- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz Paulo5577 #46 üzenetére
Minden más ami nem egyén által mókolható OS. Amíg nem zárt rendszerű az OS és nagyon sok telefonra ezt rakják addig optimalizálásról egyik gyártó se beszéljen,mert marhaság. Több ezer féle telefonra, több 10-100 féle hardverre NEM lehet optimalizálni. Főleg,hogy a telefongyártó cégek a saját igényeikhez mérten nyúlnak hozzá az Os-hez és úgy teszik tönkre ahogy akarják. Mert nem lesz jobb attól,hogy a saját szar appjait ráteszi. Csak rosszabb lesz.
Ott van pl. a Windows OS. Mindegyik készüléken ugyan az a verzió fut. Nincsen belekontárkodva és minden készüléken, a legolcsóbbon is zökkenőmentesen fut. Eleve nem kell hozzá fele olyan erős hardver sem mint az Androidhoz.
Az én meglátásom,hogy androidos telefont még mindig csak az vesz aki nem lát át az üzletpolitikájukon és még nem használt huzamosabb ideig mondjuk egy Windows-t vagy egy iOS-t. Részemről az iphone kizárva,de nem azért,mert bajom lenne az iOS-el hanem azért,mert egy kukahalom cég. A garanciális ügyintézésükről meg ne is beszéljek. Kiad az ember 130-150 ezer forintot egy készülékért és,ha van vele valami gond akkor mindenféle marhaságot kitalálnak,hogy miért nem javítják garanciában. Meg ugye a szolgáltatós mobiljukat eleve nem is javítják. Ha valami gondod van a készülékkel akkor el is könyvelheted,hogy kidobtál az ablakon X százezer forintot. Tetü egy cég az már biztos.(#48) jenei1994
Konkrétan nekem is volt Lumia 625-öm és Lumia 520-am is és 720, 920, 820.
Hidd el nem az OS hibája,hogy kifagyott a telefonod. Amúgy a 625 nekem is kifagyott 1x,de az összes többit a legnagyobb megelégedéssel használtam.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Na Sony újított egy kicsit a dizájnon, nekem tetszik, a SOC amúgy s400-410-hez/adreno 305/306 képest hol van?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Csapoati
nagyúr
Tehat mindenki hulye, aki nem WP-s telefont vesz? Vagy milyen uzletpolitikara gondolsz? Minden cegnek az az erdeke, hogy az o keszuleket (lehetoleg dragabbat, azon nagyobb a haszon) vedd.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
no more
veterán
Én tökéletesen meg vagyok elégedve a 4.7" kijelzővel méretben, pont ideális, egy kézzel is simán kezelhető. Bár, nem értem, miért kéne egy kézzel használni egy okostelefont.
ON: De ronda szegénykém... Mi van a Sonyval???
(#44) MK VII: A HTC-m nem akar valamiért belassulni, nem szoktam ki-be kapcsolgatni. Utoljára akkor volt kikapcsolva, amikor frissítette magát Lollipopra. Ez volt 1 hónapja kb.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
kelly416
veterán
Kissé bumfordi, kissé olcsó hatású, mégis jól néz ki.
-
MK VII
veterán
Nem.. Egyáltalán nem hülye. Nem ezt írtam.
Amúgy valóban elírtam, illetve nem konkrétan azt akartam írni,hogy aki androidot használ hanem,hogy Sony-t androiddal
Nézzünk már szét kicsit a Sony háza táján... Halomra szarja ki magából a "csúcskategóriás" modelljeit. Szegény vásárló még fel sem ocsúdott a 130-150 ezres kiadásából amit mondjuk egy Z2-re költött és már adja ki a Sony a Z3-at... Aztán a Z4-et.. Pár havonta. Ebből mi következik? Kiadsz egy Telefonra 130 ezret és 1 éven belül mivel már a következő kettő "csúcstelefonját" is kiadta a Sony, ér a telefonja 60 ezret.
Ráadásul a támogatottságról ne is beszéljek. Igaz ma már talán jobb a helyzet, de hogy egy telefongyártó cég egy telefonra a behirdetett frissítéseket sem adja ki az felháborító. De a tucathalom szar készülékeit fossa ki magából. A szoftveres háttérbe meg beleszarik,mert "vegyél újat bmeg,ha használni akarod az új droidot"!
