- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Sony Xperia M4 Aqua
Új hozzászólás Aktív témák
-
glacious
addikt
Kicsit későn jutott eszembe, neketek mennyi pontot hoz antutu 5.7.1-ben, mert nekem igencsak alacsonyat. Csináltam helyet, de teljesen mindegy neki.
Amúgy általános sebességben kifpgástalan, csak furcsállom, hogy a mobilarénás tesztben pl. 37000-et kapott ez pedig meg sem közelíti.
[ Szerkesztve ]
-
BVEKT0R
csendes tag
Specifikációkat csak átfutottam, mert phonearenan már átnéztem alaposabban (ott "microSD, microSDHC, microSDXC up to 128 GB" szerepel) emellett az érdekesség, hogy a Sony oldalán pedig "Maximum 200 GB-os microSD™ kártya". // Utóbbi kettő szerintem a jelenleg létező legnagyobbat próbálta megadni
Most akkor melyik? Árakat tekintve szerintem 64GB-s éri meg legjobban mert már nem túl drága az sem, de ha nem támogatja akkor cink van...
Nem küldtem még vissza semmit és nem is szeretném ezt azért elkezdeni mert nem ismerem a saját telefonom :/ -
Qwery
tag
Márkatársak! Kérdés, nektek is úgy lehet állítani a hangerőt, hogy néma, majd üvölt, aztán ennek egyre hangosodó fokozatai? Teszemazt, egy játékban némáról egyet billentek a hangerőn, erre hangosan szól. Külső hangszóróról beszélünk.
Másik, néha a zene/játék hangjai, zenéi mintha pattannának egyet. Nem gerjedő hang, de nem is tudom beazonosítani.
42
-
CzGöbe
tag
Én szívesen kipróbálnám neked, de nem ismerek senkit, akinek 64 GB-os vagy nagyobb memóriakártyája van, én is csak most vettem egy 32 GB-osat. Talán egy Sony márkaboltban ha segítőkész az eladó szerencsével járhatsz, h kipróbálja neked.
Most megnéztema Sony oldalát, én csak a letölthető műszaki dokumentációt találtam, amiben ezzel foglalkoznak, ott "Expansion slot microSD™ card, up to 128 GB" szerepel#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
lsc
nagyúr
Van frissítés sonytól a telóra, töltöm aztán felteszem.
Az élet kegyetlen .
-
BVEKT0R
csendes tag
Én itt (http://www.sonymobile.com/hu/products/phones/xperia-m4-aqua/specifications/#tabs) legörgettem és a Műszaki adatok -> Memória és tárhely részénél látom még most is.
Sony márkaboltról a közelben még csak nem is tudok, talán bepofátlankodok valami kis GSM üzletbe.(#557) glacious
Fájlrendszerben nem hiszem, hogy lenne különbség viszont a partícókról fogalmam sincs.(#559) lsc
Valami észlelhető változtatás történt vagy csak bugfix? Minden esetre remélem a telenor is hozzá minél hamarabb. -
BVEKT0R
csendes tag
-
glacious
addikt
Sony mobile-ra kell regelni. De ha van frissítés a telefon azonnal jelzi, sőt ha nem állítod át, wifin keresztül le is tölti. A sony pc companion is jelzi, hogy frisdítsd, ha fut a számítógépen, amikor rácsatlakoztatod a telefont.
De a honlapról úgysem tudod letölteni, csak értesít, hogy melyik a legfrissebb.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Na megvettem a telefont. Dobozbòl kivève 2,95GB a szabad hely. Frissült is a .99 végű verzióra. Nagyon jó ez az M4! A hangja is elkèpeztő a Tidalnál.
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok. Faterom M2-ről váltana M4 Aquara, de csak a kamera miatt. Jobb annyival a kamera hogy megérje?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
Ha sokáig megy a kamerában az AR valóság vagy mifene akkor előjön a Z szériából jól ismert ablak.
Túlmelegedés!
Soha nem használtam még és most sem fogom.
Szerintem azért érezzük nagyon melegnek a hátlapot mert a hő rögtön rávezetődik, ezért is hűl le gyorsan.
pl SP-nél lassabban melegszik át a hátlap de lassan is hűl le. M4-nél rögtön átmelegszik de gyorsan is hűl le. -
tomp
félisten
válasz glacious #574 üzenetére
Még nem lassult be a telefon. Pedig volt már tűz forró a hátlap. Ahogyan figyeltem max 65fokig melegedik fel a proci. SP procija is képes ennyire felmelegedni. Sőt! Ott a rekordom 73fok volt.
