Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petesejt

    aktív tag

    Hoppá, hoppá.

    Nemrég újraindítottam a telefonom (lényegtelen okokból), erre a zárolt képernyőn üzenet fogad: "Érintse meg itt az ingyenes Hívóazonosító és spam védelem..."

    Ahogy rányomtam az üzenetre, a már számtalan helyről ismerős és ezért az egyszeri userben heveny apátiát kiváltó "Felhasználási szabályzat" fogadott, alul egy bazi nagy "Elfogadás" gombbal.

    Szerintem megvan, miért nem jelzi némelyeknek a telefon a nem fogadott hívásokat. Valószínű reflexből nem csak rányomtak erre az üzenetre, de még el is fogadták a felhasználási feltételeket.

    Tanulságok:

    1. Mindig elolvassuk a képernyőn írtakat. Mindig.
    2. Sosem bízunk meg vakon automatikákban, különösen ha friss dologról van szó. Amúgy meg csak egy icipicit gondolkodva, ott van a feltételekben tuti, hogy megy a Samsung szervereire a híváslista időtartamokkal együtt. *
    3. A Samsung azért jobban is letesztelhette volna ezt az extrát, mert így, hogy még az orrunk alá is dörgöli a hibás szutykot, azért mégiscsak "Anyád!" kategória.

    * Extra szitkozódnivaló: muterom vadiúj (Samsung) tévéje a szokásos "Felhasználói élmény fokozása" szövegbe (ami a legtöbbször mégiscsak egyszerű telemetria, és ártatlan, de a fejlesztéshez valóban hasznos adatokat gyűjt) ezúttal beszúrta a következőt: "A tévé a felhasználói szokások elemzésének és a személyre szabott hirdetések érdekében a nézett műsor egyes részleteit rögzítheti és továbbíthatja..."

    Tovább nem is olvastam. A Skynet ébredezik. :Y

    [ Szerkesztve ]

    "Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

Új hozzászólás Aktív témák