Ehhez képest a Windows Phone-ok mind megkapják pl a Windows 10-et is. Egy Lumia 520 ami azért tényleg a leges legalja a Windowsos telefonoknak, még az is megkapja. Közben egy androidos telefon??? Na inkább hagyjuk is.. Igazából erre az üzletpolitikára gondoltam és a Sony meg a Samsung élen jár a vásárlói hülyének nézésében.(#56) no more
"Bár, nem értem, miért kéne egy kézzel használni egy okostelefont." Ugye..[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
E4g-ről gondolom nem lesz teszt.
Mert az ugye erősebb nem kicsivel.Mediatek MT6582 Mali-400MP2 < MediaTek MT6732 Mali-T760MP2
-
törölt tag
Sony Mobile hivatalosan is megerősítette, hogy Android 5.0.2 Lollipopot megkapja a Xperia C3 és Xperia T2 Ultra.
És állítólag Xperia™ E4g is megkapja a lolit. Ez még nem hivatalos. [link]
-
Csapoati
nagyúr
Na az már más, a Sony valamit nagyon nem jól csinál. Pedig csomó jó dolog van náluk (STAMINA mód, Walkman, a kameraszenzor ugye), meg egyes készülékeik is jók (főleg a Compactok), de sokszor hall-tapasztal az ember rosszat tőlük.
Apámnak egy E1 van, mondjuk a förmedvény műanyag (maga a megmunkálás, a műanyaggal semmi bajom úgy általában) hátlapon és a gyengusz kamerán kívül egy teljesen jól használható telefon neki. De mi a francnak van rátelepítve kb 10-15 bloatware egy alapszintű telefonra???dokee78: Ez a g változat már jóval jobbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
lowlight
tag
válasz Paulo5577 #32 üzenetére
Egy 10x15-ös nyomtatott képen lesznek a legjobbak ezek a képek, így teljesen rossz helyről közelíted a problémát. A Sony-nak képalkotás terén is van neve, tapasztalata, így 2015-ben egy okostelefontól - amelynek ma már alapvető funkciója a fotózás - ezek a fényképek a szégyen kategóriát képviselik. A Sony a kiemelkedő minőséggel alapozta meg a hírnevét, de sajnos ebben az esetben (is) a bejáratott márkanévvel palástolja a gyatra minőséget. Csak leírtam a véleményem, én így látom, sajnos...
-
GeryFlash
veterán
Igen, a mocskos Sony ilyen szemét, hogy 35 ezres készülékhez csak egy frissítést ad ki LG G2 minim van (kezdő ára 80-90 ezer Ft), 4.4 kitkattel jött ki és még mindig az van, de persze a mocskos Sony...
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
telemundo
tag
Ezt felesleges volt kiadni!
Ugyanígy 40ért rögtön MT6732-el.És mellesleg ez a tipo-s dizájn elriasztó
Kínáé a jövő :)
-
.Szaki.
addikt
Én azt mondom, hogy nem kell mindig minden telefonra frissítést kiadni. A WP politikája biztos nagyon jól hangzik, addig örülni is fognak neki, amíg nem fogják megtapasztalni, hogy az 512MB RAM-os 520-525-620-625 hogy fog rá reagálni, amikor már a 8.1 Denimet sem bírják összeomlás, fagyás és egyéb hibák nélkül. (Szintén 625 tulaj vagyok) Ismerőseim ugyanilyen hibákat mondtak nekem 520, 525 és 1020-ról is amiket én tapasztalok a 625-tel.
Ha jó egy adott rendszerrel, és kicsi a teljesítménye, akkor minek kapjon új rendszert, hogy teljesen használhatatlan legyen? Nem sok értelmét látom. Ha ne adj isten van valami hiba, akkor annak a javítását logikus, hogy kapja meg, az persze más.
-
m1lan
őstag
Youtube videókra nem érdemes hivatkozni, nem tudhatod, hogy milyen körülmények között futtatja az illető a játékot. Na meg hogy honnan szerezte be...
Anno nézegettem Xperia M2 vs S4 Mini játékteszteket, a San Andreas előbbin érezhetően kevés fps-sel futott, utóbbin meg hibátlanul. Pedig ugyanúgy Snapdragon 400, Adreno 305, qHD felbontás
@GeryFlash: a G2 Mini meg fogja kapni a Lollipop-ot, csak előbb a felsőbb kategóriás, és az újabb telefonjait frissíti az LG.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
babkukta
senior tag
Sony szimpatizáns vagyok, de azért elítélem, ha kell. Egyszóval nem vagyok 100%ig elfogult. Ez a telefon szvsz a maga kategóriájában elfogadható. Nem a legjobb ajánlat, de a Sony eddigi árazásához képest jónak mondható. Az üzemidő biztos h nem rossz, arra elég jól figyel a Sony mostanában. De azt a kamerát vmiért mindig elb.sszák... nem tudom, mit csinálnak, de le kéne cserélni azt a bandát, aki csinálja ezekhez a szoftvert. Persze nem várnám el én se, h csináljon S6 meg G3 szintű fényképeket, de azért bőven adott a mai technika, és az 5 Mp is arra, h lehessen vele jó képeket csinálni.