Találtam egy érdekes írást az xperia support forumon.
"You can also set with the Android adb, to store apps in the SD Card intead of the internal memory.You should have ADB installed, the SDK up to date, and the USB debugging turned on from your device on the Developer Options.
Then plug your Xperia to your computer and from a command prompt (you'll probably have to be in the folder where adb.exe is,
most likely something like C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools\adb.exe) run this command:adb shell pm setInstallLocation 2 (where 0 represents the internal storage and 2 represents the SD Card storage).
To clear warnings about the available memory space on your device you can run:
adb shell pm hide com.sonymobile.storagechecker"
Ez azt jelenti, hogy beállítható az sd kártya mint elsődleges tárhely?
-
glacious
addikt
Antutut futtattál már rajta?
Nem állítható át, próbáltam M-en és Z1C-n is. Lollipop alatt hibát ír ki (Error: java.lang.SecurityException: Package android does not belong to 2000), az M-nél pedig, hogy nem támogatott.
Amúgy 0 az automatikus, az 1 a belső és a 2 a külső tárhely.
Ez a parancs:
adb shell pm set-install-location 2
Ezzel ellenőrzöd a telepítés helyét:
adb shell pm get-install-locationAz elrejtés működik, ha szeretnéd visszakapni, akkor majdnem ugyanaz a parancs csak unhide.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz glacious #576 üzenetére
Nem raktam fel nem igazán vagyok ponthuszár.
A rendszer gyorsaság többet számít amivel semmi bajom. Az SP ehhez képest röcög, gondolkodik, lassú pedig CM rom van rajta ami gyorsabb mint a gyári.
M4-en nagyon jó a gyári.Most kb 900MB szabad és fent van minden. Nem vészes. Gondolom lesz majd Android M a telefonra. Fiatal modell és az SD kártya kezelés miatt is még egy indok, hogy illő lenne. Lehet eleve azért lett 8GB-os modell még mert majd jön az M ami megoldja ezt a "hibát"?
-
glacious
addikt
Sajnos a z1c, nem csak pontszámokban veri, hanem mindenben (hangerő és kijelzőméret kivételével) és ugyananyniért adják függetlenül. Persze nem panaszkodhatok, mert tényleg kielégítő a sebessége, csak 3D megjelenítésben az adreno 405 kb. a 330 felét hozza.
A legnagyobb problémám, hogy a készülék(em), csak ritkán használja a maximális órajeleket, a legtöbb esetben 1,1/0,8-on megy a 4-4 mag, a gpu pedig 400-on 550 helyett, ezzel nem vihetem vissza, vagy igen?
Ezért érdekelne másoké mit csinál, mert ugye elégségesek ezek a normális használathoz, de mégsem azok, amit a gyártó közölt.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz glacious #578 üzenetére
Én 40ezerért vettem függetlenül mert alapból akciósan 90 volt de családon belül kifizettek nekem 50-et.
Z1C elég kicsi lett volna nekem az SP után. Na meg az egy felső kategória az M4 pedig felsőközép.
Nálam ha kell az erő akkor megy az 1/1,5GHz. Ha már sokáig megy maximális órájelen akkor kb 15 perc után az 1,5GHz-es magok lemennek 1,26GHz-re.
Na de játszani nem játszok a telefonon. Gépen se. Semmin se.
Tokban van neked a telefon? Ha igen akkor az a baj. Szegénynek melege van. -
glacious
addikt
Amíg nem jön meg a nillkin védelem muszáj a tok.
Na 32 bites antutuban a single core teljesítmény 1500, tehát mégis megy, 64 biten 1100, jobb ha letörlömTelenortól veszem előfizetés mellé, ajándék hangszóróval 22*1625Ft-ért Nekem is 900 mega helyem van mortal kombat x mellett, minden átmozgatva sd-re, aminek van értelme. De nagyon várom az M-et rá. Fura hogy az M2-höz van M developer preview, de az L-t még nem adták ki hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz glacious #580 üzenetére
Nekem amíg nem jön meg a hátlapi fólia és a kijelző üveg addig a szobát sem hagyja el a telefon. :-D
Engem hivogatott a telenor többször is, hogy nem szeretnék e M4 Aqua-t. Mindig azzal ráztam le őket, hogy nincs tervben telefon. Pedig akkor már rég el volt döntve, hogy M4 lesz. Csak nem szolgásan hanem függetlenül.Na látod az Antutu nem ér semmit. Rakd fel a CPU-Z-t.
