Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Tegnap vettem egy ilyen készüléket.Első tapasztalatok alapján bejövős (na meg vásárlás előtt ezt a topikot is gyakran olvastam). Azonban felmerült bennem egy-két kérdés. Van ami csak érdeklődés szinten érdekel és van ami viszont már komoly problémára kíván reflektálni.

    A telefon teljesen alap, gyári 1.5-el van ellátva.

    (Lehet, hogy nem minden kifejezést úgy mondok, mint a magyarra fordított Androidban van, nekem az első dolgom volt a "Hívja a XY" után átállítani angolra a nyelvet).

    Kezdem inkább a problémával: A telefon folyton megakad a szinkronizációnál. Névjegyeket sem szinkronizál, azt írja, hogy jelenleg nem lehet szinkronizálni, a készülék hamarosan megpróbálja újra, Gmail-t sem tudja, folyton csak azt írja, hogy a szinkronizálás folyamatban, a levelek hamarosan megjelennek, de 20 perc "gondolkozás" után is ugyan ezen a képernyőn áll. A Google Naptárat sem szinkronizálja... lényegében elmondható, hogy az égvilágon semmit sem szinkronizál.

    Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de ha egy alkalmazás (a beépített böngészőn kívül) kér internet hozzáférést az hibaüzenettel leáll. Például a Marketre fel tudok menni, de amint letöltenék valamit azt írja, hogy a szolgáltatás átmenetileg nem érhető el, próbáljam meg később. Ugyan ez igaz a beépített Facebook kliensre is... belépnék, erre kiírja, hogy nem érhető el internet kapcsolat. Közben megy a Wi-Fi és a beépített böngészőből már be tudok lépni Facebook-ra.

    További kérdések: A térerő tényleg ennyire ugrál fel-le vagy az enyém csinálja csak? Az egyik percben alacsony térerőt mutat a következőben maximálisat. A Wi-Fi vevő pedig elég gyengusnak tűnik. Itthon egy elég jó routerem van, a notim még 2 falon keresztül, 20-30 méterről is maximális jelerősséget mutat, a Spica pedig még 1 falon keresztül is alacsonyat jelez. Maximális jelerősség is csak akkor van mikor egy helységben vagyok a routerrel... tudom ez utóbbi nem kérdés, de felvetésnek jó, mármint, hogy másnál is ilyen-e?

    Igazából a szinkronizációs és netes probléma lenne a legfontosabb, hiszen pont ez a lelke a telefonnak, nélküle nem ér többet, mint a 4 éves átlagos SonyEricssonom... :(

Új hozzászólás Aktív témák