Külsőre érdekes a helyzet.. én szerettem/szeretem a szögletes dizájn, de ez annyira nem jön be. Nem csúnya, de nem is "must have"Üdvözlettel, Tibi
-
juhasz22
aktív tag
Már amikor megjelentek az első szösszenetek az E4-ről tudtam, hogy valószínűleg ez lesz a következő, most viszont megnéztem az MM-ban és gondolkodóba estem..... a kijelzőt mikor megláttam kikapcsolt állapotba hát az a olcsó érzet. Látszik a panel nincs rajta sötétítés ami már zavaró nálam, bekapcsolva meg ha egy kicsit megdönti az ember már fakó az egész Xperia P kijelzője sokkal minőségibb csak a 4 Inch es.
Hát nem tudom dizájn jó kamera trágya Lollipop jön rá, hardver szvsz elég még gondolkodok egy ilyenben addig is hátha lejjebb csúszik az ára. iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
MK VII
veterán
Igazad van. Egy 512mb rammal ellátott WP mobilon valószínűleg a WP10 döcögős lesz mint ahogy a Denimmel is voltak néha problémái. Viszont!! A júzernek aki otthon ül és épp mérgelődik,hogy Conchita a Homok titkaiból miért feküdt le Hose Armandóval és ezzel keresztbe tett a szépséges Rozitának, megvan a lehetősége,hogy pihenésképp feltegye a telefonjára a legújabb szoftvert. Ezt egy közép vagy akár egy már már felső kategóriás androidos készülékről nem mondhatjuk el.
Mert amíg én eldönthetem,hogy akarok-e mérgelődni,hogy az új szoftver a telefonomon esetleg döcögős lesz addig egy szavam nincs, de amikor azért nem kap frissítést egy telefon (holott hardverileg akár elég lenne),hogy a készülék gyártó letolhassa a torkomon a következő minősíthetetlen telefonját azért,hogy tudjam élvezni az esetleges előnyöket amik az új szoftverrel járnak, na akkor én azt mondom,hogy menyjenek a ........ Oda....
Szóval nyaff nyaff kifogások tömkelege jön az ilyen Sony meg Samsung és a legtöbb androidos telefongyártó cégtől,hogy miért nem kapja meg az új romot a telefon. Sőt. Már annyira pofátlanok,hogy nem is magyarázkodnak csak simán nem adnak ki frissítést.
Sosem felejtem el mikor Galaxy Ace 2-re csak vártuk vártuk a frissítést és az egyik itteni fórumozó írt a szolgáltatójának,hogy a frissítéssel mi lesz, semmi választ nem kapott.. Aztán írt a Samsungnak ők meg mindenféle bla bla szöveggel lerázták holott meg volt ígérve a frissítés rá és az ígért időpontról már jóval lecsúsztak. Több mint 3-4 hónappal el voltak már csúszva és közben a Samsung hirdette az újabbnál újabb modelljeit az új droiddal,hogy vedd ezt ,mert ezen már az új rom van... Én ott fejeztem be minden kapcsolatomat az androiddal.
Hányok az androidos készülékektől és azok gyártóitól.(#72) juhasz22
Szerintem sokat ne gondolkodj.. Egyszerűen csak nézz egy minőségibb értékelhetőbb készülék után.. Ez a készülék a kínai mobilok legalja...[ Szerkesztve ]
-
juhasz22
aktív tag
Lumia 520 am volt és mondhatom, hogy semmilyen gyakorlati előnye nem volt az Adreno 305 nek mivel 512 MB RAM és a WP alkalmazás boltjának a kongása miatt egy Adreno 200 is elég lett volna bele.
(#74) jenei1994
Az egy igen kö****pardon! húzás lenne a Sony-tól![ Szerkesztve ]
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
MK VII
veterán
Na látod itt a különbség a Lumia telefonok és az androidos készülékek közt.. Lehet,hogy elég lett volna bele a gyengébb is,de belerakták az erősebbet.