Az mutatja a proci órajelét. Habár fura mert a lassabb magok állandó 960MHz-en mennek. A gyorsabbak pedig ha nem kell kakaó akkor 246MHz-en. -
kelekyle
őstag
Találtam. Ha végig csengetik és nem rakják le hamarabb vagy egy hosszab csengetés után 00:00mpes fogadott hivásnak jelzi a nem fogadott hívást. Ez egy rendszerhiba volt amit a legutolsó szoftverfrissítés javít. (Független és Telekomos telefonok megkapták ezt az updatet).
Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
tomp
félisten
Ha töltöm a telót nem mindig jelzi a LED! Pirosan villog töltés közben. Ez lehet attól, mert nincs benne még SIM kártya? Ha feloldom a kijelzőt akkor rögtön jelzi a töltést.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz glacious #584 üzenetére
Na közben rájöttem, hogy ha kikapcsolom a beérkező értesítés jelzést azaz csak az akksi állapotot jelezze akkor rendben világít kikapcsolt kijelzővel. De milyen app jelez pirossal? Mert nekem a rendszer azt írja ki, hogy nincs értesítés. Pedig ezek szerint mégis van csak nem írja ki.
-
-
Bambi80
tag
Sziasztok!
Nem ez a telefon a szívem vágya, de ennyiért ezért elgondolkodok. Ez az a telefon? Ugye M4ből csak egy van?
http://www.euronics.hu/SONY-M4-BLACK-B-p45762#details
-
tomp
félisten
válasz glacious #588 üzenetére
Közben átnyálaztam az Xperia Care fórumot. Lollipop bug.
A Diagnosztika nem tudja kezelni a GPS-t.
Ha belépek a service menübe és ott megyek a GPS-re akkor a Location Test-nél az ablakban 21holdat lát igaz SNR 0
Habár ha egyszer bekapcsolódik a GPS akkor a térerő ikonnál folyamatosan ott lesz a tartózkodási hely ikonja és a Legutóbbi helylekérdezéseknél a Google Play Szolg, , G. alkalmazás, Keep Nagy akkumulátorhasználatot ír ki.
Úgy látszik itt is jelen van az a bug ami SP-nél is a CM11-en? Mármint ha egyszer bekapcsolja az ember a gps-t akkor csak egy rendszer újraindítás kapcsolja ki. Jó kis google bug...Rájöttem, hogy mi okozza a töltés közben kikapcsolt kijelzőnél a led villogást! Light Manager! Be van alapból állítva, hogy töltéskor pirosan villogjon. Ha átállítom kékre akkor kéken villog. Ha kikapcsolom akkor normálisan világít a led töltés közben.
-
glacious
addikt
Túlléptem a szerkesztési időt. Meg tudod rendelni 15-ért, de nem minősül ajánlatnak és a készlet függvényében változhat az ár. Csak megjegyzem mégegyszer, ezt a telefont 90-100000Ft-ért adják hivatalos helyeken Most gondolkodom, rendeljek-e egyet, hátha nem veszik észre a hibájukat.
Ha nem teszel rá játékot bőven elég ez a 3,97GB, ami akkor elérhető, ha mindent letörölsz róla, amit lehet indításkor.
[ Szerkesztve ]
-
glacious
addikt
Sok szerencsét hozzá. Ez a készülék kb. felét tudja a z3c-nek, ha játékról van szó, kamerában gyengébb valamivel, de általános használatban a kicsit nagyobb kijelző, talán jobban érvényesül.
Én is rendeltem egyet, már várom a sajnos elfogyott/nem tudjuk ennyiért levelet
[ Szerkesztve ]
-
glacious
addikt
Grafikában kb. ugyanazt tudja (az SP-ben gyengébb 320-as adreno volt, mint a galaxy s4-ben), de szebb a kijelzője és 2GB memória mindenre elég (a tárhely gond pedig kb. egy év múlva megoldott lesz, ha kijön rá az android M), eddig ez a legmelegebb fényű kijelző a sony telefonjaim között
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Tárhely gond megoldásához irány az Összefoglaló!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest