Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MoVieFaN

    tag

    Most, hogy a nagyobb részét bejártam az Iberia DLC-nek, az az érzésem, hogy nálam ez lett az SCS Cyberpunk 2077-e. A hosszú várakozást követően csalódás. Két remek DLC után (Road to the Black Sea, Colorado) sokkal magasabban volt a léc. :(

    Nem elég, hogy autópálya szimulátort csináltak belőle, de bőven maradt benne térképillesztési hiba is, pl. lebegő útelemek, nem illeszkedő korlátok. Tele van zsák várossal, településsel, és mintha az alsóbbrendű utakat nem lett volna idő befejezni a csúszás (Covid+HO) és a muszáj kiadás miatt (összesen 2,5 nem autópálya szakasz került bele, nem számítva a zsák szakaszokat, de azok is távol állnak a fent említett DLC-k minőségétől). Sok helyen éreztem, hogy itt kellene lennie egy autópályán kívüli alternatívának. A vége felé már alig vártam, hogy újra Franciaországban vagy Olaszországban lehessek, messze elkerülve az autópályákat. Jó dolog a Viewpoint-ok átemelése az ATS-ből, és sok helyen tényleg még a hangulat is megvolt, de aztán csak autópálya. Egyszerűen hiányoznak az alsóbbrendű utak, a vezetési élmény, a kisebb falvak, azok hangulata. Nincsenek emlékezetes fuvarok, már pár nappal Iberia felfedezése után sem tudnék felidézni egy-egy érdekesebb útvonalat, nem úgy, mint pl. a RttBS esetén.

    A teljesítmény sok helyen érthetetlenül optimalizálatlan. Az egy dolog, hogy láthatóan bizonyos elemek már nem lettek - valószínűleg szintén időhiány miatt - az új fényviszonyokhoz igazítva, de hogy egy 1080TI-n 1440p-ben teljesen váratlanul leessen a képfrissítés 35-38 fps-re úgy, hogy átlagban 65-75 fps-t tud a játék, és a látvány sem indokolja (például egy híd alatt). Ez mi? Ilyen gyenge teljesítmény még modok esetén is ritka. Értem én, hogy ki kellett adni, mert sokat csúszott és eltelt 2020 új DLC nélkül, de ezért ez nem mehetett volna a tesztelés, az optimalizálás rovására.

    Láttunk már ilyet, veszélyes fegyver ez. A bevétel miatt kiadunk egy még nem teljesen kész terméket teljes áron, aztán jobb esetben majd hónapok, évek alatt javítgatjuk.

    Persze ez is "Requires DLC" lesz rövidesen a ProMods, meg más modderek esetében is. Jó, hogy hozott új asseteket (utak, épületek, vegetáció), mert ezáltal a modok is változatosabbak lesznek. Remélhetőleg majd a modderek pótolják, amit az SCS kihagyott (főutak, Andorra, Gibraltár).

    Teljes áron nem ajánlom a megvételét. 50% vagy 70%-os engedménnyel már megérheti.

    Megjegyzés: Természetesen a fent leírtakat modmentes környezetben tapasztaltam (ETS2 config reset, DDU nvidia latest driver reinstall/NPI settings reset után).

    Üdv, MoVieFaN /// Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged? /// Irigylem azokat, akik több ISP közül is választhatnak. Budapest belváros 2024.

Új hozzászólás Aktív témák