Az androidos telefonokba meg kéne az erősebb,de a gyengébbet teszi bele aminek a végfelhasználó issza meg a levét..
" A WP alkalmazások boltjának kongása miatt"
Igaz nincs 2 millió alkalmazás rá mint a droidra,de minden megtalálható rajta. Viszont a Play Store 80% alkalmatlan mindenre szóval használható alkalmazások terén kb ugyan ott van a két "bolt"...[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
Tetszik, bár egy újabb SOC beleférhetett volna. Bár az is igaz, hogy ha erre jól rá van optimalizálva, átlag júzernek, aki "otthon ül és épp mérgelődik,hogy Conchita a Homok titkaiból miért feküdt le Hose Armandóval és ezzel keresztbe tett a szépséges Rozitának", jó lesz.
Látom van itt pár vérbeli hater.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
janos1988
addikt
Ez a Sony gyorsabb, mint egy Navon Mizu M500?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Bandit21
addikt
Nem értem miért hozza a cikk az e4g-t testvérmodellnek, amikor az az mt 6732-vel jön, ami 1,5 GHz-es, a gpu Mali 760 mp2, 64 bittel. Kicsit több ott a különbség mint a 4g csupán. Az antutuban is 30 k körül hoz az a soc ezzel a felbontással a doogee f1 turbo mini eredményei alapján.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
nightshadow
veterán
Ez 3 hete volt hír itt a mobilarenán: Csak az Xperia Z sorozatra jön a Lollipop [link]
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
válasz nightshadow #82 üzenetére
Ez most a legfrissebb hír Sony Lollipop ügyben.
MK VII
Persze, ebben is van igazság, ha megígérnek egy frissítést, akkor azt lesznek szívesek betartani, mert az tényleg pofátlanság.
Mindazonáltal én úgy gondolom, hogy jobb azt a gyártóra bízni, hogy eldöntse érdemes e az adott termékre kiadni frissítést vagy ne, valószínűleg jobban értenek hozzá, mint a user, aki azért rakja fel a L520-ra a W10-et, mert "húde menő ez a legújabb nehogymá' ne próbáljam ki".
Egyébként ha jól tudom (nem biztos, megmondom őszintén engem annyira nem érdekelnek ezek a frissítések, nem dőlök kardba tőle) a gyártók két évig kötelesek frissíteni minden típust.[ Szerkesztve ]
-
Sebhelyes
senior tag
Ez tulajdonképp a fostalicska SP folytatása nagyobb méretben csak gagyibb csipszettel meg designnal?
-
Akee92
tag
Nemtudom pontosan milyen körülmények közt futott. Igazából 2 különböző videót is láttam Youtube-on, hogy patentul fut rajta a játék. Feltételezem, hogy hogy minden más be volt zárva közben az alkalmazásváltóban. De pl az Ace 4 esetében a Modern Combat 5 is itt ott elég csúnyán beszaggatott.
Amúgy az Xperia E4 mellett nálam még Lumia fronton a 635-ös 1gb ram-os verziója lehetne befutó. Az erősebb hardverrel van szerelve mint ez a Sony, igaz cserébe picit drágább is, de úgy vélem 32k-ért (Snapi 400-zal és Adreno 305-tel) az is teljesen korrekt ajánlat.
-
Paulo5577
csendes tag
válasz janos1988 #78 üzenetére
Úgy néz ki ezek szerint létezik szoftveres optimalizáció
Kíváncsi vagyok a E4G az hogy milyen, mert az valószínűleg szoft és hard veresen is jobb optimalizációt kapott, közel hasonló árért.
MK VII:Android: Amikor megveszel egy készüléket első körben ha kis gyártótól veszel akkor hardveresen magát a vasat veszed meg, aztán ahogy van időd energiád appokat szerzel rá esetleg rootolsz. Na nagy gyártoknál, már telepített optimalizált appokat kapsz és ahogy van energiád appokat teszel rá. Tény, hogy nem mindegyik app jó, de bőven van lehetőséged a válogatásra, meg nézd meg a google mivel látja el alapjáraton az androidos eszközöket(play, játékok, zene, filmek, újság). Win rendszert szerintem a nagy gyártók többsége leírta, de javíts ki ha nincs igazam. Android vs. Win 1:0 89. perc. Az én véleményem is az, hogy a zárt op. rendszerekben van a jövő csak, nézd meg, hogy mind a két nagy opp. rendszernek amik sikeresek And. IOS. Linux az alapja. Én vettem már 20 E ft és 100 E ft is Androidos tabletet, de csak előbbit bántam meg. Mert mindegyik nagy cég csinál egy saját interfészt függetlenül attól, hogy kitől szerzik a hardvert. A top készülékek közül meg néztem Nexus 9 -t, de nem ájultam el. Hidd el amikor egy nevesebb gyártótól veszel terméket akkor a szoftveres munkát is megfizeted, nem csak a vasat.
-
MK VII
veterán
válasz nightshadow #89 üzenetére
A Magyarnak jó a sz@r is alapon.... Bár ez minden gyártóra igaz, nem csak telefon terén... Túl kicsi ország vagyunk ahhoz,hogy a gyártók minőségi termékeit megkapjuk. Bár részemről akár E4g-t is forgalmazhatnák. Az sem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Paulo5577
csendes tag
Az hogy Magyarországon nem forgalmazzák egy dolog, de szürke importon keresztül, ha akarja a magyarországi Sony vagy sem, de be fog kerülni. Nem értem miért tolnak ki velünk
-
-
MK VII
veterán
Repesek a boldogságtól.
Ha zavarnak a hozzászólásaim akkor jelentsd,hogy takarítsák a topikot és kapjak büntit (vagy majd maguktól törlik). Egyébként meg inkább a gyártók hozzáállásáról írtam, illetve a véleményem a telefonról.. Ez a telefon nem lesz attól jó,hogy megvéded.. Ez a telefon a sokadik szar telefonja a Sony-nak és ezen az álláspontomon nem fogok változtatni.
Jah és bocsáss meg nekem kérlek,hogy elérhetőek számomra is az androidos és az andridos telefonok topikja..
És még mielőtt azt hinnéd,hogy beton stabil android ellenes vagyok, nem... Nagyon sok androidos telefonom volt, viszont a WP mellett döntöttem,mert én megtaláltam benne azt amit kerestem egy telefonban. Mindenben kiszolgálja az igényeimet, laggolás, lassulás és fagyások nélkül.[ Szerkesztve ]
-
autox3c
tag
Nekem erről más infóm van...
Adj egy falat falat mondta a falat faló faló.
-
Tomi_Ohl
veterán
Akkor tényleg örülj, de nincs sok értelme ezt fikázni, amint elnézem, többeknek ez lesz az igazi. Aztán lehet, hogy csalódni fognak, de ne legyen így.
Úgy meg felesleges hsz-eket írnod, hogy nyugodtan felajánlod, hogy jelentsünk...Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
papi77
addikt
Én nem a telefont védtem,soha nem vennék ilyet,ahogyan pl lumia 520- at sem!
Z3c-m van,és meg vagyok elégedve a rajta futó droiddal.
De azért volt pár alsó kategóriás droidom is,amivel meg voltam elégedve pl tesco mobil.Arra próbáltam célozni,hogy rakd off ba a hozzászólásaidat!
Részemről lezárva...
Az első: NOKIA 1611
-
zombinyul
addikt
Ez a HW es kijelző kombináció nagyon harmatosnak tunik. Vagy legyen kisebb méretű (teszemazt 4,5), vagy tegyenek bele egy HD felbontású panelt. Ennyi pénzért erdemesebb Lumia fronton nézelődni, azok sokaig tamogatottak lesznek, es normálisabb hw-t pakolnak beléjük (magat az optimalizaciot, es normalis op.rendszert szándékosan nem irom, eltérő emberek, eltérő igenyek). De ha valaki ragaszkodik a droidhoz, azon a vonalon is talál ezerszer jobbakat. Regen ahogy szerettem a Sony Ericssonokat, ma mar annyira nem kellene egyik se... Anno nagyjabol ezzel egy arba vettem az X8-asom, akkori viszonylatba az nagyon jo kis telefon volt. De ez mar sokkal lightosabbnak tunik...
[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
siskad
őstag
Kár a kameráért... Mondjuk a kinézete sem nagyon tetszik.
-
Chevalier
tag
"...gyengébb fényviszonyok között kifejezetten pontatlan. A képminőség sajnos kifejezetten gyatra, zajos, ugyanakkor egyáltalán nem is részletes, fakó színekkel operál, ha rájuk nagyítunk, akkor pedig kifejezetten festményszerűen hatnak az alkotások."
Sok abból a szóbólRemekül árazott telefon ez, viszik majd.
einhorn az finkle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest