Sentinel az SSD-re (nem régen esett 1%-ot)
Küldök egy riportot elemzésre, ha nem gond.
Régebben már küldtem.
Végül az ssd-t cseréltettem mert instabil volt. Az egy silikon power volt.Jobbára csak a mozillát használom, azt vettem észre, hogy napi kb.: 6-10GB volt az írás az ssd-n. Most kipróbáltam a portable verziót, persze a hdd-ről fut és ez az eredmény:
Sok oldal meg van nyitva, de ez iszonyatos nagy különbség. A chace eddig is át volt irányítva a winyóra.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
Khaal
őstag
HD Sentinel ezt írja a 3TB-s hdd-mre:
"A meghajtó teljes felismert kapacitása (746 GB) pontatlan, 2794 GB kellene, hogy legyen.
Az eszköz további használata fájl-rendszer sérülést és/vagy adatvesztést okozhat.
Javasolt a jelenlegi konfiguráció ellenőrzése, esetleg az operációs rendszer, merevlemez-vezérlő és/vagy az illesztőprogram(ok) frissítése az eszköz biztonságos használatához.
"
Egy régebbi usb2 / esata tokban van, de a windows nem problémázik vele, fájlkezelő látja a 3TB-t, Total Commanderben is látszik a teljes kapacitás, csak a HD Sentinel problémázik. Kell ezzel a hibaüzenettel foglalkoznom, vagy csak a program nem képes lekezelni az usb-s tokomat? -
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem a Sentinel, hanem az USB nem kezeli a 2TB fölötti tárterületet. Ez "csak" azért veszélyes, mert címzésben a 2TB pont 4 byte-on történik, így a 3TB címzéséhez már több kell. Ha csak 4 byte címmel dolgozik az USB csatorna, akkor a hex FFFFFFFF cím még jól átmegy, de a 0100000000 címből levágja az első 01-et, marad a NULLA! Ez meg ugyebár NEM a 2TB+1byte, hanem a nulla, a lemez eleje. Vagyis 2TB cím esetén "körbefordul" a címzés, és a drive elejét írja a 2TB fölötti terület helyett. Amit eddig írtam, az a fizikai kezelése a drive-nak. A 3TB-ot a drive elejére írt adatok alapján LOGIKAI kezelője látja az OS-nek. Ha a fizikai kezelés nincs összhangban a logikai kezeléssel, akkor inkonzisztens a rendszer, és ez b@zi nagy adatvesztéshez fog vezetni.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
USB csatorna. Ez lehet alaplapi driver, lehet a külső ház illesztő chip-je. Valamelyik okozza.
Nagyon egyszerű megtudni. Elkezded teleírni, és 100GB-onként leválasztod, felcsatlakoztatod. Ha 2 TB másolása környékétől nem lehet rá másolni, akkor nem tudja. De el is veszett ami rajta volt, mert elkezdte felülírni!
M107 Van 3TB és nagyobb is, sőt itt nincs korlát elvileg, de a gyakorlatban nem minden eszköz tudja. Így nem érdemes 2TB fölé menni még. Inkább így pontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Itt mondjuk legalább a rack pontos típusát, használt oprendszert illet volna megadni...
De, ha látja a gép, lemezkezelő, akkor mi a gond .
Alap esetben, ha nem ismerné fel sehogy, akkor USB 2.0 lenne a probléma, mivel régebbiek a vezérlőchipek és tényleg legtöbb gyártónál, max 2 TB a limit, vagy oprendszer az oka, főleg, ha XP... eSATA és USB 3.0 chipek simán kezelik a 3-4, sőt akár 6 TB HDD-ket is, igaz ez rack függő, de ezeknél zömében nincs 2 TB korlát.(#4141) M107: ha 2,5" külső HDD-re gondolsz, akkor azért nincs akkora, mert akkora 2,5" vinyó sincs még ekkorában, viszont RIAD megoldásoknál már vannak 4 TB-osok.
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
A problémám a következő lenne: Még két napos sincs az Intel 530-as SSD-m egy Lenovo G570-es laptopban van. Win 8 Pro oprendszer van rajta és, ezt nem akarom elhinni, remélem a HDS csak szopat, mert agyfaszt kapok. De beszéljenek a képek.
Más programok szerint pedig kutya baja.
CDI:
SSDLife:
SSDOK:
Sebességre pedig, ezt tudja.
Bocsi a sok képért, de csak így tudom megértetni magam. Válaszotokat előre is köszönöm és nagyon várom. Semmi gondom nem volt eddig a HDS-el kivéve egyszer, amikor valami olyan bug volt, hogy óránként eset 1%-ot a kondíció egy Seagete vinyón.
HyperX
-
hdsentinel
őstag
> egy másik gépen használtam e-satával, minden gond nélkül.
Mivel ott nem volt problémás USB átalakító, természetes, hogy gond nélkül működött.
> de a windows nem problémázik vele, fájlkezelő látja a 3TB-t,
> Total Commanderben is látszik a teljes kapacitás,Pont ez a baj, így észre sem veszed, hogy egy időzített bombát használsz ...
Általánosságban a FÁJLRENDSZERT kezelő programok (pl. amiket írtál) a logikai kötet kapacitását / szabad helyet megkapják a Windows-tól, de nem foglalkoznak a fizikai mérettel.
Nézd meg a Windows-ban a Lemezkezelés pont alatt, ott is látni fogod a rossz kapacitást.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
Szia !
Próbáld meg ezt:
http://www.hdsentinel.com/beta4/hdsentinel_pro_setup4508c.zip
Ez már 100%-nak fogja mutatni, nem veszi figyelembe az 5-ös érték kis mértékű változását, ami más esetben (más Intel ill. egyéb SSD-k, ill. általában HDD-k esetén) hibára utalna.
-
hdsentinel
őstag
válasz hdsentinel #4146 üzenetére
Erről van szó.
Alul látható, hogy a Lemezkezelés (Disk Management) is csak 746 GB-nak mutatja a merevlemezt, megerősítve, amit a Hard Disk Sentinel is mutat.
A Fájlkezelő, Total Commander, stb... nem szól, nem problémázik, de amint 2.2 GB-nál átcsordul, teljes adatvesztés várható, hacsak nem teszünk úgy, ahogy a Hard Disk Sentinel is javasolja.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
liksoft
nagyúr
válasz hdsentinel #4148 üzenetére
Szia!
Csak egy ötlet: Ez a hiba szerintem hiba. Vagyis a státuszt leíró szöveges ablak zöld színe félrevezető lehet, és pirosba tenném. Igaz, hogy nem fizikai a hiba, de ugyanúgy adatvesztést okozhat.
-
Gery15
addikt
válasz hdsentinel #4147 üzenetére
Köszi ezzel már valóban 100%, de akkor ténylegesen van 2 hibás szektor a vacsi új SSD-n?
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest